#1144910 - 17/04/2007 17:04
Re: Współpraca z bukiem naziemnym ???
[Re: saris]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/10/2002
|
Ja bym postawił na Betako. Ta firma niedawno rozpoczęła ekspansje i mają bardzo dobrą ofertą jak na naziemnych. Nie wiem jak ze stawkami ponieważ właśnie w moim mieście brak i nie mogłem przetestować. I moja rada - nie zatrudniaj wrednych panienek, bo one odstraszają klientów. W Toto-Mix'ach większość ludzi strasznie mataczy. Przyłapałem nie raz panienki na graniu kuponów klientów (chodzi o obroty), albo na podpinaniu kuponów pod kartę znajomków (chodzi o konkursy).
|
Do góry
|
|
|
|
#1144928 - 17/04/2007 17:12
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Swoich pieniedzy musisz miec ok 10 tys, polowa to kaucja na rok, druga czesc to Twoj wklad, w zamian otrzymujesz kompa, tablice, lade i reklame na witrynie oraz szkolenie. Twoj zysk to 8% i od tej kwoty odprowadzasz podatek. Musisz miec zarejestrowana dzialnosc gospodarcza, nie karany, oczywiscie musisz ukonczyc kurs panstwowy ktory kosztuje 500 pln, kazda osoba ktora zatrudnisz musi miec taki kurs rowniez ukonczony. To wszystko powyzej jest o TOTO. Millenium ma podobne zasady lecz sa one ustalane bardziej indywidualnie, musisz sie poprostu do nich zwrocic z konkretnym zapytaniem, pokazac lokal i uzgodnic szczegoly w razie ich zainteresowania. STS nie daje takiej mozliwosci, Profesjonal rowniez nie wspolpracuje tylko otwiera swoje punkty, im mozesz jedynie wynajac swoj lokal jesli beda zainteresowani.
Ogolnie bardzo ciezki temat bo wyrobic obrot dajacy godziwy zysk wbrew pozorom nie jest latwo.
|
Do góry
|
|
|
|
#1145006 - 17/04/2007 17:54
[Re: Biszop]
|
addict
Meldunek: 27/09/2005
|
sytuacja abstrakcyjna aczkolwiek w 100% pewna....
przychodzi klient, dzien dobry chcialbym zagrac na druzyne xxxx za 100000.....myslisz super 8 czy 10% od tej kwoty kupa kasy......ale jest maly problem....musisz wykonac telefon do centrali.......dzien dobry przyszedl klient ktory chcial zagrac za 100000...... prosze przyjac za 500 zl taka pewnie padnie odpowiedz moze za troche wiecej sie zgodza w zaleznosci co to bedzie za liga tak wiec prowizja jaka uzyskasz z tego klienta realnie okaze sie bardzo mala mimo ze moglo byc tak pieknie.....
reasumujac jesli chcesz na tym zarobic musisz miec bardzo duzo klientow zeby wyrobic na lokal, pracownika, zus, podatek i jeszcze na tym zarobic
powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#1145024 - 17/04/2007 17:59
|
member
Meldunek: 17/04/2007
|
A tak wogole to ktory z naziemnych ma najlepsze kursy??? oczywiscie omijam STS i Profka. gdzie ogolnie ludzie najczesciej typuja u naziemnych??? czy to sie nie da tak wyszczegolnic? Biszop bo widze ze jestes obeznany:) moze sie orientujesz jaka kase zgarnia buk ( obrot) w ciagu miesiaca mniej wiecej taka srednia ???  no kurde musi byc z tego zysk jak tyle bukow pootwierali ( pisalem o tym w 1 poscie)
|
Do góry
|
|
|
|
#1145050 - 17/04/2007 18:08
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
|
na poczatek pracownikiem bylbym ja + moja dziewczyna ( 2 pracownik) wiec z pracownikami nie byloby problemu :D, To jest duzy hadicap dla Ciebie jesli bedziesz tam sam siedzial, odchodzi koszt pracownika, ubezpieczen... Na kokosy nie ma co liczyc, do tego wydaje mi sie ze jestes "swiezutki" wiec tym bardziej bym sie zastanawial. O zyskach nie ma co mowic jesli nie mamy pojecia o lokalizacji, miescie i wielu innych czynnikach, tak czy siak bardzo ciezko to oszacowac.
|
Do góry
|
|
|
|
#1145236 - 17/04/2007 19:03
|
member
|
"rivex" : Swiezutki nie jestem, to ze zarejestrowalem sie wczoraj na tym forum nie znaczy, ze juz tu nie siedze co najmniej 2 lata siedzialem tu pod innym nickiem ale to malo wazne. u buka ciupie juz kilka lat, wiec mam duze pojecie. to ze tu zalozylem ten temat to po to by sie dowiedziec cos wiecej, zasiegnac jakis sensownych opini i przemyslen. "Biszop": Lokalizacja jest dobra jesli chodzi o miasto bo Krakow, a jaki rejon Krakowa to najwazniejsze- ten na pewno dobry co jest  wiadomo, ze jak sie zaczyna wlasny interes to sie samemu najpierw siedzi a pozniej sie zatrudnia pracownikow ,tak jak moj kumpel jak zalozyl komis z komorkami  najpierw sam siedzial a teraz tylko wpada jako "wizytator"  P.S. Tak czy siak to jest tylko "opcja", ja nie mowie ze juz otwieram zakaldy bukmacherskie, wszystko trzeba przemyslec, plusem jest to, ze wkladu finansowego tak duzego nie ma !!!
|
Do góry
|
|
|
|
#1145273 - 17/04/2007 19:14
[Re: Boubson]
|
member
|
o jakich straconych 10% mowisz ??? bo nei bardzo kapuje? chodzi Ci o wklad czyli 10 tys to co pisal Biszop ??? skoro nie jestes swiezutki powinienes sie domyslic ze chodzi o 10 procent z kazdego zakladu ktore zzera podatek i dlatego coraz wiecej ludzi ucieka w zaklady internetowe gdzie podatku nie ma... aaaa no widzisz nie zjarzylem a raczej przeoczylem a to przez to ze ostatnio grywalem tylko w Expekcie...naziemnych odwiedzalem sporadycznie
|
Do góry
|
|
|
|
#1158427 - 22/04/2007 00:17
[Re: Maciek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
tak wiec skoro nasz zysk wynosi 8% od obrotu to jak bukmacher na tym zarabia?  np. bukmacher naziemny ustala marże zwykle na poziomie 10% i jesli na dane zdarzenie zostana zawarte zaklady proporcjonalnie do wystawionych kursów to po odjeciu zysku 8% dla nas, dla bukmachera zostanie tylko 2%?  krótka symulacja: AvsB kursy 1.80 1.80 na druzyne A zaklady za 1000zł ew. wygana 1800zł na druzyne B zaklady za 1000zł ew. wygana 1800zł wklad na zaklady łącznie 2000zł czyli zysku 200zł 8% od obrotu wynosi: 2000zł * 8%= 160zł dla nas od 200zł zysku buka odejmujemy nasze 160zł to dla buka zostaje tylko 40zl? tak to działa? w obliczeniach nie uwzglednilem podatku bo i tak on jest nieistotny
|
Do góry
|
|
|
|
#1158577 - 22/04/2007 01:09
|
old hand
Meldunek: 27/01/2005
|
W sumie to trzeba by bylo miec obrot np. 100 tys. miesiecznie zeby To moje zalozmy 10% wynosilo 10 tys. hmnn... chyba ciezko byloby osiagnac taki obrot.... wiadomo ze od 10 tys. trzeba odjac podatek, lokal,zus itd itp... cheba podejde neidaleko baba taka prowadzi punkt millenium ( okolo juz rok go prowadzi) i zapytam wprost jakie ma obroty  baba spoko to moze cos zdradzi zycze powodzenia  ciezko ciezko ps. nie chodzi ci moze o punkt millenium w ktorym tez jest fotograf ? osiedle tysiąclecia ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1158696 - 22/04/2007 01:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/11/2005
|
saris w toto-mix zrobisz najwięcej obrotu. a to piwo Saris to wyjątkowe siki Zartujesz ? Toto- Mix to jest na dzien dzisieszy firma ktora z dnia na dzien staje sie typowym Outsiderem wsrod polskich firm bukmacherskich.
|
Do góry
|
|
|
|
#1158929 - 22/04/2007 03:00
[Re: Piecia]
|
|
A ja sądziłem że StS posiada o wiele większą pozycję na rynku , czyżbym się mylił może ? Tak obserwując z mojej perspektywy to większość moich znajomych ograbia StS albo przynajmniej się stara w tym kierunku . Zadko się spotykam żeby faworyzowali Totka . Niezly LOL bez obrazy  Ograbic, niezle slowo, rownie pasuje do stwierdzenia ze ktos ograbil Totalizator Sportowy  Jakby na to nie patrzec to sts jest najlepszym (dla grajacych najgorszym) bukiem naziemnym kto twierdzi inaczej ten nie wie co mowi:) Bledy lub pomylki w tej firmie zdarzaja sie rownie czesto jak snieg 1 maja w Polsce  Za to profesjonal... dzis np 3,9 na pewien kurs na ktory w sieci znalazlem max 2,30  Nie chwalac sie weszlo bardzo ladnie 
|
Do góry
|
|
|
|
#1159371 - 22/04/2007 13:11
|
member
|
$t$ - z jakiej czesci Krakowa jestes bo zebysmy czasem nie zalozyli buka kolo siebie bo konkurencja bedzie :D, serio mowisz z tym czy blefujesz ??? heheh, nie ma to jak odgapic czyjs pomysl, ale jak cos to i tak bede pierwszy jak sie zdecyduje  pozdro z Nowej Huty Maciek - nie interesuje mnie, ze Ci piwo saris nie smakuje, ten nick jest wziety od tak sobie, wiec z piwem saris sie nie utozsamiam akurat  pije tylko Zywca ..... zielaczek1986- tak chodzi mi o ten punkt na tysiac lecia 
|
Do góry
|
|
|
|
#1159392 - 22/04/2007 14:44
[Re: moonlight]
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
Wypracowanie obrotu w granicach 30 - 45 tysiecy w skali miesiaca to jest zaden problem , jezeli '' ma się '' conajmniej trzech , czterech graczy zawodowych.
Dzisiaj przykladowo mialem w punkcie gracza ktory sam postawil za laczna kwote 2000. Gracze zawodowi u buków naziemnych .... opanujcie się .. To że stawia nawet 5k dziennie u naziemnego to jeszzce nie powód że jest zawodowcem... nazwałbym to nieco inaczej Rozumiem, ze gracze zawodowi graja tylko w necie?  Jesli nie ma nikt wgladu na naziemnych, to nie jest zawodowcem, co by nie mowil i co by nie sadzil.
|
Do góry
|
|
|
|
#1159420 - 22/04/2007 15:22
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/01/2005
|
saris w toto-mix zrobisz najwięcej obrotu. a to piwo Saris to wyjątkowe siki tak na pewno  szczególnie ze toto-syf specjalizuje sie w przyjmowaniu kuponów od gówniarzy z gimnazjum z astronomiczną stawką 2 złote 
|
Do góry
|
|
|
|
#1160214 - 22/04/2007 21:10
[Re: Cholo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/03/2006
|
saris w toto-mix zrobisz najwięcej obrotu. a to piwo Saris to wyjątkowe siki tak na pewno  szczególnie ze toto-syf specjalizuje sie w przyjmowaniu kuponów od gówniarzy z gimnazjum z astronomiczną stawką 2 złote ostatnio idąc miastem widziałem 2 dzieciaków około 150cm wzrostu, pewnie jeszcze z podstawówki....i jeden do drugiego "ile masz do wygrania?" a tamten "eeee...700" ..początkujący zawodowcy, na pewno nie postawił pociągu za 2pln ....i na pewno nie postawił na manchester i nie wtopil  hehe
|
Do góry
|
|
|
|
#1160272 - 22/04/2007 21:18
|
Meldunek: 25/08/2006
|
$t$ - z jakiej czesci Krakowa jestes bo zebysmy czasem nie zalozyli buka kolo siebie bo konkurencja bedzie :D, serio mowisz z tym czy blefujesz ??? heheh, nie ma to jak odgapic czyjs pomysl, ale jak cos to i tak bede pierwszy jak sie zdecyduje  pozdro z Nowej Huty Maciek - nie interesuje mnie, ze Ci piwo saris nie smakuje, ten nick jest wziety od tak sobie, wiec z piwem saris sie nie utozsamiam akurat  pije tylko Zywca ..... zielaczek1986- tak chodzi mi o ten punkt na tysiac lecia a również z NH  , ja pisze jak najbardziej poważnie, mam też paru kumpli którzy ostro stawiają, tak więc warto spróbować, tym bardziej że z jednej strony gimnazjum(licze na dzieciaków stawiających po 2 zł ale zawsze coś  ) a z drugiej strony PUB z alkoholami(tutaj liczę na nietrzeźwych klientów  )
|
Do góry
|
|
|
|
|
|