rivex mowilem ze nie warto wychodzic z papierow
po co oddawac siano belce tyle razy jak mozna siedziec sobie spokojnie z niska srednia i smiac sie tylko z spadajacych kursow bo mozna sobie co nieco dokupic
a jeszcze wczoraj pisales ze sie cieszysz ze juz nie masz akcji i czekasz na zwale
No i wywalilem sporo MSX po 11.75 a kupilem po 11.07
Ja teraz wszedlem czesciowo bo wcale nie jest tak pieknie. Stany teraz poszly w gore ale nadal jest za bardzo optymistycznie w USA. Dane sa kiepskie i amerykanska gospodarka jest dosyc slaba. Wielu na to nie patrzy ale jesli przyjdzie jakis sygnal to naprawde beda spadki.
Gdyby wczoraj Europa nie zaczela odrabiac (a raczej Londyn) to mogloby byc i 3% na minusie. Jednak zaczeli odrabiac ...
Ja oczekiwalem spadkow dluzszych teraz mamy przystopowanie. Bo jesli chodzi o AT na naszym rynku to jestesmy w korekcie ale trendu spadkowego ...
Nastepny tydzien nie musi byc wcale na plus. Ostatnio oczekiwania inwestorow sa mylne i rynek idzie odwrotnie. tak bylo w weekendzie majowym gdy mial byc spokoj a roslo. W tym tygodniu mielismy miec atak na wyzsze rejony a byly spadki. Teraz wszyscy czekaja na wybicie a moze byc inaczej.
Ja chetnie bym mzobaczyl jakis wiekszy ruch bo teraz ciezko cos wskazac. Stanby nadal bardzo wysoko. Wyniki kwartalne zaraz sie skoncza i tak realistycznie patrzac to nie ma przeslanek do wzrostow. Jest juz bardzo drogo, gileda w USA duzo urosla a gospodarka kiepsko sobie radzi.
W poniedz pewnie wzrost u nas. Co bedzie pozniej to ciezko powiedziec. Ja strasznie zaluje tego MCI bo weyniki dali naprawde niezle. Nawet chyba te 21.50 na close bylo dobre do wziecia. No coz, sprobuje zlapac wkrotce bo ta spolka ma duzy potencjal. A nastepne kwartaly powinny byc podobne a moze i lepsze bo szykuja sie wejscia na gielde.