A ja uważam że należy sprzedaź GBP/USD i postawić TP 1,96 - w ciagu miesiaąca dojdzie do tego poziomu.
Pozdrawiam!
1,96 na kablu ... hmm ciezko bedzie. A skad takie przekonanie? Bo przed ostatnimi wzrostami na eurodolarze czytalem analize jednego goscia o 1,25 w krotkim czasie. Nie wyszlo ... :0
W USa nie najlepiej ze wzrostem PKB , teraz podadza znowu troszke danych a ja jakos optymistycznie nie jestem nastawiony...
Jednak mozliwa jest tez korekta ale czy do 1,96 to jz ciezko powiedziec ...
Co do akcji: wywalilem wczoraj prawie wszystko (nie mialem juz tego tak duzo). Zostala jakas drobni9ca. Mialem to zrobic wczesniej ale troszke za wysoko dlame zlecenia i sie wahalem gdy spadalo.
Stany ze slabym wzrostem gospodarczym. Jednak robia dobra mine do zej gry. Wczoraj na bloombergu niektorzy sie nawet cieszyli, ze konsumpcja rosnie i moze byc tylko lepiej. No rzeczywiscie jest sie z czego cieszyc - w koncu jeszcze wzrost dodatni. Mnie ta informacja zaniepokoiła i wole weekend majowy siedziec na kasie.
Coraz wiecej ludzi gada o korekcie, czesto wiekszosc sie myli ale jesli jakis spadek nadejdzie to wszyscy drobni zaczna wywalac bo pomysla, ze powtorka z 2006 roku.
Teraz sobie poszukam w spo0lkach, moze cos fajnego znajde ale poczekam na dobry moment do wejscia.
I mam pomysl aby sie pobawic tak lekko pod wyniki. I tu mam pytanie: gdzie mozna znalezc cale zestawienie spolek z datami podania wynikow. Na stooq.pl jest kalendarium ale tam tylko z Wig20 sa podane ...