[QUOTE]Oryginalnie wysłał Suomi:
[qb]A ja postawiłem to:
Schalken-Robredo 1 +
Bjorkman-Fish 1
Andreev-Hipfl 1 +
jeszcze Kolumbia +
Ako ze 5.5[/qb][/QUOTE]A więc opisze mecz Bjorkmana.
Szwed to wiadomo pare lat temu znakomity deblista boodajże wygrał z Rafterem Australian Open i z kims tam Wimbledon.
Fish`a przyznam się nigdy nie oglądałem nie wiedziałem jak gra w trakcie meczu widziałem w nim drugiego Roddicka.Zaserwował kilkanascie asów,ale też potrafił przy serwisie nie pocelować w kort.
Mecz zaczął się szybko 3-1 i 40-0 dla Bjorkmana (serwis Amerykanina),myśle sobie bedzie drugie przełamanie,a tu Fish` dobrymi serwami robi 2-3 póżniej Szwed przegrywa 3 gemy jest 5-3 dla Fisha ma kilka setbolli Szwed broni je gra lepiej i doprowadza do Tie`Breaka.
W dogrywce Fish zdobył te pięć punktów 3 asami jednym dobrym serwem i podwójnym błędem serwisowym Szweda.Wszystkie wymiany wygrał Szwed i ostatecznie 7-5 wygrał.
Set drugi
1-1 dla Szweda 40-30 (serwuje Fish).Bjorkman pięknie mija piłka uderza w linie .WIDAĆ ZDECYDOWANIE JAK BIAŁY PROSZEK UNOSI SIĘ NAD LINIĄ.A tu
uke: sędzia liniowy drze się AUT.
Sędzia główny Corretion czyli powtórka!
JAKA POWTÓRKA powinien uznac piłkę.
Wiadomo Fish już wykorzystał szanse 2-1.
A mogło być 3-1 dla Bjormana miałby jeszcze serwis i BYŁOBY PO MECZU.
Póżniej zaciął sie Szwed przegrał od tej decyzji sedziów wszystkie gemy.
6-3 dla Fish`a
Trzeci set bardziej wyrównany od poprzedniego,znowu był błąd sędziowski na niekorzyść Szweda,ale nie taki ważny.
Fish pod koniec grał pod publiczkę i wygrał ostatecznie 6-7 6-3 6-4.
Trzy według mnie przyczyny porażki Bjorkmana:
1.Stosowanie taktyk deblowych czyli mocny serw i bieg do siatki,ale Fish mijał go jak dziecko.I zamiast zmienić to w połowie meczu i grać więcej wymian stracił tak ze 20 małych punktów!
2.Zero intujici Szwed mógł grać więcej piłek do końcowej linij lub pod nogi Fish`a.Amerykanin się wtedy gubił.
3....
SĘDZIA LINIOWY