mBank ma najgorsza platforme. Na wszystkich forach co jakichs czas sie pojawiaja posty ludzi, ktorzy bluzgaja z powodu tego DM. Po prostu to jest to dla naprawde poczatkujacych. Znam ludzi, ktorzy maja tam rachunki i jedynie co mowia dobrego to ze jest tani. I nic wiecej. Bardzo uboga oferta, nieraz problemy z dzialaniem. Ja bym tam na pewno nie chcial miec rachunku bo jesli sie gra to powinno miec sie jakas pewnosc, ze to nie siadzie. Mbank naprawde bardzo malo oferuje.
To jak jest wazne dobre dzialanie moglem sie przekonac dzis: wystarczy, ze net mi siadl na 10 minut i juz sie na maxa poddenrwowalem. Stracilem moze 20zeta ale przy nieduzej transakcji. Po prostu gdy skladalem zlecenia siadl net. I dlatego najgorsza rzecza przy grze na gieldzie jest jak siadzie DM. Net tez moze pasc ale to juz nie ma wspolnego nic z DM.Oczywiscie jak siadzie net to mozna skladac zlecenia telefonicznie ale ja nie mam zamiaru sie w cos takiego bawic.
Ja mam w bossa.pl , jest tanio bo prowizja standard (0,39%/5zl), bez oplat. Jedynie dostep bez opoznien do newsow i jedna oferta kosztuje 19 zeta ale jesli ma sie niezly obrot to gratis. W mBanku chyba duzej roznicy nie ma ale jesli chodzi o profesjonalizm i jakosc jest ogromna.
Nie reklamuje tu mojego DM ale radze bardziej sie zastanowic przez wyborem DM. mBank po prostu dal eMaklera jako dodatek i nie jest to dla nich priorytet. natomiast pozostale DM raczej sa profesjonalne, maja swoje siedziby, duzy sztab ludzi i dobra pomoc w razie czego.
mBank moze starczyc na sam poczatek ale to jest takie ciezkie granie - brak wielu funkcji, ktore moga sie przydac.
Pierniczek: najpierw poucz sie, poczytaj a potem wchodz na GPW. Tym bardziej, ze obecnie mamy niepewny okres. Jesli chodzi o edukacje to bossa.pl chyba przebija wszystkich - maja b. duzo pomocnych informacji dot. gieldy.