#1043428 - 13/03/2007 19:17
Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III)
[Re: Bzyku]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Pogoń zbytnio mnie nie interesuje, bo niczego do polskiej piłki nie wnosi. Z bukmacherskiego punktu widzenia, to zwyciestwo Arki jest bardzo prawdopodobne, choć zdaje się, że w czwartek mogą zapaść bardzo niekorzystne informacje dla tej drużyny No i nie wiadomo jak Arka sobie poradzi na... doch frontach, bo podejmuje i Pogoń i Łęczną Tak przynajmniej wynika z wklejonego terminarza, he, he
Ja zacznę od ostatniego meczu, który jest megahitem kolejki Legia ponoć wciąż walczy o mistrza, a wyjeżdża do lidera
GKS Bełchatów - Legia W ekstraklasie Legia przegrała już pięć razy. Pojawiają się głosy, że Wdowczyk nie ma kim grać, bo piłkarzom brakuje ambicji lub umiejętności Ale czyja to wina ? Z Quattary chciano zrobić "murzyna" i gra on teraz w II Bundeslidze Legia oddała Jarzębowskiego i jest on dziś kluczowym graczem... lidera z Bełchatowa ! Djokovic wzmocnił... Koronę. Wdowczyk oddał za darmo Chmiesta, którego gole zapewniły Odrze utrzymanie, a transfer do Bragi zasilił budżet Wodzisławian o blisko milion za wypożyczenie ! Oddano Chmiesta, a zostawiono Włodarczyka ( sic! ) Kupiono także Grzelaka, który w pierwszej lidze strzelił raptem 6 goli Wcześniej kupiono wyrzuconego za picie Burkhardta za 650 tysięcy euro ! Młodzi nie dostali szansy ( Smoliński, Zjawiński ), w rozwoju cofnęli się Korzym i Janczyk. Roger i Edson grają gorzej niż w poprzednim sezonie Totalnie zawodzą Surma, Burkhardt i Vukovic, a mający ich zastąpić "wirtuoz" Junior nawet nie zaistniał w zespole ! Podobnie jak wcześniej Gottwald, Elton, Hugo i paru innych Bronowicki nie wybija się ponad przeciętność, a jedynym zawodnikiem, który nie zawodzi to Radovic. Taktyka Legii jest uboga - nic nie stracić i liczyć, że coś wpadnie Wykonanie tej prymitywnej taktyki i tak przerasta zespół ! Wystarczy zamknąć Legii skrzydła ( co nie jest trudne ) i stołeczni nie istnieją, bo Surma i Vukovic to masakra, jeszcze gorzej wypada Burkhardt. Legii brakuje wiary i determinacji, czyli tych czynników, dzięki którym zdominowała ligę rok temu W Bełchatowie Legia będzie walczyć, chcąc się zrehabilitować... Ale tak już było z Szachtarem i Austrią, te mecze miały przynieść nową jakość po serii wpadek Pamiętamy, jak to się skończyło... GKS Bełchatów ma w swoich szeregach takich graczy jak Fąfara, Pietrasiak, Garguła, Strąk, Wróbel, Ujek, Nowak GKS Bełchatów ma nie tylko graczy, którzy są w wybornej formie. GKS Bełchatów to przede wszystkim świetnie rozumiejący się zespół Dowodzi nim Orest Lenczyk Czy dzisiejsza Legia ma tyle atutów ? GKS Bełchatów - Legia 1
|
Do góry
|
|
|
|
#1043459 - 13/03/2007 19:23
[Re: rene]
|
old hand
Meldunek: 02/03/2007
|
Surma i Vuko zawodza ? nie bede komentowal i nie zgadzam sie z typem.
|
Do góry
|
|
|
|
#1043579 - 13/03/2007 19:43
[Re: Sobol]
|
veteran
Meldunek: 02/05/2003
|
Arka-Pogoń
Tak na szybkiego 2 zdania
sredni kurs na Arke 1,6-1,7 troszke malo , ale profesja poki co placi 2,0 i to jest atrakcyjny kurs na to spotkanie , znajac zycie w piatek,sobote bedzie 1,5 co bedzie calkowicie nieoplacalne , lepiej zagrac wtedy UNDERKA
Blizsze informacje na temat Arki w sobote rano
|
Do góry
|
|
|
|
#1044339 - 13/03/2007 21:54
[Re: Domingos]
|
addict
Meldunek: 16/08/2005
|
UnibetOrange Ekstraklasa: Następny trener Legii Warszawa Kto będzie następnym trenerem Legii Warszawa? Wypłaty tylko w przypadku zwycięzców. Inni na żądanie. Zakłady nieważne jeśli D. Wdowczyk pozostanie trenerem do 15 kwietnia 2007. Urban, J 1.75 Stawowy, W 2.25 Trzeciak, M 4.00 Kasperczak, H 5.00 Zieliński, J 25.00 Tarasiewicz, R 25.00 Engel, J 50.00 Jabłoński, M 50.00 Boniek, Z 100.00 jakies propozycje? media piszą o Stawowym i Urbanie ja bym postawił na Trzeciaka - w polskich klubach funkcja dyrektora sportowego to czesto taka poczekalnia do zajęcia miejsca obecnego trenera Inni na żądanie - więc mozna Unibetowi kogos jeszcze zaproponować ![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#1045117 - 14/03/2007 10:20
[Re: bolo_lacznik]
|
old hand
Meldunek: 11/07/2003
|
Co do trenera to są duże szanse na zmianę trenera. Ja bym stawiał na Urbana albo Trzeciaka. Obecnie Legia to przedsiębiorstwo nastawione na zarobki, a nie na wyniki. W dodatku zarządzane na wzór PZPN'u. Właściciele klubu nie ma pojęcia o sporcie, traktują klub jak inwestycje. Kupują piłkarzy po to, żeby ich wypromować i sprzedać z zyskiem. Jak widać robią to nieudolnie. Urban i Trzeciak znają się na marketingu i dlatego mają największe szanse. Stawowy i Kasperczak są niepokorni, a tego działacze nie lubią.
Jeszcze odnośnie meczu Legii w Bełchatowie to podobnie jak większość stołecznych kibiców, nie widzę tam szans na jakiś choćby punkcik. Atmosfera w klubie niemiła. Wiosenne mecze to nie wpadki ale aktualna forma Legii. Fabiański będzie miał sporo roboty w Bełchatowie. Dlatego zastanawiam się nad zagraniem na gospodarzy i under 2.5 Dokładny wynik to 1:0, 2:0.
Edited by Ignorator (14/03/2007 13:11)
|
Do góry
|
|
|
|
#1045142 - 14/03/2007 10:39
[Re: MarcoviaMarki]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/03/2006
|
ja też podzielam zdanie rene i MarcoviaMarki, mimo że do meczu GKS Bełchatów - Legie jeszcze kilka dni to ja już zagrałem na zwycięstwo gospodarzy. Naprawdę zastanawia mnie fakt czemu buki wystawiły kursy w granicach 2.30-2.40 na wygraną gospodarzy.
Bełchatów co widać po wynikach doskonale przygotowany jest do rundy, przynajmniej w tymmomencie. Wygrywa kazdy mecz, czy to w lidze czy w PE Ekstraklasy i to wyraźnie, nie tracąc przy tym bramek. Ja już przed meczem z Dyskobolią pisałem, że Legia nie ma napastnika, który by mógł wziąsć na barki ciężar zdobywania goli. Nigdy nie zrozumiem czemu w takiej drużynie jak Legia wciąż gra Włodarczyk?? A Jańczyk, fakt to dobry zawodnik ale on powinien grac przy jakimś doświadczonym napastniku a nie w parze z Korzymem. Może tym młodym piłkarzom wyjść kilka meczy, ale MP Legii niestety nie dadzą. Co do trenera Wdowczyka to juz w Kielcach kibice uważali, że jest medialny ale poprostu jest słaby. Własciwie jedyne co potrafi to stałe fragmenty, tak to porażka. Ale pojawia się w mediach, jest elokwentny to go media lubią. A Bełchatów?? Sam mnie zaskakuje, naprawdę jak się ich ogląda to wydaje się, że gra w piłke sprawia im przyjemnośc. Ostatnio rezerwy Bełchatowo rozbiły rezerwy Legii 3:0. W niedziele, także nie widzę szans aby Legia cos ugrała na boisku lidera.
A i mam pytanie do Sobola?? Jeśli się nie zgadzasz z typem to może byś uzasadnił swoją wypowiedź i odwiódł nas od grania na GKS Bełchatów!!
|
Do góry
|
|
|
|
#1045161 - 14/03/2007 10:52
[Re: drfocus]
|
addict
Meldunek: 24/09/2006
|
sobol jest chyba z wawy:D
Temat Orange Ekstraklasa nie jest miejscem na zabawy detektywistyczne a na konkretną rozmowe o naszej piłce.
Edited by Ignorator (14/03/2007 13:10)
|
Do góry
|
|
|
|
#1045193 - 14/03/2007 11:12
[Re: pycio26]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Widzę, żę granie Bełchatowa staje się typową "masówką" ale podobnie jak przedmówcy nie widzę innego rozwiązaania. Jeżeli nie damy się omamić nazwie "Legia", to nie widzę żadnych argumentów przemawiających na korzyść stołecznych. Bełchatów gra naprawdę ciekawą i przede wszystkim skuteczną piłkę. Kibice już zdążyli zapomnieć o Matusiaku i mają nowych idoli. Kurs w granicach 2.30-2.40 warto grać już dzisiaj, bo do weekendu zdąży spaść ![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) Cracovia - Zagłębie Ciekawe czy podstawowi piłkarze Cracovii zdążą się wykurować na mecz z Zagłębiem ? Nawet jeżeli im się to uda, to na pewno nie będą w stanie wytrzymać trudów całego spotkania, dlatego podobnie jak Pycio zagram na ekipę z Lubina.
|
Do góry
|
|
|
|
#1045281 - 14/03/2007 12:29
[Re: Szewa]
|
old hand
|
Co gra takiego Belchatow? Ogladalem mecz Widzewa i gdyby np Aleksander wykorzystal setke to nie wiadomo jakby mecz sie potoczyl. Wedlug mnie Legia ma bardziej wartosciowych zawodnikow i oni wreszcie zaczna grac a kiedy bedzie odpowiedniejszy moment?
Przez wielu sa skresleni , graja z liderem.
PS xigg jestem z Kielc ale uwazam ze warto grac na Legie. I ja napewno to zrobie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1045505 - 14/03/2007 15:19
[Re: rene]
|
old hand
|
Sobol Problemem Widzewa było to, że nie wykorzystali sytuacji. Jeszcze raz piszę - nie wykorzystali. Dwie takie sytuacje mieli w całym meczu. GKS tych sytuacji miał znacznie wiecej i WYKORZYSTAŁ trzy. Co by było, gdyby... Czy to ważne? Było 3:0 i taki wynik poszedł w świat.
Jeśli nie widziasz, "co takiego gra Bełchatów" to nie będę ci tłumaczył, bo już to pisalem i powtarzać się nie zamierzam.
O.K. Piszesz, że Legia ma bardziej wartościowych zawodników. Mógłbyś ich chociaż wymienić, bo moim zdanie w chwili obecnej tylko Radovic gra dobrze. Reszta to masakra. Nawet Fabiański gra słabiej, o czym świadczy gol Sikory. Fabian był źle ustawiony Chlopie ja zauwazylem ze Ty palasz nienawiscia do niektorych druzyn i na sile probujesz na tym forum jakie one nie sa slabe. Legie nie raz widzialem na zywo i wiem na co ich stac. Wystarczy ze zagraja mecz podobny do tego z Cracovia ,tylko poprawia skutecznosc i o wynik jestem spokojny. Co do Fabianskiego nie bede komentowal. Sadzisz ze bramkarz ma przez 90 minut stac przywiazany do lini bramkowej gdy akcja jest na 30-40 metrze? Wyszedl Sikorze strzal "fuks" zycia i tyle. Fabian nie ponosi winy przy tej bramce
|
Do góry
|
|
|
|
#1045518 - 14/03/2007 15:35
[Re: Sobol]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/03/2006
|
Oj Sobol, po pierwsze nazwiska nie grają, może i są wartościowymi zawodnikami, ale taki Grzelak np. jest bez formy.
Mówisz o strzale życia Sikory, a ja Ci przypomne akcje gdzie ten sam zawodnik nie strzlil bramki z metra do pustej!!!! Legia grała przeciętnie jesienią i co zrobiła zimą?? Kupiła za straszne pieniądze Grzelaka, który w barwach stołecznych jeszcze nie strzelił bramiki.
Ja też nie wierze, ze GKS będzie tak grał całą runde, ale na dzień dzisisjeszy są przygotowani wyśmienicie a co najwazniejsze skuteczni. Jedynie co mogę się nie zgodzić do tego co piszę rene to do Fabianskiego, który jest chyba najlepszym zawodnikiem Legii w tym momencie.
Aha i wątpie czy znowu będzie taki pęd na granie na Bełchatów, gdyż dalej mnóstwo osób gra na Legie bo to Legia. Sobol Tobie się dziwie tym bardziej, gdyż napewno pamiętasz, że Wdowczyk wcale nie osiągal takich super wyników w Kielcach i kibice nie dokońca byli zachwyceni postawą Koronki. Jak odszedł z Kielc nie pamiętam, aby ktoś za nim płakał!!
|
Do góry
|
|
|
|
|
|