#1121576 - 09/04/2007 18:18
PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze)
|
veteran
Meldunek: 12/12/2002
|
Sezon zasadniczy dobiegł końca i takiego horroru jaki zafundowali gracze NYIslanders swoim kibicom już dawno nie widziałem. Tak to rzutem na taśmę NYI uratowali swoją skórę. Przypominam,że w PO gra się do 4 zwycięstw i rozkład meczy, to 2dom/2wyjazd + 1dom/1wyjazd i ewentualny siódmy w domu. Pary I rundy PO i daty rozgrywania meczy przedstawiają się następująco: WSCHÓDBuffalo-NYIslanders 12,14,16,18,20,22 i 24 New Jersey-Tama Bay 12,14,16,18,20,22 i 26 Atlanta-NYRangers 12,14,17,18,20,24 i 23 Ottawa-Pittsburgh 11,14,15,17,19,22 i 24 ZACHÓDDetroit-Calgary 12,15,17,19,21,22 i 24 Anahaim-Minnesota 11,13,15,17,19,21 i 23 Vancouver-Dallas 11,13,15,17,19,21 i 23 Nashville-San Jose 11,13,16,18,20,22 i 24 Mecze fazy Play Off, to inna bajka niż sezon zasadniczy i wielokrotnie przekonałem się, że rzekomy faworyt odpada w jednej z pierwszych faz rozgrywek. Rzadko, aczkolwiek zdarza się, że drużyny odpadają po 4 meczach. Zapewne kluczem do zwycięstw będzie obsada najbardziej newralgicznej pozycji, czyli bramkarza. Być może będziemy świadkami strzeleckich fajerwerków, ale moje doświadczenie podpowiada mi, że nie będzie tego zbyt wiele i po Puchar Stanleya sięgnie ekipa, która w swoich szeregach będzie miała "goolie" o dużym doświadczeniu, stalowych nerwach, o nie wiele gorszego zmiennika(na wypadek kontuzji lub słabszej dyspozycji) oraz pewnych i skutecznych obrońców, którzy nie będą dawać rywalom zbyt wielu okazji do gry w przewadze. Gra radosna, ofensywna i na tzw. wymianę ciosów na dłuższą metę może okazać się zgubna. Oddzielną sprawą jest dobranie odpowiedniej strategii typowania, bo każda przegrana potęgować będzie u typerów stres, a nie odparta chęć powetowania strat, może zaprowadzić w niebyt hazardowego życia. Tak więc Panowie, kto żyw i komu zostało jeszcze coś na koncie - do boju.
|
Do góry
|
|
|
|
#1121588 - 09/04/2007 18:30
Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze)
[Re: lemex]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Oto układ par przedstawiony w sposob graficzny y- zwyciezca dywizji x- zakwalifikwany do PO z - zwyciezca konferencji
|
Do góry
|
|
|
|
#1128141 - 11/04/2007 14:56
[Re: Homraj]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/01/2006
|
Witam Po dlugim czasie nieobecnosci wracam do gry wraz z poczatkiem PO. W tamtym roku PO raczej odpuscilem albo gralem sporadycznie, w tym roku natomiast postaram sie czynnie uczestniczyc w "grze" oczywiscie na tyle na ile wytrzyma budzet. Dzis pierwsze mecze, wieczorem zarzuce pierwsze typki. Pozdrawiam wszystkich zapalencow NHL a w szczegolnosci Lemexa Ralpha Nicponia Hansa Lupusa
|
Do góry
|
|
|
|
#1128377 - 11/04/2007 17:38
[Re: nivet]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/11/2003
|
W rundzie zasadniczej nic nie obstawiałem praktycznie. Ale play-offs to jest to, co każdy fan hokeja kocha. Mam w planach progresję na OT i będę też grać undery. Mam nadzieję, że wyjazd do Milenium się opłaci, bo jako jedyni chyba wystawili linie 6,5 gola dla meczów Ott/Pit i Buf/NYI. Moje typy: Ottawa v Pittsburgh under 6,5 @ 1.7 Milenium Buffalo v NY Islanders under 6,5 @ 1.75 Milenium Detroit v Calgary under 5,5 @ 1.7 TipSport Nashville v San Jose under 5,5 @ 1.75 TipSport Typy 1X2 moim zdaniem warto grać po 2-3 meczach. Choć w pierwszych spotkaniach ładnie wygląda dla mnie Calgary, NY Rangers, Anaheim i OT New Jersey. Wish U all luck!
|
Do góry
|
|
|
|
#1129520 - 11/04/2007 23:33
[Re: zmarcin]
|
Carpal Tunnel
|
Dzis 4 meczyki i pokusilem sie o drobna analize, ktora pozwolila mi na wyklarowanie pewnych typów, oto one : Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins Tak było w sezonie zasadniczym: Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins (1mecz) 1,95 4,15 2,90 1,33 1,71 Na pierwszy rzut wydawac by sie mogło, ze zdecydowanym faworytem tej pary moga byc gospodarze dzisiejszego meczu, jednak Ci ktorzy przesiedzieli w NHL caly sezon wiedza ze druzyna Pingwinkow to walczacy team a z mlodym Sidney'em (120 pkt. [36G, 84A]) jest w stanie wyeliminowac Senatorow juz na samym poczatku. Nie bede sie staral nawet prorokowac jakie bedzie rozstrzygniecie dzisiejszego pojedynku moj typ ukierunkuje w ilosci goli w tym spotkaniu i zagram na over6.5 Nashville Predators - San Jose Sharks Tak było w sezonie zasadniczym: Nashville Predators - San Jose Sharks (1mecz) 2,10 4,10 2,65 1,39 1,61 Predatorzy kontra Rekiny to bardzo ciekawy zestaw i smiem twierdzic ze krew w tej parze bedzie sie lała az do 7 starcia. W sezonie zasadniczym dzisiejsi gospodarze wygrali 3 z 4 potyczek i tak tez postawie dzis. NSH ewentualnie over jesli gdzies znajdziecie linie 5.5 Vancouver Canucks - Dallas Stars Tak było w sezonie zasadniczym: Vancouver Canucks - Dallas Stars (1mecz) 2,15 4,00 2,60 1,40 1,58 We wszystkich 4 meczach pomiedzy tymi druzynami w regular season padło w sumie 12 goli co daje srednia 3 na mecz. Biorąc pod uwage ze w PO nie ma miejsca na nierozwazna gre w obronie i jakies szalencze ataki bramki rywala od samego poczatku oraz to ze w "klatkach" obu ekip stoja doswiadczeni golkiperzy trzeba chyba zagrac underowe rozstrzygniecie i tak też robie under 4.5 !!! Anaheim Ducks - Minnesota Wild Tak było w sezonie zasadniczym: Anaheim Ducks - Minnesota Wild (1mecz) 1,95 4,15 2,90 1,33 1,71 Kaczory kontra Dzikusy to tez bardziej para underowa niz overowa ale jak to w PO moze byc i tak ze w meczach miedzy tymi team'ami beda wysokie wyniki. Ja osobiscie upatruje w Gosciach zwyciescy tej pary i w pierwszym meczu zagram tak: Wild +1.5
|
Do góry
|
|
|
|
#1130284 - 12/04/2007 02:57
|
veteran
|
Ja staram się w PO "resetować" pamięć i wyniki meczy z sezonu zasadniczego "puścić" jednak mimo uszu. Fakt, że trzeba przyjąć jakiś punkt odniesienia jest nie zaprzeczalny, ale równie skuteczny może być "nos" jak i statsy. Ottawa-Pittsburgh. Para niby overowa, ze sporym arsenałem i że tak napiszę-mało wyrazistymi bramkarzami. To, że "młócili" w sezonie, mnie jednak w PO "nie pasuje" i zapoluję na Undera, zwłaszcza, że linia 6.5 w Sportingbet jest "apetyczna". Pierwszy mecz, może być rozgrywany jak rozpoznawczy i "wycinka" chyba nastąpi trochę później. Typ: UNDER 6.5 Nashville-San Jose Nie napiszę, że los zetknął te zespoły ze sobą ponownie po rocznej przerwie, ale stało się to chyba w wyniku rozmyślnego(wyrachowanego)działania. Rok temu SJ sprawnie uporało się z Wieśniakami i "spławili"ich w 5 meczach. Predators okrzepli i stali się drużyną, która może "wstrząsnąć" każdym i nie sądzę, aby historia powtórzyła się w takim samym stopniu. 5 meczy to za mało, aby wyeliminować którąkolwiek z tych drużyn. Jest to według mnie doskonała para na progresję +1.5 i San Jose win wraz z OTiSH. Typ: +1.5 San Jose Anahaim-Minnesota Moim faworytem w tej parze są gracze Anahaim, a nie chcąc zapeszać, myślę, że nawet więcej niż w tej parze. W mojej ocenie jest to para UNDEROWA, bo zarówno Giguere, czy Bryzgałow oraz ich rywale Fernandez i Backstrom, to "łapacze" nie lada i swój fach znają. Może być blisko OT w meczach między nimi i handi 1.5 zarówno na Anahaim, jak i na Nasville to typy wielce prawdopodobne. Skoro faworyzuję Anahaim to na "start" nie inaczej tylko win Anahaim Typ:Anahaim+OT+SH
|
Do góry
|
|
|
|
#1130478 - 12/04/2007 03:50
|
old hand
Meldunek: 20/08/2006
|
Brzytwy w dłoń Panowie i zarastamy do 11 czerwca ! Witam nivet (już miałem nawet pisać że z Ralphem przepadliście na dobre :p) Jeden z moich najlepszych (może nawet najlepszy i to dosłownie pod każdym względem) sezonów zasadniczych dobiegł końca. Nadszedł czas playoffs... ale że cały sezon hasłem Orek było We are all Canucks, proponuje jeszcze obejrzeć całkiem przyjemne video tłumaczące ów fenomen: --> We are all Canucks ok. PLAYOFFS Głównym źródłem zarobku zawsze dla mnie był, jest i będzie regular season. PO to przede wszystkim uciecha dla oka, zwieńczenie sezonu. Typów under/over po prostu nie gram bo nijak mi sie to ma do progresji (zbyt duże ryzyko). Skupie sie więc co najwyżej nad typami na awans i może dojedzie kilka klasycznych singli. Stawki za jakie będę grał to ok 60% stawek przy pierwszym poziomie progresji w sezonie zasadniczym. Vancouver vs Dallas awans Vancouver 1.855 zdania ekspertów mniej więcej 50/50 no ale nikt przecież nie mówił że będzie łatwo. O całych seriach rozpisywał sie nie będę bo można znaleźć pełno 'predictions' w sieci z dogłębnymi analizami. Jeden z najczęściej pojawiających się argumentów przemawiających za Dallas to fakt iż Robi Luongo nie grał jeszcze w playoffs ani jednego spotkania a tam potrzebne jest doświadczenie . Niech mi zatem ktoś wytłumaczy jakim cudem Cam Ward dał Puchar Huraganom w zeszłym roku, jakim cudem Bryzgalov wprowadził Ducks do finału konferencji również w zeszłym sezonie, no i jakim cudem Khabibulin/Kiprusoff wprowadzili swoje ekipy do Wielkiego Finału w roku 2004. Nie jest to więc dla mnie żaden argument. Co przemawia za Stars? Jak dla mnie nic. Co przemawia za Vancouver: - trend do szybkiego wylotu Stars - 2006 koniec na pierwszej rundzie, 2004 koniec na pierwszej rundzie, 2002 koniec na drugiej rundzie - świetny PK - Szwedzi - Roberto Luongo własnie - i największa armata- Maggie The Monkey - tak tak, 'przepowiedziała' awans Vancouver - + moje wewnętrzne przekonanie. od początku byłem zdania że Dallas to dla nas najlepszy rywal (co nie znaczy że nie będzie np 7 meczy) Anaheim vs Minnesota, Buffalo vs New York I. awans Anaheim, Buffalo 1.621 x 1.200 = 1.945 w przypadku Buffalo wszelki komentarz zbędny. W przypadku Anaheim właściwie też. Nie wiem dlaczego tak duża część typerów upatruje zwycięzce serii w Dzikusach. Uważam że Kaczki są najmocniejszą drużyną zachodu i Minnesocie daje co najwyżej 10% szans na awans. Poza bramką (tu remis) Ducks biją rywala na każdej możliwej pozycji i byłbym mocno mocno zszokowany gdyby Wild wygrali serie. Nashville vs San Jose awans Nashvillerewanż za poprzedni rok (pierwsza runda Rekiny 4-1). San Jose bez większych postępów w porównaniu do zeszłego sezonu. Nashville z kolei stali się już drużyną kompletną. W zasadniczym bilans meczy 3-1 Predators i licze że patent na Sharks zostanie podtrzymany w PO. Co więcej- na quasi napisałem jednemu z modów tego forum (pozdrawiam Lipi iż Rekiny zrobią exit z Nashville. Teraz będę więc konsekwentny. Maggie The Monkey również wytypowała Predators Detroit vs Calgary awans Calgary 3.30 i tu też konsekwencja (pisałem że Detroit wygra konferencje by odpaść w pierwszej rundzie z Calgary). - 2006 - Detroit wygrywa konferencje i odpada w pierwszej rundzie z Edmonton - 2004 - Detroit wygrywa konferencje i odpada w drugiej rundzie z Calgary - 2003 - Detroit drugie miejsce w konferencji i odpada w pierwszej rundzie z Anaheim - Red Wings poza Bertuzzim nie mają odpowiedzi na bardzo twardy/ostry hokej jak zapewne zaprezentują gracze Flames - Kiprusoff - kapitalna gra Calgary w końcówce sezonu (nie licząc 4 ostatnich meczy). Dużo sie mówiło w trakcie rugular season że Płomienie wyglądają jak drużyna grająca na pół gwizdka i zastanawiano sie czy jest tak rzeczywiście czy to tylko pozory. Chyba to pierwsze bo gdy tylko zrobiło się naprawdę gorąco (pościg Avalanche) Flames zaliczyli niesamowity streak 6 zwycięstw w tym czterech kolejnych na wyjeździe (do tego momentu byli najsłabiej grającą na wyjazdach ekipą ligi). Pokazali zatem że jeśli trzeba to potrafią wygrać i na terenie rywala. - Zetterberg. Jestem wielkim fanem Szweda ale jeśli ktoś nie gra od 25 lutego i dopiero bodaj przedwczoraj uczestniczył w pierwszym pełnym treningu to oczywiste staje się że nie będzie przygotowany do rywalizacji w stu procentach - a Skrzydła będą dużo grać na niego. Coś pewnie strzeli, gdzieś zaasystuje ale w końcowym rozrachunku może to się okazać za mało. Kluczem w rywalizacji będą 2 pierwsze mecze w Detroit. Calgary liczy na zwycięstwo w jednym z nich by potem uzyskać awans w Pengrowth Saddledome (nikt w lidze nie wygrał więcej meczy u siebie niż Calgary Flames). Z awansów by było na tyle. Z typów na mecz: Vancouver 1.714 (ot)powody właściwie te same dla których gram awans Oreczek Jak wygląda playoff w Vancouver? tak: --> Oj będzie się działo !!! --------------------------------- Maggie the Monkey --------------------------------- Go Nucks Go !!! Go Nucks Go !!!
|
Do góry
|
|
|
|
#1130511 - 12/04/2007 03:59
|
antimadrista
|
Ja mimo wszytko uwazam, ze przejda Rekiny. Graja lepiej w obronie, poza tym ten trade z Forsbergiem mi sie srednio podobal, mam wrazenie, ze to niewypal i sie skonczy na 1 rundzie Joe i Cziczu, ktory chyba sie obudzil w koncowce sezonu, pokaza jeszcze na co ich stac
|
Do góry
|
|
|
|
#1130628 - 12/04/2007 04:24
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2004
|
Na MHL to ja się nie znam prawie wogóle - jedyna drużyna na ktorą stawialem w rundzie zasadniczej to Senatorzy z Ottawy - dziś zdania nie zmienię - spróbuję nawet zagrać 2 rozpisy 2z3 i 3z4 - wszystko na gospodarzy (z wyjątkiem Vancouver - tu do 3/4 pojdzie Indinan -4,5). Dlaczego gospodarze - win-y dają im minimalną przewagę psychologiczną przed następnymi spotkaniami - a kursy na -1,5 są nieziemsko przyjemne. siniel 1/ Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins 1(-1,5) /2.75/ Unibet 2z3: 1/ Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins 1(-1,5) /2.75/ 2/ Nashville Predators - San José 1(-1,5) /3.15/ 3/ Anaheim Ducks - Minnesota Wild 1(-1,5) /2.85/ EXP 3z4: Cz 12/04/07 02:00 Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 2 (-4.5) 1.92 Cz 12/04/07 01:00 Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins 1 1.95 Cz 12/04/07 04:30 Anaheim Ducks - Minnesota Wild 1 1.95 Cz 12/04/07 02:00 Nashville Predators - San José 1 2.20 Tak więc dziś w NHL - niech wygrywają wlasne lodowiska - ale jak będzie dowiemy się nad ranem - pierwszy mecz o 1:00
|
Do góry
|
|
|
|
#1130799 - 12/04/2007 05:20
[Re: KRAJAN]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 21/01/2005
|
Przyznam szczerze , że kiedy tylko zobaczyłem parę Vancouver-Dallas nie mogłem się doczekać pierwszego meczu i undera który w nim padnie (mam nadzieję). Zresztą sezon zasadniczy mówi sam za siebie, nie mam zamiaru "resetować" pamięci niczym lemex i z przyjemnością biorę linię 5 i under przy niej Wiem wiem , Ameryki nie odkryłem ,ale tego typu jestem praktycznie pewien. Tak więc: Dallas @ Vancouver , under 5 Podobnie ma się sprawa z parą Anaheim-Minnesota ,sentyment do underów par w podobnym typie po prostu. Do tego wyniki z sezonu zasadniczego między tymi teamami + underowa postawa obu drużyn w ciągu ostatniego miesiąca , so : Minnesota @ Anaheim , under 5 i to by było tyle na dziś , na sucho widzi mi się OT w Kanadzie
|
Do góry
|
|
|
|
#1131123 - 12/04/2007 15:20
|
antimadrista
|
Wiem wiem widzialem Zobacz jak Dallas ostrzeliwuje bramke Kanaks, Lounogo tam chyba jakies cuda wyczynia, ale chyba wkrotce peknie Sj planowo, nie bylo sie bez OT, Kaczki i Ottawa tez nie zaiwodly(senatorow nie zagralem) ==== EDIT farciarze
Edited by lupus (12/04/2007 15:55)
|
Do góry
|
|
|
|
#1131169 - 12/04/2007 15:53
[Re: lupus]
|
old hand
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1131265 - 12/04/2007 16:55
[Re: mopsiq]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/12/2004
|
WSCHÓD Ottawa-Pittsburgh -1 ZACHÓD Anahaim-Minnesota -1 i Under 5.5 Vancouver-Dallas -under 5.5 Nashville-San Jose -X
|
Do góry
|
|
|
|
#1132873 - 13/04/2007 01:17
|
Pooh-Bah
|
No to zaczynamy : po pierwsze primo jak w Kiepskich mawiali NYI @ Buffalo - 2 , nie ma to jak dobrze rozpoczać pierwszą rundę zwłaszcza przed własną publicznością . Od samego początku playoffow trzeba potwierdzić znakomitą postawę w sezonie zasadniczym , spodziewam się początku playoffow niczym początku w Reg Season. Niecałe 2 tyg grały te teamy ze sobą właśnie w Buffalo , wynik zdecydowanie overowy na korzyść Szabel . Dobrą opcją jest też over 6 co proponował juz mopsiq (u niego linia 5,5). NYR @ Atlanta - under 5,5 , w ostatnich 7 spotkaniach ekipa z Dirty South zanotowała 7 underów , w dwóch ostatnich spotkaniach między tymi drużynami również undery 5,5 . W głowie siedzi mi też OT w tym meczu , jeśli do tego dojdzie , zwycięsko wyjdzie z tej konfrontacji ATL (3 ost. mecze między Rangersami a Trashers ,na korzyść Atlanty). To na tyle póki co ONE!
|
Do góry
|
|
|
|
#1132921 - 13/04/2007 01:26
[Re: Killa Boom]
|
veteran
Meldunek: 23/12/2001
|
Detroit - CalgaryOstatniej nocy za oceanem w USA rozpoczęło się hokejowe święto o nazwie 'PO'. Wczoraj jeszcze sobie odpuściłem granie tego, ale na dzisiaj już co wybrałem. Zaczynam próg na zwycięstwo Detroit. Może nie za ambitnie no ale... To tyle odnośnie tego zdarzenia, bo progresja ma to do siebie, że nie potrzebuje ona uzasadnień. Typ: 1Wolę skupić się na tym co działo się już w nocy, a było tego trochę. O to kilka refleksji po obejrzeniu przed chwilką skrótów z meczy. Ottawa - Pittsburgh, czyli inaczej doświadczenie kontra młodzież. Tym razem to Ci pierwsi wyszli zwycięsko z tej potyczki i z przykrością dla moich rówieśników z Pittsburgha muszę stwierdzić, że to oni wygrają całą serię. tak mi się przynajmniej wydaje i nie wnioskuje tego tylko i wyłącznie na podstawie wyniku z pierwszego meczu: 6-3. O pozostałych pojedynkach mogę tylko napisać, że zapowiadają się na przewyrówne. To czym uraczyli nas gracze Vancouver i Dallas zasługuje na najwyższe uznanie. Canucks 3 razy na prowadzeniu, a Gwiazdy nie chcąc być gorsze tyleż samo razy doprowadzają do wyrównania. O wyniku ma zadecydować dogrywka. Ale konia z szeregiem temu kto przewidział, że dopiero 4 dogrywka przyniesie rozstrzygnięcie. Dopiero strzał Sedina, który był 56 próbą pokonania Turco dał zwycięstwo gospodarzom. Na słowa uznania zasługuje przede wszystkim Luongo, który obronił 72 strzały !!!. Podobnie rzecz się miała w Anaheim, gdzie Kaczki (oj przepraszam, postaram się nie używać tego słowa w swoich postach, bo nie chcę aby mi spadła oglądalność; tak tak panowie, trzeba spojrzeć prawdzie w oczy) również jedną bramką pokonali Minnesotę, a już prawie de javu z Vancouver było w Nashville, gdzie Predatorzy mimo pogoni za wynikiem i bramce dającej OT na 50 sekund przed końcem ulegli Rekinom 4-5 po dwóch OT. To tyle na temat fascynującej ligi NHL i tego co już stało. Mam nadzieję, że dzisiejsze mecze będa równie wyrównane z wyjątkiem tego w Detroit, gdzie liczę na powtórkę wyniku z Ottawy. __________________________________________________
|
Do góry
|
|
|
|
#1133300 - 13/04/2007 02:51
[Re: Trewor]
|
veteran
|
Coś w temacie zaczyna się kręcić, więc ja też "włożę" kij w mrowisko. Detroit-Calgary Nie tak dawno jeden z użytkowników tego Forum stwierdził,że Detroit może zdobyć Puchar Ligi, a w PO odpadnie w pierwszej rundzie. Pucharu nie zdobyli, bo padł łupem Buffalo o ile się nie mylę, a widmo odpadnięcia w taj fazie PO jest jak najbardziej realne. Calgary ostatnie mecze sezonu grało tak jakby oszczędzali siły, albo faktycznie dopadła ich jakaś nie moc. W bramkach prawdopodobnie staną Haszek i Kiprusoff - bez komentarza. Obie ekipy mają spore doświadczenie w grach w PO i doskonale wiedzą o tym, że droga do awansu wiedzie przez lodowisko rywala na którym trzeba "psuć krew" gospodarzom jak tylko się da. Optymizm, co do łatwego zwycięstwa Detroit jest chyba przesadzony i mój typ jednak ostrożny. Typ:+1.5 handi Calgary
New Jersey-Tampa Bay Udam, że nie wiem jakie wyniki padły w NJ w sezonie regularnym, bo mogłoby to "zamieszać mi we łbie". NJ preferuje hokej zachowawczy, zwracając głównie uwagę na zabezpieczenie tyłów i mając w bramce "starego lisa" Broduear, kąsają kiedy tylko nadarzy się okazja. Czy chłopcy z Tamy:Lecavalier, St.Louis, Richards, Prospal czy Fedotenko rozmontują monolit z New Jersey? Trochę wątpię. Typ:1X
Buffalo-NYIslanders Teoretycznie typ najłatwiejszy do typowania - nic bardziej zgubnego. Nie odważę się zagrać tu zwycięstwa gospodarzy, chociaż na liście kontuzjowanych graczy z NYI pojawia się kilka nazwisk. W bramce Islandersów możemy zobaczyć Dubielewicza, dzięki któremu Wyspiarze znaleźli się w PO, a właściwie dzięki obronionemu przez niego karnemu. Fakt jest taki, że bramkarz ten pod nieobecność DiPietro "uratował" Islandersów i może ich "pchnąć" do zrobienia niespodzianki w pojedynku z faworyzowanym przeciwnikiem. Typ: under 6.5
Atlanta-NYRangers Ta para może grać dłużej niż 60 minut w każdym z meczy, bo chociaż w Atlancie mają Kovalchuka, Kozlova, Tkachuka, M.Hosse, to po drugiej stronie jest Jagr, Nylander, Straka, Shanahan, Avery. To tylko kilka nazwisk, ale decydujących o obliczu zespołu. Swój typ zaplanowałem na 2 najbliższe mecze w ten sposób, aby siła ognia NYR "dostała" dodatkowy atut w postaci handi. Typ: +1.5 NYRangers
|
Do góry
|
|
|
|
#1134019 - 13/04/2007 06:25
|
Carpal Tunnel
|
Witam Pozno juz i nie mam czasu na analizy, jednak poslugujac sie swoim czulym nosem wyweszylem takie oto typy w dzisiejszych meczach Detroit-Calgary over 5.5 @ 2.30 ? New Jersey-Tampa Bay OT Buffalo-NYIslanders 1 Atlanta-NYRangers 2 Buffalo mysle ze wygra pierwszy mecz na swoim lodzie ale mimo wszystko po wyrownanym pojedynku i kto wie czy nie overowym wyniku. Rangers sa nieobliczalni i wcale nie zdziwie sie jak łatwo wypunktuja Hotlante . NJ z meczu na mecz bedzie sie rozkrecac a dzis zacznie od zwyciestwa po Ot. Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#1134145 - 13/04/2007 15:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2004
|
Wczoraj całkiem przyjemnie - singiel i 3/4 trafione - troszke gorzej było z -1,5. Na dziś nie zmieniam strategii - dalej gospodarzy - ale małe ale odrzucam najwyzszy ATL i najnizszy BUF typ - gram dwa single, z nich dubla i rozpis 2/3 z LAL 1/ New Jersey - Tampa Bay Lightning 1(-1,5) /2.75/ S i D 2/ Detroit Red Wings - Calgary Flames 1(-1,5) /2.60/ S i D
rozpis 2z3: NJ /1.95/ + DET /1.85/ + LAL /1.73/
Napewno jedynki padną ale w których meczach i ile? w 3 - Bufalo sobie równiez poradziło 13.04.07 01:00 Atlanta Thrashers - New York Rangers 3-4 Finished - - - 13.04.07 01:00 Detroit Red Wings - Calgary Flames 4-1 Finished - - - 13.04.07 01:30 New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning 5-3 Finished - - - 13.04.07 02:00 Buffalo Sabres - New York Islanders 4-1 Finished
|
Do góry
|
|
|
|
#1136523 - 14/04/2007 03:42
[Re: sakuraba83]
|
veteran
|
Wszystkie ekipy rozegrały już po jednym meczu i na razie gospodarze są"górą", bo wygrali 6 z 8 potyczek. Padło(linia 5 goli) 5 Overów, 1 under i 2 mecze z dokładnie pięcioma golami. Na Wschodzie bez OT, a na Zachodzie 2(Vancouver i Nashville)
Anahaim-Minnesota stan rywalizacji 1:0(2:1) Bez owijania w bawełnę - Kaczki są moim faworytem, ale na "gołą jedynkę" się nie zdobędę. Bez pomysłu na uzasadnienie. Typ:1x Under5
Vancouver-Dallas stan rywalizacji 1:0(5:4 OT) Przedwczoraj obie ekipy pograły sobie do woli, tak, że nawet największe śpiochy u nas mogły załapać się na jedną z dogrywek. Oglądałem ten mecz i mam mieszane uczucia. Odnoszę wrażenie , że Orki wygrały ten mecz głównie dzięki Luongo, a w grze Gwiazd widziałem więcej determinacji, ale mniej szczęścia. Kto będzie lepiej "odnowiony", ten podyktuje dzisiaj warunki. Zaryzykuję, że jednak mogą pojawić się oznaki zmęczenia, a bramkarze tym razem "postarają" się lepiej niż w ostatnim meczu. Typ: handi +1.5 Dallas i Under 5
Nashville-San Jose stan rywalizacji 0:1(4:5 OT) Co tu wymyślać, skoro wiadomo, że kolejna porażka Wieśniaków postawi ich w bardzo trudnej sytuacji. Nie można liczyć tylko na to, że strzeli się rywalowi 4-5 bramek nie zabezpieczając należycie swojej bramki. Taka taktyka nie może być skuteczna w meczach z San Jose, bo Rekiny w swoich szeregach mają "walczaków i egzekutorów", którzy są gotowi na "młóckę" w każdej chwili. Zaryzykuję, że dzisiaj nie dojdzie do "strzelaniny", a górę nad pierwszymi emocjami weźmie wyrachowanie i zimna krew. Typ: handi +1.5 San Jose Under 5.5
|
Do góry
|
|
|
|
#1136702 - 14/04/2007 05:00
|
old hand
Meldunek: 21/09/2005
|
NASHVILLE - SAN JOSE 1+ot+sh Przed pierwszym meczem tych ekip założyłem sobie, że żadna z nich nie wygra tej rywalizacji 4:0. Tak więc SJS już swoje zrobili, teraz czas na Predators. Jeśli dzisiaj nie dadzą rady we własnej hali to zrobi się niezbyt ciekawie, choć z drugiej strony na wyjeździe w SJ kurs na dzisiejszych gospodarzy znacznie wzrośnie...dziś bardzo ważne spotkanie dla Wieśniaczków, nie mogą sobie pozwolić na 2 porażki u siebie. VANCOUVER - DALLAS 2+ot+sh W przypadku tego meczu jakakolwiek analiza jest zbędna, bo założenie opiera się głównie na tym co w przypadku Nashville, nie wierzę, że Gwiazdy puszczą tą rywalizację do 0... ANA - MIN Tutaj już swoje "zrobiłem", Kaczki są w stanie wygrać to w 4 meczach, jednak wole już nie kusić losu... pozdro Nivet
|
Do góry
|
|
|
|
#1136760 - 14/04/2007 05:20
|
old hand
|
Witam na początku krótkie odniesienie do dwóch wczorajszych spotkań (gdzie mam awansy) a właściwie do jednego bo o Buffalo nie ma co pisać . Detroit vs Calgary samego meczu nie oglądałem (przesadziłem po meczu Orek) ale z tego co wyczytałem i zobaczyłem na skrótach - po prostu Masakra. Dwie pierwsze tercje- totalne lanie i tylko Kipper sprawił że przed trzecią odsłoną Płomienie przygrywały nie więcej niż 0-4 . Fatalna gra w obronie, neutralnej (zwłaszcza) i ataku. Zero luzu, błędy, kary - jednym słowem Calgary na wyjeździe. Ostania część bez znaczenia. Zetterberg wrócił , szkoda że nic nie strzelił skoro już wygrali. Pozytywnie Hasek Ogólnie liczyłem na więcej za strony Flames i jeśli coś się szybko nie zmieni Płomienie najbliższy ligowy mecz wygrają w październiku ok. teraz już 13.03.2007 Trzy gry. początkowo miałem ochotę zagrać 3 jedynki. wystarczy żeby gospodarze zwyciężyli w dwóch przypadkach i już jakiś zysk bym miał. Korzystne godziny rozpoczęcia spotkań sprawiają że teraz postawie tylko Nashville a po pierwszej tercji zobaczymy co dalej. O samym meczu napisali już sakuraba83 i lemex więc nic nowego tutaj nie wymyśle. Co do Cheechoo- nie jest z nim tak źle: Jonathan Cheechoo skated in Friday's pregame skate and hopes to play in Game 2 if his knee reacts well this afternoon. The MRI tests were negative and Cheechoo will be a game-time decision. Jeśli zagra to ok, jeśli nie- zastąpi go Joe Pavelski. Nashville 1.74 (ot)W Vancouver jest troszke problemów. Kontuzje złapali Burrows, Kesler, Cooke. Pierwszy jest niby game-time decision choć raczej nie wystąpi, pozostali nie grają. W ich miejsce Santala , Smith, Hansen. W sumie może to i dobrze bo towarzystwo zmęczone a tu nagle wpada trzech wypoczętych grajków. Wczoraj Gwiazdy miały trening, Orki odpoczywały . TONIGHT FORECAST IN VANCOUVER: CLOUDY WITH NO STARS Go Canucks Go !!! Go Canucks Go !!!
|
Do góry
|
|
|
|
#1136976 - 14/04/2007 09:01
|
old hand
|
Nashville 2, San Jose 1 po pierwszej Cheechoo gra. zakładam że Predators wygrają więc pasuje z resztą.
|
Do góry
|
|
|
|
#1136990 - 14/04/2007 11:58
|
old hand
|
Nashville 1.74 (ot) 5-2 elegancko. mecz był genialny. no i opłaciło sie odpuścić reszte bo Gwiazdy wygrały ( )
|
Do góry
|
|
|
|
#1138114 - 14/04/2007 23:07
|
veteran
|
Buffalo-NYIslanders stan rywalizacji 1:0(4:1) Pierwszy mecz w statsach pod względem strzałów na bramki w tercjach wyglądał następująco: New York 1(0) 9(1) 11(0) 21(1) Buffalo 11(1) 11(1) 13(2) 35(4) Islandersi w I tercji chyba nie wiedzieli po co przyjechali do Buffalo, bo gdyby bramkarz miejscowych nie rozjeżdżał lodu przed swoją "świątynią", to przymarzłby do słupka, albo spokojnie mógłby rozdawać autografy kibicom siedzącym tuż za bramką. Fakt, że NYI ma na liście graczy kontuzjowanych kilka znaków zapytania, nie usprawiedliwia ich na tyle, aby jak "barany poszli na rzeź" i padli łupem "młodych wilków" bez walki. Typ: 1X i Under 6
New Jersey-Tampa Bay stan rywalizacji 1:0(5:3) Wygrana NJ różnicą 2 bramek w pierwszym spotkaniu zniekształca nieco obraz tego meczu, bo obie ekipy oddały podobną ilość strzałów, ale doświadczenie Martin Brodeur i kolegów z obrony okazało się wystarczającą przeszkodą dla TB. Dzisiaj nie spodziewam się, aby pojedynek tych ekip odbył się pod dyktando którejkolwiek z drużyn, a "przyduszona" Tampa może zaatakować "na oślep". Typ: 1X i Over 5
Atlanta-NYRangers stan rywalizacji 0:1(3:4) (Patrz opis dotyczący pierwszego spotkania) Typ:handi +1.5 NYRangers
|
Do góry
|
|
|
|
#1138855 - 15/04/2007 01:47
|
old hand
|
Wrzuce mojego typa i lece bo wieczór ucieka ATLANTA - NY RANGERS 1 lub OT Go Hotlanda !!!
|
Do góry
|
|
|
|
#1140066 - 15/04/2007 17:40
[Re: Hans]
|
veteran
|
Na WSCHODZIE zostało rozegranych już 8 spotkań -5 zwycięstw gości, 3 gospodarzy i ani jednego OT. Remisy wisza w powietrzu i trzeba brać pod uwagę takie rozwiązania i "podpierać" się, przy próbie typowania zwycięzcy w spotkaniu. To wręcz nie prawdopodobne, aby taka sytuacja utrzymała się w tej fazie rozgrywek. Im bliżej końca pierwszej fazy PO, tym szanse na OT większe.
Pittsburgh-Ottawa stan rywalizacji 1:1(6:3,3:4) Wczorajszy mecz "dał nauczkę" Ottawie, że nie można pozwolić sobie nawet na kilka chwil luzu w PO, bo rywal, chociaż już teoretycznie był pokonany, to potrafił "pozbierać się" i boleśnie "ukąsić". Ci co oglądali ten mecz, widzieli na własne oczy jak to się robi, aby wygrany pojedynek przegrać. Pomijając I tercję, gdyby Senators w III tercji grali tak jak w II, to dzisiejszy meczyk byłby dla nich "przystankiem" w drodze do II fazy. A tak , mamy "emołszyn", chociaż, wydaje mi się, że dzisiaj rutyna weźmie górę na entuzjazmem. Typ:X2 i handi Ottawa +1.5
Detroit-Calgary stan rywalizacji 1:0(4:1) Przed pierwszym meczem zastanawiałem się, czy słaby finisz sezonu zasadniczego Płomieni to efekt "zadyszki", czy rozmyślne oszczędzanie sił? Nadal nie wiem, chociaż, bardziej skłonny jestem uwierzyć w nie moc. Przegranie kolejnego meczu w rozmiarze większym niż 1 bramka, chyba, że ostatnia wpadnie do "pustaka" w końcowych sekundach, dla mnie oznaczać będzie, że w Calgary chyba myślą już o słonecznych plażach ciepłych mórz, roznegliżowanych "laseczkach" i zimnych drinkach. Jeśli ma być inaczej, to Płomienie muszą pokazać coś więcej niż 3 dni temu. 20 oddanych strzałów na bramkę Haszka, przy 46 Detroit, które "śmigały" Kiprusoffowi koło nosa, to zbyt duża różnica, aby myśleć o zwycięstwie, a do tego doszły 24(+10)minuty kar przy 18(+10) po stronie Czerwonych skrzydeł. Typ:1X
Minnesota-Anahaim stan rywalizacji 2:0(2:1,3:2) Kaczorki(tfu co ja pisze), Anahaim wystartowało najlepiej ze wszystkich ekip, bo już oprócz przewagi punktowej, mają psychologiczną. W obu meczach rozegranych na własnym lodzie oddali podobną ilość strzałów co rywale 58:57, ale to po ich strzałach krążek "Pan Bóg nosił" i 2 razy wygrali różnicą gola. Nie uwierzę, że Minnesota "złoży broń" i nie zamiesza jeszcze w tej parze - najlepsze chyba przed nami. Patrząc na przebieg rywalizacji, to w mojej ocenie jest to para najbliższa OT. Typ:1X i handi +1.5 Anahaim
Dallas-Vancouver stan rywalizacji 1:1 (5:4ot,0:2) Warto oglądać mecze z udziałem tej pary, bo jest to pomocne w podjęciu decyzji co do typu w następnym spotkaniu. Cały czas wydaje mi się, że lepsze wrażenie robią na mnie Gwiazdy, ale z kolei jak patrzę na Luongo, to pojawiają się wątpliwości. Co oznacza dobry bramkarz, chyba nie trzeba nikogo przekonywać, a do tego jeszcze Sediny, którzy grają z "zamkniętymi oczami", bo aż trudno wyobrazić sobie Orki bez nich. Typ:1X i handi 1.5 Vancouver oraz under 5
|
Do góry
|
|
|
|
#1141166 - 15/04/2007 23:03
|
member
Meldunek: 30/11/2006
|
witam,
Po dzisiejszym meczu Detroit bedziemy mieli juz za soba "pierwsza odslone" pierwszej fazy playoff w ktorej to zespoly wyzej rozstawione podejmowaly na wlasnym lodowisku swoich rywali. Teraz nadszedl czas na zamiane gospodarzy na dwa najblizsze spotkania, a to sklonilo mnie do poszukania pary w ktorej przynajmniej raz goscie zakoncza spotkanie "z tarcza".
Wild - Ducks
W tym meczu podobnie jak Lemex uwazam, ze Ducks beda grali na wiekszym luzie, a co za tym idzie ich gra bedzie duzo bardziej skuteczna. Do tego uwazam, ze Ducks nie beda chcieli pozwolic zlapac wiatr zespolowi z Minnesoty, bo moze sie to okazac niebezpieczne. Popierajac to co mowi Lemex (po raz kolejny juz) spotkania te moga oscylowac w okolicach remisu, dlatego skorzystam ze sprawdzonej juz wczesniej na Predators-Sharks taktyki i bede obstawial dwa zdarzenia w jednym meczu, takze Ducks win podejscie 1z2
typ: 2 ot+sh 2,20zl (betgun) 75% stawki x 4,00zl (betgun) 25% stawki
Jest szansa, ze przy dobrym ukladzie oba zaklady zostana rozliczone jako wygrane.
Do tego uwazam, ze przynajmniej raz goscie wyjda zwyciesko w dwumeczu pomiedzy Sharks - Predators, Stars - Canucks.
|
Do góry
|
|
|
|
#1142166 - 16/04/2007 04:27
|
Carpal Tunnel
|
witam wszystkich po jednodniowej nieobecnosci i zabieram sie do typowanka : Pittsburgh Penguins-Ottawa Senators Remis w tej serii po 2 meczach moze nam wskazywac na to iz ta seria nie zakonczy sie tak szybko jakbysmy mogli sie tego spodziewac...Ja jednak upatruje w Ottawie zwyciezcy tej pary a wiadomo ze zeby wygrywac to trzeba tez i bramki strzelac wiec stawiam tu na overka przy lini 6.5 Minnesota Wild-Anaheim Ducks Bez niepotrzebnego lania wody moj typ to 1X Dallas Stars-Vancouver Canucks Czas na jakies bramki wiec over 4.5 za 1.80 Pozdro Hans
|
Do góry
|
|
|
|
#1142230 - 16/04/2007 05:00
|
old hand
|
witam dzisiaj szybciutko bo zaraz idę do łóżka zażyć troche snu przed meczem. 8 par zagrało już po 2 razy i tylko w dwóch przypadkach gospodarze wygrali obydwa spotkania. wychodzi mi więc na to że z meczy Van at Dallas Nash at SJ Van at Dallas Nash at SJ choć raz zwycięsko wyjdą goście. szanse na to duże dlatego zaczne taką właśnie progresje. miałem grać w PO tylko czyste single ale w tym przypadku progresja wydaje sie być jak najbardziej na miejscu. jedynym problemem jest zawieszenie Alexa Radulova (dotychczas najlepszy gracz serii). Młody Rosjanin (Nashville) nie zagra w meczu numer 3. Gdyby nie to, o choć jedno zwycięstwo Predators byłbym zupełnie spokojny. Canucks 2.30 ot poziom 1 z 4Go Nucks Go !! Go Nucks Go !!
|
Do góry
|
|
|
|
#1142382 - 16/04/2007 13:09
|
old hand
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1144267 - 17/04/2007 02:51
[Re: joesakic]
|
veteran
Meldunek: 23/12/2001
|
San Jose - Nashville - poziom 1 1. runda PO wkracza powoli w decydującą fazę. Liczę na jedno wyjazdowe zwycięstwo NSH w San Jose, a że kurs na takie zdarzenie wynosi ~3, także ze stawką nie trzeba szaleć i jakby co to pociągnie się ich na własnej tafli. Typ: 2PS Nie ma to jak pisać po Joe . __________________________________________________
|
Do góry
|
|
|
|
#1147209 - 18/04/2007 02:41
|
stranger
Meldunek: 17/01/2007
|
Lemex mistrzu, gdzie twoje przemyslenia NHL ??? :-)
|
Do góry
|
|
|
|
#1147216 - 18/04/2007 02:45
|
veteran
|
NYRangers-Atlanta stan rywalizacji 2:0(4:3,2:1) Mecze wyjazdowe ułożyły się dla Rangersów bardzo pomyślnie i nawet dobrze nie zdążyli się "przysposobić", a już jedną łyżwą są w II rundzie. Atlanta jeśli chce opóźnić proces "rozmrażania" swojego lodowiska, to w 2 najbliższych meczach powinna minimum raz wygrać. Może to być trudne. Z racji faktów, że na Wschodzie nie było jeszcze OT, oba mecze pomiędzy tymi rywalami zakończyły się różnicą jednej bramki i "nóż na gardle" Atlanty, to skłaniam się do typu z "podpórką". Typ:1X
Dallas-Vancouver stan rywalizacji 1:2(4:5ot,2:0,1:2ot) W tej parze zanosi się na zaciętą rywalizację chyba do siódmego meczu. Gwiazdy przegrały dwa razy po OT, więc szukanie szczęścia w dogrywkach, to nie najlepszy pomysł. Luongo w bramce, to trudna zapora i Gwiazdy muszą "zasypać" go dużą ilością strzałów, bo liczyć tylko na tzw "100%" okazje to za mało, aby wygrać mecz. Typ: 1X i Orki +1.5
Calgary-Detroit stan rywalizacji 2:0(4:1,3:1) Wszystko wydaje się zbyt piękne, aby mogło być tak do końca prawdziwe. Detroit "punktuje" Płomienie i trzymają ich na dystans, mając przebieg rywalizacji pod kontrolą. Ostatni, przegrany mecz Płomieni oglądałem w skupieniu i nawet przez chwilę wydawało mi się, że OT w tym meczu jest bliskie ziszczenia. Wynik 3:1 dla Detroit w końcowym rozrachunku jest sprawiedliwy, ale trzeba przyznać, że "meny" z Calgary jeszcze nie złożyli broni(kijów). Niepokoi mnie nieudolność graczy z Calgary w konstruowaniu akcji pod bramką rywala, bo w 2 meczach oddali zaledwie na bramkę Haszka 35 strzałów, a sami dopuścili do "bombardowania" swojej bramki w ilości 97 razy. W ostatnim meczu aż 51 razy krążek "szybował" w okolicach bramki Płomieni, co daje wynik blisko co minutę strzał. Chyba nie ma chętnego, który chciałby zamienić się z Kiprusoff i samemu przekonać się ile razy "guma" wyląduje w siatce. Typ:+1.5 handi dla Calgary
|
Do góry
|
|
|
|
#1147426 - 18/04/2007 03:40
|
member
|
wiatm,
Poza typami ktore podal juz Lemex, czyli win Dallas i win Calgary przy handi 1,5 sprobuje dzisiaj zagrac taki dosc ryzykowny mecz, a mianowicie:
Wild - Duck
Na poczatku chcialem zagrac progresje na zwycistwo Duck i pewnie ta taktyka tez by sie sprawdzila w przeciagu 2, 3 meczy. Wymyslilem sobie jednak taki scenariusz: 3 mecze 3 zwyciestwa Ducks jedna bramka, cos mi podpowiada ze tak latwo w czwartym meczu nie bedzie i ze dzikusy beda chcialy jeszcze popsuc troche krwie kaczorkom. Licze ze mecz moze oscylowac wokol remisu dlatego na dzis jednorazowy strzal w
TYP: 1 ot+sh 1,95zl (betgun) 75% stawki x 3,80zl (betgun)25% stawki
Jako, ze w tej serii nie bylo jeszcze remisu licze ze taki wynik wlasnie padnie do tego fajnie byloby gdyby dzikusy wygraly dogrywke.
|
Do góry
|
|
|
|
#1147636 - 18/04/2007 04:52
|
Carpal Tunnel
|
Spokojnie to ja moge zagrac New York Rangers-Atlanta Thrashers 1 -1.5. Kurs powyzej 3 punktów kusi a i Rangersi swoja gra z Drozdami udowadniaja ze moga rozprawic sie z goscmi juz w 4 meczach co byloby chyba mala niespodzanika patrzac na anlizy przed rozpoczeciem PO. Do tego doloze mimo wszystko zwyciestwo gospodarzy w meczu Dallas-Vancouver, Gwiazdy niejako pod sciana i w obliczu kolejnego przegranego meczu ( dzisiejszego) moga pojechac do Vancouver na pożarcie wiec lepiej dzis wygrac Na koniec overek 5.5 w Calgary gdzie chyba czas na przebudzenie Płomieni i jakas wieksza zdobycz bramkowa z ich strony od tej w poprzednich meczach. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1147755 - 18/04/2007 06:35
[Re: rene]
|
old hand
|
Skoro pora już niezbyt normalna to wrzuce tylko to co wymyśliłem na dzisiejszą noc, a jest tego sporo: CAL - DET 1 i OT MIN - ANA 1 i OT NYR - ATL OT PIT - OTT OT i raz jeszcze CAL - DET OT ciekawa nocka sie zapowiada, a raczej porankowe emocje związane z oglądaniem wyników
|
Do góry
|
|
|
|
#1147847 - 18/04/2007 14:40
|
Carpal Tunnel
|
Nocka noca, wyniki wynikami ale drażni mnie sposob w jaki bawią sie ze mna detroit i calgary odnosnie granicy przy linii 5.5 Rangers juz sa w nastepnej rundzie bo rozbite drozdy w kolejnym meczu tez nie powalcza wiec bedzie chyba pierwszy sweep. Canucks maja 3-1 i w perspektywie nastepnego meczu przed wlasna publicznoscia watpie zeby nie wykorzystali tego i nie odprawili gwiazd z kwitkiem. Ottawa tak jak Vanocuver ma swoje 3-1 i mecz u siebie wiec tez chyba nalezy spodziewac sie ich wygranej i awansu do nastenej rundy juz w 5 meczu. Wild natomiast po znakomitej 3 tercji w ktorej upokorzyli Kaczki zachowali jeszcze....szanse, pytanie tylko na co ta szansa jest? Bo biorac pod uwage fakt, iz Kaczory moga byc w dwoch z nastepnych ewentualnych trzech meczy gospodarzami potyczek z Dzikimi to.... Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#1148399 - 18/04/2007 18:21
|
member
|
witam,
Wild pokazali, ze nie przypadkowo sa w PO, niestety uwazam podobnie jak Nivet, ze teraz dobra taktyka bedzie progresja na Ducks mysle, ze zakonczy sie juz w nastepnym meczu.
Co do spotkan dzisiejszych, juz dwa dni temu po porazce Devils postanowilem sobie, ze zagram na ich zwyciestwo w meczu numer 4. Ewentualna porazka postawi ich w bradzo trudnej sytuacji...do konca serii bede musieli grac z "nozem na karku" i beda mogli sobie pozwolic na potkniecie. Troszke jednak zaczalem sie zastanawiac po dzisiejszych wynikach gdzie w podobnej sytuacji byly Pingwiny i Gwiazdy a mimo to przegraly swoje mecze. Jednakze mysle ze Devils to bardzo dobry zespol, z bramkarzem nawyzszej marki i dla nich odpadnicie w pierwszej rundzie bedzie powazna ujma na honorze, dlatego:
TYP - 2 75% stawki x 25% stawki
Co myslicie o tym meczu??
|
Do góry
|
|
|
|
#1150193 - 19/04/2007 02:48
|
veteran
|
NYRangers-Atlanta stan rywalizacji 3:0(4:3,2:1,7:0) Rangersi wczoraj zagrali......, ale głównie na nerwach graczom Atlanty- Kovalchuk: Game Misconduct - 10 min, Tkachuk: Game Misconduct - 10 min, Belanger: Game Misconduct - 10 min, Boulton: Game Misconduct - 10 min i o kilku mniejszych karach nawet nie wspomnę. Rangersi okazali się sprytniejsi i z racji tego, że każdy sposób jest dobry aby wygrać, to obnażyli "psyche" Atlanty na maxa. Nie dam się zwieźć temu miażdżącemu wynikowi z wczoraj i chociaż faktycznie sprawa awansu jest chyba przesądzona, to asekuracyjnie, spokojnie i metodycznie. Typ: 1X i over 5.5
NYIslanders-Buffalo stan rywalizacji 1:2(1:4,3:2,2:3) Buffalo w dotychczasowych pojedynkach w PO średnio oddało ok 34-35 strzałów na bramkę Islandersów, a sami dopuścili do 76 okazji. Tylko na podstawie takich suchych danych można pokusić się o wskazanie zwycięzcy w tej parze, ale to nie ten kto strzela, ale ten co wpuści do "sita" ma ostatnie słowo. DiPietro zapewne będzie zmuszony do wykazania swego kunsztu, bo przerzedzone szeregi obronne Islandersów, to "woda na młyn" Buffalo. W ostatnim meczu gole padały tylko w II tercji, a ławkę kar musiał ogrzewać "odźwierny", bo ani Wyspiarze ani "buffalo-meni" nie garnęli się za bardzo do przesiadywania na niej. Taki prawie "przyjacielski" hokej to trochę niepodobne do NHL, a już do walki w PO zupełnie mi nie pasuje. Mam nadzieję, że dzisiaj coś się zmieni i zobaczymy kilka bramek. Typ: Over 5.5
Tampa Bay-New Jersey stan rywalizacji 2:1(3:5,3:2,3:2) NJ przegrało 2 mecze pod rząd i teraz mają pełne "gacie". Tylko dzisiejsze zwycięstwo może poprawić ich nastrój i uspokoić rozkołatane serca kibiców, ale czy to wystarczająco motywujące, aby ograć gospodarzy dzisiejszego pojedynku? Wysoko oceniany Brodeur w ostatnim meczu "dał ciała", bo z 21 strzałów przepuścił 3, a jego rywal po przeciwnej stronie 2 z 30. Wybór Prospal, Lecavalier i Richards jako gwiazd meczu nie był dziełem "kumoterstwa", to nie usprawiedliwia to jednak "goolie" i "defensmenów" NJ. Zapewne wielu z nas zastanawia się kiedy wreszcie na Wschodzie doczekamy się OT. Być może dzisiaj. Typ: X2 i over 5
San Jose-Nashville stan rywalizacji 2:1(5:4ot, 2:5,3:1) Nie mam pomysłu na ten mecz i typ wkomponowany w kombinacje "patentów" Typ: 1X
|
Do góry
|
|
|
|
#1153418 - 20/04/2007 02:54
|
veteran
|
No nie powiem, Nivet-wysiliłeś się, że "strach się bać" - co za głęboka treść. Ok, żarty na bok. Jeśli wśród nas są miłośnicy spiskowej teorii dziejów, jeśli są tacy, którzy wierzą, że w NHL wszystko co wydaje się normalne, stanie sie nienormalnym, jeśli są tacy, którzy lubią typować przeciw faworytom, jeśli są tacy, których kuszą wysokie kursy, to na pewno każdy znajdzie dzisiaj coś dla siebie , coś, co może go zadowolić, a czy da "drobniaki",to okaże się rano.
Anahaim-Minnesota stan rywalizacji 3:1(2:1,3:2,2:1,1:4) Typ: Anahaim 1X, Anahaim 1(łącznie z OT), over 4.5
Vancouver-Dallas stan rywalizacji 3:1(5:4ot,0:2,2:1ot,2:1) Wierzę w talent, opanowanie, głód sukcesu i szczęście Luongo. Typ: Vancouver1x i 1(łącznie z OT), over 4,5
Ottawa-Pittsburgh stan rywalizacji 3:1(6:3,3:4,4:2,2:1) Wydaje mi się, że Pingwiny nie są w stanie zagrozić Senatorom i "wysadzić ich z kozła". Owszem, mogą postraszyć, trochę posiedzieć na ławie kar, wywołać jakiś mały "młyn"(ale po co, skoro w Ottawie mordobijców nie brakuje). Doprowadzenie do OT, to w mojej ocenie wszystko na co ich stać, ale i to chyba za wiele. Jeśli typ okazałby się chybiony, to i tak zostaną jeszcze 2 szanse na "odwet". Typ:1X i under 6.5
Calgary-Detroit stan rywalizacji 1:2(1:4,1:3,3:2) Na Zachodzie w obecnej chwili to największa zagadka i praktycznie Płomienie gdyby dzisiaj wygrały, to wracają do punktu wyjścia z dnia 12 kwietnia. Ba, proste, ale jak tu ograć Detroit? Myslovitz stworzył "Scenariusz dla moich sąsiadów", a mój scenariusz dla Calgary, to ofensywna gra, bez nadmiernej bojaźliwości o własny "zadek" i próba strzelenia o jeden gol więcej niż Skrzydła. Typ: Over 5 Typ: over 5
|
Do góry
|
|
|
|
#1153827 - 20/04/2007 06:07
|
old hand
|
Nic szczególnego na dzisiejszą noc nie wymyśliłem. Zrodziła się olbrzmia szansa dla Kaczek, Orek i Senatorów na awans do ćwierćfinału. Stany rywalizacji wszyscy znają, po 3:1, własna hala, doping miejscowych...echh gdyby to wszystko było takie proste... OTT - PIT 1 lub OT VAN - DAL 1 lub OT ANA - MIN 1 lub OT PS. Wczoraj wreszcie padł remis na Wschodzie
|
Do góry
|
|
|
|
#1153836 - 20/04/2007 06:26
|
Carpal Tunnel
|
No nie powiem, Nivet-wysiliłeś się, że "strach się bać" - co za głęboka treść. Aj Wuju czasem jedno zdanie zawiera w sobie wiecej niz niejeden referat... I tak tez było we wczorajszym meczu TB z NJ w ktorym słowo-klucz okazało sie "over5.5" Vancouver-Dallas stan rywalizacji 3:1(5:4ot,0:2,2:1ot,2:1) Wierzę w talent, opanowanie, głód sukcesu i szczęście Luongo. Typ: Vancouver1x i 1(łącznie z OT), over 4,5
Ja natomiast czuje ze Dallas rozstrzygnie ten mecz na swoja korzysc i to nawet w regulaminowym czasie gry i taki tez moj typ... Do tego uwazam tak jak Lemex under 6.5 w Scotiabank Place i to by było na tyle Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1156276 - 21/04/2007 02:56
|
veteran
|
Buffalo-NYIslanders stan rywalizacji 3:1(4:1,2:3,3:2,4:2) W trakcie sezonu zasadniczego "nalałbym" na ten mecz cieniutką strużką moczu, bo ani kurs, ani żadne inne przesłanki nie skłoniłyby mnie na zagranie takiego "plewa", ale nie w PO. Może i ostrożność jest pożądana w takim przypadku, ale do jasnej....., przecież Buffalo w sezonie pokazało na co ich stać, spuścili lanie nie jednej ekipie i prowadząc 3:1 w PO mieliby sami fundować sobie "horrora"? Co to, to nie. Buffalo w 4 rozegranych meczach strzeliło 13 goli, tracąc 8 i posiadają zdecydowaną przewagę w ilości strzałów na bramkę - dla mnie to wystarczy. Typ: 1(łącznie z dogrywką) i Under 6
New Jersey-Tampa Bay stan rywalizacji 2:2(5:3,2:3,2:3,4:3ot) Nie ma nad czym kombinować, każda z ekip dobrze wie o co gra, z tym, że jeśli NJ dzisiaj przegra to, już od poniedziałku raczej mogą planować wypoczynek. Oceniam jednak, że jest to para na 7 meczy i ciśnienie jeszcze skoczy nie jednemu kibicowi. W NJ kilka kontuzji, ale za to w bramce Brodeur, za którym przemawia spore doświadczenie, wiek, więcej Shutouts w sezonie, niż u jego vis-a-vis, a i koledze z drużyny częściej niepokoją rywala niż jego gracze Tampy. Typ:1X i over5
Nashville-San Jose stan rywalizacji 1:3(4:5ot,5:2,1:3,2:3) Ze względu na "czarna dziurę" w myślach, typ z pazerności. Typ: over 5.5
|
Do góry
|
|
|
|
#1158792 - 22/04/2007 02:22
|
veteran
|
Ja tam sobie spokojnie "popróbuję" uciułać jakiś grosik na parze Detroit-Calgary. Stan rywalizacji 2:2(4:1,3:1, 2:3,2:3) Czerwone skrzydła w dwóch meczach na własnym lodzie dosłownie zasypały strzałami bramkę Kiprusoff. Biedaczysko zwijał się jak w ukropie, ale nie zdołał uchronić swojej drużyny od porażek. U siebie natomiast głównie dzięki jego interwencjom Płomienie zdołały "cofnąć czas" i zacząć wszystko od nowa, czyli od stanu 2:2. Detroit miewa okresy przestoju i czasami sprawiają wrażenie jakby nie wiedzieli jak rozegrać krążek w strefie rywali i agresywnie atakowani, normalnie się "tracą". Zetterberg, Holmstrom, Datsyuk, Lang, Calder, czy może któryś z obrońców: Lidstrom albo Schneider będą sprawcami euforii w Detroit? - jeszcze chwila i będziemy mądrzy - przed albo po szkodzie. Co może przeciwstawić Calgary? - wiarę w sukces podbudowaną ostatnimi 2 zwycięstwami - doskonałego "goolie" - charyzmatycznego "przywódcę" Jarome Iginla - egzekutorów Langkow, Huselius, Tanguay, Lombardi i bramkostrzelnego obrońcę Phaneuf Typ: 1X i Over 4.5
|
Do góry
|
|
|
|
#1161175 - 23/04/2007 00:28
|
veteran
|
Ilość postów w temacie mnie "roz..." i nie wiem, czy nikt nie ma nic do powiedzenia, czy zablokowały się klawiatury i można tylko "operować" myszkami. Calgary-Detroit stan rywalizacji 2:3(4:1,3:1,2:3,2:3,5:1) Wczorajszego dnia Kiprusoff nie będzie wspominał zbyt dobrze, bo trzymanie go na lodzie po stracie 3 gola były już gestem zaufania ze strony trenera, który jednak w końcówce III tercji "zaprosił" Mikke do boksu. Tylko "głupota" McLennan, który na lodzie spędził 18 sekund umożliwiła Kiprusoff powrót do bramki, ale dzięki temu "manewrowi"(McLennan: Game Misconduct - 10 min. McLennan: Gross Misconduct - 10 min)zachował czyste konto - cwaniak , nie ma co. Trudno przewidzieć, czy wczorajszy słabszy dzień bramkarza nr 1 z Calgary wpłynie na niego mobilizująco, czy dostanie sraczki na 15 minut przed meczem? Kryzysy formy bramkarzy w PO bardzo często decydowały o losach ekipy. Na mój nos zapowiada się dzisiaj wymiana ciosów w dosłownym tego słowa znaczeniu, bo obserwując wczorajsze spotkanie, które obfitowało w ciągłe przepychanki i "krótkie spięcia", trudno uwierzyć, aby dzisiaj miało być inaczej, albo wręcz po przyjacielsku. Gracze z Calgary nie potrafili pogodzić się z porażką i dzisiaj wszystko postawią na jedną kartę, a to może okazać się taktyką "bramko-plenną" Typ: X2 i over5
Tampa Bay-New Jersey stan rywalizacji 2:3(3:5,3:2,3:2,3:4ot,0:3) Brak pomysłu. Typ:x2
|
Do góry
|
|
|
|
#1163392 - 24/04/2007 02:31
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/06/2006
|
Dawno mnie tu nie było, ostatnio nie mam zbytnio czasu na pisanie na forum.
Co do meczu Vancouver Canucks v Dallas Stars, również czuje dogrywkę w tym spotkaniu i awans Canucks do następnej rundy. Ogólnie to szanse na awans są 50/50. Wygra po prostu drużyna, która uratuje się od gier w osłabieniach i zachowa "zimną głowę". Dallas o ile dobrze pamiętam jeszcze nigdy w swojej historii w PO nie potrafili podnieść sie ze stanu rywalizacji 1:3. Nie mogę uwierzyć w 3 wygrany mecz pod rząd przez Stars, a jeżeli już się tak stanie to zespół z Vancouver będę chyba uważał za "fra...".
|
Do góry
|
|
|
|
#1163580 - 24/04/2007 03:32
[Re: SJS]
|
veteran
|
Podam tylko suche informacje, których doszukałem się próbując znaleźć "furtkę" w mojej pustej, łysej pale, która wskaże mi klucz do odniesienia profitu z dzisiejszej nocy. Vacouver-Dallas 3:3(5:4ot,0:2,2:1ot,2:1,0:1ot,0:2)
Dallas-Turco Marty Shots1763 Saves1614 %0.915 W/L 41-21-3-4 Vancouver-Luongo Roberto Shots2389 Saves2207 %0.924 W/L 50-24-4-3
DAL Edge in: VAN + Offense - + Defense - + Power Play - - Penalty Kill + + Face Offs - + Discipline - - Goaltending +
Dallas: Skaters Player G A PTS +/- PIM Ribeiro 18 41 59 3 22 Nagy 12 43 55 -5 54 Zubov 12 42 54 0 26 Boucher 19 32 51 2 104 Jokinen 14 34 48 8 18 Lehtinen26 17 43 5 16 Modano 22 21 43 9 34 Morrow 16 15 31 -2 33 Hagman 17 12 29 3 34 Lindros 5 21 26 -1 70
Vancouver: Skaters Player G A PTS +/- PIM Sedin 36 48 84 19 36 Sedin 10 71 81 19 66 Naslund 24 36 60 3 54 Morrison20 31 51 -9 60 Smolinski18 26 44 7 37 Bieksa 12 30 42 1 134 Pyatt 23 14 37 5 42 Salo 14 23 37 21 26 Ohlund 11 20 31 -3 80 Cooke 10 20 30 0 64
TEAM COMPARISONS Scoring (u góry Dallas, niżej Vancouver) Goals 217 217 Assists 387 392 Points 604 609 Power Play Goals 79 70
Myślę, że wystarczy, bo cokolwiek by tu jeszcze nie brać pod uwagę, to i tak wszystko wskazuje, że wynik może "ślizgać" się w okolicach remisu i dogrywka nieunikniona. Każdy z typerów musi zaufać swemu doświadczeniu i instynktowi "łowcy". Ja jestem pod wrażeniem gry Luongo i od kilkunastu dni mam jego twarz(tapeta) na pulpicie i dziennie zerkam w te spokojne, ciemne "ślepka". Może to i głupie, że typ opieram na jednym zawodniku, ale dla mnie Roberto Luongo jest tym, który "przepchnie" Orki do półfinału Konferencji. Typ:1X i 1(łącznie z dogrywką) i na wypadek, gdyby chłopcom przyszło na myśl strzelać bez opamiętania OVER 4.5(razem z OT)
|
Do góry
|
|
|
|
#1163594 - 24/04/2007 03:41
|
old hand
|
Dallas o ile dobrze pamiętam jeszcze nigdy w swojej historii w PO nie potrafili podnieść sie ze stanu rywalizacji 1:3.
taaa. dobrze pamiętasz Nie mogę uwierzyć w 3 wygrany mecz pod rząd przez Stars, a jeżeli już się tak stanie to zespół z Vancouver będę chyba uważał za "fra...".
takie słowa z ust fana Sharks? projekcja albo przypadek żeby nie było całkiem nie na temat, kilka faktów które być może komuś pomogą: - Since Game 1 of this series, the Canucks have played with the lead for just 8:14 (all in Game 4). - Since Game 1 of the series, Dallas has played with the lead for 128:40. - Since scoring at 13:47 of the second period in Game 1, Canuck captain Markus Naslund has been held without a point for 418:28, the equivalent of nearly seven full games. - The last seven times the Canucks have been eliminated from the playoffs, they have fallen on home ice. - Zubov/Bieksa - both game-time decision Sam jeszcze nie mam koncepcji. Dostaliśmy jednak ostatnio duże wsparcie! podobno porusza sie już od pewnego czasu po BC zamaskowanym wozem ptfuj. niektórzy nasi fani są już jak ci z Nashville. ptfuj
|
Do góry
|
|
|
|
#1163712 - 24/04/2007 04:40
|
enthusiast
Meldunek: 03/03/2006
|
VAN - DAL / UNDER 4,5 Siódme - decydujące - spotkanie pary Canucks-Stars. Chyba nikogo nie zdziwi jak napisze, że po raz kolejny celuje w underka? Obydwie drużyny przeciwko sobie grają po prostu bardzo defensywnie - z 13 ostatnich bezpośrednich spotkań aż 11 zakończyło się underami (1 over i 1 zwrot). Pięć z sześciu pojedynków w Vancouver także kończyło się underami. Dodatkowo obydwaj bramkarze są w rewelacyjnej formie - Turco we wszystkich trzech wygranychmeczach w tegorocznych PO zanotował shutout, Luongo zaś przed własną publicznością spisuje się wręcz fenomenalnie (2.35 GAA w tym sezonie, 1.93 GAA przeciwko Dallas w całej karierze). Na koniec wyniki starć w tym sezonie: 1:2, 2:1, 2:1OT, 1:2OT, 5:4OT, 0:2, 2:1 OT, 2:1, 0:1 OT, 0:2. Myślę, że mimo niskiej lini po raz kolejny możemy spodziewać się wyniku underowego. Polecam!
|
Do góry
|
|
|
|
#1163763 - 24/04/2007 05:01
|
member
|
Ilość postów w temacie mnie "roz..." i nie wiem, czy nikt nie ma nic do powiedzenia, czy zablokowały się klawiatury i można tylko "operować" myszkami. No i od razu dyskusja sie ozywila:) i bardzo dobrze, bo kazda opinia sie liczy i milo sie wchodzi na forum, widzac, ze jest jakas nowa wypowiedz, Podsumowujac: jak Dobry Wujek Lemex tupnie noga, to nie ma ch.... we wsi:))))))) ps. wiecie Panowie kiedy rozpocznie sie kolejna runda PO?
|
Do góry
|
|
|
|
#1163970 - 24/04/2007 06:23
|
Pooh-Bah
|
Panowie jakby nie patrzeć , z którejkolwiek strony by nie gryźć tego meczu ja tu widze under 4,5 , a gdyby istniała gdziekolwiek taka możliwość to i under 3,5 bym wziął z pocałowaniem ręki Wszystkie fakty i fakciki już zostały podane,więc nie pozostaje mi nic innego jak po prostu upewnić kogoś w graniu undera w tym meczu (żeby było śmieszniej , czuje w kościach 0:0 w reg time). Co ciekawe w meczach nr 4,5 i 6 wynik drugiej tercji to 0:0 ,więc skuszę się na ilość bramek w 2. tercji ,mianowicie under 0,5 @ 4.75 . Do tego skromnie @ 41 ,że w reg time nie padnie bramka Kiedyś mnie przeczucie co do takiego 0:0 nie zawiodło ,więc spróbuje i dziś Kibicuje Gwiazdom ,żeby miał nam kto serwować undery w półfinale
|
Do góry
|
|
|
|
#1164075 - 24/04/2007 08:01
|
old hand
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1164105 - 24/04/2007 13:22
|
old hand
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1164107 - 24/04/2007 13:35
|
old hand
|
Prawda jest jednak taka, że w 7 meczu Gwiazdy absolutnie nie zasłużyły na porażkę.
nie moge sie tu oczywiście zgodzić. ktoś musiał przegrać i przegrali Stars- słabsi dzisiaj od Canucks w każdym elemencie (strzały, kary, wznowienia, PP, PK, gole). Orki w przeciągu całego spotkania były po prostu lepsze Pomogła nam absencja Zubova i słaba pierwsza tercja. Wielkie brawa dla sztabu za przerwę pomiędzy 1st & @nd Period.
|
Do góry
|
|
|
|
#1164246 - 24/04/2007 17:48
|
journeyman
Meldunek: 19/09/2006
|
Nicpoń, ciekwe jak potoczyły by się losy meczu, gdyby w końcówce III tercji, krążek zamiast odbić się od poprzeczki bramki Luongo - wylądowałby w niej? Wynik meczu nie oddaje dramaturgii tego spotkania, bo dwa ostatnie gole to "pustaki". Dallas faktycznie statystycznie wypadło w tym spotkaniu gorzej, ale obraz gry nakazuje dla nich szacunek i współczucie z racji odpadnięcia. Mniej waleczne zespoły awansowały dalej i tu Lemex ma rację, że nie wspomnę o jego skuteczności 3 trafienia na 3 propozycje.
|
Do góry
|
|
|
|
#1164593 - 24/04/2007 20:46
[Re: lemad]
|
Pooh-Bah
|
Już wczoraj myślałem jąka taktykę dobrać do środowych nocnych spotkań Buffalo v NY Rangers, New Jersey v Ottawa, Anaheim v Vancouver. Co do pary Buffalo z NYR oczywistą sprawą jest granie na awans Buffalo. Rangers przejechało się po Thrashers jak "walec po niemieckiej autostradzie". Moim zdaniem z Sabres nie będzie im tak łatwo. Czym usprawiedliwiać tak słaba postawę Thrashers w PO, po bardzo udanym sezonie zasadniczym?. Można by nad tym trochę myśleć ale nie teraz na to pora, być może słabym ogniewem byli gk. Sabres widzę w finale Eastern Conference i jeżeli dobrze pamiętam rozkład możliwości to widzę w finale EC zespół z Ottawy. Co do Western Conference to odpowiedź co do jednej drużyny finałowej chyba jest zbędna :D. Życzę sobie, żeby Kaczorki odpadły z Orkami, nie chciałbym aby SJS spotkali się z Ducks i powtórzyła się historia sprzed roku. Tak więc jeszcze nie wiem jaką taktykę dobrać do tych spotkań. Ciągle nad tym myślę, jutro wybieram się do STS bo dzisiaj to nic nie widzę w ofercie, więc jutro wieczorem napisze jaką taktykę dobrałem.
GOGOGO SJS. Pozdro dla Niveta :D.
|
Do góry
|
|
|
|
#1165077 - 24/04/2007 22:51
|
old hand
|
Nicpoń, ciekwe jak potoczyły by się losy meczu, gdyby w końcówce III tercji, krążek zamiast odbić się od poprzeczki bramki Luongo - wylądowałby w niej?
albo gdyby Turko nakrył strzał Pyatta ułamek sekundy później nie? . albo gdyby Modano w meczu nr 5 trafił tego samobója- tylko że wtedy nie doszło by wcale do meczu nr 7. chyba nie piszesz o tym kto był lepszy tylko kto miał większego pecha. Wynik meczu nie oddaje dramaturgii tego spotkania, bo dwa ostatnie gole to "pustaki".
wow wystarczy kliknąc -> Box score a czy ja gdzieś napisałem że to było lanie? gdybyś czytał uważnie to byś też i zauważył że o golach napisałem akurat na końcu- bynajmniej nie bez powodu Mecz był szalenie dramatyczny ale czy to zmienia fakt że jedna z ekip była po prostu troche lepsza? Dallas faktycznie statystycznie wypadło w tym spotkaniu gorzej, ale obraz gry nakazuje dla nich szacunek i współczucie z racji odpadnięcia.
szacunek i współczucie możesz mieć- to pozytywne cechy. lemex pisał jednak że Dallas absolutnie nie zasłużyli na porażkę- brzmi to jak gdyby byli wyraźnie lepsi i dlatego nie zasłużyli by przegrać. Zgodzić się z tym oczywiście nie można. Powtórzę jeszcze raz- ktoś musiał przegrać i przegrali Stars- słabsi dzisiaj od Canucks. to wszystko. Nie wiem czy oglądałeś mecz (cały i uważnie). Jeśli jednak oglądałeś i nie jesteś w stanie poprawnie wskazać kto był jednak lepszy- twoja sprawa zawsze pozostają pomeczowe analizy ekspertów, zawodników, fanów, obserwatorów.
|
Do góry
|
|
|
|
#1165636 - 25/04/2007 02:32
|
Pooh-Bah
|
Mam dylemat pomiędzy zagraniem na: Buffalo 1X oraz Ducks 1X (chociaż boje się tego Luongo... co on znowu może pokazać..., ale i Kaczory maja wyśmienitych bramkarzy). Po głowie chodzi mi jeszcze inny wariant grać na oddzielne zwycięstwa Buffalo i Ducks przy założeniu, że 20% stawki idzie na zwrot całej wniesionej stawki w przypadku remisu, a pozostałe 80% stawki ogólnej idzie na proponowanego zwycięzce. Tylko nie wiem czy mój budżet wytrzyma to "w przypadku wdepnięcia w gów..". Potrzebowałbym szybkich "owoców" z tego założenia. Z bezpośrednich meczy tych dwóch par podczas sezonu zasadniczego łatwo wywnioskować faworytów do awansu. Ale wydaję mi się, że para Kaczory v Orki zapowiada się jako jedna z ciekawszych, być może tutaj walka o awans rozstrzygnie się w ostatnim siódmym meczu decydującym o awansie do następnej rundy. NYR i kolejne 4 gładkie zwycięstwa? wg. mnie "no way" :D.
Czekam na komentarze innych użytkowników odnośnie zbliżających sie spotkań :).
|
Do góry
|
|
|
|
#1165685 - 25/04/2007 02:41
|
veteran
|
Nicponiu, to dobrze, że masz swoje zdanie w ocenie meczu Vancouver-Dallas, ale wydaje mi się, że Twój obraz zniekształciła II tercja. Faktycznie przewaga Orek w tej części meczu była bezdyskusyjna(głównie dzięki przesiadywaniu na ławce kar graczy Dallas). Twierdzisz, że Orki było lepsze - można i tak to ująć, ale biorąc pod uwagę ile razy grali w przewadze i ile goli w tym czasie strzelili, to można trochę powątpiewać, bo osłabione Gwiazdy(4) dzielnie stawiały czoła. Ja faworyzowałem Orki i byłem wierny swoim myślom do siódmego meczu. Zostawmy jednak to co było, a zajmijmy się tym co będzie, bo zanosi się na ostrą rywalizację z Kaczorami, którym nie ukrywam kibicuje w tym sezonie. Moje serce będzie rozdarte, bo z jednej strony Anaheim jako zespół, a z drugiej Luongo, którego podziwiam. Pozdro i od jutra zabieramy się do roboty.
|
Do góry
|
|
|
|
#1166185 - 25/04/2007 05:02
|
old hand
|
Twierdzisz, że Orki było lepsze - można i tak to ująć, ale biorąc pod uwagę ile razy grali w przewadze i ile goli w tym czasie strzelili, to można trochę powątpiewać, bo osłabione Gwiazdy(4) dzielnie stawiały czoła. Nonsens. To właśnie w dużej mierze przez Penalty Minutes Dallas przegrali decydującą bitwę. warte uwagi- Power Play Vancouver: mecze 1-6 -> 1 gol na 28 przewag - skuteczność rzędu 3% żenująco słabo mecz 7 -> 2 na 10 co daje skuteczność na poziomie 20 % - bardzo przyzwoicie, lepiej niz średnia z RS. Wydaje mi się, że Twój obraz zniekształciło... no własnie, nie wiem co. Gwiazdy absolutnie nie zasłużyły na porażkę bo ?? Może jeszcze króciutki komentarz znajomego z Polskiego Centrum NHL (kibic Stars): Jestem rozczarowany w jaki sposob Stars przegrali ten mecz. Nucks mieli inicjatywe i zagrali lepiej fizycznie. Poza tym nie zbierali tylu kar (2 i 3 tercja to katastrofa, nie mozna zbierac tylu kar grajac w PO i tym bardziej w game 7). Turco jak zwykle nie zawiodl przy bramkach nie mial szans a ratowal kilkakrotnie Stars od utraty bramki. kończąc. Możesz oczywiście o meczu myśleć co chcesz- Twoje święte prawo, ale ja (przede wszystkim jako 'analityk '( ) tej gry) musiałem pewne fakty sprostować. I nie mówie że Canucks rozbili Stars. Spotkanie bardzo zacięte z lekką przewagą Vancouver co na szczęście potwierdził wynik. Mój nick o niczym niech nie świadczy. A tak poza tym, cieszy mnie że byłeś z Nucks pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1167231 - 25/04/2007 20:56
|
journeyman
|
Ja rozumię o co chodzi Lemexowi, bo skoro Orki miały kilka okazji grając w przewadze do rozstrzygnięcia meczu, bez zbędnej nerwówki, to nie uczyniły tego i dopiero ich "skuteczność" wzrosła przy pustej bramce. Całkiem inną sprawą jest to, że Gwiazdy same jakby "strzeliły" sobie samobója, grzejąc zbyt często ławkę kar. Lemex, a co wymyśliłeś na dzisiaj?
|
Do góry
|
|
|
|
#1167418 - 25/04/2007 21:56
|
Pooh-Bah
|
Anaheim Ducks - Vancouver Canucks
Kaczory dzisiej rozniosa druzyne vancouver mimo tego ze w 2 ostatnich meczach pomiedzy tymi zespolami raz wygrali jedni i raz drudzy to dzis wynik bedze w granicach 4-1,5-1 typ w tym meczu ---- 1
Nie za dużo entuzjazmu z typem na Ducks?, jakoś nie mogę w to uwierzyć, żeby Luongo dał sobie strzelić tyle goli . Byłem dzisiaj już w STS i zagrałem bardzo ostrożnie Buffalo 1X i Ducks 1X.
|
Do góry
|
|
|
|
#1168475 - 26/04/2007 02:39
|
Carpal Tunnel
|
Kaczory dzisiej rozniosa druzyne vancouver mimo tego ze w 2 ostatnich meczach pomiedzy tymi zespolami raz wygrali jedni i raz drudzy to dzis wynik bedze w granicach 4-1,5-1 typ w tym meczu ---- 1
Nie za dużo entuzjazmu z typem na Ducks?, jakoś nie mogę w to uwierzyć, żeby Luongo dał sobie strzelić tyle goli . Byłem dzisiaj już w STS i zagrałem bardzo ostrożnie Buffalo 1X i Ducks 1X. z BUFFALO 1X trafnie nie powinni przegrac tego meczu ewentualnie po dogrywce wygraja ale pewniejszym meczem sa kaczory bedze wysoko!!! a zobaczymy ale ja co do kaczek jestem spokojny 1 ,1(-1,5)
|
Do góry
|
|
|
|
#1168584 - 26/04/2007 03:15
|
veteran
|
Buffalo-NYRangers Czy Buffalo okaże się "grabarzem" marzycieli o Pucharze, którzy zamieszkują New York? Islandersów wyleczyli dość szybko, bo po 5 meczach. Rangersi ostatni mecz rozegrali 18 kwietnia, czy taki wypoczynek wyjdzie im na dobre? Czasami paradoksalnie bywa tak, że ekipa, która wypoczywała dłużej jest ociężała i ma kłopoty z wejściem w rytm meczowy. Wracając do spotkań Buffalo z NYI, można zaobserwować sporą ilość strzałów w wykonaniu dzisiejszych gospodarzy i Lundqvist chyba na brak zajęcia nie będzie narzekał. Wygranie kolejnego(5) meczu w PO przez Rangersów było by wyczynem godnym uznania, ale będzie to trudne. Typ: 1X, 1(wraz z dogrywką)i Over5.5
Anahaim-Vancouver Teemu Selanne, Dustin Penner, Andy McDonald, Chris Kunitz, Ryan Getzlaf, Scott Niedermayer, Chris Pronger - Boże miej ich w opiece i poprowadź do sukcesu, a tego "diabła" Luongo oślepiaj błyskami fleszy, tylko się nie pomyl i naszego goolie nie oślep. Ten "moherowy" akcent+7 ciężkich meczy w kościach Orek+mała ilość strzelanych w PO goli(nie licząc 1i7 meczu)+nota w moich oczach za całokształt gry obu ekip= zwycięstwo Anaheim Typ:1X i 1 (przy -1.5)
|
Do góry
|
|
|
|
#1168753 - 26/04/2007 04:36
|
old hand
|
Witam. Czołowa ósemka ligi stoczy zażartą walkę o Stanleya. Dla mnie nie ma tu już miejsca na bukmacherkę. Małe podsumowanie playoffs: awans Vancouver 1.855 awans Anaheim, Buffalo 1.621 x 1.200 = 1.945 awans Nashville 2.03 awans Calgary 3.30 Vancouver 1.714 (ot) (game 1) Nashville 1.74 (ot) (game 2) Canucks 2.30 ot (Game 3) Vancouver 1.80 ot (Game 7) 6/8 genialny RS, ganialne PO. Pod względem bukmacherskim NHL 2006/2007 uważam za zamknięty, bo jak mówią ponadczasowe słowa Grzegorza Markowskiego- Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść Niepokonanym Ja już się 'najadłem' . Wszystkim którzy pozostają w grze życzę powodzenia. Pozdrawiam też każdego udzielającego się w temacie. Wszystkim którzy zaliczyli minusa- wyciągamy Panowie wnioski aby w kolejnych latach mogło być już tylko lepiej pozdrawiam Go Nucks Go !! Go Nucks Go !! -------------------------------- I'm going to hurt them, I'm going to hit them, I'm going to be in their face as much as I can."
- Rangers forward Sean Avery on his game plan for the Buffalo Sabres. Hockey, is my life and passion and no one or nothing can take my love for hockey away from me.
|
Do góry
|
|
|
|
#1169038 - 26/04/2007 06:26
|
enthusiast
Meldunek: 03/03/2006
|
Buffalo Sabres - New York Rangers OVER 5,5 Pojedynek dwóch drużyn które strzelają zazwyczaj sporo bramek. Wprawdzie obydwa bramkarze są w dobrej formie, ale moim zdaniem linia 5,5 jest w tym przypadku zbyt niska. Wystarczy popatrzeć na tegoroczne pojedynki obydwu ekipy - tylko raz padło pięć bramek, w innych przypadkach conajmniej siedem. Moim zdaniem dosyć spora pomyłka buków - szczerze mówiąc spodziewałem się lini 6,5.
Anaheim Ducks - Vancouver Canucks OVER 4,5 Kolejny raz linia 4,5... moim zdaniem w tym przypadku to gruba przesada. Przypuszczam, że bukmacherzy sugerowali się ostatnimi spotkaniami Orek z Gwiazdami - Anaheim gra jednak zupełnie inny hokej, grają dużo bardziej ofensywnie i strzelają więcej bramek. Typ jest łącznie z OT dlatego remis 2:2 wystarczy nam do szczęścia... moim zdaniem naprawdę mocno zaniżona linia. Warto spróbować.
|
Do góry
|
|
|
|
#1169058 - 26/04/2007 06:39
[Re: VOLODYA]
|
old hand
|
Skoro wszystko już zostało powiedziane to nie bede sie powtarzał BUF - NYR 1 lub OT ANA - VAN 1 lub OT powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#1169286 - 26/04/2007 16:46
|
Pooh-Bah
|
Widać, że każdy coś wygrał swoimi typami na ubiegła noc, jedynie co mnie martwi to to, że nie zagrałem tak jak na samym początku myślałem, no ale nie ma co wybrzydzać bo i tak nie jest źle :).
|
Do góry
|
|
|
|
#1169383 - 26/04/2007 17:29
|
Carpal Tunnel
|
[quote=mopsiq] Anaheim Ducks - Vancouver Canucks
Kaczory dzisiej rozniosa druzyne vancouver mimo tego ze w 2 ostatnich meczach pomiedzy tymi zespolami raz wygrali jedni i raz drudzy to dzis wynik bedze w granicach 4-1,5-1 typ w tym meczu ---- 1 Nie za dużo entuzjazmu z typem na Ducks?, jakoś nie mogę w to uwierzyć, żeby Luongo dał sobie strzelić tyle goli . Byłem dzisiaj już w STS i zagrałem bardzo ostrożnie Buffalo 1X i Ducks 1X. Buffalo Sabres - New York Rangers
Dziś buffalo powinno sobie spokojnie poradzić z rengersami ale ich 3 ostatnie mecze rozegrały sie w dog. i karnych dzis bede spokojny o wynik typ na dzis ---- 1(włącznie z dogrywką i rzutami karnymi)
Kaczory dzisiej rozniosa druzyne vancouver mimo tego ze w 2 ostatnich meczach pomiedzy tymi zespolami raz wygrali jedni i raz drudzy to dzis wynik bedze w granicach 4-1,5-1 typ w tym meczu ---- 1 A jednak tak jak mówiłem kaczki 5-1 a nie wierzyłeś
|
Do góry
|
|
|
|
#1170433 - 26/04/2007 22:51
|
Carpal Tunnel
|
New Jersey - Ottawa Senators 1 (z dogrywką i karnymi), UNDER 5,5
Witam w tym meczu wynik bedze na styku ,i nie jestem pewnien ze rozstrzygnie bedze w regulaminowym czasie, dlatego moje typy to 1 po dogrywce i karnych i under 5,5 spodzewam sie wyniku 2-1-,3-2
Detroit Red Wings - San José 1 (z dogrywką i karnymi) , UNDER 5,5
a tu detroit powinno sobie poradzic w pierwszym meczu z rekinami dlatego 1 z dogrywką i karnymi mysle ze to dobry wybór, wynik bedez graniczyl 2-1,4-1 i under 5,5 oba mecze jak dla mnie bedze miało podobny przebieg, chyba ze Detroit stanie na wysokosci zadania i wygra wysoko jak kaczki wczoraj.
|
Do góry
|
|
|
|
#1171084 - 27/04/2007 01:39
|
member
|
witam,
Wczoraj Sabres sprawili mi bardzo mila niespodzianke. Ogladalem dwie pierwsze tercje, bo przy wyniki 3-0 stwierdzilem, ze w miare spokojnie moge isc spac. W dwoch pierwszych tercjach Buffalo wykazalo sie lepsza dyscyplina w obronie - mniej kar w stosunku 2-6 porownujac to z "osiagnieciem" NYR. Co ciekawe trzy bramki dla Buffalo padly po okresie w którym NYR zaczal grac coraz smielej i coraz ciekawiej. Musze przyznac, ze po akcjach Jagra i Hossy zaczalem odczuwac pewien niepokoj o kapital wlozony w ten mecz, na szczescie od 14 minuty z "dokladnoscia zegarka" gracze Sabres rozstrzygneli ten mecz. Uwazam jednak, ze ta seria nie zakonczy sie gladko i NY jeszcze napsuje krwi gracza Sabres.
Na dzien dzisiejszy zaplanowano dwa mecze, tutaj wskazanie zwyciezcy dla mne przynajmniej nie jest takie latwe. Rozpoczne chyba progresje na zwyciestwo Diablow, bo jezeli powaznie mysla o "Stanleyu" to przynajmniej raz powinni wygrac u siebie.
DEVILS - SENATORS TYP: 1 i x
W drugim meczu moze strzele sobie bukmacherskiego samobuja ale powierze kredyt mojego zaufania jak i portfela dla SJ Sharks. Co przemawia za graniem rekinow. Po pierwsze duzo lepszy kurs, dobra postawa w meczach z Predators, przeczucie, no i Panowie zeby w pierwszej serii tylko gospodarze odnosili zwyciestwa? Mysle ze nie w NHL:)
RED WINGS - SHARKS TYP: 2 i x
|
Do góry
|
|
|
|
#1172551 - 27/04/2007 20:00
|
journeyman
|
W Play-Off nie ma karnych, grają do "upadłego".
|
Do góry
|
|
|
|
#1172596 - 27/04/2007 20:19
|
Carpal Tunnel
|
W Play-Off nie ma karnych, grają do "upadłego". Powaznie zobacz oferte Bwin New York Rangers-Buffalo Sabres 1 2 (włącznie z dogrywką i rzutami karnymi) ale jestes szczegółowy
|
Do góry
|
|
|
|
#1174249 - 28/04/2007 05:52
|
Pooh-Bah
|
Juz "ta" godzina , a tu cisza No nic ,ja nowości nie odkryje przed wami i spróbuje dziś combo Buffalo -1,5 ,Anaheim -1,5 ,bardzo prawdopodobne ,że powtórzą się wyniki z pierwszych meczy A kursy wiadomo nie zniechęcają . Idąc za sportsline.com do do meczu Buffalo , tym się kierowałem : "The Rangers might also be minus a key player after Michal Rozsival, New York's best offensive defenseman, did not return after hurting his leg in Game 1. Rozsival missed practice Thursday and is listed as day-to-day." Z kolei Do Nucks wraca Salo , który opuścił ostatni mecz z Dallas i pierwszy z Anaheim. Wg. mnie za bardzo to nucksom nie pomoże ,Luongo powiedział coś takiego :"There was a lot of traffic, probably the most I've seen all year, Luongo said of the Ducks' hanging around in front of the net". Wygląda na to ,że to dla niego mimo wszystko "coś nowego" - ten wzmożony ruch przed jego bramką Myślę , że nie zdążył się do tego przyzwyczaić i dziś także da się nie raz zaskoczyć Wish You Luck !
|
Do góry
|
|
|
|
#1174310 - 28/04/2007 07:06
[Re: Killa Boom]
|
stranger
Meldunek: 28/04/2007
|
Buffalo Sabres - New York Rangers Typ: 2 Kurs: 3.90 ( Unibet) Stawka: 3/10 Dzis po raz kolejny bukmacherzy uznali zespół Sabres za zdecydowanych faworytów. Uważam, że ich zwycięstwo wcale nie jest tak oczywiste. "Strażnicy" w końcówce sezonu i pierwszej rundzie play-off pokazali naprawdę dobry hokej i wynik pierwszego spotkania z "Szablami" jest według mnie wypadkiem przy pracy. Ekipa z Nowego Jorku to bardzo doświadczony zespół, który potrafi wyciągnąć odpowiednie wnioski z porażki. Na pewno musza się jeszcze mocniej skoncentrować, aby nie powtórzyła się sytuacja z pierwszego meczu, gdzie stracili 3 bramki w ciągu 4 minut - co de facto ustawiło mecz. Eksperci w USA zwracają uwagę na dwie podstawowe sprawy: ograniczenie strat i unikanie ławki kar. Jeśli Rangersi spełnią te dwa warunki, to stać ich na sprawienie niespodzianki. Spróbuję postawić za małą stawkę na zwycięstwo drużyny z Nowego Jorku.
|
Do góry
|
|
|
|
#1174586 - 28/04/2007 17:31
[Re: Biznesmen]
|
Carpal Tunnel
|
New Jersey - Ottawa Senators [0:1] (4:5 , ...)
Witam w tym meczu tak jak i w poprzednio wynik bedze na styku , spodzewam sie wyniku 2-1-,3-2 ,dlatego moje typy to 1 po dogrywce i karnych i under 5,5 zagram dokładnie tak samo jak 2 dni temu
Detroit Red Wings - San José [0:1] (0:2 , ...)
Detroit dzis wygra i to 2 golami przewagi , w pierwszym meczu z rekinami zagrali tragicznie i przegrali 2-0 , wynik bedez graniczyl 3-1,4-1 i under 5,5 mysle ze to dobry wybór, chyba ze Detroit zagra jak ostatnio to wtedy underek wejdze
|
Do góry
|
|
|
|
#1177081 - 29/04/2007 16:53
|
Carpal Tunnel
|
4/4 wczoraj cudowna noc New York Rangers - Buffalo Sabres (0:2)[2:5,2:3, ...] Dziś Rangers po raz trzeci nie dadza rade pokonac buffalo,jestem prawie pewien za gra zakonczy sie po OT . ale ich 2 ostatnie mecze w Rangers rozegrały sie w dog. i karnych wynik w granicach 2-3,3-4 typ na dzis ---- 2(włącznie z dogrywką i rzutami karnymi)i X Vancouver Canucks - Anaheim Ducks (1:1)[1:5,2:1ot, ...] Stan rywalizacji 1-1 , lecz dzisiej kaczki druzyne vancouver nie rozjada az tak mocno jak w pierwsszym meczu ale o zwyciestwo bede spokojny wynik dzis bedze w granicach 1-2,2-4 typ w tym meczu ---- 2 i under 5,5 i dokładny wynik 1-2
|
Do góry
|
|
|
|
#1177268 - 29/04/2007 18:43
|
member
|
witam,
Wczoraj Red Wings planowo i to cieszy. Czy ogladal ktos mecz? Jak to wygladalo? Bo jak sprawdzalem wynik w pierwszej tercji i bylo w strzalach 7-2 dla Sharks, w bramkach 2-0 dla sharks to musze przyznac, ze myslalem iz jest po meczu. Do tego koncowe statystki nie za bardzo przemawiaja za Detriot. Na sucho, bez komentarza odnosnie meczu uwazam, ze Red Wings przegraja co najmniej jedno spotkanie w SJ o ile nie dwa, czyzby powtorka z cwiercfinalow?
Na dzisiaj dwa mecze,
New York Rangers - Buffalo Sabres
Juz ostatnio odpuscilem ten mecz i dzisiaj chyba tez nie bede ryzykowal stawiania na Sabres. Bylbym zaskoczony jakby NY przegral ta serie do zera. Zeby sie tak nie stalo to musza raz wygrac u siebie- czyzby to mialo byc dzis?
Vancouver Canucks - Anaheim Ducks
Kolejny mecz w ktorym ciezko mi sie zdecydowac na kogo postawic. Canucs u siebie sa bardzo mocni. Dzisiaj zaryzykuje i po fajnym kursie postawie na nich 75% win + ot, 25% na remis. Moze wejda oby dwa typy. Czemu nie stawiam na Dukcs, ktorzy sa faworytem? Mysle, ze raz przegraja na wyjezdzie, wiec rozpoczynam mala progresje, ktora przy takich kursach wydaje sie lepszym rozwiazaniem niz progresja na zwyciestwo kaczek. Do tego porownalem sobie mecze Canucks na wlasnej tafli z druzynami ktore jeszcze graja w PO. O ile mecze z Ducks nie sa godne wspominania - dwie porazki (1-2,0-6), o tyle juz mecze z SJ to zwyciestwo (3-1) i porazka (4-6), z Red Wings zwyciestwo (4-1) porazka (2-3), takze uwazam, ze stac ich na ogranie kaczorow:)
TYP: 1(ot+sh) i x
|
Do góry
|
|
|
|
#1179705 - 30/04/2007 17:58
|
Carpal Tunnel
|
3/5 wczoraj Ottawa Senators - New Jersey [1:1] (4:5, 2:3ot, ...) Dziś Ottawa spokojnie da rade pokonac New Jersey,jestem pewien za gra bedze jedno stronna . ale ich 2 ostatnie mecze byly na styku lecz dzis bedze inaczej, wynik w granicach 3-0,4-1 typ na dzis ---- 1 i 1 (-1,5) San José - Detroit Red Wings [1:1] (2:0, 2:3, ...) Rekiny dzis wygraja , o zwyciestwo bede spokojny wynik dzis bedze w granicach 4-1,3-1 typ w tym meczu ---- 1
|
Do góry
|
|
|
|
#1180555 - 30/04/2007 23:28
|
member
|
Dziś Rangers po raz trzeci nie dadza rade pokonac buffalo,jestem prawie pewien za gra zakonczy sie po OT pozostaje pogratulowac bukmacherskiej intuicji, szkoda ze do tego Ci Sabres nie wygrali bo byl niezly wyczyn:) Na dzisiaj wszytskie znaki na niebie i na ziemie wskazuja ze San Jose powinno objac prowadzenie w serii best of seven. Zastanawiam sie tylko nad tym czy bedzie "czyste" zwyciestwo czy po dogrywce. Mam nadzieje ze overtime nie bedzie potrzebny i ze Red Wings nie bede sie wyglupiac i nie wygraja na wyjezdzie, bo druga progresja moze mnie wykonczyc finansowo. Co przemawia za Sharks: w sezonie zasadniczym dwa zwyciestwa z Red Wings u siebie, dobra postawa na wyjazdach w Detroit, dobra dyscyplina w obronie, wyrownany sklad. TYP 1(75%stawki) i x(25%stawki)
|
Do góry
|
|
|
|
#1182021 - 01/05/2007 08:37
|
member
|
Wiem, ze zycie w Polsce nie jest latwe i wielu ludzi nie ma prawie na nic czasu, ale przykro sie wchodzi na forum na ktorym cisza jak makiem zasial. Moze niektorzy juz skonczyli czynne obstawianie, ale ich opinie sa na wage zlota dla tych ktorzy jeszcze probuja cos uciulac...takze Panowie (Nivet, Nicpon, Killa_boom, Ralph, Hans i inni ktorych nie wymienilem) klawiatury w dlon i pomozcie ludzia, ktorzy ciagle na froncie
|
Do góry
|
|
|
|
#1182141 - 01/05/2007 15:19
|
Carpal Tunnel
|
Witam Uwierz mi ze codziennie zaglądam do tematu, jednak ostatnio jakos nie odbiło sie to wiekszym echem w postaci postów pisanych przeze mnie a tu z uwagi tez na to ze długi weekend rzadzi sie swoimi prawami Ale do rzeczy Senatorzy dzis wygrali 2-0 z Diabełkami i wyszli na prowadzenie w serii 2-1, ciekawe jak dalej potocza sie losy rywalizacji...Mysle ze typ co do kolejnych spotkan bedzie sie powoli rodził :green: Sharks pokonali Skrzydełka i objeli prowadzenie w serii co do tej pary to ja uwazam ze rywalizacja skonczy sie na 7 meczach i tego bede sie trzymal... Sakuraba poza tym widze ze duzo szumu robi mopsiq i niezle mu idzie wiec moze nie opisuje jakos swoich typow ale trafia, a to najwazniejsze. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1182260 - 01/05/2007 17:00
|
Carpal Tunnel
|
3/3 wczoraj New York Rangers - Buffalo Sabres (1:2)[2:5,2:3,2:1ot, ...] Dziś buffalo po raz trzeci wygraja ,jestem pewien za gra zakonczy sie w regulaminowym czasie . wynik w granicach 1-3, typ na dzis ---- 2 i under 5.5 Vancouver Canucks - Anaheim Ducks (1:2)[1:5,2:1ot,2:3, ...] Stan rywalizacji 2-1 dla kaczek , lecz dzisiej nie mam faworyta wynik dzis bedze w granicach 3-2,3-4 typ w tym meczu ---- X
|
Do góry
|
|
|
|
#1182599 - 01/05/2007 19:34
|
member
|
Sakuraba poza tym widze ze duzo szumu robi mopsiq i niezle mu idzie wiec moze nie opisuje jakos swoich typow ale trafia, a to najwazniejsze. Zgadzam sie z Toba w 100% Nivet - mopsiq wymiata i wielkie dla niego. O to wlasnie chodzi, zeby duzo ludzi podawalo swoje typy wtedy mozna to jakos skonfrontowac z tym co samemu chce sie zagrac Ja na dzisiaj kontynuje gre na Cannucks. Panowie powinni odpracowac na lodzie to co w nich zainwestowalem ostatnio. Kursy wysmienite do mojej taktyki czyli 75% stawki win+ot i 25% stawki na remis. Jak dzisiaj nie wejdzie to odpuszczam sobie granie na Kanadyjczykow i bede myslal nad inna strategia. Mam jednak nadzieje, ze conajmniej wyjde na zero w tym meczu, a co za tym idzie gracze Ducks nie wygraja dwa razy z rzedu w "jaskini lwa". Troszke niepokoi mnie wiadomosc z ich oficjalnej strony, ze jeden z trojki zawodnikow Jeff Cowan, Jan Bulis, and Taylor Pyatt moze byc questionable na dzisiejszy mecz. Z pozytywnych wiadomosci - do skladu moze powrocic Kevin Bieksa, ktory wczoraj dolaczyl do zespolu. Jak na razie nie znalazlem zadnych konkretow wiec zapewne poczekam do ostatniej chwili z obstawieniem. TYP: 1 + ot i x
|
Do góry
|
|
|
|
#1184759 - 02/05/2007 04:31
[Re: crossmen]
|
veteran
|
Przy ogólnej tendencji gry na Vancouver, proponuję jednak chociaż minimalnie pohamować swoje zapędy i zagrać typ na handi +1.5. Da to wygraną nawet przy minimalnej porażce Orek. Luongo to świetny bramkarz, ale nawet i jemu w meczach o najwyższe stawki przytrafiają się "wpadki". Tak było w pierwszym meczu(w Anaheim) i w trzecim(w Vancouver). Do tego dochodzi wątpliwej jakości skuteczność gry Orek w przewagach. Mój typ będzie jednak odbiegał od dominującego tu trendu i kredyt zaufania otrzymają: Giguere(Bryzgałow), Scott Niedermayer, Chris Pronger, Joe DiPenta, Sean O'Donnell, Francois Beauchemin, czyli jak łatwo zauważyć formacja defensywna. Typ: Vancouver-Anaheim X2 i 1 przy handi +1.5
|
Do góry
|
|
|
|
#1185567 - 02/05/2007 16:13
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/01/2003
|
Witam! Jak widzę po awatarze to Wuju kibicuje w tym sezonie Kaczorom. Ja nie mam nic przeciwko Już w tamtym sezonie należał się finał drużynie z Anaheim. Do dziś pamiętam mecze z Edmonton i głowię się jak (wtedy jeszcze Mocarne) Kaczory "poślizgnęły" się na "oliwie"... Dziś już może w nazwie nie mocarne ale na lodzie na pewno. I wg mnie najpoważniejszy kandydat na zdobywcę SC. Z drugiej strony ciekawe co myśli sobie teraz Paul Karyia, który nie tak dawno odchodził do Nashville twierdząc, że z drużyną Anaheim nie może zdziałać już nic więcej. Może warto było jednak zostać z Kaczorami..? Dziś chyba jednak Ottawa ale osobiście nie gram.Widziałbym Senatorów w finale Wschodu z Szablami ale nie lekceważę jeszcze Diabłów...Ot takie moje dywagacje w długi, wolny majowy weekend. Pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#1186000 - 02/05/2007 20:22
[Re: Ralph]
|
member
|
Witam, Wczorajszy dzien na zero, niestety cacucks nie byli w stanie utrzymac 2 bramkowej przewagi. Wszystko byloby perfekt jakby wygrali dogrywke wtedy zaliczylbym kombo, no ale wazne,ze dzien nie na minus. Przylaczajac sie do Ralphowych dywagacji w dlugi majowy wolny weekend chcialbym powiedziec, ze czytalem wczoraj wieczorem bardzo ciekawy wywiad z Brendan Shanahan`em ktory po spotkaniu numer 3 powiedzial, ze jeszcze nie gral na tak zle przygotowanym lodzie w MSQ, nie wiem czy to zbieg okolicznosci no ale podzialalo. Buffalo nie moglo grac szybko a jest to ich atutem, zobaczymy jak bedzie dzisiaj. Link do artykulu : http://www.covers.com/art...x?theArt=137664 Do tego czwarty mecz bardzo podobny, malo bramek i ponownie wygrana NYR. Rangersow trzeba pochwalic za idelan gre w przewadze przy 50% skutecznosci. W tym elemencie zespol z Buffalo wypadl bardzo blado. Nie wiem czy stan lodu moze miec cos wspolnego z wynikami, ale caly moj wywod zmierza ku temu, ze w meczu numer 5 powierze czesc mojego kapitalu na zepol Sabres, bo wierze, ze w tym sezonie zagraja w finale konferencji, moze i powalcza o SC. Na dzisiaj nie mam koncepcji co zagrac. Ottawa i SJS sa faworytami wg bukow, ale czy mozna spisac na starty zespoly z Detroit i New Jersey? hmmm ciezki orzech do zgryzienia. Do detroit wraca Holmostorm (30goli 22asysty w sezonie zasadniczym) po kontuzji oka, ktorej nabawil sie w serii z Calgary. Wzmocni on gre Red Wings w przewadze, ktora jak do tej pory wynosi 10% - ''He's going to help us,'' captain Nicklas Lidstrom said. ''He does such a good job standing in front of the net.'' Kluczowa sprawa dla Detroit bedzie zatrzymanie Joe Thornton`a ktory zdobywal punkty w 4 na 6 bramek strzelonych Red Wingsom i ktory legitymuje sie 6 meczami z rzedu w ktorych zdobywal punkt. W serii z Detroit punktu nie zdobyl jeszcze Patrick Marleau wiec moze dzisiaj padnie wiecej bramek niz zwykle. SJS - DETROIT TYPY: Detroit +1,5 , over 4,5
|
Do góry
|
|
|
|
#1187112 - 03/05/2007 01:32
|
veteran
|
Ottawa-New Jersey Przygoda "Diabełków" z PO w mojej ocenie powoli zbliża się do końca. Ich solidna gra w obronie poparta "stabilnym" Brodeur w bramce, to może być za mało, aby awansować. Ottawa gra odważniej w ataku i częściej dochodzą do pozycji strzeleckich niepokojąc bramkarza. Senators w 8 meczach strzelili 27 goli, a ich rywale do awansu do finału Konferencji w 9 potyczkach 24(bez OT). Dany Heatley, Jason Spezza, Daniel Alfredsson, Mike Fisher, Antoine Vermette, Mike Comrie mogą "podnosić" ciśnienie miłośnikom NJ. Typ:1X i 1 przy handi -1.5
San Jose -Detroit Gdyby nie Hasek w bramce Detroit, to postawiłbym w tym meczu "gołą" jedynkę, a tak skromnie i chyba rozważnie z podpórką. Joe Thornton, Jonathan Cheechoo, Bill Guerin, Patrick Marleau to "goście", których Hasek będzie mógł podziwiać z bliska, bo to ich ruch w obrębie jego bramki będzie dla niego największym utrapieniem. "Wielki Joe" to szpilmacher największego kalibru i może poprowadzić Rekiny do zwycięstwa. Typ:1X
|
Do góry
|
|
|
|
#1187197 - 03/05/2007 01:47
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/01/2003
|
Po głębokim namyśle i poście lemex'a skusiłem się jednak na zagranie dwóch typków: Ottawa-NJD 1 1.85 BwinSJS-Detroit over 5 2.35 BwinCo do Ottawy to raczej nie trzeba uzasadniać a na drugi typ skusiłem się widząc taki ładny kursik... Pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#1190190 - 04/05/2007 00:19
|
veteran
|
Anaheim-Vancouver Czy Kaczki okażą się "killerami" Northwest Division? Minnesotę rozłożyli w 5 meczach aplikując im 12 goli, tracąc 9. Orki trochę nadszarpnęło Dallas, bo "siedmiopak" jaki zafundowali przyszłym rywalom Kaczek wydatnie wpłynął na wynik przynajmniej pierwszego meczu w Anaheim. Obecnie w fazie PO zostały dwie ekipy z Pacific Division i jeszcze do dzisiejszego poranka finał Konferencji wewnątrz tej Dywizji wydawał mi się najbardziej prawdopodobny, ale gdzie byli myślami chłopcy z San Jose w końcowych sekundach II i III tercji, to chyba tylko lokalna wróżka może wiedzieć. Oprócz wspomnianego wcześniej meczu Kaczek z Orkami(25.04), trzy pozostałe to gra na "styk" z dwoma OT i undery 5.5 Luongo i Giguere w trakcie PO nie "dowieźli" czystego konta do końcowej syreny, mimo,że obaj rozgrywają kapitalne spotkania. Luongo wpuścił 24 gole(12 z Dallas i już 12 z Anaheim), a Giguere 16(9 z Minnesotą i 7 z Orkami). Nie sądzę, aby nagle nastąpiło załamanie formy i skuteczności Giguere, a wpuścić by miał więcej niż 2, no góra 3 gole. Prędzej Luongo "wymięknie" i taką ilość bramek może "zaliczyć". Linia 5 goli w meczu łącznie z OT to łakomy kąsek, ale ryzykowny. Gdyby człowiek był jasnowidzem, to by wiedział jaką taktykę obiorą Orki i wtedy przynajmniej co do Undera/Overa miałby jakieś przesłanki, a tak, trzeba ufać intuicji. Jeśli ma to być ostatni mecz sezonu w wydaniu Vancouver, to nie ma tu już miejsca na kalkulacje i szukanie szczęścia w kontrach, trzeba strzelać i atakować. Typ:Over 5, 1X i handi +1,5 dla Orek
|
Do góry
|
|
|
|
#1192001 - 04/05/2007 19:06
[Re: Ralph]
|
member
|
Witam,
Musze przyznac sie ze w dniu wczorajszym "puscilem sie" bukmachersko z zuzlem i koszykowka, a wiadomo, ze zdrada nie poplaca...takze wracam na lono NHL. Wczoraj nie mialem pojecia co zagrac, z jednej strony liczylem ze Ducks nie wypuszcza takiej szansy, ale jakies wewnetrze glosy mowily mi, ze nie koniecznie bedzie to latwe i przyjemne, kursy na Kaczorki tez nie byly rewelacyjne wiec zrobilem sobie maly odpoczynek.
Dzisiaj natomiast jak juz pisalem we wczesniejszych postach upatruje swojej szansy na graniu Buffalo. Po dwoch wyjazdowych porazkach, jezeli Buffalo mysli o finale konferencji, koniecznoscia wrecz jest odniesienie zwycistwa. Najlepiej przekonujacego, podbudowujacego druzyne. Z tego co udalo mi sie do tej pory przeczytac do zespolu wraca Paul Gaustad (9g, 13a w 54meczach) oraz Maxim Afinogenov, ktory zostal odsuniety od skladu na mecz nr 4. Zastanawiam sie nad zagraniem dwoch wersji. Decyzje podejme po przeczytaniu Waszych opini na forum,
TYPY: 1(75%) x(25%)
albo
1 przy handi -1,5
|
Do góry
|
|
|
|
#1194282 - 05/05/2007 04:19
|
veteran
|
Buffalo-NYRangers "Hej szable w dłoń, póki......."chciałoby się zaśpiewać i zagrzać Buffalo do boju. Dwóch ostatnich meczy nie mogą zaliczyć do udanych, a skuteczność pozostawia wiele do życzenia. Jeśli chcą odzyskać prowadzenie, to dzisiaj jedną bramką się nie wykpią i trzeba "wpakować" krążek przynajmniej 3 razy do siatki, aby odnieść końcowy sukces. Lundqvist w bramce Rangersów zaczął spisywać się lepiej niż w trakcie sezonu zasadniczego i coraz trudniej go pokonać. "Młodość" Buffalo, która była silnym atutem w sezonie, teraz w PO może okazać się "kulą u nogi" i brak "cwaniactwa" może być przeszkodą do dalszego awansu. Nasi południowi sąsiedzi Jagr, Straka, Hossa i Prucha grający w liniach ofensywnych dzisiaj "przetestują" Millera. Typ:Over 5 i NYRangers przy handi +1.5
|
Do góry
|
|
|
|
#1194626 - 05/05/2007 06:56
|
Carpal Tunnel
|
Witam,
Musze przyznac sie ze w dniu wczorajszym "puscilem sie" bukmachersko z zuzlem i koszykowka, a wiadomo, ze zdrada nie poplaca...takze wracam na lono NHL. Wczoraj nie mialem pojecia co zagrac, z jednej strony liczylem ze Ducks nie wypuszcza takiej szansy, ale jakies wewnetrze glosy mowily mi, ze nie koniecznie bedzie to latwe i przyjemne, kursy na Kaczorki tez nie byly rewelacyjne wiec zrobilem sobie maly odpoczynek.
Dzisiaj natomiast jak juz pisalem we wczesniejszych postach upatruje swojej szansy na graniu Buffalo. Po dwoch wyjazdowych porazkach, jezeli Buffalo mysli o finale konferencji, koniecznoscia wrecz jest odniesienie zwycistwa. Najlepiej przekonujacego, podbudowujacego druzyne. Z tego co udalo mi sie do tej pory przeczytac do zespolu wraca Paul Gaustad (9g, 13a w 54meczach) oraz Maxim Afinogenov, ktory zostal odsuniety od skladu na mecz nr 4. Zastanawiam sie nad zagraniem dwoch wersji. Decyzje podejme po przeczytaniu Waszych opini na forum,
TYPY: 1(75%) x(25%)
albo
1 przy handi -1,5 nie mam co sie rozpisywac tez gram 1 , 1(-1,5) , 1x ogolnie Buffalo 3-2 w meczach
|
Do góry
|
|
|
|
#1195114 - 05/05/2007 18:46
|
Carpal Tunnel
|
New Jersey Devils - Ottawa Senators [1:3] (4:5, 3:2ot,0:2,2:3, ...) Dzis nie bede gral na ten mecz wynik jest kazdy mozliwy ew.Under 5,5, postawil bym na Devils,ale no wlasnie Senators jak dla mnie Ottawa w finale z kaczorami wynik w granicach 3-2,1-4 typ na dzis ---- Under 5,5 Detroit Red Wings - San José Sharks - [2:2] (0:2, 3:2,1:2,3:2ot, ...) Sharks dzis wygraja raczej po OT i tak zagram, choc za niewiele bo do konca nie jestem tak bardzo przekonany , o zwyciestwo bedzie ciezko w tym meczu wynik dzis bedze w granicach 2-1,3-2 typ w tym meczu ---- 2 OT dzis oba mecze spokojnoie puszcze bo niema pewniaka
|
Do góry
|
|
|
|
#1195649 - 05/05/2007 21:20
|
member
|
witam,
Wczoraj mialem duzo szczescia z Buffalo:)Nie wiem jak wygladal mecz, ale ze statystyk wynika, ze Sabres oddali duzo wiecej strzalow na bramke. Bohaterem dogrywki zostal nieobecny w 4 meczu Afinogenov, ktory najpierw wywalczyl gre w przewadze, a 11 sekund pozniej strzelil zwycieska bramke. Sabres bardzo dobrze grali w oslabieniu, 7 razy wychodzili obronna reka wczorajszej nocy. Rangersi w serii z Buffalo zdobyli juz 5 bramek z 9 grajac w przewadze. Ciekawie zapowiada sie nastepny mecz:)
Dzisiejszej nocy mozemy delektowac sie dwoma meczami. Juz o 20 rozpoczyna sie walka o objecie prowadzenia w serii w Joe Louis Arena. Co ciekawe zawodniczy SJ graja dopiero 3 mecz w calym sezonie o tak wczesnej, popoludniowej porze. Ja osobiscie postawie dzisiaj na zespol Red Wings. Nie potafie powierzyc moich pieniedzy zespolowi, ktory chyba zapomnial ze gra w playoff. W drugim i czwartym meczu serii Rekiny wygrywajac juz 2 do 0 dali sobie odebrac zwyciestwo. Tak sie nie gra w PO. W dzisiejszym meczu nie wystapi Bill Guerin. Reasumujac jezeli zawodniy z Detroit mysla o finale konferncji powinni dzisiaj wykorzystac atut wlasnej hali, nie przespac pierwszej tercji i odniesc zwyciestwo.
TYP: 1 + ot i x
DEVILS - SENATORS
W tym meczu zagram na zespol z New Jersey. Mam nadzieje ze beda mieli motywacje do zwyciestwa. Jezeli nie odpuszcza tego meczu i zagraja na 100% zwyciestwo jest w ich zasiegu.
TYP: 1 + ot i x
|
Do góry
|
|
|
|
#1196896 - 06/05/2007 01:12
|
veteran
|
Zaraz zacznę się delektować meczem Czechów ze Słowakami w MŚw, więc dzisiaj bez słowa uzasadnienia, bo czas nagli, ale , żeby się nie nazywało, że nie grałem, to postawiłem tak: Detroit-San Jose 1(+OT), 1(-1.5), over 4.5 New Jersey-Ottawa 1X, 2(+1.5)
|
Do góry
|
|
|
|
#1197787 - 06/05/2007 05:37
|
member
|
witam, Krotki komentarz na swiezo po meczu H A S E K (23 saves)ZETTERBERG (1g i 2a) i H O L M S T R O M (1g,1a). Czyzby powrot do skaldu Red Wings tego ostatniego byl momentem przelomowym w tej rywalizacji. Jezeli w kolejnym meczu Skrzydla zagraja z taka skutecznoscia w oslabieniu (dzisiaj 7-0) oraz w przewadze (dzisiaj 6-2 nie liczac dwoch ostatnich kar w 19,31miucie 3 tercji)to rywalizacja powinna zakonczyc sie na 6 meczu w San Jose. Odnioslem dzisiaj takie wrazenie, ze zespolu z SJ nie ma kto pociagnac do zwyciestw. Na pewno w serii z DETROIT zawodzi PATRICK MARLEAU. Tyle na goraco, szkoda ze nie odwazylem sie zagrac handi -1,5, ale jak to mowia strzezonego...
|
Do góry
|
|
|
|
#1199028 - 06/05/2007 21:14
|
veteran
|
NYRngers-Buffalo 2:3 (2:5,2:3,2:1ot,2:1,1:2ot) Wielokrotnie podkreślałem, że sezon zasadniczy, to inna bajka niż PO i należy najlepiej "wydeletować" wszystko z pamięci. Jako finalistę Wschodu wybrałem jakiś czas temu Ottawę, z tym, że wciąż mam wątpliwości, kto do pary? Młody skład Buffalo wydaje mi się, że może nie udźwignąć ciężaru "potyczek" i tylko "poliże" Puchar z daleka, niczym biedne dziecko lizaka przez szybę. Czy są w stanie przejść Rangersów? Szanse mają olbrzymie, ale co do Ottawy, to już jestem mniej przekonany. Ostanie 3 spotkania pary NYR-Buffalo to zaledwie 9 bramek z tego 2 po OT, że nie wspomnę już o ostatnim meczu, gdzie 8 sekund zadecydowało o tym, że to Buffalo ma punkt przewagi, a nie odwrotnie. Sądzę, że z tej pary awansuje drużyna, która wykaże się większą determinacją, bo poziom jaki obecnie prezentują jest zbliżony, a limit szczęścia mają już raczej wyczerpany. Wracając do pierwszego zdania tego tekstu, muszę jednak "odstąpić" chociaż na chwilę od zasady i zerknąć na wyniki pojedynków w trakcie sezonu zasadniczego, bo nijak nie mogę podjąć decyzji. Mecze w Buffalo - 7:4 i 4:3ot(gospodarze górą), w NYR natomiast 3:4ot,2:3ot(goście górą). Łatwo zauważyć, że więcej szczęścia mieli dzisiejsi goście. W 4 meczach 3 razy OT!!!!!, tylko utwierdza mnie, a i PO potwierdzają, że nic specjalnie się nie zmieniło, aby zdecydowanie określać faworyta. W podjęciu decyzji co do typów, paradoksalnie pomogli mi Expekt i Sportingbet. Otóż "ustawili" inaczej handi +1.5, Expekt daje handi +1.5 NYR, a Sportingbet Buffalo +1.5. Skoro dotychczas grali prawie "remisowo", to nie szukam nic innego. Typ: Buffalo przy handi +1.5 i NYR przy handi +1.5 oraz OVER 4.5
|
Do góry
|
|
|
|
#1202811 - 08/05/2007 03:08
|
veteran
|
San Jose-Detroit 2:3(2:0,2:3,2:1,2:3ot,1:4) Nie napiszę dzisiaj ani słowa o tym co było, ale co musi być , aby doszło do 7 meczu. 1-musi znaleźć się w ekipie San Jose "desperat", który "pchnie" ich do zwycięstwa 2-Joe Thornton musi być "większy" niż jest dotychczas 3-Jonathan Cheechoo i Patrick Marleau muszą sobie przypomnieć jak grali w poprzednich Play Off i jakim byli postrachem bramkarzy 4-Nabokov musi być prawie bezbłędny i zapomnieć o meczu z Detroit, a zwłaszcza o 2 golu 5-Rekiny muszą więcej strzelać, bo nawet Hasek "zasypany" strzałami nie jest w stanie opędzać się od krążka jak od much 6-Rekiny muszą omijać ławkę kar jak prawdziwe sharks sieci rozciągnięte wzdłuż plaż
Wystarczy odpowiedzieć sobie, czy SJ jest to w stanie wykonać i typ jest jak na "widelcu".(ja nie znalazłem odpowiedzi) Typ: 1X i handi +1.5 dla Detroit
|
Do góry
|
|
|
|
|
|