Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#1043352 - 13/03/2007 19:04 Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III)
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004

Pogoń na sprzedaż, wiceprezesi zawieszeni

Tak w skrócie można określić dzisiejsze obrady Rady Nadzorczej Pogoni Szczecin. Zarówno Krzysztof Waszak jak i Marek Pawlak zostali zawieszeni z funkcji wiceprezesów klubu.
Drugą znaczącą uchwałą rady była zgoda na sprzedaż akcji Pogoni zagranicznemu inwestorowi.

źródło: http://www.ligowiec.net

Czyli... burdelu w Pogoni ciąg dalszy ;\)

Do góry
Bonus: Unibet
#1043428 - 13/03/2007 19:17 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: Bzyku]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Pogoń zbytnio mnie nie interesuje, bo niczego do polskiej piłki nie wnosi.
Z bukmacherskiego punktu widzenia, to zwyciestwo Arki jest bardzo prawdopodobne, choć zdaje się, że w czwartek mogą zapaść bardzo niekorzystne informacje dla tej drużyny
No i nie wiadomo jak Arka sobie poradzi na... doch frontach, bo podejmuje i Pogoń i Łęczną
Tak przynajmniej wynika z wklejonego terminarza, he, he

Ja zacznę od ostatniego meczu, który jest megahitem kolejki
Legia ponoć wciąż walczy o mistrza, a wyjeżdża do lidera

GKS Bełchatów - Legia
W ekstraklasie Legia przegrała już pięć razy.
Pojawiają się głosy, że Wdowczyk nie ma kim grać, bo piłkarzom brakuje ambicji lub umiejętności
Ale czyja to wina ?
Z Quattary chciano zrobić "murzyna" i gra on teraz w II Bundeslidze
Legia oddała Jarzębowskiego i jest on dziś kluczowym graczem... lidera z Bełchatowa !
Djokovic wzmocnił... Koronę.
Wdowczyk oddał za darmo Chmiesta, którego gole zapewniły Odrze utrzymanie, a transfer do Bragi zasilił budżet Wodzisławian o blisko milion za wypożyczenie !
Oddano Chmiesta, a zostawiono Włodarczyka ( sic! )
Kupiono także Grzelaka, który w pierwszej lidze strzelił raptem 6 goli
Wcześniej kupiono wyrzuconego za picie Burkhardta za 650 tysięcy euro !
Młodzi nie dostali szansy ( Smoliński, Zjawiński ), w rozwoju cofnęli się Korzym i Janczyk.
Roger i Edson grają gorzej niż w poprzednim sezonie
Totalnie zawodzą Surma, Burkhardt i Vukovic, a mający ich zastąpić "wirtuoz" Junior nawet nie zaistniał w zespole !
Podobnie jak wcześniej Gottwald, Elton, Hugo i paru innych
Bronowicki nie wybija się ponad przeciętność, a jedynym zawodnikiem, który nie zawodzi to Radovic.
Taktyka Legii jest uboga - nic nie stracić i liczyć, że coś wpadnie
Wykonanie tej prymitywnej taktyki i tak przerasta zespół !
Wystarczy zamknąć Legii skrzydła ( co nie jest trudne ) i stołeczni nie istnieją, bo Surma i Vukovic to masakra, jeszcze gorzej wypada Burkhardt.
Legii brakuje wiary i determinacji, czyli tych czynników, dzięki którym zdominowała ligę rok temu
W Bełchatowie Legia będzie walczyć, chcąc się zrehabilitować...
Ale tak już było z Szachtarem i Austrią, te mecze miały przynieść nową jakość po serii wpadek
Pamiętamy, jak to się skończyło...
GKS Bełchatów ma w swoich szeregach takich graczy jak Fąfara, Pietrasiak, Garguła, Strąk, Wróbel, Ujek, Nowak
GKS Bełchatów ma nie tylko graczy, którzy są w wybornej formie.
GKS Bełchatów to przede wszystkim świetnie rozumiejący się zespół
Dowodzi nim Orest Lenczyk
Czy dzisiejsza Legia ma tyle atutów ?
GKS Bełchatów - Legia 1

Do góry
#1043459 - 13/03/2007 19:23 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: rene]
Sobol Offline
old hand

Meldunek: 02/03/2007
Surma i Vuko zawodza ? nie bede komentowal i nie zgadzam sie z typem.

Do góry
#1043579 - 13/03/2007 19:43 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: Sobol]
Domingos Offline
veteran

Meldunek: 02/05/2003
Arka-Pogoń

Tak na szybkiego 2 zdania

sredni kurs na Arke 1,6-1,7 troszke malo , ale profesja poki co placi 2,0 i to jest atrakcyjny kurs na to spotkanie , znajac zycie w piatek,sobote bedzie 1,5 co bedzie calkowicie nieoplacalne , lepiej zagrac wtedy UNDERKA

Blizsze informacje na temat Arki w sobote rano

Do góry
#1044339 - 13/03/2007 21:54 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: Domingos]
buster Offline
addict

Meldunek: 16/08/2005
Unibet

Orange Ekstraklasa: Następny trener Legii Warszawa
Kto będzie następnym trenerem Legii Warszawa?
Wypłaty tylko w przypadku zwycięzców. Inni na żądanie. Zakłady nieważne jeśli D. Wdowczyk pozostanie trenerem do 15 kwietnia 2007.

Urban, J 1.75
Stawowy, W 2.25
Trzeciak, M 4.00
Kasperczak, H 5.00
Zieliński, J 25.00
Tarasiewicz, R 25.00
Engel, J 50.00
Jabłoński, M 50.00
Boniek, Z 100.00

jakies propozycje?

media piszą o Stawowym i Urbanie

ja bym postawił na Trzeciaka - w polskich klubach funkcja dyrektora sportowego to czesto taka poczekalnia do zajęcia miejsca obecnego trenera

Inni na żądanie - więc mozna Unibetowi kogos jeszcze zaproponować \:\)

Do góry
#1044358 - 13/03/2007 21:56 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: buster]
bolo_lacznik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/12/2004

ps. sorki \:D

A co ma piernik do wiatraka. Takich bez sensów już dawno nie czytałem. Może jednak porozmawiamy o lidze?.

Edited by Ignorator (14/03/2007 13:12)

Do góry
#1045117 - 14/03/2007 10:20 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: bolo_lacznik]
MarcoviaMarki Offline
old hand

Meldunek: 11/07/2003

Co do trenera to są duże szanse na zmianę trenera. Ja bym stawiał na Urbana albo Trzeciaka. Obecnie Legia to przedsiębiorstwo nastawione na zarobki, a nie na wyniki. W dodatku zarządzane na wzór PZPN'u. Właściciele klubu nie ma pojęcia o sporcie, traktują klub jak inwestycje. Kupują piłkarzy po to, żeby ich wypromować i sprzedać z zyskiem. Jak widać robią to nieudolnie. Urban i Trzeciak znają się na marketingu i dlatego mają największe szanse. Stawowy i Kasperczak są niepokorni, a tego działacze nie lubią.

Jeszcze odnośnie meczu Legii w Bełchatowie to podobnie jak większość stołecznych kibiców, nie widzę tam szans na jakiś choćby punkcik. Atmosfera w klubie niemiła. Wiosenne mecze to nie wpadki ale aktualna forma Legii. Fabiański będzie miał sporo roboty w Bełchatowie. Dlatego zastanawiam się nad zagraniem na gospodarzy i under 2.5 Dokładny wynik to 1:0, 2:0.

Edited by Ignorator (14/03/2007 13:11)

Do góry
#1045142 - 14/03/2007 10:39 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: MarcoviaMarki]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
ja też podzielam zdanie rene i MarcoviaMarki, mimo że do meczu GKS Bełchatów - Legie jeszcze kilka dni to ja już zagrałem na zwycięstwo gospodarzy. Naprawdę zastanawia mnie fakt czemu buki wystawiły kursy w granicach 2.30-2.40 na wygraną gospodarzy.

Bełchatów co widać po wynikach doskonale przygotowany jest do rundy, przynajmniej w tymmomencie. Wygrywa kazdy mecz, czy to w lidze czy w PE Ekstraklasy i to wyraźnie, nie tracąc przy tym bramek. Ja już przed meczem z Dyskobolią pisałem, że Legia nie ma napastnika, który by mógł wziąsć na barki ciężar zdobywania goli. Nigdy nie zrozumiem czemu w takiej drużynie jak Legia wciąż gra Włodarczyk?? A Jańczyk, fakt to dobry zawodnik ale on powinien grac przy jakimś doświadczonym napastniku a nie w parze z Korzymem. Może tym młodym piłkarzom wyjść kilka meczy, ale MP Legii niestety nie dadzą.
Co do trenera Wdowczyka to juz w Kielcach kibice uważali, że jest medialny ale poprostu jest słaby. Własciwie jedyne co potrafi to stałe fragmenty, tak to porażka. Ale pojawia się w mediach, jest elokwentny to go media lubią.
A Bełchatów?? Sam mnie zaskakuje, naprawdę jak się ich ogląda to wydaje się, że gra w piłke sprawia im przyjemnośc. Ostatnio rezerwy Bełchatowo rozbiły rezerwy Legii 3:0. W niedziele, także nie widzę szans aby Legia cos ugrała na boisku lidera.

A i mam pytanie do Sobola?? Jeśli się nie zgadzasz z typem to może byś uzasadnił swoją wypowiedź i odwiódł nas od grania na GKS Bełchatów!!

Do góry
#1045161 - 14/03/2007 10:52 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: drfocus]
xiqq Offline
addict

Meldunek: 24/09/2006
sobol jest chyba z wawy:D

Temat Orange Ekstraklasa nie jest miejscem na zabawy detektywistyczne a na konkretną rozmowe o naszej piłce.

Edited by Ignorator (14/03/2007 13:10)

Do góry
#1045163 - 14/03/2007 10:54 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: drfocus]
pycio26 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/10/2005
Ja biorę kurs na Zagłębie z Cracovią w profie z pocałowaniem w rękę!!

- Zagłębie gra naprawdę bardzo dobry futbol. Szybkie, składne akcje i stałe fragmenty gry są na prawdę bardzo groźne. Zawodnicy grają bez żadnych kompleksów (kiwki itp) i pressing jaki stosują gracze Zagłębia już na połowie rywala jest bardzo skuteczny.

- Cracovia zdobyła już 4 pkt w tej rundzie, ale jej gra zdecydowanie na te pkty nie zasługuje, bardzo wiele błędów w obronie, które z wielkim szczęściem i trudem łatał Cabaj.

Tak więc Zagłębie pokona po raz pierwszy Cabaja w tej rundzie, który mimo swojej dobrej postawy miał bardzo wiele szczęścia w meczach z Legią i Odrą.
Nie rozumiem skąd takie kursy ?!

Cracovia - Zagłębie 2 po kursie 2.5

Do góry
#1045193 - 14/03/2007 11:12 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: pycio26]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Widzę, żę granie Bełchatowa staje się typową "masówką" ale podobnie jak przedmówcy nie widzę innego rozwiązaania. Jeżeli nie damy się omamić nazwie "Legia", to nie widzę żadnych argumentów przemawiających na korzyść stołecznych. Bełchatów gra naprawdę ciekawą i przede wszystkim skuteczną piłkę. Kibice już zdążyli zapomnieć o Matusiaku i mają nowych idoli. Kurs w granicach 2.30-2.40 warto grać już dzisiaj, bo do weekendu zdąży spaść \:\)

Cracovia - Zagłębie
Ciekawe czy podstawowi piłkarze Cracovii zdążą się wykurować na mecz z Zagłębiem ? Nawet jeżeli im się to uda, to na pewno nie będą w stanie wytrzymać trudów całego spotkania, dlatego podobnie jak Pycio zagram na ekipę z Lubina.

Do góry
#1045281 - 14/03/2007 12:29 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: Szewa]
Sobol Offline
old hand

Co gra takiego Belchatow? Ogladalem mecz Widzewa i gdyby np Aleksander wykorzystal setke to nie wiadomo jakby mecz sie potoczyl. Wedlug mnie Legia ma bardziej wartosciowych zawodnikow i oni wreszcie zaczna grac a kiedy bedzie odpowiedniejszy moment?

Przez wielu sa skresleni , graja z liderem.

PS xigg jestem z Kielc ale uwazam ze warto grac na Legie. I ja napewno to zrobie.

Do góry
#1045493 - 14/03/2007 15:09 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: Sobol]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Sobol
Problemem Widzewa było to, że nie wykorzystali sytuacji.
Jeszcze raz piszę - nie wykorzystali.
Dwie takie sytuacje mieli w całym meczu. GKS tych sytuacji miał znacznie wiecej i WYKORZYSTAŁ trzy.
Co by było, gdyby...
Czy to ważne?
Było 3:0 i taki wynik poszedł w świat.

Jeśli nie widziasz, "co takiego gra Bełchatów" to nie będę ci tłumaczył, bo już to pisalem i powtarzać się nie zamierzam.

O.K.
Piszesz, że Legia ma bardziej wartościowych zawodników.
Mógłbyś ich chociaż wymienić, bo moim zdanie w chwili obecnej tylko Radovic gra dobrze. Reszta to masakra. Nawet Fabiański gra słabiej, o czym świadczy gol Sikory. Fabian był źle ustawiony

Do góry
#1045494 - 14/03/2007 15:09 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: Sobol]
Inzaghi78 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/02/2004
A ja wam powiem jedno, jako kibic Widzewa mam jasno okreslony stosunek do Legii i chyba kazdy wie jaki:)))
Chcialbym zeby Belchatow rozbil Legie jak tylko sie da ale uwazam ze Legia tego nie przegra i w poniedzialek bedzie wielki placz obstawiajacych!!!!
To ze nie lubie (delikatnie mowiac) Legii nie oznacza ze nie moge byc obiektywny.
Bylem teraz w niedziele na meczu i uwazam ze Belchatow nie jest tak silny jak sie kazdemu wydaje a wygrac 3-0 ze slabym Widzewem, ktory jakby nie patrzec mial trzy setki:(( i 6-0 z jeszcze slabsza Leczna to zaden wyznacznik
Widzialem mecze wszystkich druzyn w naszej ekstraklasie i uwazam ze najlepiej w tej chwili gra Zaglebie Lubin, doskonala taktyka, wysmienicie ulozony zespol + indywidualne wyszkolenie zawodnikow

Gks B.- Legia typ.x2 7/10

Do góry
#1045505 - 14/03/2007 15:19 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: rene]
Sobol Offline
old hand

Originally Posted By: rene
Sobol
Problemem Widzewa było to, że nie wykorzystali sytuacji.
Jeszcze raz piszę - nie wykorzystali.
Dwie takie sytuacje mieli w całym meczu. GKS tych sytuacji miał znacznie wiecej i WYKORZYSTAŁ trzy.
Co by było, gdyby...
Czy to ważne?
Było 3:0 i taki wynik poszedł w świat.

Jeśli nie widziasz, "co takiego gra Bełchatów" to nie będę ci tłumaczył, bo już to pisalem i powtarzać się nie zamierzam.

O.K.
Piszesz, że Legia ma bardziej wartościowych zawodników.
Mógłbyś ich chociaż wymienić, bo moim zdanie w chwili obecnej tylko Radovic gra dobrze. Reszta to masakra. Nawet Fabiański gra słabiej, o czym świadczy gol Sikory. Fabian był źle ustawiony
Chlopie ja zauwazylem ze Ty palasz nienawiscia do niektorych druzyn i na sile probujesz na tym forum jakie one nie sa slabe. Legie nie raz widzialem na zywo i wiem na co ich stac. Wystarczy ze zagraja mecz podobny do tego z Cracovia ,tylko poprawia skutecznosc i o wynik jestem spokojny.

Co do Fabianskiego nie bede komentowal. Sadzisz ze bramkarz ma przez 90 minut stac przywiazany do lini bramkowej gdy akcja jest na 30-40 metrze? Wyszedl Sikorze strzal "fuks" zycia i tyle. Fabian nie ponosi winy przy tej bramce

Do góry
#1045518 - 14/03/2007 15:35 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: Sobol]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Oj Sobol, po pierwsze nazwiska nie grają, może i są wartościowymi zawodnikami, ale taki Grzelak np. jest bez formy.

Mówisz o strzale życia Sikory, a ja Ci przypomne akcje gdzie ten sam zawodnik nie strzlil bramki z metra do pustej!!!! Legia grała przeciętnie jesienią i co zrobiła zimą?? Kupiła za straszne pieniądze Grzelaka, który w barwach stołecznych jeszcze nie strzelił bramiki.

Ja też nie wierze, ze GKS będzie tak grał całą runde, ale na dzień dzisisjeszy są przygotowani wyśmienicie a co najwazniejsze skuteczni. Jedynie co mogę się nie zgodzić do tego co piszę rene to do Fabianskiego, który jest chyba najlepszym zawodnikiem Legii w tym momencie.

Aha i wątpie czy znowu będzie taki pęd na granie na Bełchatów, gdyż dalej mnóstwo osób gra na Legie bo to Legia.
Sobol Tobie się dziwie tym bardziej, gdyż napewno pamiętasz, że Wdowczyk wcale nie osiągal takich super wyników w Kielcach i kibice nie dokońca byli zachwyceni postawą Koronki. Jak odszedł z Kielc nie pamiętam, aby ktoś za nim płakał!!

Do góry
#1045537 - 14/03/2007 15:50 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: drfocus]
crossmen Offline
old hand

Meldunek: 29/05/2006
panowie co za głupoty wypisujecie o wdowczyku i jego pracy w kielcach , wyciągnął ich z 3 ligi do 2 potem wzmocnił , na jesień
wyniki były super tylko legia mu numer wykręciła i zanim kontrakt rozwiązał a wcale w kielcach nie było to łatwe , został
na lodzie,zostawił w kielcach zespół wieczorkowi gotowy do awansu , także tamten nic nie musiał robic zeby nie popsuc niczego.takby kielce grały , ale w picipolo w miechowie .
a co do legii faktycznie gra słabo , natomiast panowie zapominacie o jednej sprawie : bełchatów jesień miał super , ale na wiosnę jeszcze się nie zmierzył poza cieńką łęczną grającą w 9
i słabym widzewem z jakąś mocniejszą drużyną, takze wszystko przed nimi i dopiero mecz z legią i innymi drużynami ze szpicy pokaze co gks bot jest wart
natomiast zwalniac trenera po 2-4 kolejkach to totalny debilizm
kompletny brak profesjinalizmu

Do góry
#1045553 - 14/03/2007 16:05 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: crossmen]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Wdowczyk w Kielcach w pierwszym sezonie przegrał awans z Cracovią, potem fakt awansował do 2 ligi, ale z takim składem i budżetem to prawie każdy by awansował. I cięzko mi to mówić, ale sam jestem ciekaw ile meczy na 3 froncie nie do końca było czystych!! W 3 lidze budżet Kielczan był chyba 2 razy większy niż drugiej drużyny!! Jeśli chodzi o przygotowanie do awnasu do ekstraklasy to zostawiając Korone po jesieni zostawil ją z tego co pamiętam na 3 miejscu, które to dawało "tylko" baraże. Budżet klubu Korona także z tego co pamiętam miała największy w II lidze. I to dopiero wiosną pod wodzą Wieczorka Korona przeskoczyła Arke i Bełchatów i na kolejkę przed końcem zapewniła sobie awans i 1 miejsce i to na boisku właśnie w Bełchatowie wygrywając 2-1.
Fakt może GKS nie grał z jakimis potentatami ale oba mecze bez problemu wygrał i ma 6 pkt. A czy znów Legia grała z jakimiś wyśmienitymi ekipami?? Nie!! Grała z drużynami ze środka tabeli zdobywając tylko 1 punkt i nie potrafiąc strzlić bramki!!

Do góry
#1045571 - 14/03/2007 16:15 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: drfocus]
crossmen Offline
old hand

Meldunek: 29/05/2006
co do wdowczyka - zostaniemy przy swoich zdaniach -
co do legii zgoda - jest słaba jak na razie - ale mówię decydujące będą mecze między drużynami z czołówki tzw o 6 pkt
i wtedy wyjdzie , która ekipa jest mocna a która nie . a nie po 2 kolejkach - już gks bot mistrzem - trochę trzeżwości w ocenie.
pozdro

Do góry
#1045579 - 14/03/2007 16:18 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: crossmen]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

crossmen, ale ja uważam, że GKS mistrzem nie będzie bo formę złapali za wcześnie i już w kwietniu i Maju będą gubili punkty i mistrzem będzie........... Korona \:\)

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro