Widzieliscie wynik
Investor
FIZ 2759.81 zł
Zmiana mies. -7.32%
Ladnie dupy dali...
LOL no to rzeczywiście sie nie spisali. ja nic w funduszach nie mam i słabo sie orientuje który lepszy. niemniej na tego czekałem wynik i przyznaje że minus jest dla mnie sporym zaskoczeniem, oczywiscie zaskoczeniem in minus.
noo cóż na żaden rajd mikołaja sie nie zanosi, a może będzie lkko spóźniony?
troche wpis spóźniony ale rzeczywiscie piątkowy zjazd na fixie był co najmniej dziwny. 3600 wciąż nieosiągalne , natomiast w pełni sie zgadzam że obniżka stóp już ma swoje odbicie w zachowaniu rynku
ja przyznam na akcje praktycznie ostatnio w ogóle nie patrzę. jedynie co mnie zainteresowało to przy śledzeniu wykresów spółeczek z wigu20 to poziomy fibonacciego przy agorze i kghamie. zdaje sie ze notowania podeszly pod wsparcia i nizej nie zjechały. dziś cały czas ktos srubowal TKO na Polnordzie, oczywiscie to tylko zagrywka ale na wigu20 czesto chyba takich akcji nie ma. co ktoś chciał przez to pokazać?
do mnie wciąż magiczne odrodzenie nie przemawia i o ile go nie wykluczam to jednak póki nie zobaczę stanowczej poprawy i mocniejszych sygnałów popartych wolumenem to nie zamierzam jakoś na ''dłużej'' inwestować, o ile w obecnej sytuacji możemy o czymś takim mówić w ogóle. bo niżej zawsze może być.
fakt - niektóre spółeczki potrafia ostatnio zaszaleć nawet jednosesyjnie ale tu chyba potrzebna jest albo jakaś dobra ''tajna'' informacja albo łut szczęścia, przynajmniej w większym stopniu - tak mi się wydaje.
stany dziś czerwone więc i tak jutro sie pewnie zacznie u nas. sesja u azjatów też zapewne zbyt wiosennie nie przebiegnie.
w ogóle ostatnio jakoś tak lekko historycznie wpadły w me ręce rekomendacje banków. żałosne. i nie tylko w kontekście zaiste jsytuacji ale nawet w czasie bardziej optymistycznych miesięcy ich prognozy to śmiech na sali. przy okazji pytanie z mej strony - gdzie mogę znaleźć jakąś stronke z rezultatami poszczególnych rekomandacji wydawanych przez różne instytucje???
w ogóle przy okazji MiS to ostatnio nawet chyba efekt komunikatów nie ma takiego odbicia w notowaniach , czy sie myle?
przyznam że pogrywam ostatnio na kontraktach. ostroznie, nie mam jakichś oszałamiających wyników ale grunt że do przodu bo każdą sesje kończę na plusie na poziomie kilkunastu punktów za kontrakt. chyba miałbym więcej zysku ale w wątpliwych sytuacjach nie zajmuje pozycji a potem okazuje sie ze rynek idzie w tę stronę w która chciałem hehe. no i przede wszystkim czas. przy kontraktach jakoś nie lubie być ''offline'' a dziś np. swą S zamknąłem szybciej choć widze ze moglem trzymać bo i jutro ''powinnismy'' sie otworzyc z minusem. jutro pewnie też powalczę.
jakoś wydaje mi się że USA pójdą jutro w górę i po krótkim omdleniu naszych indeksów bede sie czaił chyba by zajać jakiegoś atrakcyjnego longa. ale to zalezy co sie bedzie działo w azji i rano bo wiadomo że przewidzieć do końca się nie da.
w piątek ważna informacja zza oceanu o zmianie zatrudnienia poza rolnictwem. do tego dnia chyba nic szalenie istotnego nie oglaszają?
w ogóle strasznie mi sie te kontrakty spodobały i póki nie dostane jakiegoś porzadnego kopa [choć wiem ze chytry dwa razy traci dlatego stop lossiki są bardzo wrażliwe] albo nie wpadne w jakąś czarną serie to chyba nie prędko znów wyrażę zainteresowanie akcjami. nie ta dawka emocji. nie ten poziom ryzka. i nie te zyski które można w szybkim czasie osiągnąć. cóż, w moim wypadku szczęście początkującego działa.
może to zabrzmi nieco karykaturalnie ale zaczynam teraz postrzegać akcje tak jak patrzalem na fundusze grając na akcjach.