No i podzieliles sobie te 14 meczykow na 3 grupy i rozpisales te kombinacje z zalozeniem okreslonej ilosci bledow tak w tych 3 grupach. MAsz jakis program do rozpisania takich blokow czy je rozpisales tak po prostu recznie? jeszcze jedno pytanie: po rozpisaniu tych blokow w 3 grupach to jak je pozniej ŁĄCZYSZ ??? po prostu DOKLEJASZ to jak leci czy jak??? mam nadzieje ze rozumiesz o co mi chodzi ???
czy po prostu jak laczysz te bloki z 3 grup w jedna calosc to zakladasz ze np. w jednym bloku ma byc jakas granica bledow np.8. chodzi o to ze jak sobie podziele na 3 grupy mecze i rozpisze te bloki to jak je POZNIEJ LACZE ???? dzieki z gory
To co ja prezentuję to zapis blokowy. Aby połączyć to w zakłady trzeba je pomnożyć czyli zrobić kombinację każda kolumna bloku z każdą kolumną bloku nr 2, z każdą kolumną bloku nr 3 itd. Ilość zakładow to iloczyn kolumn np 7x7x7=343 zakłady.
Bloki te daję nieraz na forum osobno każdy ponieważ umieszczone razem byłyby mniej czytelne, może nie mniej czytelne ale psułyby szerokość strony forum.
dam Ci przykład taki prosty: blok nazwijmy go blok nr 1, typujesz wielodogowo w następujący sposób : 1, 1X, 1X2, 1X
i pełny rozpis miałby z tych typów 12 zakładów :
1111
111X
11X1
11XX
1121
112X
1X11
1X1X
1XX1
1XXX
1X21
1X2X
zakładasz że w bloku powinni wygrać gospodarze ale zabezpieczasz się że w jednym dowolnym z tych meczy może ale nie musi wystąpic 1 błąd (gospodarz ne wygra a padnie inny wynik ale wynik mieszczący się w Twoich typach. Więc generujesz zakłady tylko te z pełnej kombinacji 12 zakładów w których są 3 zwycięstwa gospodarzy i jeden inny wynik z Twoich typów, typami podstawowymi (pewniakami są typy 1, 1 , 1, 1 i otrzymujesz z tych 12 zakładów tylko 5 zakładów :
1111 - zero błedów
111X - podpórka w 4 meczu
11X1 - podpórka w 3 meczu
1121 - fuks w 3 meczu
1X11 - podpórka w 2 meczu
jak sobie przypominasz mecz nr 1 typowaliśmy jako superpewniak :
1, 1X, 1X2, 1X więc w pierwszym meczu podpórkę czy fuks wykluczyliśmy typami.
Dam ci jeszcze przykład bloku skróconego na gwarancję. A więc np masz 4 mecze które typujesz 1X2,1X2,1X2,1X2
pełna kombinacja to 3x3x3x3 = 81 zakładów. Ale pamiętaj że to dopiero jest 4 mecze na 14 więc masz minimum takie 3,4 bloki a ponieważ bloki są mnożone każdy z każdym więc jeżeli byś założył pełne trafienia ilość zakładów byłaby astronomiczna. Dlatego z pomocą typera rozpisowiec stara się je zredukować. Tak było w bloku nr 1 z przykładu powyżej że skróciliśmy go z 12 zakładów do 5 zakładów.
W metodzie skrótowej zakładasz gwarancję w bloku więc np taką że nieważne jakie będą wyniki meczy masz trafić w 4 meczach pewną trójkę. Możesz trafić również 4 kę ale wówczas trzeba liczyć na szczęście że kombinacja ta znajdzie się w zestawie skróconym. Więc skracasz typy o jedno trafienie. Są gotowe rozpisy gwarancji o jeden mniej ale tez może to robić program z odpowiednim algorytmem.
więc jak pisałem pełna kombinacja z typów trzydrogowych ma 81 kombinacji a skrót o jedno trafienie ma 9 kombinacji.
1111
1XXX
1222
X1X2
XX21
X21X
212X
2X12
22X1
Każdy z bloków można wygenerować na kilka sposobów a więc na zakres błedów, gwarancję, procent typów, układ 1x2, Układ ciągów błedów, układ ciągów 1X2 itd itd.
To są właśnie te filtry które też stosują Niemcy. Ich taktyka jest dość prosta typują 2-3 superpewniaki
blok 7 - 8 meczy rozpisują z typów 2-3 drogowych na margines błedów i jeden blok 3-4 mecze rozpisują systemem pełnym. Daje to właśnie ok 30000 zakładów. I mają pieruny szczęście, naprawdę.
( jak ja choroba grałem na superpewiaki to zwykle np Real dostawał baty a ja moczyłem zakłady, jak oni zagrali już trzykrotnie to im wychodziły bez pudła). No i ten filtr trafiają bez pudła.
Nie trzeba tego robić blokami mozna to zrobić (filtrować) równiez na całym 14 meczowym jednym bloku. Lub np wygenerować zakłady blokami a skrócić je jeszcze na końcu filtrami itd itd itd....
Jak widzisz metod jest wiele cała sztuka to mieć trochę wiedzy i jeszcze prawidłowo ocenić swoje umiejetności, planując margines błedu. Jak było widać można to zrobić i u nas (koledzy świetnie typują) ale trzeba naprawdę zaangażowania najlepszych w naszą sprawę.
Twoje zapytanie zainteresuje z pewnością innych więc dam też ten tekst na forum.
Ja ostatnio trochę milczę ale mam jeden z gorszych tygodni w pracy. Zostałem sam bo mi się wszyscy na raz rozchorowali i wracam bardzo pózno do domu. W piatek kończę i od rana biorę się za nasz kupon. Ruch jakiś się zaczyna więc może się uda następny puscić.
W dalszym Ciągu jednak obstaję za podziałem że każdy wysyła ze swojego konta. Ja zdaje się uczciwość cenię najbardziej ale nie widzę siebie w roli kasjera. Uważam że zaufanie powinno być wzajemne i rozdział kuponów i ich posył powinien nastapić z każdego konta osobno. Poza tym łacze którym dysponuję nie jest najlepsze i zdarzało się już że nie mogłem posłać tego co chciałem we właściwym czasie. Mam łacze Busines Everywhere i mam trochę zastrzeżeń do jego sprawnego działania. To nie jest bzdziuuuu jak w reklamie.
pozdrawiam
AK
ps
Mam własny program który to wykonuje, niestety nie rozpowszechniam go jeszcze, nie mam czasu wykończyć go, opisać itd.