#1222760 - 15/05/2007 02:52
Re: ludzka perfidia...
[Re: Luc Nilis]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/03/2003
|
Ale co ona umie robić? Są różne prace zdalne, które można wykonywać w domu, ale wybij jej z głowy wszelkie chałupnictwo, składanie długopisów, breloczków, adresowanie kopert, itp. Wszystko zależy od umiejętności. Wiadomo, że jeżeli nie umie robić nic konkretnego (np. grafika komputerowa), to raczej będzie ciężko, chociaż może ktoś zatrudni ją do łapania kursów na necie  Ja jak byłem młodszy to roznosiłem ulotki po blokach i domkach. Nie wiem jak jest teraz, ale wtedy to było spore kieszonkowe jak dla mnie. U mnie też się kiedyś nie przelewało ;]
|
Do góry
|
|
|
|
#1222777 - 15/05/2007 02:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/08/2003
|
twoim zdaniem to wszystko lipa ?
Nie tylko jego zdaniem. Lepiej bys był tego pewien. Mniej rozczarowań Cię i ją czeka.
|
Do góry
|
|
|
|
#1222797 - 15/05/2007 03:03
[Re: Jonathan Sarkos]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/03/2003
|
A te zdalne prace są raczej dla specjalistów, któzy mają wiedzę, pozycje i moga narzucać swoje warunki pracodawcy. Ewentualnie takie prace jak tłumaczenia. Zgadza się, ale można też np. przepisywać prace magisterskie. Moja siostra kiedyś na tym dobrą kasę robiła, gdy komputery nie były jeszcze aż tak powszechne jak dziś. Ale może dzisiaj też da się na tym zarobić. I jeszcze jedno - jak ulotki, to na pewno nie szedłbym rozdawać na ulicę. Płacą mniej i mnie by takie coś wykończyło psychicznie. Dajesz ulotkę i nikt nie chce brać - sam czasem nie biorę, ale w większości przypadków wezmę, żeby osoba szybciej rozdała  Wczoraj nawet wziąłem 3 ulotki PiS'u przed kościołem Jak ulotki to tylko domki i bloki.
|
Do góry
|
|
|
|
#1222800 - 15/05/2007 03:04
[Re: Zbigniew]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2004
|
Pewnie, że lipa. Nie wiem jak jest teraz, ale wcześniej w gazetach w ogłoszeniach podawany był numer, z którym połączenie kosztowało drożej niż zwykłe i na tym także ściągali kasę. Przywożą ci długopisy, płacisz im za nie, składasz i - UWAGA UWAGA - sam musisz je sprzedać.
Ulotki to moim zdaniem dobra, niezbyt ciężka dla dziewczyny robota. dokladnie zreszta serialowcy chyba ogladali bodajze Na wspolniaka tam tez chodzili z breloczkami :D. Jedyne co moze sie opyla to wkrecanie wkretow na kolki  wiem bo obok mojego bloku starszy gosc nakrecal mase tego tylko nie wiem czy sam tego nie opylal pozniej czy poprostu mial odbior. z pyleniem chyba nie byloby propblemu takie kolki z wkretami to hurtem w kazdym sklepie chyba by wzieli  ogolnie chalupnictwo o kant d.u.p.y jest nie warto sie wladowywac w jakis bezsens na ktorym jeszcze kasiore mozna stracic. PS. podaj kuzynce adres forum moze znajdzie ze 2 - 3 pewki na tydzien i troche juz zawsze zarobi <green>
|
Do góry
|
|
|
|
#1222804 - 15/05/2007 03:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
Musi pracować w domu? Wiem, że studia i w ogóle, ale może poświecić w dni wtygodniu i dorobić idąc do pracy tymczasowej. http://www.workservice.pl/Idziesz zapisujesz się i trafiasz najczęściej do jakiegoś supermarektu. Liczenie towaru, układanie na sklepie. Może sobie wybrać na przykład żeby chodzić na nocki tylko. 7 zł za godzine chyba jest stawka teraz.
|
Do góry
|
|
|
|
#1222817 - 15/05/2007 03:09
|
Carpal Tunnel
|
Dziwne, że ludzie są tak naiwni. To oczywiście kwestia pewnego wieku - sam mialem przygode z taka "firma" lata temu przez jeden dzien, ale niektórym zostaje to na całe zycie. Koronnym przykładem są te wszystkie magiczne amulety, pierścienie atlantów itp. itd. reklamowane na ostatnich stronach różnych pism, wraz z zapewnieniami, ze odmieniaja w pelni zycie, dajac zdrowie, pieniadze, wieczna radosc i wygrane w totka. Pieniadze z tego sa gigantyczne. Oczywiscie dla tych szarlatanów. Dla rozrywki, związanej z tematem w co wierzą ludzie polecam poniższą dyskusję: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=61894045&a=61894045Wszyscy zdziwlibysmy sie w jak wiele z tych historii uwierzyli ludzie... Moj hit cytuje tutaj: Pamiętam!!! Uwielbiałam ta gazetę! Moja babcia ma do tej pory stronę o tym, że naukowcy dokopali się do piekła! Jak się z nią kłócimy(ona z tych mocherowych) to wyjmuje i pokazuje ten artykuł!
|
Do góry
|
|
|
|
#1222850 - 15/05/2007 03:15
[Re: Jonathan Sarkos]
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
Dziwne, że ludzie są tak naiwni. To oczywiście kwestia pewnego wieku - sam mialem przygode z taka "firma" lata temu przez jeden dzien, ale niektórym zostaje to na całe zycie. Koronnym przykładem są te wszystkie magiczne amulety, pierścienie atlantów itp. itd. reklamowane na ostatnich stronach różnych pism, wraz z zapewnieniami, ze odmieniaja w pelni zycie, dajac zdrowie, pieniadze, wieczna radosc i wygrane w totka. Pieniadze z tego sa gigantyczne. Oczywiscie dla tych szarlatanów. Dla rozrywki, związanej z tematem w co wierzą ludzie polecam poniższą dyskusję: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=61894045&a=61894045Wszyscy zdziwlibysmy sie w jak wiele z tych historii uwierzyli ludzie... Moj hit cytuje tutaj: Pamiętam!!! Uwielbiałam ta gazetę! Moja babcia ma do tej pory stronę o tym, że naukowcy dokopali się do piekła! Jak się z nią kłócimy(ona z tych mocherowych) to wyjmuje i pokazuje ten artykuł! Sory za OFf Topic  Inny cytat: Pamiętam, że zrobił na mnie wrażenie artykuł o rodzinie, która w czasie obiadu zbiorowo utraciła pamięć.  Jonathan: mam rozrywkę na wieczór  Dzienki !
|
Do góry
|
|
|
|
#1222904 - 15/05/2007 03:27
[Re: [T]-error]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2004
|
-error] Dziwne, że ludzie są tak naiwni. To oczywiście kwestia pewnego wieku - sam mialem przygode z taka "firma" lata temu przez jeden dzien, ale niektórym zostaje to na całe zycie. Koronnym przykładem są te wszystkie magiczne amulety, pierścienie atlantów itp. itd. reklamowane na ostatnich stronach różnych pism, wraz z zapewnieniami, ze odmieniaja w pelni zycie, dajac zdrowie, pieniadze, wieczna radosc i wygrane w totka. Pieniadze z tego sa gigantyczne. Oczywiscie dla tych szarlatanów. Dla rozrywki, związanej z tematem w co wierzą ludzie polecam poniższą dyskusję: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=61894045&a=61894045Wszyscy zdziwlibysmy sie w jak wiele z tych historii uwierzyli ludzie... Moj hit cytuje tutaj: Pamiętam!!! Uwielbiałam ta gazetę! Moja babcia ma do tej pory stronę o tym, że naukowcy dokopali się do piekła! Jak się z nią kłócimy(ona z tych mocherowych) to wyjmuje i pokazuje ten artykuł! Sory za OFf Topic  Inny cytat: Pamiętam, że zrobił na mnie wrażenie artykuł o rodzinie, która w czasie obiadu zbiorowo utraciła pamięć.  Jonathan: mam rozrywkę na wieczór  Dzienki ! "To ja bym sie chciał dowiedzieć gdzie oni te grzyby na zupke zbierali :)" Leze i kwicze hehehe
|
Do góry
|
|
|
|
#1222953 - 15/05/2007 03:37
[Re: blacky82]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Wszelkiego rodzaju konsultanci finansowi, czy dzial handlowy to tez jedna wielka lipa. Polega na sprzedazy i prowizji od niej, wlascwie wszytkiego roznych artykolow az do kredytow. Choc to nawet nie sprzedac, tylko wciskanie ciemnocie. Ja sam kiedys pracowalem w Cyfrze + i takie waly jakie sie tam ludziom wkrecalo to jest szok. Ja bym tego w zyciu nie kupil, wysmial ludzi. A najlepiej to mi sie montowalo na patologii  Chocby sie chalpa walila, i jak w niej nie smierdzialo cyfra wisiala  Nozownika nawet montowalem  Podobnie dziala tele2, wiec odradzam tam pracowac, i brac ich uslugi, bo oni wkrecaja ludzi, a oczywscie nie mowia o kilku szczegolach 
|
Do góry
|
|
|
|
#1223002 - 15/05/2007 03:45
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
no to jeszcze wyksztalcenie/doswiadczenie i moze wyglad (do zadnch niecnych celow) po prostu wtedy cos mozna wymyslic studiuje pedagogike na Usiu... Może opiekunka do dziecka ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1223003 - 15/05/2007 03:46
[Re: Szewa]
|
Carpal Tunnel
|
no to jeszcze wyksztalcenie/doswiadczenie i moze wyglad (do zadnch niecnych celow) po prostu wtedy cos mozna wymyslic studiuje pedagogike na Usiu... Może opiekunka do dziecka ? xero boy 
|
Do góry
|
|
|
|
#1223046 - 15/05/2007 03:52
|
Carpal Tunnel
|
ludzie naprawde nikt nie zna firmy zlecającej robote w domu, nie no nie wierze... Fuck, ile razy trzeba powtózyc, żebyś zrozumial  ?? NAJPRAWDOPODOBNIEJ NIE MA TAKICH FIRM I JEST TO WYCIAGANIE KASY OD NAIWNYCH. T-error, miłej zabawy 
|
Do góry
|
|
|
|
#1223056 - 15/05/2007 03:53
[Re: Kameleon]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
no to jeszcze wyksztalcenie/doswiadczenie i moze wyglad (do zadnch niecnych celow) po prostu wtedy cos mozna wymyslic studiuje pedagogike na Usiu... Może opiekunka do dziecka ? xero boy Miałem pisać to dużo wcześniej i już sobie przygotowałem okienko ale w międzyczasie wszedłem na inną stronkę i odpisanie na tego posta przeciągnęło się  Zbieżne pomysły są dowodem na to, że będzie to dla dziewczyny najlepszym wyjściem 
|
Do góry
|
|
|
|
#1223057 - 15/05/2007 03:53
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1223078 - 15/05/2007 03:57
[Re: gnacik]
|
Carpal Tunnel
|
Jescze oczywiście http://www.gumtree.pl, tylko nie wiem, czy jest Śląsk
|
Do góry
|
|
|
|
#1223086 - 15/05/2007 03:58
[Re: [T]-error]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
-error]Lupus, wstyd się chwalić ... a z drugiej strony, kredyt, cyfra czy tele2 to normalny produkt i czy ja go kupię w autoryzowanym salonie, czy od najętego akwizytora, co za różnica? Zdziwilbys sie  Cyfra w sklepie kosztuje chyba teraz 150zl, ja montowalem za 300  Wszystko rozbija sie o rozmowe z klientem, sa ludzie ktorym bys wcisnal szmelc straszny, ale coz 
|
Do góry
|
|
|
|
#1223154 - 15/05/2007 04:14
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
heheh w kablowce ludzize wciskali ze im monterzy poprowadza kabel pod panelami i potem je uloza od nowa  gosc sprzedawal po 10 aktywacji dziennie (50 placili za jedna) wszyscy byli zadowoleni, tylko monterzy rzucali miesem ze taki kity wciska a oni musza potem smrod zbierac
|
Do góry
|
|
|
|
#1223169 - 15/05/2007 04:17
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Może zainteresuje się tym: http://www.workservice.pl/index.php/prac..._hali_handlowejlub tym: http://www.workservice.pl/index.php/prac...stessa_promotorA wszystkie te "prace w domu" polegające na składaniu długopisów itp. to jak już pisali koledzy jeden wielki szmelc i kant. Reklamują się, że będziesz składać długopisy za jakąś określoną stawkę, a w rzeczywistości wygląda to tak, że musisz KUPIĆ od nich te długopisy w częściach, samemu je złożyć i SAMEMU sprzedać. Pewnie jakiś niewielki zysk da się na tym zrobić (choć niekoniecznie), ale weź to sprzedaj człowieku. W domu to wydaje mi się najlepiej można dorobić w taki sposób jak przepisywanie jakichś tekstów, ale to najlepiej samemu się ogłosić, bo inaczej można łatwo trafić na jakichś cwaniaków, kombinatorów i oszustów. Albo można też skutecznie pograć u buków - jeśli kuzynka nie gra i nie ma nigdzie kont, to może ładną kasę z bonusów u buków i pokerroomów natrzepać  Podobnie takie prace jak ta, o której pisze Lupus - też trzeba uważać na wszelkie ogłoszenia typu: telepraca, przedstawiciel ds. czegoś tam, czy coś związanego z obsługą klienta. Najczęściej to jest po prostu akwizycja. Nie jest to ani przyjemne, ani łatwe, bo trzeba do tego mieć umiejętność wciskania ludziom jakiegoś gówna i chcieć to robić. A płaca zwykle jest w systemie prowizyjnym. Czyli im więcej jakiegoś gówna ludziom wciśniesz lub jakichś umów podpiszesz, to od każdej z nich ci jakiś ochłap rzucą. I jeżeli w miesiąc dasz zarobek firmie rzędu kilku tysięcy zł (podpiszesz X umów, albo raczej znajdziesz X jeleni, którzy się dadzą nabrać), to oni ci łaskawie z tego rzucą 300zł - a na to mają swoje kruczki w umowach.
|
Do góry
|
|
|
|
#1223202 - 15/05/2007 04:21
[Re: Wahi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/09/2003
|
w katowicach jest zeby nie bylo, ze drugi konec Polski;d
|
Do góry
|
|
|
|
#1223216 - 15/05/2007 04:23
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2005
|
perfidia ludzka to jest jak dzwonisz do ogloszenia z gazety na komorke do niby firmy a oni tam, ze chwilke poczekac, przelaczaja do kogos innego, a tak naprawde laduja sobie konta na komorce
chalupnictwo, trzeba przyznac, ze zyc sie z tego nie da, ale jak bylem u kumpla na wsi w wakacje to tam skladanie stlolkow czy zbijanie palet to normalna praca ktora pozwala sobie niezle dorobic
ostatnio moglem pojsc do konca czerwca do roboty w magazynie, robota od 6-9, 10zl/h, gadalem z kolesiem i chcial miec pewnosc, ze do konca czerwca bede pracowac, no niestety sesja, ale od przyszlego roku...
kumpel pracuje jako ciec na nocki, robota zyc nie umierac, telewizorek w kanciapie, jak cos to bierze klucze do technologow i idzie na kompa, co 2 godziny obchod i jego obowiazki sie koncza (wiem bo bylem)
ale trzeba tak szczerze powiedziec, ze wiekszosc tych osob (chodzi mi glownie o studentow) ktore narzekaja, ze nie ma roboty, tak naprawde nawet nie probuja, idzie sie po centrum a tam na witrynie, w jakiejs budce z goframi karteczki ze poszukuja kelnerow, sprzedawcow itd.
|
Do góry
|
|
|
|
#1223642 - 15/05/2007 06:58
[Re: bursztyk]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
W Bytomski Realu jeszcze niedawno poszukiwali osób do pracy na monitoringu... siedzisz sobie... popijasz kawke... patrzysz w monitor... mozesz cos poczytac lub cos. Na dwrocowej na KFC jest ogloszenie, ze poszukują ludzi do pracy. Ale tam jest niezla ekipa... laski, które tam pracują mają tyle wdzieku i tak zajebiscie sie uśmiechaja, ze nawet jakby sama kosci z kurczaka wydawały... to nic by to nie zmienilo.  W toto-mixie jeszcze niedawno poszukiwali "wbijaczki" na Krakowskiej. W katowicach praca tp.. tylko nie znam dokladnych szczogolow. Mialem na to isc w wakacje... 6plnów za godzine chyba... kilamtyzowane pomieszczenie... woda gratis... raj  Najlepsze rozwiazanie to wszystkiego rodzaju promocje. Praca weekankowa, ale dobrze placą. Kolesie ostatnio u nas pod wydzialem rozdawali cole light pci pieknej... 10.5 na godzine... praca przyjemna. W ostatecznosci niech kuzynka zacznie progres na wtope Nadala na cegle. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1223810 - 15/05/2007 09:31
[Re: Zabielany]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/03/2006
|
W Bytomski Realu jeszcze niedawno poszukiwali osób do pracy na monitoringu... siedzisz sobie... popijasz kawke... patrzysz w monitor... mozesz cos poczytac lub cos.
tylko tak Ci się wydaje, praca na monitoringu wymaga licencji pierwszego stopnia technika ochrony osób i mienia (tak bynajmniej fachowo to się nazywa) ..nie mając takiej licencji teoretycznie nie możesz na takim stanowisku pracować, w każdym innym przypadku jest to łamanie prawa, w razie jakiegokolwiek wypadku po przyjeździe policji byłbyś poproszony o pokazanie licencji, której niestety nie masz i dupa  ..chociaż nie powiem robota na prawde fajna musi być  ..ja aktualnie jestem na półmetku, szkoły ochroniarskiej na 1go i 2go stopnia no i po ukończeniu na wakacje do UK ponoć tam za taką robotę dzięki licencji rozmowa kwalifikacyjna zaczyna się od 12E, a rak do pracy brakuje w tej profesji  ..tak nam bynajmniej na zajęciach mówią 
|
Do góry
|
|
|
|
#1224163 - 15/05/2007 19:06
[Re: loipop]
|
Carpal Tunnel
|
Czy robil ktos z Was kurs na przewoznika ? Czy mozna skads wziac jakies pytania do tego, testy do porozwiazywania ? sprecyzuj, o jakiego przewoźnika Ci dokładnie chodzi ? ..jeżeli chodzi o ciężarówki to nie musisz mieć jeżeli pracujesz u kogoś w firmie, mając własną ciężarówkę musisz mieć certyfikat oraz licencję krajowa lub międzynarodową, w zależności gdzie chcesz jeździć  ...więc jeżeli chodzi Ci o to, to mój ojciec ma gdzieś pytania jak zdawał egzaminy więc bez problemu mogę podesłać
|
Do góry
|
|
|
|
#1224275 - 15/05/2007 19:50
|
Carpal Tunnel
|
krajowy przewoznik transportu drogowego ...ciezko to zdac ? ;b mój ojciec zdał bez problemu, ale jeżeli myślisz nad własną działalnością, mam tutaj na myśli ciągnik siodłowy + naczepa to zrób od razu krajówkę i zagraniczne, robiąc od razu nie musisz później się drugi raz bawić, jedyny mankament to, że zdając 2 na jeden raz jeżeli zdasz krajowy, a potem nie zdasz międzynarodowego to żadnego nie dostaniesz, ale jeżeli nauczysz się pytań (przed egzaminem dostajesz te wszystkie możliwe pytania, podobnie jak na starej maturze) to nie powinno byc problemów ze zdaniem, mój ojciec zrobił ten głupi błąd bo myślał, że będzie bardzo trudne i najpierw zrobił krajowe, dopiero kilka lat później międzynarodowe, a kasa jaką zarabiasz na zagranicy to niebo a ziemia w porownaniu z krajem, po Polsce stawka wynosi od 2,10 do 2,50 ...jeszcze zalezy od pracodwacy, są tacy co dają 1,90 (za każdy kilometr, nawet powrót) a są tacy którzy zapłaca Ci 3pln za kilometr a powroty musisz albo na pusto, albo sam sobie coś kombinować, a na zagranicy to masz prawie zawsze powyzej 3pln za km no i spedycje martwią sie tym abyś miał jakies powroty (osobiście polecam firmę Walter) ..ostatnio od miesiąca ojciec nie schodzi niżej niż 1euro za km, a ostatnio miał kurs 2,80 euro za km ...nie mam pojęcia jak on to liczyli, ale płakać nie będę  ...jeździłeś już kiedyś gdzieś wcześniej ? masz ciężarówkę, ewentualnie czy masz za co kupić ? 
|
Do góry
|
|
|
|
#1225299 - 15/05/2007 22:59
|
Carpal Tunnel
|
no to jezeli Twoj ojciec ma licncje to Ty nie musisz miec, nawet jako współwłaściciel, wystarczy aby jedna osoba miała i cykada gra, mojego ojca kumpel jeździł bez licencji, tylko zatrudnił u siebie jakiegos kolesia z licencja na 1/8 etatu i nikt się do niczego nie przyczepił :)..no chyba, że na przyszłość, to warto mieć ..a co do tego 1,80 euro to pierwszy raz tak wyszło, po prostu mielismy ładunek z miasta w ktorym mieszkam na Litwę pod Wilnem gdzieś i tam też załadunek do Augustowa, i spod Augustowa na Łotwę, tam było gdzieś tylko 50pustych km, to na prawde mało ...a ile Wy macie ciężarówek i jakie ? jeżeli lepszy sprzęt to na prawde, robić międzynarodówkę i nie patrzeć  ..w jakim województwie mieszkasz ? ..aha ojciec jutro będzie w chacie to się go zapytam gdzie ma te pytania to Ci prześlę 
|
Do góry
|
|
|
|
#1225516 - 15/05/2007 23:49
[Re: Logan]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
W Lublinie/lubelskim jest jeden z najwyzszych wskaznikow bezrobocia. Ale teraz to co sie dzieje to szok, nie ma ludzi do pracy. Otwieraja centra handlowe Plaza (2000 osob), Gala (500). W Galeri Olimp w co drugim sklepie wisi kartka: Zatrudnimy sprzedawce. I to sie dzieje w miescie akademickiem w ktorym mieszka ok 100 tys studentow. Jak nie zwieksza plac to naprawde trzeba bedzie sciagac ukraincow nawet do sklepow. To w całej Polsce tak jest. Wydaje się, że praca jest, a chętnych nie ma... jest tylko jedno ale. Lwia część tej pracy, która jest to: 1) Wysokokwalifikowane stanowiska, na które nie ma ludzi, bo ci już siedzą na zachodzie. A potencjalni chętni nie mają kwalifikacji. 2) Zwykły wyzysk. Czyli jakieś harówy w marketach, fabrykach i magazynach, gdzie chcą płacić 600-700zł/m-c i żądają za to zostawania po godzinach, zapierdzielania na 100% itp. 3) Szajsy typu: długopisy, koperty, akwizycje itd. które co bardziej kumaci omijają z daleka, a mniej kumaci jak się dadzą na to złapać, to po kilku dniach się zmywają. Dlatego bez przerwy szukają ludzi do takich robót, co sprawia wrażenie, że jest jej pełno. A najazd ukraińców i innych wschodnich nacji jest nieunikniony i wkrótce będzie konieczny. A to dlatego, że w większości w Polsce nie szanuje się ludzi żądając maximum, oferując minimum (postawa typu: nie chcesz zap*****? Jest 5 innych na twoje miejsce). A tych, którzy starają się godne warunki pracy i płacy tworzyć skutecznie niszczy rząd (podatki, ZUSy i inne złodziejstwa) przez to ci dobrzy muszą przyjąć postawę tych "wyzyskiwaczy" aby się utrzymać na rynku. Albo uciekać w szarą strefę.
|
Do góry
|
|
|
|
#1225800 - 16/05/2007 01:43
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/12/2004
|
10 ciężarówek i tylko po Polsce ?  szok ...od was jest sporo fajnych tras, tam od Ciebie całkiem niedaleko z Karlina, praktycznie codziennie sa ładynki na wschodnią Europę, Litwa, Łotwa i Estonia ...az się nie chce wierzyć, że tylko po Polsce śmigacie  ..a prawko juz robisz ? ..ja własnie jestem w trakcie  no wlasnie koncze mature i sie zapisuje na kurs robie C.. powiem ci ze strasznie sie boje ...cofania na lusterkach...reszta to tam luz nawet lepiej wysoko siedzisz duzo widac ;b ...ale z tym cofaniem to padaka ;b No ale wiesz we wszystko trzeba sie wkrecic miec odpowiedzialna ekipe
|
Do góry
|
|
|
|
#1225834 - 16/05/2007 01:56
|
Carpal Tunnel
|
10 ciężarówek i tylko po Polsce ?  szok ...od was jest sporo fajnych tras, tam od Ciebie całkiem niedaleko z Karlina, praktycznie codziennie sa ładynki na wschodnią Europę, Litwa, Łotwa i Estonia ...az się nie chce wierzyć, że tylko po Polsce śmigacie  ..a prawko juz robisz ? ..ja własnie jestem w trakcie  no wlasnie koncze mature i sie zapisuje na kurs robie C.. powiem ci ze strasznie sie boje ...cofania na lusterkach...reszta to tam luz nawet lepiej wysoko siedzisz duzo widac ;b ...ale z tym cofaniem to padaka ;b No ale wiesz we wszystko trzeba sie wkrecic miec odpowiedzialna ekipe mój tata mówi tak: kilka razy w coś przywalisz to się nauczysz szybciej niż Ci się wydaje  i taka prawda  ..najlepiej poćwicz osobówką na lusterkach, abyś poznał zasade w która strone trzeba kręcic kierownicą, w ciężarówkach jest dość podobnie 
|
Do góry
|
|
|
|
#1225901 - 16/05/2007 02:26
|
Carpal Tunnel
|
tzn. mamy jedno volvo fh12 i nosimy sie z zakupem kolejnego w te wakacje albo po wakacjach, moj tata miał 5letnia przerwę bo był w stanach, teraz od 2 lat znowu wkręca sie w ten biznes, dlatego tak cienko póki co  ale ze mając 10 ciężarówek nie próbować się pchać na zagranicę  nie mogę zrozumieć  hehe ja też jakbym sie nie dostał na to co chcę to spróbuję na zarzadzanie, najwyżej zamiast projektowac domy zrobię potęzna firme transportową  hehe
|
Do góry
|
|
|
|
#1225958 - 16/05/2007 02:47
|
Carpal Tunnel
|
no tak, dobry kierowca to podstawa, dlatego najlepiej brac młodych, około 23-25 lat, taki który nie musi byc co tydzień w domu, tylko jedzie w Europę i nie wraca przez 2 miesiące, moj wujaszek pracował tak w Werberze czy jakoś tak, to za miesiąc zarobił 5tys pln, ale nie było go 7 tygodni w domu, więc jest to praca wymagająca poświęcen i zamiłowania, trzeba po prosu lubić siedzenie w kabinie ciężarówki, no ale wtedy jest i inna kasa  ..a jakie te ciężarówki macie ? roczniki ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1227516 - 16/05/2007 19:52
|
Pooh-Bah
Meldunek: 07/11/2003
|
W Bytomski Realu jeszcze niedawno poszukiwali osób do pracy na monitoringu... siedzisz sobie... popijasz kawke... patrzysz w monitor... mozesz cos poczytac lub cos.
tylko tak Ci się wydaje, praca na monitoringu wymaga licencji pierwszego stopnia technika ochrony osób i mienia (tak bynajmniej fachowo to się nazywa) ..nie mając takiej licencji teoretycznie nie możesz na takim stanowisku pracować, w każdym innym przypadku jest to łamanie prawa, w razie jakiegokolwiek wypadku po przyjeździe policji byłbyś poproszony o pokazanie licencji, której niestety nie masz i dupa  ..chociaż nie powiem robota na prawde fajna musi być  ..ja aktualnie jestem na półmetku, szkoły ochroniarskiej na 1go i 2go stopnia no i po ukończeniu na wakacje do UK ponoć tam za taką robotę dzięki licencji rozmowa kwalifikacyjna zaczyna się od 12E, a rak do pracy brakuje w tej profesji  ..tak nam bynajmniej na zajęciach mówią  rozczaruje Cie, polska licencja jest w UK niewazna, musisz wyrobic angielska - ze szkoleniem to 400-500 funtow
|
Do góry
|
|
|
|
#1228039 - 16/05/2007 22:34
[Re: Hornblower]
|
Carpal Tunnel
|
tylko tak Ci się wydaje, praca na monitoringu wymaga licencji pierwszego stopnia technika ochrony osób i mienia (tak bynajmniej fachowo to się nazywa) ..nie mając takiej licencji teoretycznie nie możesz na takim stanowisku pracować, w każdym innym przypadku jest to łamanie prawa, w razie jakiegokolwiek wypadku po przyjeździe policji byłbyś poproszony o pokazanie licencji, której niestety nie masz i dupa  ..chociaż nie powiem robota na prawde fajna musi być  ..ja aktualnie jestem na półmetku, szkoły ochroniarskiej na 1go i 2go stopnia no i po ukończeniu na wakacje do UK ponoć tam za taką robotę dzięki licencji rozmowa kwalifikacyjna zaczyna się od 12E, a rak do pracy brakuje w tej profesji  ..tak nam bynajmniej na zajęciach mówią  rozczaruje Cie, polska licencja jest w UK niewazna, musisz wyrobic angielska - ze szkoleniem to 400-500 funtow ok, nie zaprzeczam się, na najbliższych zajęciach dopytam się jak to dokładnie wygląda, nam przynajmniej mówili, że jest bez żadnych problemów akceptowana w całej UE
|
Do góry
|
|
|
|
#1228082 - 16/05/2007 22:50
|
Pooh-Bah
|
ja ci to moge sam powiedziec, kolega pracuje w ochronie Polska licencja (podobnie jak wiele innych papierow) nie jest tu uznawana). Musisz wyrobic miejscowa - zajmuje sie tym Security Industry Authority SIA. Wiekszosc stawek to niestety ok 6 funtow, chyba ze masz licencje door supervisor, to juz zazwyczaj ponad 10. Licencje wyrabiasz chodzac na kurs i oplacajac koszt licencji. Musisz rowniez oddac na kilka (nascie) tygodni paszport i dowod (lub prawko). Licencje dostaniesz po paru miesiacach - jesli zalatwiasz to i oplacasz sam, to raczej nie mozesz pracowac przez ten czas w zawodzie. Jesli zalatwia to firma (czesto oplaca koszty) dostajesz permit (promese) i mozesz na jego podstawie pracowac. Oczywiscie podpisujesz wtedy kontrakt i przez jakis czas musisz pracowac dla tej firmy lub zwrocic koszty. Watpie, zeby to ci sie udalo zrobic w wakacje - sprawa na ladnych pare miesiecy. Informacje lepiej nie bierz ze szkoly, tylko bezposrednio z SIA http://www.the-sia.org.uk
|
Do góry
|
|
|
|
#1228194 - 16/05/2007 23:20
|
Pooh-Bah
|
Na pewno nie w UK Poza tym w markecie dostaniesz max. 7.50 (jak dobrze trafisz), ale raczej ok. 6
I wiedz, ze teraz podstawa to komunikatywny jezyk. Pracy nadal jest mnostwo, ale nielatwo ja dostac bez znajomosci angielskiego. Na wakacje powinienes raczej poszukac sezonowej pracy w kurortach turystycznych, najlepiej na wybrzezu pd-zachodnim (Kornwalia, Devon, Dorset, Somerset)
|
Do góry
|
|
|
|
#1228234 - 16/05/2007 23:33
|
Pooh-Bah
|
niestety do Eire jezdze tylko turystycznie, ale poszukaj w google i zamiesc anons na forum.gazeta.pl w dziale PRACA Wielka Brytania i Irlandia
|
Do góry
|
|
|
|
#4074882 - 21/08/2010 02:09
[Re: MasTa]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/10/2007
|
up:)
tak apropo ma ktos z Was jakies namiary na sprawdzona firme ?? te, archeolog, zaloz nowy temat, bo zero kontynuacji
|
Do góry
|
|
|
|
|
|