Strona 7 z 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Opcje tematu
#1182141 - 01/05/2007 15:19 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
nivet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/01/2006
Witam \:\)

Uwierz mi ze codziennie zaglądam do tematu, jednak ostatnio jakos nie odbiło sie to wiekszym echem w postaci postów pisanych przeze mnie a tu z uwagi tez na to ze długi weekend rzadzi sie swoimi prawami \:\) Ale do rzeczy Senatorzy dzis wygrali 2-0 z Diabełkami i wyszli na prowadzenie w serii 2-1, ciekawe jak dalej potocza sie losy rywalizacji...Mysle ze typ co do kolejnych spotkan bedzie sie powoli rodził :green:

Sharks pokonali Skrzydełka i objeli prowadzenie w serii co do tej pary to ja uwazam ze rywalizacja skonczy sie na 7 meczach i tego bede sie trzymal...

Sakuraba poza tym widze ze duzo szumu robi mopsiq i niezle mu idzie wiec moze nie opisuje jakos swoich typow ale trafia, a to najwazniejsze.

Pozdrawiam

Do góry
Bonus: Unibet
#1182260 - 01/05/2007 17:00 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
mopsiq Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/12/2004
3/3 wczoraj

New York Rangers - Buffalo Sabres (1:2)[2:5,2:3,2:1ot, ...]

Dziś buffalo po raz trzeci wygraja ,jestem pewien za gra zakonczy sie w regulaminowym czasie . wynik w granicach 1-3, typ na dzis ---- 2 i under 5.5

Vancouver Canucks - Anaheim Ducks (1:2)[1:5,2:1ot,2:3, ...]

Stan rywalizacji 2-1 dla kaczek , lecz dzisiej nie mam faworyta wynik dzis bedze w granicach 3-2,3-4 typ w tym meczu ---- X

Do góry
#1182599 - 01/05/2007 19:34 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: nivet]
sakuraba83 Offline
member

Meldunek: 30/11/2006
Originally Posted By: nivet
Sakuraba poza tym widze ze duzo szumu robi mopsiq i niezle mu idzie wiec moze nie opisuje jakos swoich typow ale trafia, a to najwazniejsze.

Zgadzam sie z Toba w 100% Nivet - mopsiq wymiata i wielkie dla niego. O to wlasnie chodzi, zeby duzo ludzi podawalo swoje typy wtedy mozna to jakos skonfrontowac z tym co samemu chce sie zagrac \:\)

Ja na dzisiaj kontynuje gre na Cannucks. Panowie powinni odpracowac na lodzie to co w nich zainwestowalem ostatnio. Kursy wysmienite do mojej taktyki czyli 75% stawki win+ot i 25% stawki na remis. Jak dzisiaj nie wejdzie to odpuszczam sobie granie na Kanadyjczykow i bede myslal nad inna strategia. Mam jednak nadzieje, ze conajmniej wyjde na zero w tym meczu, a co za tym idzie gracze Ducks nie wygraja dwa razy z rzedu w "jaskini lwa". Troszke niepokoi mnie wiadomosc z ich oficjalnej strony, ze jeden z trojki zawodnikow Jeff Cowan, Jan Bulis, and Taylor Pyatt moze byc questionable na dzisiejszy mecz. Z pozytywnych wiadomosci - do skladu moze powrocic Kevin Bieksa, ktory wczoraj dolaczyl do zespolu. Jak na razie nie znalazlem zadnych konkretow wiec zapewne poczekam do ostatniej chwili z obstawieniem.

TYP: 1 + ot i x

Do góry
#1183386 - 01/05/2007 22:40 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
crossmen Offline
old hand

Meldunek: 29/05/2006
witam fanów nhl - play off coraz bardziej nabiera rumieńców - temperatura rośnie - mnie interesuje mnie mecz orek z kaczorami,orki bardzo dobry bilans u siebie , drużyna z którą moim zdaniem bardzo ciężko wygrac ( wyśmienity bramkarz + duet sedinów + jedna z lepszych defensyw w lidze)
słynąca z charakteru gra u siebie a kursy na nich bardzo wysokie , czyżby kontuzje czy tak kaczory są wysoko mierzeni ?
ja tu widzę 7 meczy a na pewno nie będzie 4-1 dla kaczorów - więc heja na orki -takich kursów nie wolno odpuszczac
( pamiętam sezon z przed lokautu ich 7 meczy z calgary w play off też się pięknie cięli)

Do góry
#1184759 - 02/05/2007 04:31 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: crossmen]
lemex Offline
veteran

Meldunek: 12/12/2002
Przy ogólnej tendencji gry na Vancouver, proponuję jednak chociaż minimalnie pohamować swoje zapędy i zagrać typ na handi +1.5. Da to wygraną nawet przy minimalnej porażce Orek. Luongo to świetny bramkarz, ale nawet i jemu w meczach o najwyższe stawki przytrafiają się "wpadki". Tak było w pierwszym meczu(w Anaheim) i w trzecim(w Vancouver). Do tego dochodzi wątpliwej jakości skuteczność gry Orek w przewagach. Mój typ będzie jednak odbiegał od dominującego tu trendu i kredyt zaufania otrzymają: Giguere(Bryzgałow), Scott Niedermayer, Chris Pronger, Joe DiPenta, Sean O'Donnell, Francois Beauchemin, czyli jak łatwo zauważyć formacja defensywna.
Typ: Vancouver-Anaheim X2 i 1 przy handi +1.5

Do góry
#1185555 - 02/05/2007 15:54 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemex]
nivet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/01/2006
Brawo Wuju

Do góry
#1185567 - 02/05/2007 16:13 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: nivet]
Ralph Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/01/2003
Witam!
Jak widzę po awatarze to Wuju kibicuje w tym sezonie Kaczorom. Ja nie mam nic przeciwko ;\)
Już w tamtym sezonie należał się finał drużynie z Anaheim. Do dziś pamiętam mecze z Edmonton i głowię się jak (wtedy jeszcze Mocarne) Kaczory "poślizgnęły" się na "oliwie"...
Dziś już może w nazwie nie mocarne ale na lodzie na pewno. I wg mnie najpoważniejszy kandydat na zdobywcę SC. Z drugiej strony ciekawe co myśli sobie teraz Paul Karyia, który nie tak dawno odchodził do Nashville twierdząc, że z drużyną Anaheim nie może zdziałać już nic więcej. Może warto było jednak zostać z Kaczorami..?

Dziś chyba jednak Ottawa ale osobiście nie gram.Widziałbym Senatorów w finale Wschodu z Szablami ale nie lekceważę jeszcze Diabłów...Ot takie moje dywagacje w długi, wolny majowy weekend.

Pozdr

Do góry
#1186000 - 02/05/2007 20:22 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: Ralph]
sakuraba83 Offline
member

Witam,

Wczorajszy dzien na zero, niestety cacucks nie byli w stanie utrzymac 2 bramkowej przewagi. Wszystko byloby perfekt jakby wygrali dogrywke wtedy zaliczylbym kombo, no ale wazne,ze dzien nie na minus.

Przylaczajac sie do Ralphowych dywagacji w dlugi majowy wolny weekend chcialbym powiedziec, ze czytalem wczoraj wieczorem bardzo ciekawy wywiad z Brendan Shanahan`em ktory po spotkaniu numer 3 powiedzial, ze jeszcze nie gral na tak zle przygotowanym lodzie w MSQ, nie wiem czy to zbieg okolicznosci no ale podzialalo. Buffalo nie moglo grac szybko a jest to ich atutem, zobaczymy jak bedzie dzisiaj. Link do artykulu : http://www.covers.com/art...x?theArt=137664 Do tego czwarty mecz bardzo podobny, malo bramek i ponownie wygrana NYR. Rangersow trzeba pochwalic za idelan gre w przewadze przy 50% skutecznosci. W tym elemencie zespol z Buffalo wypadl bardzo blado. Nie wiem czy stan lodu moze miec cos wspolnego z wynikami, ale caly moj wywod zmierza ku temu, ze w meczu numer 5 powierze czesc mojego kapitalu na zepol Sabres, bo wierze, ze w tym sezonie zagraja w finale konferencji, moze i powalcza o SC.

Na dzisiaj nie mam koncepcji co zagrac. Ottawa i SJS sa faworytami wg bukow, ale czy mozna spisac na starty zespoly z Detroit i New Jersey? hmmm ciezki orzech do zgryzienia. Do detroit wraca Holmostorm (30goli 22asysty w sezonie zasadniczym) po kontuzji oka, ktorej nabawil sie w serii z Calgary. Wzmocni on gre Red Wings w przewadze, ktora jak do tej pory wynosi 10% - ''He's going to help us,'' captain Nicklas Lidstrom said. ''He does such a good job standing in front of the net.'' Kluczowa sprawa dla Detroit bedzie zatrzymanie Joe Thornton`a ktory zdobywal punkty w 4 na 6 bramek strzelonych Red Wingsom i ktory legitymuje sie 6 meczami z rzedu w ktorych zdobywal punkt. W serii z Detroit punktu nie zdobyl jeszcze Patrick Marleau wiec moze dzisiaj padnie wiecej bramek niz zwykle.

SJS - DETROIT
TYPY: Detroit +1,5 , over 4,5

Do góry
#1187112 - 03/05/2007 01:32 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
lemex Offline
veteran

Ottawa-New Jersey
Przygoda "Diabełków" z PO w mojej ocenie powoli zbliża się do końca. Ich solidna gra w obronie poparta "stabilnym" Brodeur w bramce, to może być za mało, aby awansować. Ottawa gra odważniej w ataku i częściej dochodzą do pozycji strzeleckich niepokojąc bramkarza. Senators w 8 meczach strzelili 27 goli, a ich rywale do awansu do finału Konferencji w 9 potyczkach 24(bez OT). Dany Heatley, Jason Spezza, Daniel Alfredsson, Mike Fisher, Antoine Vermette, Mike Comrie mogą "podnosić" ciśnienie miłośnikom NJ.
Typ:1X i 1 przy handi -1.5

San Jose -Detroit
Gdyby nie Hasek w bramce Detroit, to postawiłbym w tym meczu "gołą" jedynkę, a tak skromnie i chyba rozważnie z podpórką. Joe Thornton, Jonathan Cheechoo, Bill Guerin, Patrick Marleau to "goście", których Hasek będzie mógł podziwiać z bliska, bo to ich ruch w obrębie jego bramki będzie dla niego największym utrapieniem. "Wielki Joe" to szpilmacher największego kalibru i może poprowadzić Rekiny do zwycięstwa.
Typ:1X

Do góry
#1187197 - 03/05/2007 01:47 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemex]
Ralph Offline
Pooh-Bah

Po głębokim namyśle i poście lemex'a skusiłem się jednak na zagranie dwóch typków:

Ottawa-NJD 1 1.85 Bwin
SJS-Detroit over 5 2.35 Bwin

Co do Ottawy to raczej nie trzeba uzasadniać a na drugi typ skusiłem się widząc taki ładny kursik...

Pozdr

Do góry
#1187243 - 03/05/2007 01:56 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: Ralph]
forthar Offline
enthusiast

Meldunek: 19/04/2007
Co do kursów under/over to prof dzisiaj zaszalał wystawiając odpowiednio na over 5.5 Ottawy kurs 2.70,a na over San Jose over 5.5 kurs 2.90

Do góry
#1188628 - 03/05/2007 17:14 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: Ralph]
Ralph Offline
Pooh-Bah

[img]http://img151.imageshack.us/my.php?image=scrl5.jpg[/img]

Zdjęcie zrobione niedawno przez brachola w Nowym Jorku...

Puchar Stanley'a do oglądnięcia przez wszystkich...

Do góry
#1189007 - 03/05/2007 19:47 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: Ralph]
mopsiq Offline
Carpal Tunnel

Anaheim Ducks - Vancouver Canucks (3:1)[5:1,1:2ot,3:2,3:2ot, ...]

Stan rywalizacji 3-1 dla kaczek , lecz dzisiej ta rywalizacja sie zakonczy kaczory wysoko wygraja z Canucks wynik dzis bedze w granicach 4-2, typ w tym meczu ---- 1

Do góry
#1190190 - 04/05/2007 00:19 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: mopsiq]
lemex Offline
veteran

Anaheim-Vancouver
Czy Kaczki okażą się "killerami" Northwest Division? Minnesotę rozłożyli w 5 meczach aplikując im 12 goli, tracąc 9. Orki trochę nadszarpnęło Dallas, bo "siedmiopak" jaki zafundowali przyszłym rywalom Kaczek wydatnie wpłynął na wynik przynajmniej pierwszego meczu w Anaheim. Obecnie w fazie PO zostały dwie ekipy z Pacific Division i jeszcze do dzisiejszego poranka finał Konferencji wewnątrz tej Dywizji wydawał mi się najbardziej prawdopodobny, ale gdzie byli myślami chłopcy z San Jose w końcowych sekundach II i III tercji, to chyba tylko lokalna wróżka może wiedzieć. Oprócz wspomnianego wcześniej meczu Kaczek z Orkami(25.04), trzy pozostałe to gra na "styk" z dwoma OT i undery 5.5 Luongo i Giguere w trakcie PO nie "dowieźli" czystego konta do końcowej syreny, mimo,że obaj rozgrywają kapitalne spotkania. Luongo wpuścił 24 gole(12 z Dallas i już 12 z Anaheim), a Giguere 16(9 z Minnesotą i 7 z Orkami). Nie sądzę, aby nagle nastąpiło załamanie formy i skuteczności Giguere, a wpuścić by miał więcej niż 2, no góra 3 gole. Prędzej Luongo "wymięknie" i taką ilość bramek może "zaliczyć". Linia 5 goli w meczu łącznie z OT to łakomy kąsek, ale ryzykowny. Gdyby człowiek był jasnowidzem, to by wiedział jaką taktykę obiorą Orki i wtedy przynajmniej co do Undera/Overa miałby jakieś przesłanki, a tak, trzeba ufać intuicji. Jeśli ma to być ostatni mecz sezonu w wydaniu Vancouver, to nie ma tu już miejsca na kalkulacje i szukanie szczęścia w kontrach, trzeba strzelać i atakować.
Typ:Over 5, 1X i handi +1,5 dla Orek

Do góry
#1191659 - 04/05/2007 15:34 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemex]
Ralph Offline
Pooh-Bah

No to mamy pierwszego finalistę Western Conference - Anaheim Ducks!!!!
Brawo Kaczorki!!!!

Do góry
#1192001 - 04/05/2007 19:06 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: Ralph]
sakuraba83 Offline
member

Witam,

Musze przyznac sie ze w dniu wczorajszym "puscilem sie" bukmachersko z zuzlem i koszykowka, a wiadomo, ze zdrada nie poplaca...takze wracam na lono NHL. Wczoraj nie mialem pojecia co zagrac, z jednej strony liczylem ze Ducks nie wypuszcza takiej szansy, ale jakies wewnetrze glosy mowily mi, ze nie koniecznie bedzie to latwe i przyjemne, kursy na Kaczorki tez nie byly rewelacyjne wiec zrobilem sobie maly odpoczynek.

Dzisiaj natomiast jak juz pisalem we wczesniejszych postach upatruje swojej szansy na graniu Buffalo. Po dwoch wyjazdowych porazkach, jezeli Buffalo mysli o finale konferencji, koniecznoscia wrecz jest odniesienie zwycistwa. Najlepiej przekonujacego, podbudowujacego druzyne. Z tego co udalo mi sie do tej pory przeczytac do zespolu wraca Paul Gaustad (9g, 13a w 54meczach) oraz Maxim Afinogenov, ktory zostal odsuniety od skladu na mecz nr 4. Zastanawiam sie nad zagraniem dwoch wersji. Decyzje podejme po przeczytaniu Waszych opini na forum,

TYPY:
1(75%) x(25%)

albo

1 przy handi -1,5

Do góry
#1194282 - 05/05/2007 04:19 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
lemex Offline
veteran

Buffalo-NYRangers
"Hej szable w dłoń, póki......."chciałoby się zaśpiewać i zagrzać Buffalo do boju. Dwóch ostatnich meczy nie mogą zaliczyć do udanych, a skuteczność pozostawia wiele do życzenia. Jeśli chcą odzyskać prowadzenie, to dzisiaj jedną bramką się nie wykpią i trzeba "wpakować" krążek przynajmniej 3 razy do siatki, aby odnieść końcowy sukces. Lundqvist w bramce Rangersów zaczął spisywać się lepiej niż w trakcie sezonu zasadniczego i coraz trudniej go pokonać. "Młodość" Buffalo, która była silnym atutem w sezonie, teraz w PO może okazać się "kulą u nogi" i brak "cwaniactwa" może być przeszkodą do dalszego awansu. Nasi południowi sąsiedzi Jagr, Straka, Hossa i Prucha grający w liniach ofensywnych dzisiaj "przetestują" Millera.
Typ:Over 5 i NYRangers przy handi +1.5

Do góry
#1194626 - 05/05/2007 06:56 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
mopsiq Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: sakuraba83
Witam,

Musze przyznac sie ze w dniu wczorajszym "puscilem sie" bukmachersko z zuzlem i koszykowka, a wiadomo, ze zdrada nie poplaca...takze wracam na lono NHL. Wczoraj nie mialem pojecia co zagrac, z jednej strony liczylem ze Ducks nie wypuszcza takiej szansy, ale jakies wewnetrze glosy mowily mi, ze nie koniecznie bedzie to latwe i przyjemne, kursy na Kaczorki tez nie byly rewelacyjne wiec zrobilem sobie maly odpoczynek.

Dzisiaj natomiast jak juz pisalem we wczesniejszych postach upatruje swojej szansy na graniu Buffalo. Po dwoch wyjazdowych porazkach, jezeli Buffalo mysli o finale konferencji, koniecznoscia wrecz jest odniesienie zwycistwa. Najlepiej przekonujacego, podbudowujacego druzyne. Z tego co udalo mi sie do tej pory przeczytac do zespolu wraca Paul Gaustad (9g, 13a w 54meczach) oraz Maxim Afinogenov, ktory zostal odsuniety od skladu na mecz nr 4. Zastanawiam sie nad zagraniem dwoch wersji. Decyzje podejme po przeczytaniu Waszych opini na forum,

TYPY:
1(75%) x(25%)

albo

1 przy handi -1,5
nie mam co sie rozpisywac tez gram 1 , 1(-1,5) , 1x ogolnie Buffalo 3-2 w meczach

Do góry
#1195114 - 05/05/2007 18:46 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
mopsiq Offline
Carpal Tunnel

New Jersey Devils - Ottawa Senators [1:3] (4:5, 3:2ot,0:2,2:3, ...)

Dzis nie bede gral na ten mecz wynik jest kazdy mozliwy ew.Under 5,5, postawil bym na Devils,ale no wlasnie Senators jak dla mnie Ottawa w finale z kaczorami wynik w granicach 3-2,1-4 typ na dzis ---- Under 5,5

Detroit Red Wings - San José Sharks - [2:2] (0:2, 3:2,1:2,3:2ot, ...)

Sharks dzis wygraja raczej po OT i tak zagram, choc za niewiele bo do konca nie jestem tak bardzo przekonany , o zwyciestwo bedzie ciezko w tym meczu wynik dzis bedze w granicach 2-1,3-2 typ w tym meczu ---- 2 OT

dzis oba mecze spokojnoie puszcze bo niema pewniaka

Do góry
#1195649 - 05/05/2007 21:20 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: mopsiq]
sakuraba83 Offline
member

witam,

Wczoraj mialem duzo szczescia z Buffalo:)Nie wiem jak wygladal mecz, ale ze statystyk wynika, ze Sabres oddali duzo wiecej strzalow na bramke. Bohaterem dogrywki zostal nieobecny w 4 meczu Afinogenov, ktory najpierw wywalczyl gre w przewadze, a 11 sekund pozniej strzelil zwycieska bramke. Sabres bardzo dobrze grali w oslabieniu, 7 razy wychodzili obronna reka wczorajszej nocy. Rangersi w serii z Buffalo zdobyli juz 5 bramek z 9 grajac w przewadze. Ciekawie zapowiada sie nastepny mecz:)

Dzisiejszej nocy mozemy delektowac sie dwoma meczami. Juz o 20 rozpoczyna sie walka o objecie prowadzenia w serii w Joe Louis Arena. Co ciekawe zawodniczy SJ graja dopiero 3 mecz w calym sezonie o tak wczesnej, popoludniowej porze. Ja osobiscie postawie dzisiaj na zespol Red Wings. Nie potafie powierzyc moich pieniedzy zespolowi, ktory chyba zapomnial ze gra w playoff. W drugim i czwartym meczu serii Rekiny wygrywajac juz 2 do 0 dali sobie odebrac zwyciestwo. Tak sie nie gra w PO. W dzisiejszym meczu nie wystapi Bill Guerin. Reasumujac jezeli zawodniy z Detroit mysla o finale konferncji powinni dzisiaj wykorzystac atut wlasnej hali, nie przespac pierwszej tercji i odniesc zwyciestwo.

TYP:
1 + ot i x

DEVILS - SENATORS

W tym meczu zagram na zespol z New Jersey. Mam nadzieje ze beda mieli motywacje do zwyciestwa. Jezeli nie odpuszcza tego meczu i zagraja na 100% zwyciestwo jest w ich zasiegu.

TYP:
1 + ot i x

Do góry
Strona 7 z 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >

Moderator:  rafal08