Strona 3 z 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Opcje tematu
#1142697 - 16/04/2007 17:43 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: Homraj]
sakuraba83 Offline
member

Meldunek: 30/11/2006
witam,

Ducks juz chyba nie daja sobie wyrwac awansu do kolejnej rundy PO. Mam takie pytanie do szanownych forumowiczow, ktorzy interesuja sie nhl dluzej niz ja- czy udalo sie jakies druzynie wygrac serie przegrywajac ja 3-0?

Progresja na win Ducks wydaje sie byc pewnym ulokowanie kapitalu, zobaczymy jakie kursy wystawia na nich teraz buki.

Do góry
Bonus: Unibet
#1144207 - 17/04/2007 02:26 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
joesakic Offline
enthusiast

Meldunek: 25/11/2005
Originally Posted By: sakuraba83
witam,

Ducks juz chyba nie daja sobie wyrwac awansu do kolejnej rundy PO. Mam takie pytanie do szanownych forumowiczow, ktorzy interesuja sie nhl dluzej niz ja- czy udalo sie jakies druzynie wygrac serie przegrywajac ja 3-0?

Tak, udało sie kilku drużynom w historii taka sztuka, nie wiem czemu ale kojarzy mi sie ze tych drużyn było 7. Ale tak jak mówie nie jestem pewny. \:\)

Do góry
#1144267 - 17/04/2007 02:51 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: joesakic]
Trewor Offline
veteran

Meldunek: 23/12/2001
San Jose - Nashville - poziom 1

1. runda PO wkracza powoli w decydującą fazę. Liczę na jedno wyjazdowe zwycięstwo NSH w San Jose, a że kurs na takie zdarzenie wynosi ~3, także ze stawką nie trzeba szaleć i jakby co to pociągnie się ich na własnej tafli.

Typ: 2

PS Nie ma to jak pisać po Joe \:p .

Do góry
#1144641 - 17/04/2007 06:08 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: Trewor]
Hans Offline
old hand

Meldunek: 21/09/2005
Moja strategia gry na dzień dzisiejszy, a raczej już na dzisiejszą noc opiera się na fuksie w postaci OT w dwóch meczach rozgrywanych na Wschodzie. Gdyby to wszystko było takie proste to postawiłbym na Diabły i Szable, ale...
No właśnie obie ekipy teoretycznie słabsze (dzisiejsi gospodarze) będą mocno naładowani po wyjazdowych zwycięstwach i kto wie jak to wszystko może sie potoczyć.... Dla mnie wynik obu meczy na wschodzie (TB-NJ i NYI-BUF) jest sprawą otwartą, dlatego też spróbuje poszukać remisów, które tam gdzie słońce wstaje jeszcze nie padły w tych playoffach.

Do góry
#1145937 - 17/04/2007 21:28 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
Homraj Offline
old hand

Meldunek: 20/08/2006
Originally Posted By: sakuraba83
Mam takie pytanie do szanownych forumowiczow, ktorzy interesuja sie nhl dluzej niz ja- czy udalo sie jakies druzynie wygrac serie przegrywajac ja 3-0?

TAK. dwukrotnie.

pierwszy raz w sezonie 1941/1942 gdzie Toronto Maple Leafs przegrali w Wielkim Finale z Detroit Red Wings trzy pierwsze spotkania by następnie wygrać cztery kolejne i zgarnąć tytuł.

drugi przypadek to sezon 1974/1975. New York Islanders przegrywali w drugiej rundzie playoffs 0-3 z Pittsburgh Penguins i wygrali cztery następne mecze przechodząc dalej.

więcej takich przypadków w historii NHL nie było.

sorki że odpisuje z poślizgiem ale wczoraj było małe święto a że do tego nic nie grałem to i tutaj nie zaglądnąłem.

Go Nucks Go !! Go Nucks Go !!

Do góry
#1147209 - 18/04/2007 02:41 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: Homraj]
pawelxyz Offline
stranger

Meldunek: 17/01/2007
Lemex mistrzu, gdzie twoje przemyslenia NHL ??? :-)

Do góry
#1147216 - 18/04/2007 02:45 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: Homraj]
lemex Offline
veteran

Meldunek: 12/12/2002
NYRangers-Atlanta stan rywalizacji 2:0(4:3,2:1)
Mecze wyjazdowe ułożyły się dla Rangersów bardzo pomyślnie i nawet dobrze nie zdążyli się "przysposobić", a już jedną łyżwą są w II rundzie. Atlanta jeśli chce opóźnić proces "rozmrażania" swojego lodowiska, to w 2 najbliższych meczach powinna minimum raz wygrać. Może to być trudne. Z racji faktów, że na Wschodzie nie było jeszcze OT, oba mecze pomiędzy tymi rywalami zakończyły się różnicą jednej bramki i "nóż na gardle" Atlanty, to skłaniam się do typu z "podpórką".
Typ:1X

Dallas-Vancouver stan rywalizacji 1:2(4:5ot,2:0,1:2ot)
W tej parze zanosi się na zaciętą rywalizację chyba do siódmego meczu. Gwiazdy przegrały dwa razy po OT, więc szukanie szczęścia w dogrywkach, to nie najlepszy pomysł. Luongo w bramce, to trudna zapora i Gwiazdy muszą "zasypać" go dużą ilością strzałów, bo liczyć tylko na tzw "100%" okazje to za mało, aby wygrać mecz.
Typ: 1X i Orki +1.5

Calgary-Detroit stan rywalizacji 2:0(4:1,3:1)
Wszystko wydaje się zbyt piękne, aby mogło być tak do końca prawdziwe. Detroit "punktuje" Płomienie i trzymają ich na dystans, mając przebieg rywalizacji pod kontrolą. Ostatni, przegrany mecz Płomieni oglądałem w skupieniu i nawet przez chwilę wydawało mi się, że OT w tym meczu jest bliskie ziszczenia. Wynik 3:1 dla Detroit w końcowym rozrachunku jest sprawiedliwy, ale trzeba przyznać, że "meny" z Calgary jeszcze nie złożyli broni(kijów). Niepokoi mnie nieudolność graczy z Calgary w konstruowaniu akcji pod bramką rywala, bo w 2 meczach oddali zaledwie na bramkę Haszka 35 strzałów, a sami dopuścili do "bombardowania" swojej bramki w ilości 97 razy. W ostatnim meczu aż 51 razy krążek "szybował" w okolicach bramki Płomieni, co daje wynik blisko co minutę strzał. Chyba nie ma chętnego, który chciałby zamienić się z Kiprusoff i samemu przekonać się ile razy "guma" wyląduje w siatce.
Typ:+1.5 handi dla Calgary

Do góry
#1147426 - 18/04/2007 03:40 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemex]
sakuraba83 Offline
member

wiatm,

Poza typami ktore podal juz Lemex, czyli win Dallas i win Calgary przy handi 1,5 sprobuje dzisiaj zagrac taki dosc ryzykowny mecz, a mianowicie:

Wild - Duck

Na poczatku chcialem zagrac progresje na zwycistwo Duck i pewnie ta taktyka tez by sie sprawdzila w przeciagu 2, 3 meczy. Wymyslilem sobie jednak taki scenariusz: 3 mecze 3 zwyciestwa Ducks jedna bramka, cos mi podpowiada ze tak latwo w czwartym meczu nie bedzie i ze dzikusy beda chcialy jeszcze popsuc troche krwie kaczorkom. Licze ze mecz moze oscylowac wokol remisu dlatego na dzis jednorazowy strzal w

TYP: 1 ot+sh 1,95zl (betgun) 75% stawki
x 3,80zl (betgun)25% stawki

Jako, ze w tej serii nie bylo jeszcze remisu licze ze taki wynik wlasnie padnie do tego fajnie byloby gdyby dzikusy wygraly dogrywke.

Do góry
#1147551 - 18/04/2007 04:20 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
mopsiq Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/12/2004
Dallas Stars-Vancouver Canucks

Dallas powinno sobie spokojnie poradzic z Vancouver ja zagram dzis czystą 1 i 1(-1.5)

Minnesota Wild-Anaheim Mighty Ducks

Minnesota poradzi sobie z kaczkami i doprowadza do stanu 1-3 ja zagram czystą 1 , i za bardzo grubo gdyz jest niewielki kurs 1 (+1,5)

Do góry
#1147636 - 18/04/2007 04:52 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: mopsiq]
nivet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/01/2006
Spokojnie to ja moge zagrac New York Rangers-Atlanta Thrashers 1 -1.5. Kurs powyzej 3 punktów kusi a i Rangersi swoja gra z Drozdami udowadniaja ze moga rozprawic sie z goscmi juz w 4 meczach co byloby chyba mala niespodzanika patrzac na anlizy przed rozpoczeciem PO.

Do tego doloze mimo wszystko zwyciestwo gospodarzy w meczu Dallas-Vancouver, Gwiazdy niejako pod sciana i w obliczu kolejnego przegranego meczu ( dzisiejszego) moga pojechac do Vancouver na pożarcie wiec lepiej dzis wygrac \:\)

Na koniec overek 5.5 w Calgary gdzie chyba czas na przebudzenie Płomieni i jakas wieksza zdobycz bramkowa z ich strony od tej w poprzednich meczach.

Pozdrawiam

Do góry
#1147746 - 18/04/2007 06:21 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: nivet]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
A ja dziś zagram ryzykownie, czyli:

Dallas Stars-Vancouver Canucks 2
Te dwie przegrane dogrywki musiały pozostawić ślad na Gwiazdach
Pierwsza w Vancouver tocząca się do rana naszego czasu i druga u siebie. Wydaje się, ze teraz pora wyrównać, ale moim zdaniem w lepszej opcji psychicznej są Canucks i wygrają
Nie bawię się w żadną podpórkę

Do tego dołożę
Minnesota Wild - Anaheim Duck X i 2 ( w sumie dwa kupony )
Kaczorki dziś pozamiatają, bo przebieg rywalizacji to pokazuje, kto jest lepszy i kto trafił z formą.
Nie wykluczam ostatnich podrygów Min, więc zagram i X i 2

Do góry
#1147755 - 18/04/2007 06:35 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: rene]
Hans Offline
old hand

Skoro pora już niezbyt normalna to wrzuce tylko to co wymyśliłem na dzisiejszą noc, a jest tego sporo:

CAL - DET 1 i OT
MIN - ANA 1 i OT
NYR - ATL OT
PIT - OTT OT
i raz jeszcze
CAL - DET OT

ciekawa nocka sie zapowiada, a raczej porankowe emocje związane z oglądaniem wyników \:p

Do góry
#1147847 - 18/04/2007 14:40 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: Hans]
nivet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/01/2006
Nocka noca, wyniki wynikami ale drażni mnie sposob w jaki bawią sie ze mna detroit i calgary odnosnie granicy przy linii 5.5 \:\)

Rangers juz sa w nastepnej rundzie bo rozbite drozdy w kolejnym meczu tez nie powalcza wiec bedzie chyba pierwszy sweep.

Canucks maja 3-1 i w perspektywie nastepnego meczu przed wlasna publicznoscia watpie zeby nie wykorzystali tego i nie odprawili gwiazd z kwitkiem.

Ottawa tak jak Vanocuver ma swoje 3-1 i mecz u siebie wiec tez chyba nalezy spodziewac sie ich wygranej i awansu do nastenej rundy juz w 5 meczu.

Wild natomiast po znakomitej 3 tercji w ktorej upokorzyli Kaczki zachowali jeszcze....szanse, pytanie tylko na co ta szansa jest? Bo biorac pod uwage fakt, iz Kaczory moga byc w dwoch z nastepnych ewentualnych trzech meczy gospodarzami potyczek z Dzikimi to....

Pozdro

Do góry
#1148399 - 18/04/2007 18:21 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: nivet]
sakuraba83 Offline
member

witam,

Wild pokazali, ze nie przypadkowo sa w PO, niestety uwazam podobnie jak Nivet, ze teraz dobra taktyka bedzie progresja na Ducks mysle, ze zakonczy sie juz w nastepnym meczu.

Co do spotkan dzisiejszych, juz dwa dni temu po porazce Devils postanowilem sobie, ze zagram na ich zwyciestwo w meczu numer 4. Ewentualna porazka postawi ich w bradzo trudnej sytuacji...do konca serii bede musieli grac z "nozem na karku" i beda mogli sobie pozwolic na potkniecie. Troszke jednak zaczalem sie zastanawiac po dzisiejszych wynikach gdzie w podobnej sytuacji byly Pingwiny i Gwiazdy a mimo to przegraly swoje mecze. Jednakze mysle ze Devils to bardzo dobry zespol, z bramkarzem nawyzszej marki i dla nich odpadnicie w pierwszej rundzie bedzie powazna ujma na honorze, dlatego:

TYP - 2 75% stawki
x 25% stawki

Co myslicie o tym meczu??

Do góry
#1149426 - 18/04/2007 23:59 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
sakuraba83 Offline
member

witam,

Nie zauwazylem rano, ze dzisiaj jest kolejny mecz pomiedzy NYR a Atlanta. Zastanawiam sie czy drozdy zdolaja sie pozbierac po sromotnej klesce z dzisiejszej nocy. Chyba raczej nic za tym nie przemawia. Pytanie jest tylko jedno czy uda sie gracza z NY zlamac handi -1,5?

NYR - ATLANTA
TYP : 1 (-1,5) 2,40

Do góry
#1150019 - 19/04/2007 02:06 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
mopsiq Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/12/2004
San José Sharks - Nashville Predators - x2 -1.75
Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils - x2 1.6
New York Rangers - Atlanta Thrashers - x2 - 2.00

wszystko jako single wieczorem opisze dokładnie dlaczego

Do góry
#1150193 - 19/04/2007 02:48 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
lemex Offline
veteran

Meldunek: 12/12/2002
NYRangers-Atlanta stan rywalizacji 3:0(4:3,2:1,7:0)
Rangersi wczoraj zagrali......, ale głównie na nerwach graczom Atlanty- Kovalchuk: Game Misconduct - 10 min, Tkachuk: Game Misconduct - 10 min, Belanger: Game Misconduct - 10 min, Boulton: Game Misconduct - 10 min i o kilku mniejszych karach nawet nie wspomnę. Rangersi okazali się sprytniejsi i z racji tego, że każdy sposób jest dobry aby wygrać, to obnażyli "psyche" Atlanty na maxa. Nie dam się zwieźć temu miażdżącemu wynikowi z wczoraj i chociaż faktycznie sprawa awansu jest chyba przesądzona, to asekuracyjnie, spokojnie i metodycznie.
Typ: 1X i over 5.5

NYIslanders-Buffalo stan rywalizacji 1:2(1:4,3:2,2:3)
Buffalo w dotychczasowych pojedynkach w PO średnio oddało ok 34-35 strzałów na bramkę Islandersów, a sami dopuścili do 76 okazji. Tylko na podstawie takich suchych danych można pokusić się o wskazanie zwycięzcy w tej parze, ale to nie ten kto strzela, ale ten co wpuści do "sita" ma ostatnie słowo. DiPietro zapewne będzie zmuszony do wykazania swego kunsztu, bo przerzedzone szeregi obronne Islandersów, to "woda na młyn" Buffalo. W ostatnim meczu gole padały tylko w II tercji, a ławkę kar musiał ogrzewać "odźwierny", bo ani Wyspiarze ani "buffalo-meni" nie garnęli się za bardzo do przesiadywania na niej. Taki prawie "przyjacielski" hokej to trochę niepodobne do NHL, a już do walki w PO zupełnie mi nie pasuje. Mam nadzieję, że dzisiaj coś się zmieni i zobaczymy kilka bramek.
Typ: Over 5.5

Tampa Bay-New Jersey stan rywalizacji 2:1(3:5,3:2,3:2)
NJ przegrało 2 mecze pod rząd i teraz mają pełne "gacie". Tylko dzisiejsze zwycięstwo może poprawić ich nastrój i uspokoić rozkołatane serca kibiców, ale czy to wystarczająco motywujące, aby ograć gospodarzy dzisiejszego pojedynku? Wysoko oceniany Brodeur w ostatnim meczu "dał ciała", bo z 21 strzałów przepuścił 3, a jego rywal po przeciwnej stronie 2 z 30. Wybór Prospal, Lecavalier i Richards jako gwiazd meczu nie był dziełem "kumoterstwa", to nie usprawiedliwia to jednak "goolie" i "defensmenów" NJ. Zapewne wielu z nas zastanawia się kiedy wreszcie na Wschodzie doczekamy się OT. Być może dzisiaj.
Typ: X2 i over 5

San Jose-Nashville stan rywalizacji 2:1(5:4ot, 2:5,3:1)
Nie mam pomysłu na ten mecz i typ wkomponowany w kombinacje "patentów"
Typ: 1X

Do góry
#1150890 - 19/04/2007 05:09 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemex]
Hans Offline
old hand

TB - NJD
Diabły dosyć niespodziewanie po pierwszym wygranym meczu przegrali dwa kolejne. Czy dziś znowu dostaną błyskawicą, tym razem już w gardło? Nie sądze, od początku tej rywalizacji założyłem sobie że Diabły przejdą dalej, więc dzisiaj trzeba wygrać...
Typ: 2 lub OT

NYR - ATL
Zastanawiam sie czy Atlanta po wczorajszym łomocie będzie dzisiaj coś w stanie zdziałać. Przy pełnym zaangażowaniu Rangersów raczej nie ma na to szans. Jednak licze, że wczorajsi kaci troche zlekceważą rywala i goście jak tylko nadarzy się okazja osiągnięcia dobrego rezultatu w pełni ją wykorzystają.
Typ: 2 lub OT

NYI - BUF
Ostatnia szansa Wyspiarzy na podtrzymanie jakichkolwiek szans na awans. W przypadku wygranej Szabli ostatnie 1/2 mecze będą już tylko formalnością. Dlatego licze, że drużyna teoretycznie słabsza stawi dziś opór przed własną publiką. Skoro udało się na wyjeździe to czemu nie można u siebie? Zobaczymy...
Typ: OT

Jak widać moje wypociny opierają się w każdym przypadku na upragnionym Overtime na Wschodzie, który jak na złość również wczorajszej nocy nie wskoczył.

Do góry
#1150900 - 19/04/2007 05:12 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemex]
hbr Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/05/2005
Kurde dałem na Tampa Bay, a patrze że wszyscy grają na New Jersey. Nie wiem co za mną przemawiało. Tylko intuicja \:\( Przepraszam, że nie wnosze niczego do tematu. Tak tylko napisalem, z nudów.

Do góry
#1150924 - 19/04/2007 05:28 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: hbr]
Ralph Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/01/2003
Witam szanowne grono!
W sumie hbr to wcale nie musisz się martwić, bo Tampa może dziś spokojnie wygrać...

Jeśli chodzi o mnie to z braku czasu nie udzielam się ostatnio na forum ale od NHL nie "odstąpiłem". Ja sobie dziś zagrałem w totomixie over 5,5 w meczu Isles z Szablami za 1.95 a lemex napisał już wcześniej kilka "sensownych" słów na temat tego meczu i tego właśnie typu. Może jutro na lizaki dla dzieciaków będzie...Tak więc strzelamy dziś panowie w NY!!!

Pozdr

Do góry
Strona 3 z 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >

Moderator:  rafal08