Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#1205982 - 09/05/2007 03:14 FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze)
lemex Offline
veteran

Meldunek: 12/12/2002
W walce o Puchar Stanleya zostały już tylko 4 ekipy. Na Wschodzie Buffalo z Ottawą, a na Zachodzie Detroit z Anaheim.
Zanim Buffalo znalazło się w finale Konferencji Wschodniej, po drodze mieli przystanek w Nowym Yorku, aby "odprawić z kwitkiem" Islandersów(4:1) i Rangersów(4:2). Islandersom strzelili 17 goli, tracąc 11, a Rangersi, którzy okazali się trudniejszym rywalem stracili 17 "oczek", Miller natomiast 13 razy szukał "krążka w sieci".
Senatorowie z Ottawy gładziutko "spuścili" po lodzie Pingwiny Z Pittsburgha(4:1) i New Jersey(4:1). Pittsburgh dał sobie "zaaplikować" 18 goli, a strzelili Senatorom 10. Devils, które wydawać by się mogło, że zagrodzą drogę Ottawie, dali sobie "wcisnąć" 15 razy "gumę" za plecy Brodeur'a, strzelając 11 bramek.
Buffalo w 11 meczach tylko 2 razy potrzebowało więcej czasu niż regulaminowa godzina, aby zakończyć spotkanie, a Ottawa w 10 meczach tylko raz.
Na Zachodzie trudniejszą(dłuższą) drogę do finału miało Detroit, które rozegrało 12 meczy pokonując kolejno:Calgary(4:2) i San Jose(4:2) oraz dwukrotnie potrzebowali OT. Płomienie dały "ciała", bo Kiprusoff, aż 18 razy "popijał" z bidonu, szukając osłody po straconych bramkach, a jego kumple w radosnym uniesieniu "świętowali" dziesięciokrotnie. Rekiny były bardziej wymagające i oprócz jednego spotkania wyniki były bliskie remisów. Hasek przepuścił 9 goli, a reszta ekipy Red Wings Nabokova pokonała 13 razy.
Anaheim Ducks nie patyczkowali się ani z Dzikusami z Minnesoty(4:1), ani z Orkami z Vancouver(4:1). Jadą niczym walec po rywalach, dbając aby świętowanie awansu wypadało na własnym lodzie. Stosunek bramek z Minnesotą to 12:9, a z Vancouver 14:8
W 10 meczach 3 remisy i to właśnie z Orkami.
Co nie zabije, to wzmocni - zobaczymy na ile "hartowanie" charakteru Anaheim(Kaczki, jakoś mi ciężko przechodzą przez gardło) okaże się pomocne w rywalizacji z "Czerwonymi"(hahahaha co za zbieg natury- Kaczki przeciwko Czerwonym)

Do góry
Bonus: Unibet
#1206622 - 09/05/2007 07:10 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemex]
sakuraba83 Offline
member

Meldunek: 30/11/2006
Witam,

Na poczatke, krotkie przypomnienie tego co dzialo sie w sezonie zasadniczym pomiedzy tymi zespolami:

ZACHOD

2007-03-27 Detroit Red Wings - Anaheim Ducks 1 - 0
2007-01-08 Anaheim Ducks - Detroit Red Wings 4 - 2
2007-01-03 Detroit Red Wings - Anaheim Ducks 2 - 1
2006-10-19 Anaheim Ducks - Detroit Red Wings 4 - 1

WSCHOD

2007-02-25 Ottawa Senators - Buffalo Sabres 6 - 5
2007-02-23 Buffalo Sabres - Ottawa Senators 6 - 5 pen
2007-02-08 Buffalo Sabres - Ottawa Senators 3 - 2
2007-01-04 Ottawa Senators - Buffalo Sabres 6 - 3
2006-12-17 Buffalo Sabres - Ottawa Senators 1 - 3
2006-11-19 Ottawa Senators - Buffalo Sabres 4 - 1
2006-11-16 Buffalo Sabres - Ottawa Senators 2 - 4
2006-10-08 Ottawa Senators - Buffalo Sabres 3 - 4

Pomimo, ze PO to zupelnie inna bajka niz sezon zasadniczy, warto zwrocic uwage na mecze pomiedzy Kaczorami a Skrzydlami. W spotkaniach miedzy nimi bez remisu zwyciezali gospodarze. To oraz znakomita postawa jak do tej pory Kaczek w polaczeniu z ciezka sytuacja lini obronnych w zespole z Detroit, przekonuje mnie, ze sluszna strategia bedzie szukanie zwyciestwa (przynajmniej jednego) w dwoch pierwszych meczach na lodowisku w Anaheim zespolu gospodarzy. Anaheim moim zdanie powinno wyjsc z tej pary zwyciesko za sprawa doskonalej obrony, Scott Niedermayer i Chris Pronger powinni popsuc humory napastnikom Red Wings. Jak do tej pory ich PK jest najlepszy w tegorocznym PO. Zobaczymy jak bedzie sie to mialo to bardzo dobrej gry w przewadze zespolu Detroit. Bardzo licze na dwa pierwsze mecze, jezeli Detroit wywiezie w tych dwoch meczach komplet to bede bardzo zaskoczony i znokautowany finansowo.

Druga para natomiast stanowi dla mnie zagadke, przynajmniej dwa pierwsze mecze ktore odbeda sie w Buffalo. Mlody zespol Sabres moze zrobic doslownie wszytsko, zarowno wygrac oba mecze jak i je przegrac. Dlatego moja taktyka na ta pare bedzie szukanie zwyciestwa Ottawy w meczach na swoim lodowisku. Uwazam, ze przynajmniej jeden mecz wygraja jako, ze pokazali w meczach z NJ, ze sa bardzo mocni w tym sezonie. Jezeli wspaniale trio Ottawy Daniel Alfredsson, Jason Spezza i Dany Heatley zagra na poziomie jaki prezentowali w meczach z NJ pokusilbym sie nawet o stwierdzenie ze wywiezienie chociaz jednego zwyciestwa w pierwszych dwoch meczach jest calkiem realne dla graczy z Kanady. W dwoch pierwszych meczach najbardziej dochodowa inwstycja bedzie granie zwyciestwa Ottawy przy handi +1,5.

Tyle na dzis. Zobaczymy jakie beda nastroje przed pierwszymi meczami. Czekam na Wasze taktyczne rozwiazania finalow konferencji, oraz na pierwsze typy juz jutro:))

Pozdrawiam.

Do góry
#1207348 - 09/05/2007 20:26 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
lemad Offline
journeyman

Meldunek: 19/09/2006
Ralph, na prośbę Lemexa przekazuję Ci życzenia z okazji urodzin, bo ten torcik, to chyba nie przypadek. Samych trafnych typów i dobrych komentarzy w temacie NHL. Osobiście przyłanczam się do życzeń.

Do góry
#1207439 - 09/05/2007 20:52 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
Ralph Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/01/2003
Witam!
Z ogromną ciekawością będę śledził finały Konferencji.W topicu o finale SC w tym sezonie podałem jako moj typ parę Buffalo-Anaheim.Wydaje się ,że wszystko jest na dobrej drodze do takiego finału ale wraz z upływem czasu zaczyna się coraz więcej "ale".Dotyczy to raczej Buffalo, bo nieobecność w finale SC drużyny z Kaliforni byłaby dla mnie (i pewnie dla lemex'a też)dużym zaskoczeniem. Wracając do Buffalo, drużyna będąca w roli jednak faworyta w potyczce z Ottawą wcale nie będzie miała łatwo i ta rywalizacja będzie chyba jednak bardziej zacięta od finału Zachodu.
Nie ulega wątpliwości fakt, że Szable i Senatorowie to "najszybsze" drużyny w całej NHL i nikt kto choć trochę interesuje się hokejem w wydaniu "zaoceanowym" raczej tego nie zaneguje. Z tym, że Senatorowie grają jednak trochę bardziej "siłowy" hokej niż Sabres. I tu może być pies pogrzebany...Liczyłem ,że Diabły trochę bardziej dadzą się we znaki graczom z Ottawy ale nic z tego. Sens wg mnie spokojnie pojechali po "Diabełkach", wcześniej nie dając żadnych szans Pingwinom. Sabres w porównaniu z ich najbliższymi rywalami już wcale tak jednak łatwo nie szło. Nowy Jork jednak zdobyli (i chwała im za to ) ale czy zwycięski marsz będą kontynuować..?
W ubiegłym sezonie suścili manto Senatorom w fazie PO ale dziś juz to chyba tak "słodko" wyglądać nie będzie. Nie będę typował tych meczów, bo dla mnie szanse są 50-50. Jak Ottawa zagra z "jajem", umiejętnie "porozbija" tego i owego w drużynie Sabres i zrobi to nie łapiąc za dużo kar(a killerów mają zacnych), to być może z dużą dozą prawdopodobieństwa zobaczymy ich w finale (lemex będzie górą ). Ottawa na dzień dzisiejszy prezentuje się naprawdę dobrze i z pewnością będzie ciekawie.
To tyle moich przemyśleń w ten piękny dla mnie, urodzinowy, majowy dzień. Dzięki serdeczne lemex i lemad za życzenia
Zobaczymy co nam ostatnie 4 teamy zaserwują w finałach konferencji. A za chwilę przy urodzinowym drinku będę delektował się potyczką Rosji z Czechami w MŚ.

Pozdr

Do góry
#1208838 - 10/05/2007 02:34 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: Ralph]
lemex Offline
veteran

Wypadałoby jeszcze podać terminarz Finałów Konferencji:
Buffalo-Ottawa 10.05, 12.05
Ottawa-Buffalo 14.05, 16.05
Buffalo-Ottawa 19.05
Ottawa-Buffalo 21.05
Buffalo-Ottawa 23.05

Detroit-Anaheim 11.05, 13.05
Anaheim-Detroit 15.05, 17.05
Detroit-Anaheim 20.05
Anaheim-Detroit 22.05
Detroit-Anaheim 24.05
O tym, że 5,6 bądź 7 mecz jest rozgrywany warunkowo, to chyba nie muszę nikomu przypominać - gra się do 4 zwycięstw.
Ps. Ralph - smacznego i na zdrowie!!!!!

Do góry
#1210339 - 10/05/2007 15:46 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemex]
_zvonimir_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/04/2007
no Kaczorki do boju !!!!

W końcu mistrzostwo będzie nasze \:\)

Do góry
#1212081 - 11/05/2007 02:50 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: _zvonimir_]
lemex Offline
veteran

Buffalo-Ottawa
Zaczynamy finały Konferencji, dzisiaj startuje WSCHÓD i nie radzę nadmiernie odważnej szarży, bo nawet najlepsi "ułani" na koniku z czołgiem nie mieli szans. Można i czołg pokonać, ale tylko rozsądną strategią. sakuraba83 podsunął pomysł gry na handi +1.5 dla Ottawy i myślę, że jest to najrozsądniejszy typ. Warunek jest tylko jeden: trzeba mieć w kieszeni coś więcej niż chusteczkę, bo progresywne podnoszenie stawki przy kursach, które będą oscylowały w granicach 1.3 będzie wymagać windowania nakładów. Tylko najwięksi pechowcy mogą przegrać, bo chyba nikt nie zakłada, że Ottawa przegra cztery kolejne mecze różnicą większą niż 1 bramka. Ci co mają problemy z matematycznym wyliczeniem wysokości stawki niech zrezygnują od razu i zajmą się grą w podwodne bierki.
Fakt, że obie ekipy są z NORTHEAST DIVISION już daje nam przesłanki tego co nas będzie czekać. Obserwatorzy NHL zapewne zorientowali się, że w derbach w trakcie sezonu nie ma "zmiłuj", a co dopiero w "przedpokoju" Pucharu Stanley'a. Zapewne wielu z nas widziało maxi "młóckę" w trakcie jednego z meczy pomiędzy Ottawą i Buffalo. Zarówno jedni jak i drudzy mają nie uregulowane między sobą rachunki. Mój pomysł w tej parze jest prosty jak konstrukcja cepa: typy na gospodarza to 1X, a na gości +1.5 Jeśli ktoś nie pamięta jak wyglądała rywalizacja pomiędzy tymi ekipami w poprzednich PO, to przypomnę, że Buffalo pokonało Ottawę 4:1, przy czym 3 razy było OT, a dwa pozostałe mecze zakończyły się różnicą 1 bramki. Skoro udało się w poprzednim roku, to może powtórka?
Typ: 1X i handi +1.5 dla Ottawy

Do góry
#1212449 - 11/05/2007 04:21 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemex]
VOLODYA Offline
enthusiast

Meldunek: 03/03/2006
Buffalo Sabres - Ottawa Senators / powyżej 5,5 gola / 1.89 Pinnacle
Pierwsze spotkanie Finału Konferencji Wschodniej. Bukmacherzy, jak już zdążyliśmy się przyzwyczaić w tegorocznych Playoffs, wystawili trochę zaniżoną linię - tym razem 5,5 bramek. Moim zdaniem jak na spotkanie dwóch tak mocnych ofensywnie drużyn jest to spora przesada. Szable uważane są za faworyta dzisiejszej potyczki - ja jednak doszukiwał bym się tutaj niespodzianki. Nawet jeśli Ottawa nie zdoła dziś w Buffalo zwyciężyć przypuszczam, że uda im się strzelić conajmniej dwie bramki - obydwie ekipy należą do najlepiej atakujących ekip w NHL. Myślę, że po kursie 1.89 spokojnie zaryzykować można overka w tym spotkaniu (łącznie z dogrywką).

Do góry
#1212570 - 11/05/2007 04:46 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: VOLODYA]
sakuraba83 Offline
member

witam,

Ja dzisiaj nie znalazlem zadnych argumentow, zeby zagrac cos za wieksza stawke. Dlatego tak jak juz pisalem gram handi na Ottawe za bardzo delikatna sumke, zeby byly emocje podczas ogladania meczu. Moze po pierwszym starciu czlowiek bedzie madrzejszy i wymysli cos ciekawszego na kolejna potyczke w Finale Konferencji Wschodniej.

Do góry
#1213822 - 11/05/2007 20:57 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
sakuraba83 Offline
member

witam,

Wczorajszy mecz dosc ladnie oddaje sens przyslowia "dobre zlego poczatki". Po pierwszym wznowieniu, myslalem ze Buffalo rozniesie Ottawe, ruszyli pelni animuszu do ataku i juz w 8 sekundzie DRURY sprawdzil forme bramkarza Senators. Problemy Sabres zaczely sie co ciekawe, gdy grali w przewadze. Od pierwszego momentu do konca meczu gra Penalty Killerow Ottawy byla niesamowita, nadmienic mozna fakt, ze w 4 pierwszych grach w przewadze Sabres oddali tylko 1 celny strzal, tracac przy tym jedna bramke (sic!). Buffalo nieraz wygladalo strasznie bezradnie, nie umiejac sklecic porzadnej akcji do oddania strzalu mimo przeagi jednego zawodnika. Drury zapytany po meczu o to co robila PP line- spytal "Did we get any shots?"... Sytuacja wygladal zupelnie inaczej, gdy taka okazje mieli zawodnicy SENS. Ich rozegranie akcji, oraz strzaly wygladaly bardzo groznie, owocem tego sa dwie bramki zdobyte w szeciu grach w przewadze. W zespole Sens osobiscie wyroznilbym dwie postacie - Daniel Alfredsson, ktory byl doslownie wszedzie, wkomponowywal zawodnikow w bandy, rozgrywal, podawal, strzelal. Jak utrzyma swoja forme do konca tej serii to az strach pomyslec co sie bedzie dzialo w nastepnych meczach. Na slowa pochwaly zasluzyl wg mnie rowniez goolkeeper Ottawy RAY EMERY, ktory skutecznie hamowal zapedy graczy gospodarzy.

Jak bedzie w nastepnym meczu? Sam jestem ciekawy, w tym PO Ottawa jeszcze nie wygrala dwoch pierwszych meczu z rzedu. Czy uda im sie to w Buffalo. Wg mnie szanse sa 50 na 50, ale tak jak pisalem dwa posty wczesniej, granie na Sens jak wroca na wlasne lodowisko, powinno byc dochodowym interesem. Ten mecz utwierdzil mnie w tym przekonaniu, no chyba ze Buffalo przejdzie niesamowita metamorfoze, zanotuja mniej strat(19 w tym meczu), oddaja wiecej strzałow (20 prawie dwa razy mniej niz ottawa) i zagraja z wiekszym spokojem i opanowanien. Narazie te atrybuty sa po stronie zawodnikow z Kanady.

Pozdrawiam
wieczorem typy na drugi polfinal

Do góry
#1214865 - 12/05/2007 03:06 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
VOLODYA Offline
enthusiast

Meldunek: 03/03/2006
Detroit Red Wings - Anaheim Ducks / 1 (łącznie z OT) / 1.72
Hokeiści Detroit Red Wings wpadli w znakomity rytm. Udało im się wygrać cztery ostatnie spotkania z San Jose Sharks i dzięki temu już dziś w nocy rozegrają pierwsze spotkanie Finału Konferencji Zachodniej. Kto interesuje się NHL wie jak ważne tutaj są właśnie tego typu serie - jeżeli jakiejś drużynie uda się złapać wiatr w żagle to ciężko później ich zatrzymać - tak właśnie wg mnie będzie z ekpią Skrzydeł, których typuje jako faworytów do zdobycia Pucharu Stanleya. Red Wings przeciwko Ducks grali w tym sezonie cztery razy - obydwa spotkania przed własną halą udało im się wygrać. To właśnie pojedynki przed własną publicznością będą tutaj siłą Skrzydeł - Kaczorom udało się zwyciężyć tylko w 3 z 22 spotkań rozegranych w Detroit. Dziś także stawiam na gospodarzy - typ wydaje się być w miarę 'bezpieczny' bo obejmuje również dogrywkę. Polecam!

Do góry
#1214883 - 12/05/2007 03:11 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
lemex Offline
veteran

Detroit-Anaheim
Fakt, że Detroit regularnie od kilku lat wygrywa u siebie z Anaheim w trakcie sezonów nie musi świadczyć o tym, że w obecnym finale Konferencji Zachodniej musi być tak samo. Owszem, Czerwone Skrzydła występują już na starcie z handi w postaci ewentualnego siódmego meczu u siebie, ale czy będzie to konieczne, to dopiero się dowiemy. Pamiętać należy, że San Jose, które "korzenie" ma w tej samej Dywizji co Kaczki, dzielnie walczyło z Detroit i dominacja dzisiejszego gospodarza wcale nie była taka jednoznaczna. To Anaheim w tym sezonie było lepsze od Rekinów i skoro SJ mogło wygrać na lodzie Red Wings, to tym bardziej poważnie trzeba brać pod uwagę możliwość takiego rozstrzygnięcia w wypadku Kaczorków. Anaheim w tych PO po raz pierwszy rozpocznie rywalizację od meczu wyjazdowego i "obraz" dzisiejszego spotkania może znacznie pomóc nam w "wyostrzeniu wizji" co do dalszych losów tej drużyny.
Typ:1x i handi +1.5 dla Anaheim

Do góry
#1214886 - 12/05/2007 03:12 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
sakuraba83 Offline
member

Witam,

Dzisiaj czeka nas bardzo ciekawe spotkanie i juz sie nie umiem doczekac kiedy zasiade przed telewizorem z piwkiem w reku. Zeby ogladalo sie przyjemniej postawie dzisiaj troche grosza na Gosci tego spotkania. Nie mowie, ze jest to typ pewny, ale zalozylem sobie ze przynajmniej jeden mecz zepsol z Anaheim powinien wygrac na wyjezdzie jezeli chce awansowac do wielkiego finalu. Co sklonilo mnie do obrania takiego kursu w finale konferncji zachodniej. Juz wczesniej zalozylem sobie, ze bede bardzo mocno poszukiwal zwyciestwa Kaczorow na wlasnym lodowisku, a ze kursy na wyjazdowe zwyciestwo sa bardziej atrakcyjne postawnowilem zaczac progresje juz dzisiaj. To z finansowego punktu widzenia. Sportowe fakty, ktore przemawiaja za podjeciem takiego wyzwania sa nastepujace:

-> Ducks maja niesamowita sile obronna i licze na to, ze zastopuja zapedy zawodnikow Red Wings
-> Ducks na pewno beda bardziej wypoczeci jako, ze grali mniej spotkan w tym PO. Tu moze sie ktos przyczepic, ze w obu druzynach graja zawodowcy zarabiajacy ciezkie miliony i to nie moze byc zadnym atutem. Ale jednak sa to tylko ludzie i moze to miec znaczenia szczegolnie...i tu koleny punkt
->spore straty w lini defensywnej Red Wings, brak Mathieu Schneidera spowodowal, ze Lindstrom i Chelios (45lat) przebywaja na lodzie wiecej czasu i w ktorym momencie bedzie to mialo wplyw na przebieg rywalizacji
-> do zespolu Ducks juz w pierwszym meczu serii powraca po 23 meczowej absencji Todd Marchant. Mimo, ze nie mozemy byc pewni w jakiej bedzie dyspozycji, bedzie to plus dla zawodnikow Ducks

Takze na dzien dzisiejszy, poczawszy od niskiej stawki zaczynamy:

RED WINGS - DUCKS

TYP: x i 2(ot)
2 (handi +1,5)
UNDER 4,5 (bez dogrywki i karnych)

Do góry
#1215349 - 12/05/2007 05:52 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
mopsiq Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/12/2004
Detroit Red Wings - Anaheim Ducks

TYP-x2,2(+1,5)

W tym meczu wszystko wskazuje jak dla mnie na jedno bramkowe zwyciestwo Detroit Red Wings ale bardzo mozliwy jest remis i zagram x2 i jak reszta 2(+1,5), nie mam co sie zabardzo rospisywac juz zostalo bardzo duzo napisane wiec gogogo kaczki

Do góry
#1215463 - 12/05/2007 08:03 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
Homraj Offline
old hand

Meldunek: 20/08/2006
Originally Posted By: sakuraba83

Jak bedzie w nastepnym meczu? Sam jestem ciekawy, w tym PO Ottawa jeszcze nie wygrala dwoch pierwszych meczu z rzedu.

taka mała ciekawostka:
Ottawa jeszcze nigdy w swojej historii nie wygrała w playoffs dwóch pierwszych meczów serii.

Do góry
#1215527 - 12/05/2007 11:13 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: Homraj]
sakuraba83 Offline
member

H A S E K pogrzebal szanse na "danie glowne" \:\( Cale szczescie, ze handi i under weszly.

Do góry
#1215529 - 12/05/2007 11:53 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
lemex Offline
veteran

Buffalo-Ottawa
Dzisiejsza moja propozycja już od rana, bo do jutrzejszego rana będę na imprezce i mimo, że będę miał dostęp do netu, to jednak jakby to powiedzieć "wódka będzie pijana" i czasami żeby pod wpływem zamroczenia nie zmieniać czegoś co wcześniej wymyśliłem, to kontynuacja gry na 1x gospodarze i handi +1.5 goście bez względu, gdzie będzie rozgrywany mecz.
Typ: 1X i handi+1.5 dla Ottaway

Do góry
#1219445 - 13/05/2007 20:24 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemex]
lemex Offline
veteran

Maciek Maleńczuk śpiewa:.."Gdzie jesteście przyjaciele moi????, odpłynęli w sinej mgle, kogo to obchodzi kiedy boli....?" Czy mam sam ciągnąć ten "wózek"? Przecież to nie możliwe, aby tylko tak małe grono dotrwało do Finałów Konferencji. NHL to gra twardzieli, czy cała reszta tych co startowali z nami z październiku ubiegłego roku to zwykła "sraczka" i nie mają nic do powiedzenia, czy po prostu odpłynęli w sinej mgle. A tyle razy powtarzałem, że w zderzeniu z realiami tej ligi tylko stratedzy mają szanse dotrwać do końca sezonu z grosiwem na koncie.

Detroit-Anaheim
Underowy wynik pierwszego meczu to głównie zasługa Haszka i po części Giguere'a. Gracze Anaheim zrobili to co trzeba oddając 32 strzały w światło bramki Haszka, ale DOMINATOR to sprawdzona "marka" i niczym wino - im starszy tym lepszy. Pozostaje nam tylko wierzyć,że przyjdzie czas na "zmęczenie materiału", który pęknie niczym krupniok z grilla i wpuści 3 gole, bo na więcej jednak bym nie liczył. Dzisiejsza ewentualna porażka Kaczek mocno zagmatwa ich sytuację i sprawa dalszego awansu stanie się mocno zagrożona.
Typ:1x i handi na Anahaim +1.5

Do góry
#1219573 - 13/05/2007 21:10 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemex]
sakuraba83 Offline
member

witam,

Ja dzisiaj wrzucam drugi bieg i z coraz wieksza predkoscia podazam szlakiem NHL PLAYOFFS 2007. Wiadomo, ze im szybciej tym niebezpieczniej, dlatego Panowie obym nie wypadl z zakretu przez "potezne???" kaczory. Mam jednak glebokie przeczucie podparte tym co widzialem w meczu numer 1 oraz strategia obrana juz na poczatku finalow konferencji, ze Czerwone Skrzydla tak latwo tej serii nie skoncza. Dlatego dzisiaj ciag dalszy gry na Ducks. W poprzednim meczu tylko wysmienita postawa Dominatora oraz lini obronnych sprawily, Red Wings mogli sie cieszyc zwyciestwem. Dodajac do tego skutecznosc snajperow grajacych w przewadze, ktorzy zaaplikowali Kaczkom dwie bramki w 8 grach w przewadze, sprawia,ze mozna jakos bylo sie pogodzic z porazka w pierwszym meczu. Subiektywnie jednak uwazam, ze gra w przewadze kaczek wygladala duzo ciekawiej, ich akcje byly dobrze ustawione i raz po raz zagrazaly bramce Haska - dobrze oddaje to statystyka strzalow - 32-19 na korzysc Ducks. Niestety brakowalo tego jednego, celnego strzalu...

Klucze do sukcesu Ducks dzisiaj:
-> zatrzymac fenomenalnie grajacego w pierwszym meczu PAVELA DATSYUKA
-> przelamac szczelna obrone Wings
-> finalizowac czesciej gre w przewadze (0-7 w pierwszym meczu)
-> lepsza gra Power Killerow

RED WINGS - DUCKS
Ducks (+1,5)

Do góry
#1220574 - 14/05/2007 01:33 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
SJS Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/06/2006
Coż, matura trwa nie mam kiedy coś napisać :/, finał PO widzę Ottawa i Ducks więc nie ma nad czym się rozpisywać. W dzisiejszym meczu upatruje over 5,5 i do tego zagram handi +1,5 Ducks. Pierwszy mecz tak jak pisaliście wygrał Haszek, ale w tegorocznych PO pokazał, że też potrafi puścić kilka bramek w jednym spotkaniu, gorzej jednak może być z gk Anaheim.

Do góry
#1220917 - 14/05/2007 04:18 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: SJS]
koivu Offline
member

Meldunek: 06/06/2006
Witam
Detroit Red Wings - Anaheim Ducks: Handicap (0 - 1,5) 1 2.75

Mi się wydaje że Detroit to mogło cos przegrać ale z SJS. Nic i nikt inny im krzywdy nie zrobi zwłaszcza u nich w domu. To prawda ze Kaczory atakował więcej ale wynikało to z taktyki, po zdobytym szybko golu.Jak anaheim wyrównało to Lidstroom i spółka od razu ruszyli. A poza tym im wazniejszy mecz tym Hasek gra lepiej.

Do góry
#1221007 - 14/05/2007 05:02 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: koivu]
SJS Offline
Pooh-Bah

A tak jeszcze dodam, że Detroit wygrało rywalizację z SJS dzięki jednemu meczowi, pewnie każdy wie o który mecz chodzi. I nie wierze, że Ducks dadzą sobie odebrać finał "no way".

Do góry
#1221389 - 14/05/2007 11:59 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: SJS]
sakuraba83 Offline
member

\:\) ...i bracia NIEDERMAYER zapewnili mi w koncu tak dlugo wyczekiwane kombo \:\) 3na3 trafione przy bardzo dobrych kursach daje calkiem mile prognozy na dalsza "podroz" z NHL PO 2007. Cale szczescie, ze byla tylko jedna dogrywka, dzieki temu moze uda mi sie wstac na pierwsze cwiczenia. Na "goraco" musze przyznac, ze akurat w dzisiejszym meczu odnioslem wrazenie, iz to Skrzydla graly lepiej. No, ale taki jest sport, liczy sie wynik, a o stylu wygranej to pamietaja tacy jak my, skromni ciulacze gorsza, probujacy ograc bukmacherow.

Dobranoc:)

Do góry
#1221934 - 14/05/2007 21:23 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
sakuraba83 Offline
member

Witam,

Dzisiaj przenosimy sie do Kanady, gdzie zespol Ottawy bedzie goscil u siebie Buffalo w meczu numer 3 finalu konferencji wschodniej. Moja taktyka dla konferencji wschodniej byla jasna od poczatku i bede sie jej trzymal mam nadzieje do konca- w meczach wyjazdowych Ottawy handi +1,5, natomiast w meczach u siebie bede szukal ich zwyciestwa podpierajac sie obstawianiem remisu za taka stawke, aby w przypadku konicznosci rozstrzygniecia meczu w dogrywce nastapil dla mnie zwrot postawionej sumy. W meczach wyjazdowych zespol z Kanady pokazal lwi pazur. Odniosl dwa bardzo cenne zwyciestwa. Nalezy dodac, ze w ten sposob zawodnicy Ottawy wpisali sie na karty historii klubu, jako ze sztuka wywiezienia kompletu zwyciestw w dwoch pierwszych wyjazdowych meczac PO udala sie im pierwszy raz w historii. Gracze Ottawy zlamali jeszcze jedna serie w tym PO mianowicie Buffalo wygralo 40 spotkan z rzedu, gdy prowadzili roznica 2 bramek. W meczu numer dwa zawodnicy Sens umieli wyjsc obronna reka z takiej sytuacji i rozstrzygnac spotkanie na swoja korzysc. Pokazuje to ich charakter, a to w PO jest kluczowa rzecza jezeli mysli sie powaznie o finale ligi. Jak widzimy lamane sa tu wszelkie rekordy klubowe. Zeby dodac pikanterii przytocze jeszcze jedna serie, a mianowicie Buffalo jeszcze nigdy w historii nie wygralo serii PO, gdy rozpoczelo ja od dwoch porazek. Czyzby i to mialo zostac przelamane? Mysle, ze co za duzo to niezdrowo. Gracze Sens sa w niesamowitej formie i nie powinni sobie dac wydrzec zwyciestwa na Wschodzie. Zeby tak sie stalo musza wygrac przynajmniej jedno spotkanie u siebie. W tym upatruje szansy dla siebie. Wiec poczawszy od dzis zaczynamy:

Ottawa - Buffalo
1 i x

W dzisiejszym meczu moze nie wystapic obronca Buffalo Henrik Tallinder, ktory ucierpial w starciu z Danielem Alfredssonem

Do góry
#1222533 - 15/05/2007 01:27 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
SJS Offline
Pooh-Bah

Na najbliższe 2 gry pomiędzy Sens a Sabres typuje minimum jedno zwycięstwo zespołu z Ottawy. Tylko teraz jeszcze się zastanawiam czy zagrać w 60' czy też z OT, być może zagram do tego overka za mniejszą stawkę. Sabres według mnie nie podniosą się po dwóch porażkach i liczę, na szybkie zakończenie tej rywalizacji przez Snes w 4 spotkaniach. Wczorajsza noc jak najbardziej udana i oby dzisiaj tak było.

Do góry
#1222929 - 15/05/2007 03:31 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: SJS]
lemex Offline
veteran

Ottawa-Buffalo
Szacując szanse Buffalo na odniesienie dzisiaj zwycięstwa, mimo, że bajka jest inna niż sezon zasadniczy, posłużyłem się wynikami z meczy wyjazdowych w obecnym sezonie.
Atlantic Division: 10 wyjazdów i 6 zwycięstw(w tym po OT)
Southeast Division: 10 wyjazdów i 7 zwycięstw(w tym po OT)
Central Division: 5 wyjazdów i 3 zwycięstwa(w tym po OT)
Northwest Division: nie grali
Pacific Division: nie grali
W swojej Dywizji - Northeast Division, Buffalo rozegrało 16 spotkań poza domem i wygrali 9(wraz z OT).
W Ottawie wygrali jeden raz. Ze wszystkich przegranych meczy aż 9 przegrali po OT lub różnicą 1 bramki. Gdyby patrzeć tylko na zwycięstwa i te przegrane spotkania, to ich szanse można by ocenić wysoko - zwłaszcza jeśli ma się w zamyśle zagranie na Handi +1.5 Do tego dochodzi świadomość, że ze stanu 0:3, to już raczej nie uda się zagrać o "Stanley'a".
Typ: 1X i handi Buffalo +1.5

Do góry
#1223639 - 15/05/2007 06:53 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemex]
mopsiq Offline
Carpal Tunnel

Ottawa-Buffalo

zgodze sie z mistrzem lemex tylko wynik dzis bedze troszke inny, ja bym postawil na Ottawe (-1,5) i czysta 1 nie ma co sie rozpisywac i tak nikt nie zagra tak jak ja ale sadze ze wynik bedze graniczyl 4:1

Ottawe (-1,5) i 1

Do góry
#1223708 - 15/05/2007 07:56 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: mopsiq]
sakuraba83 Offline
member

witam,

Przgladajac dzisiaj oferte Bwin natknalem sie na ciekawy zaklad, a mianowicie, kiedy bedzie pierwsza dwu lub piecio minutowa kara w spotkaniu. Totez rozpoczynam progresje na to, ze kara taka bedzie w przeciagu pierwszych 5 minut. Po kursie 1,65 mysle, ze to lakomy kasek. Podejscie 1 z 4. Progresje przerzucam takze na mecze Kaczorow ze Skrzydlami. Mysle, ze w 4 meczach sie na luzie zmieszcze. Pozdrawiam.

Ottawa - Buffalo

TYP: Pierwsza kara 2 lub 5 minutowa od 00:01 do 04:59

Do góry
#1223888 - 15/05/2007 13:45 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
lemex Offline
veteran

mopsiq - po pierwsze, do mistrza mi daleko i nawet nie mam takowych aspiracji, aby nim zostać.
sakuraba83 - po drugie, decyzje podejmujesz oczywiście sam, ale dobrze zastanów się zanim wejdziesz u schyłku sezonu w jakąś "egzotyczną" progresję. Im bliżej Finału, wiadomo, nerwy puszczają nie tylko graczom i łatwo popełnić błąd.
Po trzecie - mamy na 99,9% pierwszego finalistę , a zarazem zwycięzcę na Wschodzie.

Do góry
#1224779 - 15/05/2007 21:28 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemex]
sakuraba83 Offline
member

witam,

Obudzilem sie dzisiaj i po sprawdzeniu wyniku meczu bylem calkiem zadowolony. Po sprawdzeniu poczty cos jednak zaczelo mnie zastanawiac - zero maila od buka podsumowujacego wczorajsze zaklady. Nie wiem co sie stalo, ale albo nie wcisnalem wczoraj potwierdz, albo betgun sobie ze mna w kulki polecial. Co gorsza remis obstawialem w Bwin takze wczorajsza noc grubo na minus:( Trzeba bedzie to odpracowac do konca PO. Wracajac jeszcze do tego fralnego dla meczu, wlasnie przed chwila zobaczylem sobie z niego skroty i to co wyczynial Miller w bramce Sabres jest nie do opisania. Szkoda mi go troche, no ale tak jak pisal Lemex finaliste juz mamy, pytanie tylko kiedy zakonczy sie seria? Ja mysle, ze juz w nastepnym meczu.

Co do mojej egzotycznej promocji, to przeznaczylem na nia 1/10 budzetu, a wymyslilem ja analizujac ostnie mecze, gdzie prawie zawsze kary odbywaly sie w pierszych minutach. Na pewno nie "wdepne" w to na calego, ale bardzo Lemexie dziekuje za porade.

Dzisiaj bardzo wazny dla mecz, bo juz od poczatku zakladalem ze Ducks musza ugrac cos u siebie. Ogladalem dwa ostatnie mecze finalu konferncji zachodniej i musze przyznac, ze Red Wingsi odgrywaja w tegorocznym PO role "Kopciuszka". Byli juz skazywani na porazke w pierwszej rundzie z Calgary, nastepnie SJ mialo juz byc ostatnim etapem ich podrozy w tym roku. Teraz wyrastaja na prawdziy, liczacy sie w walce o final team. Ich gra w dwoch pierwszych meczach byla na bardzo dobrym poziomie. Niesamowita gra Special Teams, wszystkie bramki zdobyte w meczach z Kaczorami wlasnie przez zawodnikow grajacych w Power Play Line oraz jeden Short Handed Goal zdobyty przez Kirka Maltby'go. Do tego wspaniala gra Killerow druzyny Red Wings, ktora nie pozwolila PP Ducks zdobyc ani jednej bramki w 12 probach. W tym w meczu numer jeden byl okres, ze grali dwa razy 5 na 3. Co gorsza nie zdobyli juz bramki w PP od 31 gier w przewadze. Mysle, ze z takimi osiagnieciami ciezko bedzie wejsc do finalu. Aby jeszcze popsuc humory wszystkim fanom Ducks drugi strzelec bramek w PP zaraz po Teemu Selanne, Chris Kunitz przeszedl operacje i najprawdopodobniej nie powroci do konca PlayOff. Niemniej jednak trzymam sie swojej strategi i licze na to, ze to bedzie mecz Ducks i wygraja przed wlasna publicznoscia. Oczywiscie 25% stawki na remis, zeby w razie problemow byl zwrot.

Pytanie tylko czy warto grac dzisiaj wysoko???? (Lemex, Mopsiq, SJS oraz inni ktorzy zagladaja na forum)

Ducks vs Wings
TYP: 1 i x

Do góry
#1225200 - 15/05/2007 22:39 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
crossmen Offline
old hand

Meldunek: 29/05/2006
mnie cieszy postawa senatorów , choc póki nie ma awansu i 4 wygranych meczy to trzeba się wstrzymac z pochwałami bo to jest przecież nhl. jak na razie biora rewanż na szabelkach na zeszłoroczny play off - wydaje mi się , że senatorowie również trafili z formą na decydujący moment to jest też bardzo ważne.
natomiast co do drugiej pary to będzie to zacięta konfrontacja , tu nie zgadzam się z kolegą wyżej , że red wings odgrywaja rolę kopciuszka - są przecież zwycięscami konferencji, jest to ekipa która wraz z ottawą zawaliła w tamtym roku play off i tyle , natomiast zawsze sa w czubie - z tego co czytam to jest tu dużo fanów kaczorów na forum i są przewidywani do mistrza w tym roku .
ja akurat kibicuję ottawie - szkoda mi rekinów , ale cóż w tej chwili każdy może wygrac z każdym -
ze stawkami zalecam daleko idącą ostrożnosc - i raczej traktowac już grę zabawowo niż dochodowo - bo przy wtopach braknie meczy , żeby się odegrac -
pozdro wszystkim fanom nhl

Do góry
#1225255 - 15/05/2007 22:52 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
SJS Offline
Pooh-Bah

Ducks vs Wings

W tym meczu, może wydarzyć się wszytko, tak więc mój plan na to spotkanie jest taki: Ducks z OT bądź bez OT (jeszcze nad tym pomyśle) i do tego Wings +1,5. W przypadku porażki Ducks (bądź remisu) zakładam, że połowę stawki postawione na Ducks zwróci mi się z typu Wings +1,5. W przypadku wygranej Ducks przewagą dwóch bramek, wyjdę na zero. Świętować będę jak Ducks wygra jedną bramką.
Co do pytania "czy warto grać dzisiaj wysoko?" moja odp. brzmi 20% konta to max co bym przeznaczył na te spotkanie. Ja mam zamiar więcej pieniędzy zainwestować w spotkanie Ottawa v Buffalo :).

Co do form drużyn... nad czym tu się rozpisywać?. Zostali najlepsi, to PO...

Do góry
#1225792 - 16/05/2007 01:41 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: SJS]
lemex Offline
veteran

Anaheim-Detroit
Zastanawiam się, czy analitycy z Anaheim odkryli już, gdzie leży przyczyna tego, że wynik potyczek z Detroit brzmi 1:1, a nie 0:2 dla Kaczek. Sądzę, że wiedzą i sztab szkoleniowy pracuje nad poprawieniem tych elementów, albo przynajmniej nad znacznym ograniczeniem skutków tego mankamentu. Otóż w meczu nr1 w Detroit(2:1), Anaheim oddało 32 strzały na bramkę Haszka(20 razy bronił Giguere), a mimo to przegrali. Zadecydowała gra w osłabieniach: Kaczorki na 11 szans nie wykorzystali ani jednej, a Skrzydła w 8 próbach 2 gole, które dały im zwycięstwo. Mecz nr2 w Detroit(3:4ot), to 27 strzałów Red Wings i 33 Ducks. Anaheim ponownie zero trafień na 7 PP, a Detroit w myśl zasady "ziarnko do ziarnka" z 9 przewag ponownie 2 gole. Gra 5/5 wyraźnie nie służy dzisiejszym gościom, bo na 5 strzelonych goli Kaczorom, tylko jeden jest "normalny". Czy wystarczy, że Anaheim ograniczy częstotliwość "grzania ławy" i poprawi skuteczność zarówno w osłabieniu jak i w przewagach, a Skrzydła odlecą w siną dal....? Być może to za mało, może to nie klucz, ale na pewno wytrych do drzwi za którymi stoi "PUCHAR STANLEY'A".
Typ:1X

Do góry
#1226205 - 16/05/2007 03:59 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemex]
koivu Offline
member

Anaheim-Detroit
Red Wings z nożem na gardle i bez Schneidera. To bedzie ciekawe. Miałem w tej konfrontacji grać zawsze 1 ale 3.25 mnie dzis skusi.Te przewagi niewykorzystywane to oznaka ze Pronger z Nidermayer chyba nie sa w najwyzszej formie bo w sezonie w tej pierwszej czesci to bombardowali przeciwników.
Typ 2

Do góry
#1226466 - 16/05/2007 05:24 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: koivu]
mopsiq Offline
Carpal Tunnel

Anaheim-Detroit

W dzisiejszym spotkaniu Kaczory rozniosa druzyne Detroit mimo tego ze w 2 ostatnich meczach pomiedzy tymi zespolami bylo na styku raz wygrali jedni i raz drudzy to dzis wynik bedze w granicach 4-1,4-2 typ w tym meczu ---- 1(-1,5),1 jakos dziwnie jestem tego pewien

Do góry
#1226903 - 16/05/2007 16:51 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: mopsiq]
crossmen Offline
old hand

dzisiaj rano jak sprawdzałem wynik to oniemiałem , taka przyjemna niespodzianka - 5:0 na wyjeżdzie , parę złoty do przodu
mopsig : mam nadzieję , że swojej dużej pewności nie przełożyłeś na
wysokośc stawki.ciekaw jestem następnego meczu , choc myślę o ile kaczory są mocni to w następnym powinni wygrac , oczywiście jak wyrzucą te 5:0 ze swoich głów bo jak nie to po nich, ze stanu 1:3 to już się nie podniosą.

Do góry
#1227002 - 16/05/2007 18:07 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: crossmen]
mopsiq Offline
Carpal Tunnel

crossmen troche dzisiejszej nocy poplynelem z kasa ale zagram tak samo w 4 meczu i sie zwruci

Do góry
#1227020 - 16/05/2007 18:14 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: mopsiq]
sakuraba83 Offline
member

witam,

Czy ktos ogladal mecz? Ja niestety mialem seminarium dzisiaj i nie moglem sledzic zmagan "moich" dzielnych kaczorow. Jak to wygladalo, czy wynik odzwierciedla to co dzialo sie na lodzie? Czy warto w kolejnym meczu probowac odegrac sie grajac na kaczki?

Do góry
#1227154 - 16/05/2007 18:47 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: mopsiq]
crossmen Offline
old hand

Originally Posted By: mopsiq
crossmen troche dzisiejszej nocy poplynelem z kasa ale zagram tak samo w 4 meczu i sie zwruci

współczuję wtopy - radzę daleko idąca ostroznośc - ten 4 mecz to jedna wielka loteria - kazdy wynik mozliwy - a red wings grają niesamowicie wyrafinowany hokej -
ja na pewno odpuszczam ten mecz, podobnie ottawy dzisiejszy , czekam az się bardziej wyklaruje sytuacja a jak nie to czekam na finał tam powinny byc kursy w miarę równe , wyniku raczej 4:0 nie będzie to jakaś progresja wejdzie
pozdro

Do góry
#1228718 - 17/05/2007 01:57 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: crossmen]
koivu Offline
member

Jak ktoś nie widział to niech załuje. Kapitalna gra Detroit. Anaheim nie może poradzić sobie z grą w przewadze, nawet dobrze wjechać nie mogą w tercję Detroit.Poza tym Babcok pomieszał formacje. Hoolmsrom poszedł do drugjej a do pierwszej Franzen i jeszcze kilka roszad które całkiem fajnie wyszły.A w 3 tercji kiedy do głosu doszły kaczory popis dał Hasek. A flustracje Pronger z Nidermayerem wyładowali na Holstroomie. Takiego Big Hita dawno nie widziałem. Szwed miał głowe we krwi i był strasznie oszołomiony. Myśle ze moze nie zagrac jutro.

Do góry
#1228880 - 17/05/2007 02:36 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: koivu]
lemex Offline
veteran

Ottawa-Buffalo
Senatorowie są o kroczek od wygrania rywalizacji w Konferencji Wschodniej i wzorem swoich kolegów z reprezentacji Kanady, to ekipa z tego kraju pokazuje gdzie jest siła w tym sezonie. Kanada Mistrzem Świata, Ottawa wygrywa Konferencje, czy to zapowiedź gdzie wyląduje "Stanley"? Trzeba przyznać, że zakochanym w hokeju Kanadyjczykom należą się największe laury. W Ottawie co bardziej "wyrychleni" kibice nie tylko zmrozili, ale zapewne już wypili szampana świętując awans. 3:0, to prawie niemożliwe, aby nie awansować. Młodość, szybki, widowiskowy hokej, oparty na grze ofensywnej i dużej skuteczności(jedyna ekipa w lidze,która przekroczyła 300 trafień) nie dały rady pokonać(0,1%szans) Ottawy, która po przeciętnym sezonie szczyt formy przechodzi właśnie w trakcie PO. Nie będę tu wypisywał jakichś uzasadnień na dzisiaj, bo i tak każdy z graczy wie jak zagrać. Powtarzam, dla mnie MISTRZEM WSCHODU jest OTTAWA i albo "szampańskoje i kawior", albo kiszony ogórek. Zaplanowaną kwotę dzielę tak, aby starczyło na 4 stopień progresji i od dzisiaj ZWYCIĘSTWO OTTAWY WRAZ Z REMISEM.
Typ:1X

Do góry
#1229041 - 17/05/2007 03:28 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemex]
sakuraba83 Offline
member

witam,

Wczoraj klapa, ale zobaczyc w skrotach z meczu mine Prongera po wkomponowaniu Holmstrom w bande - bezcenne:)

Na dzisiaj szukam szczescia w stawianiu na Ottawe. Mysle, ze nie daja sobie wyrwac juz tej serii, a po co przeciagac? Buffalo moze chciec wygrac honorowy mecz, ale chciec to nie zawsze znaczy moc. Ottawa jest w niesamowitym gazie i na pewno bedzie dazyc do zakonczenia tej serii juz dzisiejszej nocy. Stawka umiarkowana, jako, ze jeszcze nie wiem co zrobic z Ducks, czy dalej sie pakowac w nich czy moze przepisac ta kase, ktora mam na nich na mecze finalowe. Pozyjemy zobaczymy:)

Do góry
#1230547 - 17/05/2007 21:54 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
sakuraba83 Offline
member

witam,

Czy warto dzisiaj zagrac na Ducks? Graja bez jednego z filarow obrony - Prongera - ktory zostal zawieszony na jeden mecz. Do tego analizujac gre Wings mozna powiedziec, ze jest to samobojstwo. Ja jednak dzisiaj ponownie chce zagrac na zespol z Anneheim, za mniejsza stwake niz planowalem jeszcze 4 dni temu. Jak sie uda bede kwita z kaczorami, jak nie to bedzie duza dziura w budzecie, ktora nie wiem czy uda mi sie do konca PO zalatac. Czekam jeszcze na Wasze opinie czy warto, czy lepiej nie przelozyc tej kasy na Ottawe, albo na final.

Pozdrawiam

Do góry
#1231123 - 18/05/2007 01:38 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
koivu Offline
member

Witam
Ja bede sie powtarzał ale Red Wingsów to mogli pokonąc tylko Sharks. Anaheim od połowy sezony nie graja jakoś porywająco. Dziś to bym postawił na x albo 2. Holmstrom może zagra a po półfinale widać ze to zawodnik klluczowy (zwłaszcza w grach w przewagach zasłaniając bramkarza). Poza tym Babcok zacząl cos ruszac w swoich formacjach i w zwiazku z tym cos nowego sie tworzy.Oczywiści typowanie dziś to miękki grunt.
A mam pytanie . Czy ktoś bierze pod uwage ze Bufflo bedzie finale.? Bo wczoraj to na przegranych nie wygladali.

Do góry
#1231229 - 18/05/2007 02:25 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: koivu]
crossmen Offline
old hand

choc kibicuję senatorom - to do finału jeszcze daleka droga choc moim zdaniem szabelki jeszcze jeden mecz wygrają a póżniej ottawa i będzie 4:2
co do kaczorów to mecz bym odpuścił - za duze ryzyko - naprawdę loteria
czekam na finał- oby : ottawa-detroit

Do góry
#1231429 - 18/05/2007 03:57 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: crossmen]
lemex Offline
veteran

Anaheim-Detroit
O tym, że typowanie wyniku tego spotkania, to ryzyko i loteria nie trzeba nikogo przekonywać. Ogólnie typowanie NHL, to jeden wielki totolotek i tylko czasami ktoś ma swoje 5 minut. Widzę, że nastroje zmieniają się na Forum jak w kalejdoskopie i z hurraoptymizmu nagle pełna żałoba. Co z tego, że Ottawa już "była w ogródku, już witała się z gąską.....", a tu bęc - porażka w domu i iskierka nadziei zabłysnęła w sercach kibiców Buffalo - nie potrzebnie. Już by mieli to z głowy, a tak znowu nerwy, znowu "baksiory" na bilety, chipsy, hot-dogi, lody, cole, jakieś klubowe gadżety, a i smutek z serca trzeba będzie spłukać czymś innym niż byle jakim piwem.
Wystarczyło manto 0:5 jakie spuściło Detroit w ostatnim meczu Kaczką, a już wydawać by się mogło, że Kacze kupry są tylko po to, aby łaskawie położyć się na lodzie i czekać końca. Krew polała się w ostatnim meczu i nie wiadomo, czy nałożone kary ostudzą zapędy zawodników z Anaheim. Martwi mnie to, że nadal nie radzą sobie w grach w osłabieniu i w przewadze, a do tego wszystkiego Giguere "załapał jakiegoś doła", a zmiennik Bryzgałow trudno przewidzieć co może "wyrzeźbić".
Typ:1X i handi +1,5 dla Detroit oraz over 4,5

Do góry
#1231764 - 18/05/2007 06:04 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemex]
SJS Offline
Pooh-Bah

Im więcej myślę tym sam nie wiem jak zagrać, brak Prongera to na pewno duże osłabienie. Napisze tylko tyle: Wygra ten kto będzie "mądrzejszy" i nie będzie przekładał swoich emocji na zawodników drużyny przeciwnej a na własną gre.

Do góry
#1232557 - 18/05/2007 21:05 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: SJS]
sakuraba83 Offline
member

witam,

Wczoraj Ducks jak feniks z popiolu, doporowadzili do remisu w serii. Nareszcie przebudzil sie TEEMU SELANNE (1g,2a) oraz poprawilas sie skutecznosc w grze w przewadze Ducksow. W tym meczu to Detroit ostrzeliwalo bramke Giguere oddajac 39 strzalow. Zazwyczaj bylo na odwrot i to Dominator musial sie uwijac, zeby wylapywac krazek. Liczy sie jednak skutecznosc i w tym elemencie lepsi byli dzisiaj gospodarze. Jak ta rywalizacja bedzie wygladal dalej- nie mam pojecia. Moze byc tak jak z SJ moze byc zupelnie inaczej. Na szczescie ja juz jestem z Ducks na zero i teraz juz tylko z zaciekawieniem bede ogladal ich poczynania.

Skupmy sie na dzisiejszym meczu. Pierwsze co rzuca sie w oczy przgladajac strony o nhl to prawdopodobny brak w lini DAINIUSA ZUBRUSA. Czy Buffalo uda sie zostac 4 druzyna w historii nhl, ktora wygrala serie, przegrywajac ja 3-0? Mysle, ze gracze Ottawy nie dopuszcza do tego i zakoncza rywalizacje w dwoch najblizszych meczach. Zakladam, ze w Buffalo wygrac bedzie ciezko, ale za to kursy sa duzo ciekawsze, dlatego dzisiaj:

Sabres - Sneators

Do góry
#1232815 - 18/05/2007 22:35 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
crossmen Offline
old hand

jestem pod wrażeniem kaczorów - po takim nokaucie się podnieśc - rywalizacja zaczyna się od nowa - kto kogo przełamie teraz to ma finał - oczywiście moim zdaniem - ale kto to będzie ?

Do góry
#1233552 - 19/05/2007 03:05 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: crossmen]
koivu Offline
member

Detroit juz ich miało. 3 tercja,remis i gra 5 na 3 przez prawie 2minuty. Jak nie strzelili to wiedzialem ze przegraja bo takich prezentów nie mozna nie wykorzystać. Ale ten szturm póżniej czerwonych to było iponujące.

Do góry
#1235847 - 20/05/2007 01:00 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: koivu]
lemex Offline
veteran

Buffalo-Ottawa 1:3(2:5,3:4ot,0:1,3:2)
Nie sądzę, aby do Senators przykleiło się określenie dotyczące tych, którzy dzisiaj paradują w Warszawie - to by była największa sensacja PO, gdyby ze stanu 3:0 doprowadzić do wyeliminowania. Już wcześniej podzieliłem się swoja koncepcją odnośnie typu i choć "szampańskoje i kawior" trochę musi poczekać, to ogórki zakiszone(będą dobre na drugi dzień na kaca). Cokolwiek chciałbym pisać o tym spotkaniu to targają mną wątpliwości - raz za Bauffalo, raz za Ottawą. Nie będę robił sobie zamętu w głowie, bo 2 ostatnie szare komórki, jakie mi zostały i tak mają problem aby się spotkać i zagrałem to co wcześniej wymyśliłem, ale po małej modyfikacji. Otóż pierwotnie założenia były na grę na Ottawę z remisem, ale chytry dwa razy traci, więc typ na handi Ottawy, choć kurs mniejszy, ale za to powiększa liczbę wariantów przy dalszym faworyzowaniu SENATORS.
Typ: handi +1.5 dla Ottawy

Do góry
#1236898 - 20/05/2007 06:19 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemex]
timeek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/01/2005
lemex Wybierac to znaczy rezygnować, dodałbym jesczez rezygnować z modyfikacji. Jednak njlepsza jest zawsze pierwsza MYSL !! mimo to Gratulacje...

Do góry
#1236902 - 20/05/2007 06:23 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: timeek]
lemex Offline
veteran

I słowo ciałem się stało........ Mamy finalistę: OTTAWA górą.
timeek - ja wolę 10 razy czerpać małą łyżeczką , niż raz dużą i się udławić. Teraz trzeba coś wykombinować na Anaheim.

Do góry
#1237505 - 20/05/2007 20:59 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemex]
sakuraba83 Offline
member

witam,

Dzisiaj niesamowicie ciezki orzech do zgryzienia...mecz, ktory moze okazac sie kluczowy, aby wylonic drugiego juz po Ottawie finaliste. Skonczyl sie czas kiedy mozna sobie cos zalozyc, czegos sie spodziewac. Teraz mamy juz czysta esencje PO i w moim przypadku odpuszczam sobie inwestowanie moich pieniedzy w ten mecz. Jezeli mialbym podawac typy na sucho, to gralbym dzisiaj na zespol Ducks, tak jak zazwyczaj ostatnio czyli 25% ogolnej stawki na remis i 75% stawki na zwyciestwo Ducks wraz z OT. Jak narazie system ten bardzo dobrze sie sprawdza. Co przemawialoby za moim typem. Mysle, ze sa to trzy kluczowe sprawy: powrot Prongera, przelamanie formy strzeleckiej TEEMU SELANNE oraz przelamanie gier w przewadze bez strzelenia bramki. Jezeli do tego kaczory utrzymaja nerwy na wodzy i ogranicza ilosc kar to przegrac tego meczu nie powinni. Wygrana po dogrywce natomiast w moim systemie jest najbardziej dochodowa wiec tak bym typowal, gdybym mial za duzo pieniedzy. A tak, piwko, sopcast i bez zbednych nerwow bede czekal na final. Tam juz jakas strategie bedzie mozna powziac mam nadzieje. Pozdrawiam wszystkich fanow NHL \:\)

Do góry
#1238018 - 20/05/2007 23:16 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
lemex Offline
veteran

Detroit-Anaheim 2:2(2:1,3:4d,5:0,3:5)
Nie potrafię znaleźć punktu zaczepienia, aby ukierunkować typ w tej parze i wydaje mi się, że najbliżej OT będą takie typki, które zagrałem sobie w Expekcie(opcja 1x oraz+1.5) i sportingbet over4.5(wraz z OT)
Typ:1x, handi na Anaheim +1.5 oraz over 4.5

Do góry
#1238317 - 21/05/2007 01:19 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: SJS]
koivu Offline
member

Witam
Ja dziś stawiam ostro na Detroit. Dziś to oni przegrać nie mogą.Detroit z nożem na gardle to Detroit z 3 tercji przez cały mecz.

Do góry
#1239439 - 21/05/2007 07:27 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: koivu]
sakuraba83 Offline
member

Witam,

...a zespolowi z Anaheim gratulujemy J. S. G I G U E R E \:\) To co wyczynial bramkarz kaczorow bylo niesamowite i ciesze sie, ze jego zespol odniosl dzisiaj zwyciestwo. Mimo, ze Red Wingsi mieli przewage przez caly mecz nie potrafili jej wykorzystac i to sie zemscilo. Druga tercja praktycznie cala grana w przewadze, ale dzis ten zabojczy PP Detroit nie funkcjonowal jak nalezy. BRAWO DUCKS!!!! Teraz poslugujac sie terminologia tenisowa - dwie pilki meczowe dla Kaczorow.

Do góry
#1239472 - 21/05/2007 08:29 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
Ralph Offline
Pooh-Bah

Powitać!
Z tymi piłkami meczowymi to nie przesadzaj...Na razie DUCKS mają jedną meczową a potem może być ewentualnie "deuce" i szanse 50-50. Mam jednak nadzieję, że Kaczory wykorzystają tą jak określiłeś "meczową" piłkę i we wtorek poznamy drugiego finalistę SC.
Brawa dla lemex'a za typy i godną podziwu wytrwałość i systematykę w tym co robi. Te 1X i +1,5 to jednak nie taka zła taktyka na fazę PO w NHL.

Pozdr i do boju DUCKS!!!

Do góry
#1239492 - 21/05/2007 13:20 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: Ralph]
lemex Offline
veteran

Ralph- taktyka prosta jak konstrukcja cepa. Nie przegrywasz, a jak jest remis lub różnica jednej bramki na korzyść gospodarza to masz MAXA i luzik. W sezonie zasadniczym nie polecam, ale w PO ....sam widzisz.

Do góry
#1240915 - 22/05/2007 02:50 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemex]
koivu Offline
member

Gratulacje lemex. Ja do tej pory nie mogę sie otrząsnąc. Wczoraj ten Nidermayer mi konto wyczyścił. Coś jest na rzeczy że wygrywający żadko strzelaja do pustej bramki i ta taktyka lemexa działa. Przypomnij mi lemex o tym w przyszłym roku w kwietniu. A nawiasem mówiąx to szukują się 4 miesiace bez NHL.

Do góry
#1241063 - 22/05/2007 03:25 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: koivu]
lemex Offline
veteran

Wystarczy jak skopiujesz sobie jakieś istotne zdanie i wkleisz na pulpit, albo do jakiegoś "przypominacza". Po za tym nie pękaj, nie bądź guma, to co Cię nie zabiło, to Cię wzmocniło i w przyszłym sezonie będziesz "błyszczał".

Do góry
#1243073 - 23/05/2007 00:47 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemex]
sakuraba83 Offline
member

witam,

Dzisiaj kolejna potyczka w finale konferencji zachodniej. Tym razem z wieksza presja do spotkania musza podejsc zawodnicy Red Wings, gdyz ewentualna dzisiejsza przegrana bedzie rownoznaczna z zakonczeniem przez nich tego sezonu. Czy do tego dojdzie? Jak w poprzednim meczu wyrokowac mozemy, ale z prawdopodobienstwem trafienia w okolicach 50%. Ogladalem do tej pory 3 mecze pomiedzy tymi druzynami i subiektywnie rzecz biorac lepiej zaprezentowali sie gracze Wings. Czy beda umieli dzisiaj to przelozyc na wynik? Ano zobaczymy, bo do finalu dojdzie druzyna, ktora wygra 4 spotkania, a nie ta, ktora bedzie grala ciekawiej i przyjemniej dla oka. Jakbym dzisiaj mial grac cokolwiek to typowalbym under 4,5. Mysle, ze dzisiaj bedzie zacieta gra z przylozeniem duzej uwagi do obrony wlasnej bramki. Oczywiscie typ wezmie w leb jezeli jakas druzyna szybko strzeli bramke, bo wtedy bedziemy swiadkami bardziej otwartej gry i bramki moga sie posypac...

typ: Under 4,5

Do góry
#1244047 - 23/05/2007 03:17 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
lemex Offline
veteran

Anaheim-Detroit 3:2(1:2,4:3ot,0:5,5:3,2:1ot)
Dzisiejsze spotkanie będzie dziesiątym meczem pomiędzy Kaczkami, a Skrzydłami. W sezonie zasadniczym zgodnie wygrywali u siebie jedni jak i drudzy(w Detroit 2:1 i 1:0, a w Anaheim 4:1 i 4:2). Obserwując przebieg rywalizacji w PO, to jeśli ma być jakaś prawidłowość, to dzisiaj zwycięsko mogą wyjść z tej potyczki gracze z Detroit. Było by to raczej zbyt proste i łatwe do wytypowania. Swoją wizję oprę jednak na wysokości zwycięstw Anaheim. Kaczki tylko jeden mecz przegrały wysoko u siebie 0:5, a w pozostałych 3(wraz z sezonem zasadniczym)wygrywali różnica 2-3 goli i były to overy 4.5 W meczach wyjazdowych nie byli zbyt łatwym przeciwnikiem do ogrania, bo albo ulegli jedną bramką, albo wygrywali po OT. Tak więc, może i Detroit gra ładniej dla oka, może i Detroit ma doskonałego bramkarza, ale wyników nie da się nagiąć tak, aby oszukać statystykę. Powtarzam, dla mnie w oparciu o dotychczasowe spotkania pomiędzy tymi ekipami lepsze jest Anaheim. To nie jest gimnastyka artystyczna, czy jazda figurowa na lodzie, gdzie o sukcesie decyduje między innymi wrażenie artystyczne. To hokej, gra facetów z jajami, często bez zębów i kto będzie miał więcej "ikry" ten wygra.
Typ:1X i over 4.5

Do góry
#1244669 - 23/05/2007 08:01 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemex]
Ralph Offline
Pooh-Bah

Witam!
Ja tylko napiszę tyle że, mam dziś zamiar ujrzeć drugiego finalistę SC i nie obchodzi mnie czy to będzie po dogrywce czy w reg. czasie, czy będzie over lub under. Dziś dla mnie liczy się tylko awans Anaheim!!!

Pozdr

Do góry
#1244715 - 23/05/2007 11:44 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: Ralph]
lemex Offline
veteran

Ralph jest godzina 4:41, ja już chyba widzę Finalistę Zachodu-właśnie wpadła 3 bramka dla Anaheim. Widownia szaleje.

Do góry
#1244719 - 23/05/2007 12:49 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemex]
lemex Offline
veteran

Skrzydła przegrały, ale jeśli ktoś myśli, że chłopcy z Detroit nie mają jaj, to jest w błędzie. To wspaniała drużyny z wielką wolą walki i charakterem - oddajmy pokłon pokonanym.
FINAŁ PUCHARU STANLEY'A SEZONU 2006/2007:
OTTAWA(Wschód):ANAHEIM(Zachód)

Do góry
#1245743 - 23/05/2007 21:41 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemex]
lemad Offline
journeyman

Meldunek: 19/09/2006
Ty stary lisie(Lemex), myślałem, że masz wczoraj schizy, żałuję. że nie posłuchałem Twojej rady. Już się więcej z Tobą nie zakładam(fant do odebrania-mrozi się)
Gratuluję trafnej analizy.

Do góry
#1246366 - 24/05/2007 00:42 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemad]
koivu Offline
member

Witam
Ja jako fan wingsów jak było 3:0 wkurzony postanowiłem sie przespac. A tu chłopaki wzieli sie do roboty. Szkoda ze nie dall rady. Tylko zastanawia mnie ten fenomen 3 tercji Wingsów. Czy przeciwniy nie wytrzymują kondycyjnie?

Do góry
#1246660 - 24/05/2007 01:44 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: koivu]
lemex Offline
veteran

koivu- ja oglądałem do końca i fenomen Detroit jak to nazwałeś w III tercji w tym spotkaniu to głównie zasługa Kaczek, bo dała znać znów o sobie słaba gra w osłabieniu. Detroit nawet dobrze nie ustawiło zamka, a już krążek był w siatce. Nie zmienia to jednak faktu, że można odnieść wrażenie , iż rywale "siadają" w końcówkach meczy. Tak też było i dzisiejszego ranka i ostatnie minuty w wydaniu Anaheim, to klasyczna obrona Częstochowy i pomoc opatrzności bożej.
lemad-fant odbiorę, bądź spokojny-razem go zniszczymy.

Do góry
#1256766 - 28/05/2007 21:34 Re: FINAŁY KONFERENCJI NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemex]
sakuraba83 Offline
member

witam,

Final czas zaczac. Jak beda przebiagac poszczegolne mecze? Kto wygra, a kto przegra? Kto zostanie bohaterem? Tego wszystkiego dowiem sie juz niedlugo. Rozpoczynamy dzisiaj w Anaheim, gdzie spotykaja sie zespoly, ktore od roku 2003 spotkaly sie tylko raz 2006-01-20. Mecz ten zakonczyl sie wygana Ducks po serii rzutow karnych. Kluczowa sprawa w serii bedzie wylapanie stylu gry przeciwnika i przystosownanie sie do niego. Ta druzyna, ktora to zrobi powinna uzyskac przewage. W moim odczuciu gracze Ducks powinni sobie poradzic z zespolem Ottawy. W swojej drodze do finalu pokonali takie firmy jak Minnesote Wild, Vancouver Canucks i bardzo mocnych Detroit Wings. Uwazam, ze sa to zespoly bardziej wymagajace niz te, ktore stanely na drodze Ottawy. Zobaczymy jak wspaniale trio poradzi sobie z obrona Ducks oraz niesamowitym Jean-Sebastien Giguere. Moja przygode z typowaniem juz zakonczylem takze bede sie emocjonowal meczami bez zbednego stresu:) Na sucho natomiast rozpoczalbym progresje na zwyciestwo Ducks wraz z dogrywka. Mysle ze to jest najbardziej prawdopodobne do spelnienia zalozenie na final.

Typ:
Ducks (ot)

Do góry
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >

Moderator:  rafal08