#1088844 - 28/03/2007 21:20
Re: Perfumy
[Re: Mitul]
|
Villain
Meldunek: 27/08/2004
|
ja mam zawsze 2-3 rożne perfumy, zaleznie od nastroju, jeden lekki na dzien, do pracy, typowo letnie zapachy typu CK, Kenzo, Jill Sanders, Paco - Paco Rabanne i drugi cieższy, na wieczor, imprezę itp. Ultraviolet - Paco Rabanne, Platinum Egoiste - Channel, etc. obecnie mam wspomniana już wcześniej Euphorię (swietny zapach), Bulgari, który mi sie rozbil  i Givenchy (taki zielony, letni)  ale teraz muszę uzupełnić braki więc sie rozgladam za czymś na lato. Czesto jestem na lotniskach wiec z reguły kupuje jakieś okazyjnie przecenione - np. wiecznie przeceniony na naszym Okeciu Paco - Paco Rabanne 100 ml za bodajze 79 zl - cena rewelacyjna, a zapach moim zdaniem bardzo fajny na letni dzionek
|
Do góry
|
|
|
|
#1088894 - 28/03/2007 21:32
[Re: Szewa]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/06/2003
|
Jesli chodzi o mnie to staram sie miec 3-4 orginalne perfumy w moim barku kosmetycznym Kazdy przewaznie inny. Obecnie posiadam juz ponad pol roku: Giorgio Armani Black Code - przewaznie na wypady nocne, dyskoteka, pub jakies kino. Bardzo intensywny i stanowczy zapach, takze polecam! Cena wtedy to okolo 300 PLN Channel Allure Homme - super zapach, dyskretny, w sam raz na randke, albo do zuzycia codziennego. Cena niestety do tanich nie zalezy - cena jakies pol roku kolo 300 PLN Hugo Boss Energise - delikatny, subtelny, choc myslalem, ze bardziej trwalszy. W sumie uzywam go na codzien, na wypad na zakupy itp. Cena juz tansza, kolo 200 PLN, dokladnie nie pamietam Kazda butelka: 75 ml Przewaznie taki zestaw starcza mi spokojnie na rok, takze nie ma co oszczedzac i ladnie pachniec, kobitki to uwielbiaja 
|
Do góry
|
|
|
|
#1090404 - 29/03/2007 02:47
[Re: HAGIi]
|
addict
Meldunek: 19/06/2005
|
a macie jakas dobra mete na perfumy importowane?
chodzi mi o francje czy UK a nie o turecki szit.
|
Do góry
|
|
|
|
#1091519 - 29/03/2007 14:38
[Re: TELE]
|
Villain
Meldunek: 27/08/2004
|
chodzi mi o francje czy UK a nie o turecki szit. ja kupuje wszystko na lotniskach, jest taniej niz na mieście ale szalu nie ma, ale przynajmniej mam pewność, że mam oryginały, ktore w miare trzymają
|
Do góry
|
|
|
|
#1091651 - 29/03/2007 18:28
|
veteran
Meldunek: 05/04/2005
|
chodzi mi o francje czy UK a nie o turecki szit. ja kupuje wszystko na lotniskach, jest taniej niz na mieście ale szalu nie ma, ale przynajmniej mam pewność, że mam oryginały, ktore w miare trzymają Ja mam takie szczęście że moja mama dość często jeździ do krajów z poza UE (Rosja, Ukraina, Kazachstan). Zawsze na lotniskach w strefie wolnocłowej kupuje perfumy i różnica w cenie jest duża. Poza tym często są jakieś promocje. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1091653 - 29/03/2007 18:30
[Re: HAGIi]
|
veteran
|
Jesli chodzi o mnie to staram sie miec 3-4 orginalne perfumy w moim barku kosmetycznym Kazdy przewaznie inny. Obecnie posiadam juz ponad pol roku: Giorgio Armani Black Code - przewaznie na wypady nocne, dyskoteka, pub jakies kino. Bardzo intensywny i stanowczy zapach, takze polecam! Cena wtedy to okolo 300 PLN Channel Allure Homme - super zapach, dyskretny, w sam raz na randke, albo do zuzycia codziennego. Cena niestety do tanich nie zalezy - cena jakies pol roku kolo 300 PLN Hugo Boss Energise - delikatny, subtelny, choc myslalem, ze bardziej trwalszy. W sumie uzywam go na codzien, na wypad na zakupy itp. Cena juz tansza, kolo 200 PLN, dokladnie nie pamietam Kazda butelka: 75 ml Przewaznie taki zestaw starcza mi spokojnie na rok, takze nie ma co oszczedzac i ladnie pachniec, kobitki to uwielbiaja  Wiedzę że mamy podobne gusta. Ja tez używam Armaniego Black Code, taki tajemniczy zapach na wieczorne wypady. Allure - nuta sportowa, perfum na codzien. A od święta to mój ulubiony CK Eternity 
|
Do góry
|
|
|
|
#1092124 - 30/03/2007 00:19
[Re: pszek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Ja właśnie zakupiłem sobie wspomniany tutaj - Puma Jamaica Zapaszek bardzo mi odpowiada i cena ok. Zobaczymy czy działa tak kozacka na kobiety.. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1094934 - 30/03/2007 19:21
[Re: pszek]
|
addict
Meldunek: 19/06/2005
|
chodzi mi o francje czy UK a nie o turecki szit. ja kupuje wszystko na lotniskach, jest taniej niz na mieście ale szalu nie ma, ale przynajmniej mam pewność, że mam oryginały, ktore w miare trzymają Ja mam takie szczęście że moja mama dość często jeździ do krajów z poza UE (Rosja, Ukraina, Kazachstan). Zawsze na lotniskach w strefie wolnocłowej kupuje perfumy i różnica w cenie jest duża. Poza tym często są jakieś promocje. chodzilo mi raczej o cos bardziej netowego, bo na allegro mozna znalezc bardz wiele roznego rodzaju pachnidel ale jakosc wiekszosci odbiega znacznie od orginalu ;/
|
Do góry
|
|
|
|
#1095064 - 30/03/2007 21:08
[Re: TELE]
|
veteran
|
chodzi mi o francje czy UK a nie o turecki szit. ja kupuje wszystko na lotniskach, jest taniej niz na mieście ale szalu nie ma, ale przynajmniej mam pewność, że mam oryginały, ktore w miare trzymają Ja mam takie szczęście że moja mama dość często jeździ do krajów z poza UE (Rosja, Ukraina, Kazachstan). Zawsze na lotniskach w strefie wolnocłowej kupuje perfumy i różnica w cenie jest duża. Poza tym często są jakieś promocje. chodzilo mi raczej o cos bardziej netowego, bo na allegro mozna znalezc bardz wiele roznego rodzaju pachnidel ale jakosc wiekszosci odbiega znacznie od orginalu ;/ Jak już coś kupuje nie na duty free to są to jakiś testery, załatwia mi ojciec albo kumpel. Ceny w miare przystępne np. Channel Allure 100 ml za 150 złotych 
|
Do góry
|
|
|
|
#1096684 - 31/03/2007 04:53
|
member
Meldunek: 05/03/2005
|
C.K. "Eternity" - tylko niego używam  Raczej romantyczny niż sportowy ;), brak metalicznego odcienia, raczej słodki choć wszystko w granicach normy - bez żadnych wyżygastości...  Tak właściwie... Na allegro jest dużo różnych ofert z perfumami. Pomijając te podróby - lepiej jest kupować produkt oryginalny czy oryginalny tester? Podobno tester jest wytrzymalszy, ale jak to jest z ich rzeczywistą jakością?
|
Do góry
|
|
|
|
#1097273 - 31/03/2007 17:36
[Re: conq]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/02/2006
|
Mam kilka...w zależności od okazji  1. Paco Rabanne - Ultraviolet...ma coś w sobie, dlatego na szczególne okazje (zakupiony o ile pamiętam za 20 E/50 ml w Duty Free Shop) 2. Lacoste pour Homme...na co dzień 3. Puma Red & White...jak wyżej Mam blisko Duty Free Shop - 2 km  więc z zakupem no problem, często jakieś promo, kiedyś większe różnice w cenach...a teraz... Ale nie zdarzyło się by zakupione perfumy trzymały krótko zapach. To tyle... Pozdrawiam!
|
Do góry
|
|
|
|
#1135676 - 14/04/2007 00:35
[Re: (J)]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Ja wlasnie zostalem posiadaczem Chanel Allure Homme Sport  Wzialem sobie kuzynke, zeby miec plec piekna od razu do testowania no i plus fajna eskpedientka, tez wydawala opinie  Dostalem tez rabat  , a przy kasie wytargowalem jeszcze drugie tyle  A sprawdzalem jezzcze 2 hugo bossy, Ralpha Laurena i Zegne. Ale Chanel juz dziala chyba, bo siedze teraz w kafejce, ktora prowadzi jakas mloda kobieta i juz mi reszte zle wydala 
|
Do góry
|
|
|
|
#1135814 - 14/04/2007 01:03
[Re: nOcnY]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Tam gdzie bylem cena startowa to 308 :| Ale zaplacilem 40zl mniej Ale w necie http://www.ceneo.pl/100587Hugo Boss troche tanszy byl cos ponad 200.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|