dardaw wiem już w czym popełniam (popełniałem?) błędy...przynajmniej kilka sam zauważyłem
Nie liczyłem średnich zysków i strat na transakcje bo odrazu widać, że ta relacja kształtuje się u mnie 1:3...a więc niekorzystnie.
Czytałem, że powinno się zakładać zyski do strat w stosunku 3:1, 2:1 i do tego będę dążył. Jak zauważyłeś i dobrze zdiagnozowałeś zyskowne pozycje zamykam za wcześnie (często potem widze jak rynek dalej idzie w założonym kierunku), natomiast straty tnę za późno (nie wiem na co liczę). Zauważyłem, że na niektórych parach i surowcach mam bardzo dobre wyniki, na innych wręcz przeciwnie. Dlatego na dzień dzisiejszy pozostawiłem EUR/USD, EUR/CHF, USD/CHF, USD/JPY, EUR/JPY, CHF/JPY, GPB/USD, SILVER, GOLD. Wiem, że to i tak dużo więc szykuje się kolejna redukcja po najbliższym tygodniu.
Od tego tygodnia spisałem sobie swoje największe błedy i staram się je eliminować. Na demo od początku tygodnia mam już 15800. Jak dla mnie super.
Wiem, że przedemną jeszcze długa droga do zrozumienia i przede wszystkim czerpania jakiś profitów z rynku...
Szkoda tylko tego Porsche
Pozdrawiam!