#936689 - 06/02/2007 21:46
Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1]
[Re: GBocian]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/04/2005
|
Delecta - Skra under 160.5 @1.65 również w Expekcie Ja czekam jeszcze na kursy wystawione przez Unibet, warto się im przyjrzeć często linie w expekcie są o 20-30 punktów wyższe niż w unibecie a kursy są barddzo ciekawe. Mam nadzieję że jutro przedpołudniem już będą dostępne.
|
Do góry
|
|
|
|
#937588 - 07/02/2007 12:25
[Re: michal_tbg]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/09/2005
|
Co do meczu ze Skra, to nie da sie wygrac, jesli psuje sie 12 zagrywek w secie... Nastomiast w ataku Łuka i momentami Józefacki z Kamuda konczyli na wyższym procencie niż gracze SKRY...
Mimo wszystko nie widze tu innej mozliwosci jak wygrana PZU. Ale galimatias. Zakręcenie na maxa
|
Do góry
|
|
|
|
#937782 - 07/02/2007 13:27
[Re: Rafik 25]
|
old hand
Meldunek: 14/08/2003
|
Co do meczu ze Skra, to nie da sie wygrac, jesli psuje sie 12 zagrywek w secie... Nastomiast w ataku Łuka i momentami Józefacki z Kamuda konczyli na wyższym procencie niż gracze SKRY...
Mimo wszystko nie widze tu innej mozliwosci jak wygrana PZU. Ale galimatias. Zakręcenie na maxa Heh jakoś tak wyszło... Wina chyba wczesno porannych godzin Może sprobujmy jeszcze raz : W meczu ze Skra zadecydowaly bledzy wlasne, gdyby nie seryjnie psute zagrywki, czy jak pisal kryszko błedy w odbiorze Resovia byłaby spokojnie w stanie ugrać seta. Ale trzeba nadmienic, ze SKRA zagrała co najwyżej średnio, dopasowała się do poziomu widowiska... A mimo to wystarczyło to do gładkiej wygranej. W dzisieszym meczu nie widze innej możliwosci jak wygrana PZU: - na srodku Mozdzonek czy Grzyb zdecydowanie przewyzszaja umiejetnosciami Perlowskiego - przyjecie rowniez na korzysc Olsztynian (Bakiewicz, Tanik) - do tego dochodzi rozegranie w postaci Zagumnego (mysle, ze wpadka jak z Jastrzebskim sie nei powtorzy) - jedyna szanse dla Rzeszowian widze w ataku - Jozefacki, Kamuda i Łuka (jesli trafi na swoj dzien, jesli nie Such posadzi go na lawce jak to czesto mialo miejsce) Moim zdaniem nawet pelna hala na Podpromiu nie pomoze... Po kursie 1.46 zagram za medium stake.
|
Do góry
|
|
|
|
#937792 - 07/02/2007 13:33
[Re: craax]
|
veteran
Meldunek: 18/11/2006
|
"Odradzalbym granie na Olsztyn mimo wszystko , bo Resovia jest mocna , a u siebie Resovia jest podwojnie mocna !" Pokazala ta moc w meczu ze SKRA no masz racje , druzyne trzeba okreslic mianem przegranego spotkania 0-3 z mistrezem POLSKI , reszta sie nie liczy , poprzedni sezon sie nie liczy jezeli chodzi o statystyke gry u siebie Resovii , inne wyniki sie nie licza, JESTES WIELKI Nie jestem wielki. To Ty jestes wielki piszac ze u siebie Resovia jest podwojnie mocna. Resovia - Skra 3-0 , Azs - Skra 3-1 i mi to wystarcza. Resovia - AZS 0-3 , 1-3 handi -1.5 za 1.70-1.80 jak najbardziej do wziecia. Zwyciesto nad Jastrzebskim mnie nie przekonuje. Nie grał Szymanski. A gre Kaminskiego (zadlawi sie ta guma kiedys) i Yudina pozozstawie bez komentarza. Dzis im srodkiem wszystko tez nie bedzie wchodzilo. Tak jak pisalem AZS -1,5 7/10
|
Do góry
|
|
|
|
#939338 - 07/02/2007 19:19
[Re: miazoo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
|
"Odradzalbym granie na Olsztyn mimo wszystko , bo Resovia jest mocna , a u siebie Resovia jest podwojnie mocna !" Pokazala ta moc w meczu ze SKRA no masz racje , druzyne trzeba okreslic mianem przegranego spotkania 0-3 z mistrezem POLSKI , reszta sie nie liczy , poprzedni sezon sie nie liczy jezeli chodzi o statystyke gry u siebie Resovii , inne wyniki sie nie licza, JESTES WIELKI Nie jestem wielki. To Ty jestes wielki piszac ze u siebie Resovia jest podwojnie mocna. Resovia - Skra 3-0 , Azs - Skra 3-1 i mi to wystarcza. Resovia - AZS 0-3 , 1-3 handi -1.5 za 1.70-1.80 jak najbardziej do wziecia. Zwyciesto nad Jastrzebskim mnie nie przekonuje. Nie grał Szymanski. A gre Kaminskiego (zadlawi sie ta guma kiedys) i Yudina pozozstawie bez komentarza. Dzis im srodkiem wszystko tez nie bedzie wchodzilo. Tak jak pisalem AZS -1,5 7/10 no to chyba zbyt krytycznie podszedles panie MIAZOO , suchymi wynikami daleko nie zajdziesz powodzenia nastepnym razem
|
Do góry
|
|
|
|
#939343 - 07/02/2007 19:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
|
"Odradzalbym granie na Olsztyn mimo wszystko , bo Resovia jest mocna , a u siebie Resovia jest podwojnie mocna !" Pokazala ta moc w meczu ze SKRA no masz racje , druzyne trzeba okreslic mianem przegranego spotkania 0-3 z mistrezem POLSKI , reszta sie nie liczy , poprzedni sezon sie nie liczy jezeli chodzi o statystyke gry u siebie Resovii , inne wyniki sie nie licza, JESTES WIELKI Nie jestem wielki. To Ty jestes wielki piszac ze u siebie Resovia jest podwojnie mocna. Resovia - Skra 3-0 , Azs - Skra 3-1 i mi to wystarcza. Resovia - AZS 0-3 , 1-3 handi -1.5 za 1.70-1.80 jak najbardziej do wziecia. Zwyciesto nad Jastrzebskim mnie nie przekonuje. Nie grał Szymanski. A gre Kaminskiego (zadlawi sie ta guma kiedys) i Yudina pozozstawie bez komentarza. Dzis im srodkiem wszystko tez nie bedzie wchodzilo. Tak jak pisalem AZS -1,5 7/10 no to chyba zbyt krytycznie podszedles panie MIAZOO , suchymi wynikami daleko nie zajdziesz powodzenia nastepnym razem zapomnialem dodac, Resovia zagrala bardzo madrze taktycznie , znow pokazal ten zespol ze ma bardzo madrtego trenera i na przyszlosc uwazajcie na ten team
|
Do góry
|
|
|
|
#939631 - 07/02/2007 20:15
|
veteran
Meldunek: 18/11/2006
|
craax spoko , nie weszlo bywa. Ale dlaczego nie zacytowales swojego typu gdzie dales 8/10 ? Przypomne tylko wynik BKSCh DELECTA BYDGOSZCZ BOT SKRA BEŁCHATÓW 1:3 23:25 23:25 27:25 27:29
|
Do góry
|
|
|
|
#940776 - 08/02/2007 09:39
[Re: Nickel]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2004
|
Już wczoraj na quasi pisałem co jest najlepszym typem na weekend i dzisiaj jak zobaczyłem kursy w toto, musze jeszcze raz skrobnąć.
5913 Wrocław - Warszawa 2 1.95 !!
Taki kurs to moim zdaniem przesada. Absolutnie nie mam pojęcia czym buki kierowały się ustalając tak wysoki kurs na gości. Co przemawia za Gwardią? Moim zdaniem praktycznie nic. Warszawa jest po prostu lepszym zespołem, przede wszystkim bardziej doświadczonym, ma bardzo dobrego trenera- Edka Skorka, dzięki któremu grają w tym sezonie dobrze. To już nie jest drużyna Rybaka, teraz do gry włączają się też inni zawodnicy- np. Siebeck, Szulc. Atut hali to w przypadku żaden atut- akurat w ich przypadku raczej im nie pomaga. Ostatnie 2 mecze w Orbicie to kompromitacja, nie potrafili nawiązać walki ani z Jastrzębskim ani z Częstochową. Warszawa zyskała mój szacunek, wygrywając z Wkręt-Metem. Wierzę, że nie przegapią szansy na punkty we Wrocławiu i drużyna Skorka wyjdzie zwycięsko, a taki kurs to promocja i jeszcze dzisiaj ide to puścić solo za grubszą kasę, bo Skry i Jastrzębskiego za 1.03 nie opłaca się dokładać, ewentualnie szukać gdzieś handi 2.5 na gości.
Co do meczu Kędzierzyn-Olsztyn. Zapewne PZU ten mecz wygra, wątpię by przegrali oba wyjazdy.
Polecam Warszawke i czekam na komentarze.
|
Do góry
|
|
|
|
#940853 - 08/02/2007 10:29
[Re: assasin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/05/2005
|
Na pewno nie zagra Siebeck, co jest bardzo dużym minusem... Cały atak Polibudy na swoje barki musi brać Rybak (w meczu z Jadarem 26 pkt), pozostali zawodnicy już niczym nie imponują. Dalej kontuzjowany jest Chudik. W meczu ze słabym Jadarem, Politechnika mimo zwycięstwa nie zachwyciła.
Gwardia po ostatnich wpadkach z pewnością będzie chciała powalczyć i wydaje się, że mecz powinien być zacięty. Gdyby grał Siebeck typ na Polibudę wydawałby się niezły, a tak trudno powiedzieć czy Warszawa sobie poradzi, jeśli np. Rybak będzie miał słabszy dzień.
|
Do góry
|
|
|
|
#941021 - 08/02/2007 11:33
[Re: Suazo]
|
Carpal Tunnel
|
Na pewno nie zagra Siebeck, co jest bardzo dużym minusem... Cały atak Polibudy na swoje barki musi brać Rybak (w meczu z Jadarem 26 pkt), pozostali zawodnicy już niczym nie imponują. Dalej kontuzjowany jest Chudik. W meczu ze słabym Jadarem, Politechnika mimo zwycięstwa nie zachwyciła.
Gwardia po ostatnich wpadkach z pewnością będzie chciała powalczyć i wydaje się, że mecz powinien być zacięty. Gdyby grał Siebeck typ na Polibudę wydawałby się niezły, a tak trudno powiedzieć czy Warszawa sobie poradzi, jeśli np. Rybak będzie miał słabszy dzień. Być może, ale rok temu Gwardia była dużo silniejsza (Markiewicz, Chudik, Szczurowski, Mierzejewski), a Warszawa grała praktycznie tylko na Rybaka i mimo to wygrała we Wrocławiu 3-2. Poza tym wydaje mi się że akurat gra przed własną publicznością bardziej usztywnia Gwardzistów niż im pomaga. Moim zdaniem należą do najsłabszych drużyn w tej lidze, o ile nie są najsłabsi. Nie wiem czy tak do końca Polibuda gra w tym roku tylko Rybakiem. Widziałem mecze gdzie często korzystali też z krótkiej. Chudika w miarę poprawnie zastępuje doświadczony Drabkowski. Warszawiacy mają też groźną zagrywkę. Gwardia to młodość i owszem mają kilka niezłych zagrań (zwłaszcza Janeczek), ale są zespołem mało doświadczonym i popełniają masę błędów seriami. Warszawa ma olbrzymi plus w postaci Skorka i myślę, że mimo absencji Siebecka poradzi sobie. Kurs 1.95 mimo wszystko zachęcający. Osobno grałbym jeszcze handi 1.5 na Warszawe + Olsztyn.
|
Do góry
|
|
|
|
#941033 - 08/02/2007 11:38
[Re: assasin]
|
Carpal Tunnel
|
a to jeszcze o wczorajszym kompromitującym występie. Wiadomo, że rywal był z czołówki, ale gra Gwardzistów wyglądała mimo wszystko tragicznie. "Siatkówka. Mecz bez historii. EnergiaPro Gwardia Wrocław przegrała w trzech krótkich setach z Wkręt Metem, momentami prezentując się rozpaczliwie. Goście byli lepsi niemal w każdym elemencie siatkarskiego rzemiosła. Nasi siatkarze na ich tle wypadli beznadziejnie. Fatalnie zagrywali, jeszcze gorzej spisywali się w przyjęciu, popełniając niemal seryjne błędy (zwłaszcza Sramek i Szymczak). Efekt był taki, że spokojnie grający AZS stopniowo powiększał przewagę. Gwardziści na pierwszego seta wyszli w eksperymentalnym ustawieniu - z Marciniakiem na rozegraniu i Gulczyńskim w ataku. Gdy jednak szybko zrobiło się 9:13, trener Jacek Grabowski momentalnie wprowadził na parkiet Dutkiewicza i Janeczka. Ale na niewiele się to zdało, po autowym ataku Sramka było już 11:18 i set był właściwie rozstrzygnięty. Jeszcze gorzej było w kolejnej partii, AZS prowadził najpierw 5:1, a chwilę później 10:3. Grał przy tym na luzie, odnosiło się nawet wrażenie, że dla przyjezdnych to tylko sparing bądź treningowy sprawdzian. Dopiero w samej końcówce trzeciego seta Gwardia zdołała zbliżyć się na trzy punkty (19:22, 20:23, 21:24), tyle że wówczas Billings i Stelmach siedzieli już na ławce rezerwowych, a akcje AZS-u z powodzeniem kończył... rezerwowy Michał Żuk. EnergiaPro Gwardia Wrocław - Wkręt Met Domex AZS Częstochowa 0:3 (17:25, 16:25, 21:25) Gwardia: Marciniak, Gulczyński, Januszkiewicz, Krupnik, Sopko, Sramek, Szymczak (libero) oraz Dutkiewicz, Janeczek, Ciesielski. AZS: Stelmach, Billings, Gierczyński, Gawryszewski, Wika, Eatherton, Salmon (libero) oraz Woicki, Żuk, Patucha, Nowakowski" http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35760,3904467.html
|
Do góry
|
|
|
|
|
|