Ja mam inne dylematy...nie chce mi sie wierzyc w 4 argentynczykow w polfinalach...dobra, Gonzales w meczu nie do typowania ogra Nalbandiana, ale co dalej..Piekny kurs na Calleriego, nie mozna tego nie zagrac po tym co daje Prof. Gaudio za 1.25 z Rochusem, przeciez to wydaje sie tak pewne, ale boje sie znowu niespodzianek. Coria gra z Filipem, ktory jak na niego juz i tak chyba za duzo osiagnal w tym turnieju..Argentynczycy wymiataja nieprawdopodobnie, bardzo ciekawe te dzisiejsze cwiartki. Tak sobie wlasnie patrze, ze Coria nie stracil jeszcze seta, a odprawienie takich graczy jak: Spadea, Nieminen i Youzhny badz co badz robi wrazenie. Calleri to samo - wprawdzie w 1 rundzie meczyl sie z Lee, ale pozniej ogral w 3 setach Roddicka, a na koniec wrecz zmiazdzyc Zabalete, teoretycznie na Ferreire to powinno wystarczyc. Zerkne teraz na H2H moze cos mi sie rozjasni..
Calleri - Ferreira - nie grali.
Gaudio - Rochus - nie grali
Coria - Filip - nie grali
nic sie nie rozjasnilo.
Coria 15-4 na clayu w tym roku, Gaudio 23-7, Calleri 22-7. Jak przegrywali to zazwyczaj w koncowych rundach turniejow, z rywalami swietnie czujacymi sie na ziemii (Moya, Ferrero). Dzis maja za rywali zawodnikow troszke przypadkowych, ktorzy jednak ograli faworytow. Odprawienie Federera moze az tak bardzo mnie nie zdziwilo bo to chimeryczny zawodnik, ale ze Ferreira w 2 setach zmiotl Guge to juz jest niepokojace przed dzisiejszymi meczami.
Tak wiec takie mam rozterki...Calleri+Gaudio+Coria w stsie AKO: 2.81
Ale to nie wszystko..
wysmienicie grajaca Amelie spotyka sie dzis z Capriati..chyba znowu postawie przeciwko Jenny - ciekawe kiedy to sie zemsci. H2H 4:3 dla francuzki, ostatnie 3 pojedynki tez dla niej. W zeszlym roku spotkaly sie ze soba 5-krotnie, ale tylko raz na clayu i to na dodatek tez w cwiartce Rzymu - wygrala Jenny..znowu watpliwosci, jednak obecna forma wskazywalaby na Mauresmo, tylko czy nie bedzie zmeczona..Capriati w Rzymie ograla zawsze grozna Zuluage w 2 setach, oraz Petrova juz w troche bardziej wyrownanym pojedynku. Mauresmo zmiotla wczoraj po raz 3 Pistolesi, wczesniej rowniez w 2 setach ogrywajac rosjanke Krasnoroutskaya..kurs 1.70 jak najbardziej adekwatny do szans w tym pojedynku, ja sie jednak co raz bardziej sklaniam ku jedynce.
Deble rowniez ciekawe, u facetow odpuszczam bo czuje, ze bedzie roznie, ale u Pan...
Dokic/Petrova rozstawione z nr.4 graja z deblem wegiersko-szwajcarskim Gagliardi/Mandula, rozstawionym z 8. Kurs 1.50 u obu naszych bukow. drugi ciekawy meczyk z kursem 1.80 (!) to spotkanie bedacych w wysmienitej formie Liezel Huber/Magda Malejeva, ktore po odprawieniu gladziutkim debla Myskina/Safina 6:2, 6:0 w 2 rundzie ograly bardzo solidny debelek Black/Lichowczewa 6:4, 6:4 a to juz o czyms swiadczy. Graja dzis z rywalkami rozstawionymi z nr. 5 w tej imprezie a mianowicie deblem: Navratilova/Kuznetsova - deblem, ktory rozegral dwa 2-setowe mecze, jednak nie byly to gladkie zwyciestwa, raczej ciezko wywalczone z rywalkami sredniej klasy. Sklaniam sie ku Huber/Malejeva, ale jeszcze mam watpliwosci.
Podsumowujac:
Coria - Filip 1
Gaudio - Rochus 1
Calleri - Ferreira 1
Amelie - Jenny 1 (?)
Dokic/Petrova - Gagliardi/Mandula 1
L.Huber/Malejeva - Navrat/Kuznet. 1 (???)
Oj ciezki dzien sie zapowiada...czekam na sugestie specow od tenisa
Pozdrawiam.