Witam!
Jestem tu nowy, ale gram juz pare ladnych lat i calkiem dobrze mi to wychodzi... Jak nie wierzycie, to sie sami przekonajcie
Zaczynam typami na dzis:
#1 Arazi-Mutis 1 1,5 :5gw:
Arazi choc jest nizej w rankingu jest w dobrej formie poza tym za nim przemawia to ze gra u siebie...( Maroko ).To z pewnoscia mu doda skrzydel...
#2 Kafelnikov-Davydenko 1 1,65 :4gw:
Kafel jeszcze nie stracil w tym turnieju seta a w dodatku wygrywa je znacznie...Gra ze swoim rodakiem od ktorego wydawaloby sie ze jest znacznie lepszy...W tym sezonie slabo mu idzie ale chlopak chyba sie wzial za siebie i wahania formy ma juz za soba!Poza tym gra na ulubionej nawierzchni-cegle!
#3 El Aynaoui-Massu 1 1,3 :4gw:
El Aynaoiu podobnie jak Arazi gra u siebie, ponadto Massu jest w tym sezonie gorzej dysponowany niz w poprzednim. Wydaje mi sie, ze El Aynaoui nie wygra tego turnieju, aczkolwiek na tym poziomie rozgrywek powinien sobie poradzic. Mimo to, ze jego serwis i pozostale atuty (sila) nie beda mialy na cegle tak duzego znaczenia.
#4 Hrbaty-Browne 1 1,35 :4gw:
Hrbaty gra na swojej ulubionej nawierzchni, bo tylko na niej odnosi sukcesy i potrafi wygrywac. Gra z malo znanym kwalifikantem, ktorego czas juz nadszedl
i nie powinien awansowac dalej.
#5 Mirnyi-Lopez 2 1,8 :2gw:
Nie jestem do konca pewien tego typu, aczkolwiek za piataka bym postawil.
Podstawowy atut Bulgara, jakim niewatpliwie jest serwis nie ma na cegle tak duzego znaczenia. Zawodnik ten zdazyl sie o tym przekonac we wczesniejszych spotkaniach, gdzie byl zmuszony do rozgrywania 3. seta. Za Lopezem przemawia to, ze w jego krwi plynie hiszpanska krew, a jak mi wiadomo Hiszpanie dobrze sobie radza, na wolnych nawierzchniach.
#6 Gonzalez-Calleri 2 1,95 :3gw:
Gonzalez ostatnio prezentuje przecietna forme, a jego nieslychanie silny forhand (najsilniejszy na swiecie) nie odegra znaczacej roli w konfrontacji z dobrze dysponowanym Callerim. Tymbardziej, ze Argentynczyk ostatnio ma dobra passe i prawdopodobnie nie zamierza jej przerwac z Chilijczykiem.
Za chwilke tenis damski...