Strona 3 z 3 < 1 2 3
Opcje tematu
#1254050 - 27/05/2007 04:19 Re: Orange Ekstraklasa - Ostatnia kolejka [Re: Chaoz]
hynek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 17/09/2005
No cóż, żadnego meczu nie oglądałem... śledziłem jedynie relację live Wisełki, która typowana była na faworyta w starciu z częściowo rezerwowym składem ŁKSu. Próbowali, próbowali i nie wyszło nic. W sumie niestety...

Zacząłem moze trochę od końca. Zawiodła mnie nieco Legia, jaki by to nie był mecz, myślałem że jednak się zbiorą w kupę. Ciekawe czasy nadchodzą w naszej lidze, dawno takch nie było. Kiedyś liczyła sie tylko Legia i Widzew, sytuacja troche znormalniała, aż tu dziś mamy nowe siły - pytanie czy siły, które będą w stanie cokolwiek wywaczyc w pucharach.

Nie ma co wiele komentować tej kolejki. Każdy wyniki zna \:\) Cieszy mnie zwycięstwo Wisły Płock na pożegnanie. Mistrz Polski na prowincji. Zobaczymy jak będzie już za kilka miesięcy, gdy wszystko zacznie się od nowa.

Do góry
Bonus: Unibet
#1254077 - 27/05/2007 04:26 Re: Orange Ekstraklasa - Ostatnia kolejka [Re: Chaoz]
PJ_8 Offline
2 x Playoff Winner

Meldunek: 22/12/2004
Originally Posted By: Chaoz
Originally Posted By: kfjatek
Ta kolejka to DRAMAT \:\(

przewaznie nie komentuje zdarzen po fakcie ale napisze ze ta kolejka byla dla mnie podsumowaniem calego sezonu tej nie boje sie powiedziec nedznej ligi.

Ile meczy ogladales?

Do góry
#1254219 - 27/05/2007 05:28 Re: Orange Ekstraklasa - Ostatnia kolejka [Re: PJ_8]
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/06/2005
Originally Posted By: PJ_8
Originally Posted By: Chaoz
Ta kolejka to DRAMAT \:\(

przewaznie nie komentuje zdarzen po fakcie ale napisze ze ta kolejka byla dla mnie podsumowaniem calego sezonu tej nie boje sie powiedziec nedznej ligi.

Ile meczy ogladales?

tyle ile potrzebowalem zeby wysnuc swoj wniosek i zaluje ze az tyle obejrzalem.. co tu sie oszukiwac poziom jest coraz nizszy, nawet jesli bylo pare "ladnych" meczy
pozdro

Do góry
#1254245 - 27/05/2007 05:56 Re: Orange Ekstraklasa - Ostatnia kolejka [Re: Chaoz]
BZYCZEK Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/06/2004
Mały cytacik z forum x

""Sędzia Siejewicz meczem w Warszawie rozpoczął uroczyste obchody Dnia Drukarza przypadającym na 27 maja." \:D \:D \:D

Do góry
#1254317 - 27/05/2007 06:44 Re: Orange Ekstraklasa - Ostatnia kolejka [Re: BZYCZEK]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Ja myślę, że liga była bardzo fajna za sprawą Zagłębia Lubin, GKS Bełchatów, ale nie tylko. Do pewnego czasu bardzo dobrze prezentowała się Korona Kielce. Pochwalić trzeba też Groclin, Lecha i Legię
Ustępujacy mistrz zbytnio nadął się i skończyło się to tym, ze nie udźwignął presji

To co w pierwszej kolejności zespsuło ligę to afery korupcyne, a jeszcze bardziej zmieniające się decyzje PZPN
Wkurzające - nawet dla postronnych obserwatorów - było to, co dzieję sie w Pogoni.
Mi żal kibiców, ale absolutnie mi nie żal, ze ta drużyna spada, bo jak będę chcial pójść do cyrku, to się wybiorę, ale żeby mi to narzucać

Największym przegranym jest Wisła Kraków
Myśle, że dopóki właścicielem będzie Cupial, to kibice z Krakowa raczej o klasowej drużynie mogą zapomnieć

Myślę, że drużyny reprezentujące nas w Pucharach, czyli Zagłębie, GKS Bełchatów, Groclin a także Legia nie są ani lepsze, ani gorsze od tych drużyn, które reprezentowały nas rok czy dwa lata temu
Oby tylko się wzmocniły, choć znając polską rzeczywistość będzie odwrotnie, a potem wszyscy będą narzekać
Zagłębiu i Bełchatowowi brakuje doświadczenia i to było widać, gdy liga wchodziła w decydującą fazę
Puchary są świetnym miejscem, by te doświadczenie zdobyć

Ja mam tylko nadzieję, że nasi reprezentanci nie przestraszą się przeciwników, a jak nawet odpadną, to po walce

Mam też nadzieję, że przed nowym sezonem uda się wyczyścić korupcję na tyle, by podczas rozgrywek nie było już żadnych numerów
Liczę, ze drużyny, które awansują coś wniosą do ligi i zadomowi się w niej na dłużej

Do góry
#1254580 - 27/05/2007 17:18 Re: Orange Ekstraklasa - Ostatnia kolejka [Re: Chaoz]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Jeśli chodzi o nieuznany gol to był tam chyba faul samego strzelca, chociaż sytuacja jest trochę kontrowersyjna bo od tej decyzji zależało praktycznie mistrzostwo. I co tu robić? \:\) Dasz bramkę, zostaniesz złodziejem, który odebrał Zagłębiu tytuł. Nie dasz, to będzie się o Tobie w identyczny sposób wypowiadała druga strona. Tak czy siak, sędzia ma przerąbane. ;\)

Natomiast kartka dla Choto była jak najbardziej zasłużona. Normalnie z buta wjechał gościowi w kręgosłup.

Prawda jest taka, że Legia mogła ten mecz wygrać i stwarzała mnóstwo sytuacji, natomiast BOT sam jest sobie winien za 2 porażki w ostatnich 3 meczach sezonu. Wystarczyło z Wisłą Kraków zremisować i mieliby tytuł.

Do góry
#1254663 - 27/05/2007 18:17 Re: Orange Ekstraklasa - Ostatnia kolejka [Re: Conrad]
Chagall Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/03/2006
Wystarczyło z Wisłą Kraków zremisować - właśnie, co jest proste dla całej ligi nie zawsze jest proste dla mistrza \:D

Do góry
#1256109 - 28/05/2007 05:42 Re: Orange Ekstraklasa - Ostatnia kolejka [Re: Chagall]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Niektórzy twierdzą, że Wisła Kraków jest największym przegranym w sezonie 2006/07. Ciężko się z tym nie zgodzić, bo faworyt na mistrza (obok Legii) skończył na upokarzającym i wstydliwym dla tak zasłużonego klubu 8-mym miejscu, podczas gdy lokalny rywal Cracovia została sklasyfikowana o 4 miejsca wyżej w tabeli!

Ale ogólnie to patrząc na skład Wisły trzeba mieć jednak respekt i cały czas wierzę, że jest to "najsilniejsza paka" w Polsce. Z dobrym trenerem/menedżerem drużyny byliby mistrzem bez żadnego problemu.

Szkoda, że rozstali się z Kasperczakiem, no i szkoda że z Petrescu zrobili to samo, bo po nim wszystko poleciało na łeb na szyję...

Do góry
#1256179 - 28/05/2007 06:08 Re: Orange Ekstraklasa - Ostatnia kolejka [Re: Conrad]
Skiper Offline
shaken not stirred

Meldunek: 07/07/2005
Obawiam się że nasza lokata, po całosezonowym burdelu w klubie, była jednak od pewnego czasu mocno spodziewana. A czy jesteśmy na miejscu 3 czy na 8 to akurat żadna różnica (mówię poważnie) i moglibyśmy mieć jeszcze mniej punktów, bo na kilka kolejek przed końcem zarząd postanowił zakończyć sezon, dać wolne chociażby Pawełkowi czy Głowackiemu. Jednakże gruba wtopa z Groclinem sprawiła, że trzeba było na mecz z BOTem zmobilizować drużynę, więc można śmiało zaryzykować tezę, że to podopieczni Macieja Skorży zadecydowali o tym kto zdobędzie mistrza w tym roku \:D
Jeśli chodzi o następny sezon, to bez dobrego trenera i na tranfery wyniku nie będzie. Od 2 lat kasy nie ma i na razie nic nie wskazuje na to, by miała się pojawić.

Do góry
#1257406 - 29/05/2007 01:48 Re: Orange Ekstraklasa - Ostatnia kolejka [Re: Skiper]
crossmen Offline
old hand

Meldunek: 29/05/2006
ładnie to wisła odwdzięczyła się swojemu staremu trenerowi orestowi leńczykowi za mistrzostwa w poprzednich latach - nie ma co -
a propos trenerów - to jest to jedyny klub w polsce , w którym mają tak wiele do powiedzenia byli zawodnicy - dlatego Bednarzowi również wróżę bezowocną i krótką karierę w tym klubie.dziwię się tylko cupiałowi ,że toleruje to towarzystwo - dawno bym to rozpędził.
życzę wiśle następnego lepszego sezonu

Do góry
#1257418 - 29/05/2007 01:53 Re: Orange Ekstraklasa - Ostatnia kolejka [Re: crossmen]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Swoją drogą, czy jakakolwiek kara spotka dzikusa i oszołoma Choto?

Do góry
#1257483 - 29/05/2007 02:39 Re: Orange Ekstraklasa - Ostatnia kolejka [Re: kfjatek]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Swoją drogą, czy jakakolwiek kara spotka dzikusa i oszołoma Choto?

To samo pisałem dzisiaj do Chaoza, za takie coś to Choto powinien sobie od piłki odpoczać z pół roku!!

Znając życie zaraz będzie płakał że piłkarz mówil do niego rasistowskie rzeczy

Do góry
Strona 3 z 3 < 1 2 3

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro