A ja nie wiem, Venus gra bardzo dobrze i z Clijsters ma duże szanse. Na grassie ze sobą nie grały, poza tym:
Venus Williams (USA) leads 4:2
Hard: Venus Williams (USA) leads 4:1
Clay: Kim Clijsters (BEL) leads 1:0
Indoor: Tied 1:1
Co do Sereny, to wiem, że z Henin-Hardenne mają 50% na 50% na wejscie do finalu, a kursy wcale tego nie odzwierciedlają. Serena popełnia masę błędów w przeciwieństwie do belgijki.
Ja skłaniałbym się do takiego kuponu:
_1set
J. Henin-Hardenne 2.25
V. Williams 1.74
Kursy PROF.
Williams gra b. dobrze 1 sety w przeciwieństwie do Clijsters która często budzi się pod jego koniec. Serena gra 1 sety dobrze, ale po meczu z Capriati gdzie 1 set 2:6, nie bylo o czym mowic. Ona potrzebuje sie rozgrzac, zas Henin-Hardenne potrafi grac od poczatku do konca z wysoka klasa i trzymac nerwy na wodzy.
Według mnie co do Bjorkmana - jeden set powinnien urwać, w końcu Roddick musi gdzieś mieć w 3 setach kryzys, a Szwed to wykorzysta, ale jeden set to wg. mnie MAX.
Nie sugerujcie się H2H 1:0 dla Bjorkmana. To było
2002-06-17 więc rok temu, a Roddick od tego czasu wspaniale się rozwinął szczególnie swój rakietowy serwis. Trzeba też dołożyć, że Bjorkman oprócz sredniego Mirnyi nie miał jakiś b. dobrych przeciwników. Wspaniale czuje się na trawie, ale na Roddick'a potrzeba mu większej szybkości.
Oczywiście cały ten opis nie sprawdzi się gdy Roddick będzie miał jakieś problemy natury fizyczniej, tego to ja nie mogę przewidzieć