#1104868 - 03/04/2007 17:56
Re: Euroliga 2006/2007 - TOP 8 - cwiecfinaly
[Re: przyborro]
|
Villain
Meldunek: 27/08/2004
|
no niestety kursy na faworytów żenujaco niskie. Jedyny wyrownany mecz to hiszpańskie derby Unicaja - Barca. Buki lekko faworyzują Unicaję i moim zdaniem maja rację. Przy prawie równych kursach uważam, że Unicaja pokusi się o wygraną na wlasnym terenie. Mecz na pewno bedzie zacięty, ale to ze sa w stanie wygrywać z Barcą już pokazali kilkakrotnie. Na pewno mała stawka, ale jednak na Unicaje., Może ktoś się pokusi o jakąś analizę odnosnie handi (ja jeśli już to widzę jedynie dodatnie bo ujemnych nie rusze na pewno) i moze jakis under ? Linie niektore calkiem wysoko a w przypadku tak ważnych meczów nie sądzę zeby gra byla w stylu run&gun 
|
Do góry
|
|
|
|
#1104883 - 03/04/2007 18:09
[Re: Mitul]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2002
|
To moze bardziej w charakterze ciekawostek niz Wielkich wzmocnien ( choc w wysokiej formie byliby to gracze decydujacy, wiodacy ) - dzis maja byc dwa wielkie powroty:
- do Unicaja Malaga - Amerykanin Marcus Brown ( srednia Euroligowa z calej kariery w niej 17,2 pkt/mecz ) - do Olympiakos-u - Litwin Arvydas Macijauskas ( 18,6 pkt/mecz ).
Obydwaj niestety bardzo dlugo pazuowali, Macijauskas nie zagral zadnego meczu w tym sezonie w Eurolidze, M.Brown tylko 3 srednio 16 min na poczatku fazy grupowej.
|
Do góry
|
|
|
|
#1104978 - 03/04/2007 19:31
[Re: vonseb]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/01/2007
|
To moze bardziej w charakterze ciekawostek niz Wielkich wzmocnien ( choc w wysokiej formie byliby to gracze decydujacy, wiodacy ) - dzis maja byc dwa wielkie powroty:
- do Unicaja Malaga - Amerykanin Marcus Brown ( srednia Euroligowa z calej kariery w niej 17,2 pkt/mecz ) - do Olympiakos-u - Litwin Arvydas Macijauskas ( 18,6 pkt/mecz ).
Obydwaj niestety bardzo dlugo pazuowali, Macijauskas nie zagral zadnego meczu w tym sezonie w Eurolidze, M.Brown tylko 3 srednio 16 min na poczatku fazy grupowej. Macijauskas w najlepszym dla Oly momencie powraca do skladu, jezeli szybko powroci do dyspozycji, to naprawde bardzo duze wzmocnienie ataku grekow. Zagral juz w meczu ligowym pare minut. Tylko czy wystarczy to na TAU? Napewno kurs 1,25 zniecheca mnie do grania na hiszpanow, a daje do myslenia handi na Oly 
|
Do góry
|
|
|
|
#1105001 - 03/04/2007 19:49
[Re: deker84]
|
veteran
Meldunek: 22/08/2006
|
Tau Ceramica Vitoria – Olimpiakos Pireus 1(-8) 5/10 Panathinakos Ateny - Dynamo Moskwa 1(-12) 5/10 Unicaja Malaga – Winterthur Barcelona 1 3/10 CSKA Moskwa – Maccabi Tel Awiw over 149.5 6/10
Granie handicapów na drużyny takie jak tau czy panata to moim zdaniem kamikadze, miażdżą każdego we własnej hali i dziś nie powinno być wyjątków, przewiduje pewne i wysokie wygrane gospodarzy. Olympiakosowi nawet Macijauskas nie pomoże. Co do Malagi dziś pewnie wygra ale nie znacznie, Barca będzie się starała na pewno nie przegrać wysoko, porażka 2-5 pkt, powinna dać spokojny awans Katalończykom. W Moskwie natomiast linia trochę zaniżona, biorąc pod uwagę to, że CSKA rzuca na własnym parkiecie w prawie każdym meczu ponad 80 punktów, 149 oczek obu ekip powinniśmy spokojnie zobaczyć, trzeba liczyć na dobrą skuteczność Izraelczyków, a to, że Maccabi umie rzucać sporo to wiadomo. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1105010 - 03/04/2007 19:51
[Re: hokuy]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2003
|
W Moskwie natomiast linia trochę zaniżona, biorąc pod uwagę to, że CSKA rzuca na własnym parkiecie w prawie każdym meczu ponad 80 punktów, 149 oczek obu ekip powinniśmy spokojnie zobaczyć, trzeba liczyć na dobrą skuteczność Izraelczyków, a to, że Maccabi umie rzucać sporo to wiadomo. Pozdrawiam a to ze cska jest najlepiej broniaca ekipa w europie to wiadomo i under bardzo prawdopodobny 
|
Do góry
|
|
|
|
#1105039 - 03/04/2007 20:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2006
|
Witam! Moje typy na dziś to: CSKA-Maccabi under 150 2,05 Malaga-Barcelona under 143 2,15 (do tego można dorzucić wygrane gospodarzy- TAU, PAO, CSKA choć kursy...  ) Kursy z oferty MIX-u. CSKA-Maccabi . CSKA najlepiej broniąca ekipa w Europie, podejmuje Maccabi, drużynę uważaną za niezwykle ofensywną. Ale czy rzeczywiście jest to taka potęga w ataku? Wydaje mi sie że jadą trochę "na opinii" z poprzednich sezonów kiedy to byli zupełnie inną drużyną.Obecnie nie szaleją już tak w ofensywie. Do tego dochodzi stawka spotkania i wychodzi mi UNDER Malaga-Barcelona .Tutaj linia ustawiona niezwykle nisko, ale liczę na moją ulubioną underówkę-Malagę. Obydwie drużyny znają się znakomicie, będzie trudno zaskoczyć się czymkolwiek. Barca w meczach o stawkę również potrafi ustawić mocny defense, dlatego nie zdziwię sie jeśli końcowy wynik będzie oscylował w granicach...120 pkt  Narazie tyle ode mnie.Czekam na wasze typy i opinie.Zapraszam do dyskusji. Pozdrawiam. Powodzenia. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1105139 - 03/04/2007 21:16
|
addict
Meldunek: 19/08/2003
|
Tau Ceramica Vitoria – Olimpiakos Pireus 1(-8) 5/10 Panathinakos Ateny - Dynamo Moskwa 1(-12) 5/10 Unicaja Malaga – Winterthur Barcelona 1 3/10 CSKA Moskwa – Maccabi Tel Awiw over 149.5 6/10
Granie handicapów na drużyny takie jak tau czy panata to moim zdaniem kamikadze, miażdżą każdego we własnej hali i dziś nie powinno być wyjątków, przewiduje pewne i wysokie wygrane gospodarzy. Olympiakosowi nawet Macijauskas nie pomoże. Co do Malagi dziś pewnie wygra ale nie znacznie, Barca będzie się starała na pewno nie przegrać wysoko, porażka 2-5 pkt, powinna dać spokojny awans Katalończykom. W Moskwie natomiast linia trochę zaniżona, biorąc pod uwagę to, że CSKA rzuca na własnym parkiecie w prawie każdym meczu ponad 80 punktów, 149 oczek obu ekip powinniśmy spokojnie zobaczyć, trzeba liczyć na dobrą skuteczność Izraelczyków, a to, że Maccabi umie rzucać sporo to wiadomo. Pozdrawiam yyy z tego co wiem to tu sie gra do 2 wygranych wiec jakie znaczenie ma porazka 2-5 pktow ???
|
Do góry
|
|
|
|
#1105265 - 03/04/2007 21:59
[Re: striker01]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/11/2005
|
TAU Cermaica Vitoria - Olympiacos PireusTyp: 2 (+10 pkt) Kurs: 1.85 Buk: UnibetStawka: 6/10 Informacją dnia jest oczywiście powrót Arvydasa Macijauskasa do sładu Greków. Jednak nawet gdyby Litwin nie grał i tak skusiłbym się na ten typ, gdyż po prostu nie wierzę w tak wysoką porażkę Olympiacosu. Co prawda Tau może się pochwalić najdłuższą serią wygranych na własnym parkiecie w Eurolidze, to jednak goście muszą zdawać sobie sprawę, że jeśli marzą o awansie do Final Four w Atenach to muszą tą doskonałą passę Basków przełamać (ewentualny trzeci decydujący mecz odbędzie się również w Hiszpanii). Spodziewam się więc zaciętego meczu, w którym losy zwycięstwa będą warzyć się do samego końca. Jedynym zagrożeniem wydaje się być odjazd gospodarzy w pierwszej połowie na 15-20 punktów, gdyż wówczas goście mogą oszczędzać siły na kolejne spotkanie. Jednak przy takiej stawce spotkania taki scenariusz wydaje mi się zgoła nieprawdopodobny. Panathinaikos - Dynamo MoskwaTyp: under 152.5 Kurs: 1.90 Buk: UnibetStawka: 6/10 Dynamo Moskwa to chyba najsłabsza drużyna, jaka znalazła się w TOP8 tegorocznej Euroligi. Jak pokazały ostatnie mecze na tle silnych rywali szczególnie mizernie przentuje się ofensywa Rosjan. I choć Fotsis z Papadopulosem jeszcze jakoś trzymają grę pod tablicami, tak na obwodzie goście spisują się słabo. Jako więc, że w pojedynku strzeleckim goście z góry skazani są na porażkę spodziewam się, że Dusan Ivković zaordynuje swoim podopiecznym defensywną taktykę, która w ostatnich grach przyniosła tyle dobrego jego podopiecznym. Mimo to spodziewam się, że gospodarze pewnie wygrają, a wynik będzie oscylował około 75-65.
|
Do góry
|
|
|
|
#1105432 - 03/04/2007 22:43
[Re: Valverde]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2003
|
Ja mysle ze dzis Barca wygra z Malaga. To ze sa zespolem lepszym nie ulega zadnym watpliwosciom, a w przypadku porazki w dzisiejszym spotkaniu barca stawia się niejako pod sciana, bo 2 kolejne mecze beda o wszystko, a decydujaca potyczka na parkiecie rywali to nigdy nie jest nic fajnego. Barca jest lepiej poukladana, gra lepiej w ataku, mecz bedzie zaciety ale licze na gosci. Duzo trudniej bedzie wygrac tu 3. mecz i Ivanovic dobrze o tym wie. Najslabszym punktem barcy sa gracze podkoszowi, ale na szczescie unicaja pod tym wzgledem nie jest wcale lepsza. Barca 2-0 Tau 2-1  Pao 2-0 CSKA 2-0 pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#1106074 - 04/04/2007 01:03
[Re: muppet]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
Najslabszym punktem barcy sa gracze podkoszowi, ale na szczescie unicaja pod tym wzgledem nie jest wcale lepsza.
z tym sie nie zgodze, wedlug mnie Daniel Santiago o jeden z najlepszych centrow grajacych aktualnie w europie...
|
Do góry
|
|
|
|
#1106953 - 04/04/2007 04:38
|
Carpal Tunnel
|
A wogole to 4 mietkie wpier...ole gosci tak wogole bez mydla. NO szok CSKA +22, Panatha +22, Tau +25 , Malaga tylko +16 choc jakby sie nie bawili w ostatnich 2 minutach to tez bylo ok 20. Tak wielkie rzomiary przegranych to az nie przystoi goscia . Ciekawe co bedzie juz we czwartek ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1107157 - 04/04/2007 06:16
[Re: vonseb]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/05/2003
|
W czwartek CSKA i Pao kończą , Tau niewiadomo a Barca wyrównuje i potem oby drugi raz nie dali ciała jak dzisiaj. Szok do połowy II kwarty wydawało się ,że Barca kontroluje mecz ale co potem zrobiła Malaga to szok i to głownie rezerwowi .... Wpadało wszystko, Barca się zszokowała i po meczu, chyba niedoniamy Malagi i moga być ZCarnym koniem 
|
Do góry
|
|
|
|
#1109816 - 05/04/2007 06:07
[Re: pszek]
|
old hand
Meldunek: 31/12/2006
|
Panowie! Jakie są zasady awansu do Final Four ?? do 2 zwyciestw
|
Do góry
|
|
|
|
#1110738 - 05/04/2007 22:18
[Re: wprpl]
|
enthusiast
Meldunek: 25/05/2004
|
wszyscy zyja meczem Anwilu z Prokomem, a dzisiaj drugie spotkania w cwiercfinalach Euroligii. gram CSKA i Panate i to nawet 11/10. Ogladalem pierwszy mecz ruskich i nawet jesli nie beda rzucali trojek na takiej skutecznosci jak ostatnio, to spokojnie sa w stanie ograc mizerne w tym sezonie Maccabi. Z druzyny z TA pozostala tylko wielka nazwa. Nie twierdze, ze nie powalcza, moze handi warte grania, ale ML zdecydowanie CSKA i to za gruube pieniadze. Dynamo zas to przy Panacie inna bajka, ostatnio fatalna forma, cudem awansowali po meczu z bennetonem, gracze z Aten nie beda chcieli przedluzac tego zenujacego spektaklu i zakoncza pojedynek juz dzisiaj. Dubel za 11/10. Do tego Barca 8/10 Unicaja na wyjazdach i w domu to dwa inne zespoly, dwa razy z rzedu wszystko wpadac nie bedzie, a i Barca choc takze powoli zostaje wielka tylko z nazwy, u siebie nie pozwoli na tak szalone akcje jak we wtorek. Jednym slowem wracamy do Malagi i tam juz wszystko jest mozliwe, double-digit po jednej jak i po drugiej stronie mnie nie zdziwi. Panata i CSKA daja zblizone AKO do Anwilu, wiec naprawde nie wiem czy warto sie podniecac meczem o pietruszke, skoro w EL mamy pewniejsze spotkania 
|
Do góry
|
|
|
|
#1110878 - 05/04/2007 23:31
[Re: Nycek]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 13/01/2005
|
Zgodze sie z przedmówca co do CSKA . Mysle ze Maccabi to juz zupełnie inna historia niz jeszcze dwa czy nawet rok temu...sa bezwzglednie słabsi od tego czasu.... Typ : CSKA ( ale bez handi)
Co do Panaty te mysle ze powino to wejsc choc trzeba pamietac ze DINAMO ma u siebie bilans 9/10 wygranych meczy....Mysle jednak ze Panata wygra to pamietajac ze w zesłym ropku dokładnie w tej samej fazie rozgrywek zakonczyli juz gre.....
Natomiast Barcy po tak mizernym kursie w zyciu bym nie zagrał..kursy sa przeszacowane bo napewno Barca az o tyle lepsza nie jest by wystawiac na nich zenujacy kurs 1.25...wiec albo Unicaja w handi albo wogole zostawic ten mecz w spokoju...
POzdrawaim graczy
|
Do góry
|
|
|
|
#1112501 - 06/04/2007 04:07
[Re: polskignom]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 24/06/2006
|
Ostrzeżenie
Edited by tomo (06/04/2007 04:12)
|
Do góry
|
|
|
|
#1120920 - 09/04/2007 02:39
[Re: lysy1]
|
old hand
Meldunek: 27/11/2006
|
Pojawiły się już kursy na 3 mecze w Eurolidze : CSKA Moskwa (RUS) 1.07 Maccabi Elite (ISR) 8.50 Unicaja Malaga (ESP) 1.81 Winterthur FC Barcelona (ESP) 2.00 Kursy z Bwin. Z koszykówki ekspertem nie jestem ale może coś napisze  Pierwszy mecz CSKA murowany faworyt tego pojedynku i chyba tylko cud musiałby sie stać aby to spotkanie nie zakończyło się zwycięstwem gospodarzy no ale kurs bardzo mizerny. Za to drugie spotkanie jest o wiele bardziej ciekawe.Malaga w pierwszym spotkaniu wysoko wygrała 91:75 i to chyba przesądziło o tym że są stawiani w roli faworyta tego pojedynku.Dziś Barca wygrała na wyjeździe z TAU 76:77 co pokazuje że są w stanie wygrać z najlepszymi.Natomiast Malaga dziś przegrała na wyjeździe z 16 miejscem.Jestem ciekawy czy ten mecz odpuścili szykując sie na mecz z Barcą czy po prostu im nie wyszedł.Moim zdaniem Barca wyjdzie na ten mecz bardziej skoncentrowana niż w pierwszym meczu i od początku będzie kontrolować przebieg wydarzeń na boisku.Jakoś nie wyobrażam sobie żeby Barca mogła już odpaść no ale wszystko jest możliwe  Ja dam na wygraną gości za średnią stawkę. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1128466 - 11/04/2007 18:01
[Re: ALEX]
|
Pooh-Bah
|
Do ALEXA: w 100% zgadzam sie z Toba kurs na CSKA 1.05 - 1.09 to jakas kpina !!! Ja wiem ze Maccabi to nie to samo Maccabi co rok temu, ale kursy sa bardzo przeszacowane. Druzyny znaja sie jak łyse konie bo grały miedzy soba kilkanascie razy w ostatnich latach ( miedzy innymi rok temu w FINALE Euroleague). moim zdaniem nikt o zdrowych zmysłach nie zaga tego - 1,07......jak juz to mysle ze wrto zagrac handi + 13.5 na Maccabi lub tak jak mowi ALEX dla odwaznych Maccabi po kursie ok 11- 12: )
POZDRAWIAM GRAJACYCH
|
Do góry
|
|
|
|
#1128524 - 11/04/2007 18:19
[Re: ___On]
|
Pooh-Bah
|
Co Do drugiego meczu Barcy z Unicają to nie jestem tu wskazac zadnego typu. Dwie druzyny z Hiszpani...do tego w lidze tylko 4 pkt róznicy.....hm...NO BET
|
Do góry
|
|
|
|
#1128660 - 11/04/2007 19:01
|
journeyman
Meldunek: 07/04/2007
|
A ja bym dał na Malage,która u siebie a na wyjazdach to dwie różne ekipy. Wszyscy się podniecają Barca,jaka to ona mocna,że wygrała w Tau,ale to wygrała w lidze, puchary to zawsze inna bajka,nawet jak grają dwie ekipy z tego samego kraju. Malaga nie przypadkowo wygrała pierwszy meczu siebie,fakt,faktem zagrali rewelacyjny mecz,ale oni tak grają u siebie,nieobliczalnie i pełni ekspresji, żywiołowo, nakęcają się z każda udaną akcją. Barcelona to cień ekipy z tamtego sezonu,u sibie owszem groźni dla każdego ale u na wyjadzach już sporo gorzej.Ponadto ekipa funkcjonuje słabo i nierówni,moim zdaniem powoli sie stacza w rozwoju. Navarro nieórny,Lakovic to samo, Włosi już dawno stracili wysoki euroligowy poziom,a reszta to srednaiki,Kakiuzis też bez formy,ogólnie zespół moim zdanim nie zasługuje na final four. Natomiast Malaga moze nie ma gwiazd , ale dysponuje szerokim i ciekawym skąłdem,wielu nieobliczalnych i wszechstronnych zawodników zarówno pod koszami jak i na obwodzie, a ich siłą spntaniczna i nieoblizcalna gra, a nie statyczna zaplanowana koszykówka Barcy. Malaga to takie europejskie Suns i mają bardzo duze szanse na wygraną,bo we włąsnej hali w tym sezonie grająrewelacyjnie.Rok temu szaleli w pierwszej fazie a potem stracili impet i nic nie osiagneli.Wydaje się w tym seszonie,że są inaczej zorganizowani i ich forma rosnie z meczu na mecz w decydujacej fazie sezonu i chyba trafili z formą na właściwy moment. Mają szeroki skład,wielu dobrych strzelców wrócił Brown, myślę,że mecz będzie bardziej wyrównany,ale wygra go Malaga 
|
Do góry
|
|
|
|
#1131295 - 12/04/2007 17:20
[Re: polskignom]
|
Carpal Tunnel
|
Witam! Moje typy na dziś : CSKA-Maccabi H(0-13) 1 1,9 Malaga- Barcelona 2 1,9 Malaga-Barcelona under146 2,1 (grane w TOTO-MIX, godz.10.47  ) CSKA.Mówcie sobie co chcecie, ale dla mnie drużyna gospodarzy to nr 1 w Europie.Przed nimi niezwykle ważny mecz i nie wierzę, że odpuszczą chociaż na sekundę(co chyba miało miejsce w Tel Avivie).Przed własną publicznością nie zwykli przegrywać, ponadto Maccabi na wyjazdach to cień drużyny grającej w Izraelu.Nie widzę nic co mogło by przemawiać za drużyną gości. Dlatego też liczę na pewną i wysoką wygraną gospodarzy. Barcelona.Pierwszy mecz Malagi to totalny sen, każdy rzut, każda akcja nawet ta najbardziej nieprawdopodobna była zakończona sukcesem. Dziś się to nie powtórzy. Kłopoty Malagi ze składem mogą również pomóc moim typom(problemy zdrowotne Santiago).Jako, że stawka wysoka nie liczę na szybkie akcje i ataki "na hurrra" dlatego widzę tam UNDER.Poza tym Malaga to moja ulubiona underówka(podkreślam to chyba przy każdym moim wpisie  ).Barca też potrafi ustawić mocny DEFENSE.Navarro w formie, mam nadzieję, że poprowadzi swoją ekipę do Final Four. Zapraszam do typowania i dyskusji. powodzenia pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#1131369 - 12/04/2007 18:27
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
Ja dzisiaj również dość odważnie gram Barcelonę (a właściwie zagrałem już w poniedziałek po @2.0). Nawet nie popieram tgo typu specjalnymi argumentami bo jakimś wielkim specjalistą od Eligi nie jestem. Po prostu dla mnie Barca jest drużyną koszykarsko lepszą, ma w swoich szeregach bardziej wartościowych grajków, ich gra jest bardziej poukładana, widać że forma przyszła w samą porę, a taki zawodnik jak Navarro sam może przepchnąc Barcę do Final Four nawet jak zepołowi gra nie będzie się dzisiaj układała. Unicaja nie będzie już miała dnia konia, a atut własnej hali na tym poziomie rozgrywek nie jest tak naprawdę żadnym atutem. Co bym nie pisał to ten typ jest i tak zdecydowanie bardziej grany na czuja, mam do niego jakieś bardzo silne wewnętrzne przekonanie  W Moskiwe powinniśmy być dzisiaj świadkami niezłej masakry, cholera wie czy CSKA w Izraelu przegrało bo przegrało czy przegrało bo przegrac miało, ale dzisiaj na parkiecie nie pozostawi cienia wątpliwości co do tego kto jest obecnie najlepszym zespołem w Europie. A Maccabi...? A Maccabi to już tylko nazwa... Linia -13 nie wydaje mi się być w tym przypadku zaporowa i prawdopodobnie skuszę się na ujemne handi.
|
Do góry
|
|
|
|
#1133843 - 13/04/2007 05:02
[Re: tomo]
|
Carpal Tunnel
|
I tak skończył się mój sezon z Euroligą, bo Final Four to się ogląda, a nie typuje  Szkoda końcówki meczu Barcy, było blisko. Przed nami już tylko starcie gigantów...i Malagi. Moje serce z TAU, rozum chyba mimo wszystko z CSKA. Pożyjemy, zobaczymy. Dzięki wszystkim za wspólne typowanie i życzę szczęścia w Final Four oraz w pszyszłym sezonie. pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#1182768 - 01/05/2007 20:26
Euroliga 2006/2007 - Top 8 & Final Four
[Re: Big Ben]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
CSKA V @2.63 (Stan James)Co tu dużo pisać - po prostu gram na zwycięstwo bezwzględnie najlepszej drużyny europejskiej. Turniej finałowy co prawda rozgrywany jest w Atenach (a to spory handicap dla Panathinaikosu) jednak na tym poziomie nie powinno odegrać to aż tak dużej roli, zakładając oczywiście, że do gry nie włączą się panowie z gwizdkami, czego akurat w Grecji można się obawiać. CSKA jest w bardzo dobrej sytuacji na starcie Final Four gdyż w półfinale spotka się z teoretycznie najsłabszą ze wszystkich ekip - Unicają, i z awansem do finału nie powinno być żadnych problemów. A w finale... może być różnie, jeśli weźmiemy umiejętności czysto koszykarskie to nie mam wątpliwości, że CSKA wyjdzie z tej konfrontacji zwycięsko - swoją niesamowitą defensywą zabije wszystko i wszystkich stających im na drodze, jeśli gwizdkowi wezmą sprawy w swoje ręce to może byc różnie, ale ja zakładam ten optymistyczny wariant i bez cienia wątpliwości stawiam na CSKA. Tak swoją drogą to wcale bym się nie zdziwił jak finałowym rywalem CSKA wcale nie byłoby PAO... Dobry kurs również do wzięcia w Betfair i Pinnacle.
|
Do góry
|
|
|
|
#1183310 - 01/05/2007 22:24
Re: Euroliga 2006/2007 - Top 8 & Final Four
[Re: tomo]
|
Pooh-Bah
|
2 lata temu CSKA tez było bezwzglednie najlepszą drużyna Euroligi przed Final Four co nie przeskodziło jej przegrac obu meczy w tymże turnieju i zajac ostatnie 4 miejsce....: ) Jak dla mnie faworytem własnie jest PANATINAJKOS i jego widze w roli faworyta...
|
Do góry
|
|
|
|
#1184772 - 02/05/2007 04:34
|
enthusiast
Meldunek: 06/08/2006
|
2 lata temu CSKA tez było bezwzglednie najlepszą drużyna Euroligi przed Final Four co nie przeskodziło jej przegrac obu meczy w tymże turnieju i zajac ostatnie 4 miejsce....: ) Jak dla mnie faworytem własnie jest PANATINAJKOS i jego widze w roli faworyta... zgadza sie a rok później niby dużo słabsze cska wygrało eurolige,dlatego tez myśle ze panata
|
Do góry
|
|
|
|
#1185091 - 02/05/2007 06:01
[Re: maly.gh]
|
Carpal Tunnel
|
2 lata temu CSKA tez było bezwzglednie najlepszą drużyna Euroligi przed Final Four co nie przeskodziło jej przegrac obu meczy w tymże turnieju i zajac ostatnie 4 miejsce....: ) Jak dla mnie faworytem własnie jest PANATINAJKOS i jego widze w roli faworyta... zgadza sie a rok później niby dużo słabsze cska wygrało eurolige,dlatego tez myśle ze panata dlaczego duzo slabsze cska ? 2 lata temu byl to zespol najdrozszy z dobrym trenerem na lawce i do tego final four byl w moskwie i byla kleska po tej klesce wladze cska doszly do wniosku by wygrac eurolige trzeba miec bardzo dobrego trenera na lawce a on zdobedzie puchar i dlatego zatrudnili ettore messine i on sprawil ze zdobyli puchar i w tym roku zrobia to 2 raz 
|
Do góry
|
|
|
|
#1190645 - 04/05/2007 01:56
[Re: andrusek]
|
Carpal Tunnel
|
Martwi mnie to ze Bwin tak dlugo wahal sie z wytawieniem kursow... W koncu wystawili -12.5, nizej niz inni bukmacherzy, niejako zachecajac do grania wlasnie u nich tego spotkania... I mimo ze wiem, ze gruba kasa idzie od wczoraj na CSKA -12.5, czy tez HT -7.5 na ruskich, to baw nawet nie drgnal z kursami. Dlatego radze uwazac, ja zagralem to CSKA ale tylko dlatego ze wierze jeszcze w sport  P.S. Tak, jestem zwolennikiem teorii spiskowych w bukmacherce P.S.2. Czy analiza tego meczu jest w ogole potrzebna?
|
Do góry
|
|
|
|
#1193105 - 04/05/2007 23:22
|
addict
Meldunek: 22/02/2007
|
Unicaja Malaga (ESP) +12,5 2.00 buk Bwin.Moim zdaniem duzy handi jak na ten etap rozgrywek.Malaga w boju z Barca nie przegrałą wiecej niz 12pkt.Wiadomo Cska,broni tytuł, bardzo mocna druzyna.niesamowity trener.Zapowiada sie niesamowity mecz,pełęn walki,gdzie obrona bedzie miła znaczacą role a handi 12,5pkt..to duża zaliczka dla Malagi.
|
Do góry
|
|
|
|
#1193202 - 04/05/2007 23:46
[Re: Voivod]
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1193310 - 05/05/2007 00:05
[Re: Voivod]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/04/2007
|
Unicaja Malaga (ESP) +12,5 2.00 buk bwin.Moim zdaniem duzy handi jak na ten etap rozgrywek.Malaga w boju z Barca nie przegrałą wiecej niz 12pkt.Wiadomo Cska,broni tytuł, bardzo mocna druzyna.niesamowity trener.Zapowiada sie niesamowity mecz,pełęn walki,gdzie obrona bedzie miła znaczacą role a handi 12,5pkt..to duża zaliczka dla Malagi.
warto jednak zwrocic uwage, ze w druzynie z Malagi nie zagraja dzis: center Marko Tusek (7.4 ppg, 3.5 rpg (w ACB) oraz 7.6 ppg, 2.2 rpg (w Eurolidze)) oraz obronca/skrzydlowy Bernando Rodriguez (10.2 ppg, 3.7 rpg (w ACB) oraz 11.9 ppg, 4.9 rpg (w Eurolidze). To spore oslabienia Hiszpanow i mimo wysokiego handi, bardziej bylbym sklonny zagrac minusowe, na CSKA. Dla mnie to spotkanie jest zdecydowanie no bet. Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#1193439 - 05/05/2007 00:44
[Re: juancarlos]
|
Pooh-Bah
|
Mnie absolutnie nie przekonuje fakt ze wiekszosc osób gra na zwyciestwo w FINAl FOUR CSKA.....z dzisiejszych meczy proponuje win PANATY + UNICAJA + 13 oraz PANATINAJKOS na zwyciestwo w final four po kursie 2.2 ( betfair)
POZDRAWIAM
|
Do góry
|
|
|
|
#1194105 - 05/05/2007 03:07
[Re: andrusek]
|
Pooh-Bah
|
Do Muppetta: Teraz juz wiesz dlaczego baw nie zmieniał kursów: ) do Dziabatego ..nie fuks tylko tak miało byc.......nie od dzis wiadomo ze druzyny ustawiaja sie co do handi.....
|
Do góry
|
|
|
|
#1194259 - 05/05/2007 04:12
|
addict
Meldunek: 01/07/2005
|
Do Muppetta: Teraz juz wiesz dlaczego baw nie zmieniał kursów: ) do Dziabatego ..nie fuks tylko tak miało byc.......nie od dzis wiadomo ze druzyny ustawiaja sie co do handi..... ...szczególnie pod to ustawiane przez Bwin ;-)
|
Do góry
|
|
|
|
#1194470 - 05/05/2007 05:32
|
Carpal Tunnel
|
Do Muppetta: Teraz juz wiesz dlaczego baw nie zmieniał kursów: ) do Dziabatego ..nie fuks tylko tak miało byc.......nie od dzis wiadomo ze druzyny ustawiaja sie co do handi..... sorki wierzysz w to ze zawodnicy cska dostali "prikaz" ze maja wygrac max 12 pkt  bo buki maja handi powyzej 12 na malage i musza wygrac takie przekrety moga buki robic gdy mecze sa w grupach a nie gdy walka jest o final jezeli wierzysz w to ze cska "specjalnie " wygrala tylko 12 pkt to sorry ale 
|
Do góry
|
|
|
|
#1194538 - 05/05/2007 06:05
[Re: jarko 33]
|
Pooh-Bah
|
Do jarko 33: Nikomu w nic nie każe wierzyc..
|
Do góry
|
|
|
|
#1194775 - 05/05/2007 09:28
[Re: rafal08]
|
Carpal Tunnel
|
Z jednej strony wiem, ze to absurdalne Z drugiej strony specjalnie upublicznilem swoje mysli przed meczem, zeby nie bylo ze gadam po fakcie... Ostatnia kwarta przekonala chyba wszystkich niedowiarkow o roznicy jaka dzieli Unicaje od CSKA. CSKA moglo ten mecz wygrac spokojnie >20 punktami, ale jednak nie wygrali - zagrali przecietnie, by nie powiedziec SLABO jak na siebie. Koniec teorii spiskowych, kazdy ma swoje zdanie na ten temat. Mi zapalila sie zaroweczka w glowie kiedy Bwin milczal w kwestii kursow przy tym meczu i nie dorzucalem juz FT handicapu, mimo ze na podstawie mojego doswiadczenia, jakiejstam wiedzy, przeczucia etc. dalbym sobie leb uciac ze CSKA od Malagi dzieli minimum 20 punktow, jesli nie wiecej. Niewazne Dodam tylko, ze Unicaja zdobyla punkty TYLKO w pierwszej i ostatniej akcji IV kwarty, co jest dla mnie wyczynem nieprawdopodobnym i niemozliwym, bo ja rozumiem pudla, rozumiem dobry defence, ale gracze ekipy z Hiszpanii wygladali jak zgraja amatorow, mimo ze wspieli sie na wyzyny swoich mozliwosci. Mam CSKA win w calej Eurolidze, ale teraz zaczynam sie juz wahac. To co PAO pokazalo (po wyniku, meczu nie ogladalem - balety) w drugim polfinale sklania do myslenia i naprawde nie wiem, nie mam pojecia, czy moze istniec bardziej 50:50 mecz niz ten. pozdrawiam, lekko % - Theo Muppetoukas.
|
Do góry
|
|
|
|
#1194797 - 05/05/2007 09:41
|
Carpal Tunnel
|
Pinn wychylil sie z linia na ten mecz, 134.5 pkt  zwariowalem i oszalalem Impossible is nothing, za 5 lat bedziemy mieli wyniki kwart nizsze niz tercje hokejowe  A tak bardziej na serio - biorac sobie @2.40 na win CSKA w Eurolidze liczylem na 1.9 - 1.9 albo cos w tym stylu w finale, tymczasem niemila (tzn. w sumie nie robi bo i tak bym nie kontrował) niespodzianka, PAO jest faworytem i to dosc zdecydowanym. Jesli chodzi o sile zespolow jest podobnie Jesli chodzi o trenerow przewaga po stronie gospodarzy Jesli chodzi o lidera na parkiecie to nikt nie moze rownac sie z THEO Jesli chodzi o doswiadczenie w meczach o stawke, to przewaga rowniez po stronie CSKA Jesli chodzi o kibicow to wiadomo co. Jesli chodzi o sedziow to mam nadzieje że jajco - i nie bedzie zadnych wydumanych decyzji, ktore moga wplynac na koncowy wynik Jesli chodzi o postawe w polfinale, to CSKA pokazalo w defensywie na ile ich stac (poza 3 kwarta ktora troche wyłamala sie z konwencji), natomiast nie przekonali mnie w ofensywie, gdzie grali bardzo statycznie, nie dzialal poldystans, mieli malo asyst itd. Ogolnie rzecz biorac czeka nas najlepszy mecz od kilku lat w europejskiej koszykówce i nie mam co do tego watpliwosci, bo poziom jest monstrualny. PAO i CSKA w NBA wcale by sie nie zblaznilo, co przeciez jeszcze kilka, kilkanascie lat temu nie moglo byc obierane zadna skalą porownawcza Dobra ide spac. Muppetoukas
|
Do góry
|
|
|
|
#1195177 - 05/05/2007 19:23
|
Pooh-Bah
|
Juz w pierwszej fazie grupowej obstawiałem PANATE na zwycięzce Euroligi więc byłbym mocno nikonsekwentny gdybym tuz przed finałem tego nie potwierdził: )Wygrywając zdecydowanie z Tau zrewanzowali sie hiszpanom za odpadniecie w 1/4 Euroligi rok temu...CSKA natomist planowo ( choc bez handi ) ograli Unicaje..Oprócz mocnego składu PANATY za nimi stanie 6 zawodnik meczu ( czyli publicznośc) ..bo nie zapominajmy ze final EUROLIGI rozgrywany jest w Atenach.. na zwycęstwo w FINAL FOUR Panaty zagrałem juz wczesniej i poprawiłem również wczoraj grajac na nich z TAU.. meczu o 3 miejsce najprawdopodobniej nie bde ruszal..POZDRAWIAM GRACZY p.s kurs na CSKA dosc kosmiczny jak na nich 2.5: )
|
Do góry
|
|
|
|
#1199081 - 06/05/2007 21:26
[Re: ToLkieN]
|
enthusiast
Meldunek: 26/03/2007
|
dziś Finał a tu tak cicho?  co jest panowie?  Nie będę oryginalny, stawiam na CSKA. 2,55 w BAW, 2,63 w Pinnacle - jak dla mnie promocja  Choć w piątek byłem pod wrażeniem gry Panathinaikosu, defensywa The Greens była niemal porównywalna do obrony CSKA. Ale CSKA moim zdaniem nie odkryło wszystkich kart, wygrało z Malagą minimalnym nakładem sił. Dziś zobaczymy prawdziwych krasnoarmiejców  Messina sporo nauczył się przez ostatnie lata i czuję, że zrewanżuje się staremu Zeljko za porażkę w finale F4 w 2002 roku w Bolonii (Messina był wtedy trenerem gospodarzy a w finale lepsze było PAO Obradovica). Można grać czystą dwójeczkę, a można też połączyć ją (w toto  ) z underem. Bo jeśli CSKA ma wygrać, musi nie tylko świetnie zagrać w obronie, ale liczyć na to, że gospodarze nie wytrzymają presji i zagrają zbyt nerwowo  Bo jeśli porównamy potencjał ofensywny obu ekip, to jednak malutki plusik dla PAO  Malutki...
|
Do góry
|
|
|
|
#1200235 - 07/05/2007 02:15
[Re: ntechnic]
|
Pooh-Bah
|
Osobiście nie grałem meczu o 3 miejsce ale jestem pod wrazeniem wyczynu zespołu UNICAJA MALAGA. Był to o wiele mniej ważny mecz niz ten który zacznie sie za ok godzine ale to ze MALAGA jest trzecia druzyną EUROPY to jak dla mnie jest sensacja in plus. Ogladałem pare razy tą druzyne i im wyzsza była faza rozgrywek tym grali coraz lepiej....przed chwila zakończył sie ich mecz ograli w którym ograli TAU
Tau - Unicaja 72-74
POZDRAWIAM GRACZY p.s moje zdanie co do finału zawarłem w poscie powyżej...
|
Do góry
|
|
|
|
#1200250 - 07/05/2007 02:25
[Re: ntechnic]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2003
|
[quote=ntechnic]dziś Finał a tu tak cicho?  co jest panowie?  [quote] Jak to co - CSKA Moskwa i TEO...
|
Do góry
|
|
|
|
#1201266 - 07/05/2007 12:42
[Re: sebkos]
|
Pooh-Bah
|
PANATINAIKOS mnie nie zawiódł 93:91 i PANTA najlepszą druzyną stargo kontynentu : ) Piękne ( jak dla mnie ) zakończenie sezonu EUROLIGII....Dzięki Panowie za wspolnie spędzone środy i czwartki POzdrawiam muppetta, BIG BENA, djcksOna i wszystkich zabierających głos w ty dziale : ) Do zobaczenia w tym dziale w seonie 2007 / 08 !!!
|
Do góry
|
|
|
|
#1202265 - 07/05/2007 23:44
[Re: bursztyk]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2006
|
nie wiem skad mozna sciagnac meczyk pewnie bedzie wkrotce na torentach. Moje odczucia co do samego meczu sa takie ze CSKA przegralo go na wlasne zyczenie robiac kretynskie faule. W wyniku swojej gry pozwolili Panacie stanac na lini az 46 razy co jest bardzo duzo iloscia(38 celnych). Z czego wiekszosc fauli ktorych konsekwecja byly rzuty wolne miala miejsce przy jakis probach przechwytow, przebijaniu sie na zaslonach, takie same glupie faule. Nawet trener CSKA pukal sie w glowe w kierunku swojich zawodnikow po co oni to robia. Cska dopadlo w 3 kwarcie gospodarzy ale 3 kolejne faule pozwolily znow odskoczyc. Jeszcze jedno mnie zaskoczylo mianowicie wynik, ale on zaskoczyl chyba wszystkich. Osobicie myslalem ze bedzie okolo 130-140 oczek a skonczylo sie na ponad 180. pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1219384 - 13/05/2007 19:56
[Re: bursztyk]
|
Pooh-Bah
|
Czy ktoś może wie gdzie odbedzie sie finał Euroligi za rok?
|
Do góry
|
|
|
|
#1219462 - 13/05/2007 20:31
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/01/2005
|
Czy ktoś może wie gdzie odbedzie sie finał Euroligi za rok? Final Four 2008 - Madryt
|
Do góry
|
|
|
|
#1223364 - 15/05/2007 05:01
[Re: Cholo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2003
|
a wiecie mozna skad pobrac muzyke ktora byla na meczach euroligi w sopocie(dokladniej w oliwii:), chodzi mi o jedna melodie, nie wiem, moze to hymn euroligi byl... no ale w oprawach meczowych zawsze byla
|
Do góry
|
|
|
|
#1223569 - 15/05/2007 06:11
[Re: Stich]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/11/2005
|
a wiecie mozna skad pobrac muzyke ktora byla na meczach euroligi w sopocie(dokladniej w oliwii:), chodzi mi o jedna melodie, nie wiem, moze to hymn euroligi byl... no ale w oprawach meczowych zawsze byla http://www.euroleague.netDevotion --> Downloads
|
Do góry
|
|
|
|
#1320032 - 21/06/2007 21:30
[Re: Valverde]
|
Carpal Tunnel
|
CIEKAWE ILE W TYM PRAWDY i ilu sie uda ostatecznie sciagnac, ale taki skladzik PROKOMU wygladal by cudownie: Nowymi koszykarzami będą Oscar Torres, Tomas Van den Spiegel, Ruben Wołkowyski, Travis Best, Milan Gurović, Krzysztof Roszyk, Iwo Kitzinger i być może Lynn Greer! Zrodlo: http://www.sport.pl/koszykowka/1,65090,4239285.html... tylko ten trener 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|