#949431 - 10/02/2007 22:15
Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1]
[Re: djviejo]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 29/02/2004
|
przecież sam radek rybak nie wygra meczu .
Nie bardzo mam pomysł kto może ten mecz wygrać dla wrocławian...
|
Do góry
|
|
|
|
#949850 - 11/02/2007 10:04
[Re: GBocian]
|
addict
Meldunek: 05/01/2004
|
przecież sam radek rybak nie wygra meczu .
Nie bardzo mam pomysł kto może ten mecz wygrać dla wrocławian... Sopko z Janeczkiem
|
Do góry
|
|
|
|
#965682 - 16/02/2007 11:50
[Re: gwozdecki]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2004
|
Cóż ciężka kolejka PLS się szykuje. Dzisiaj pierwsze spotkanie drużyn walczące o byt w lidze, czyli Gwardia vs Jadar.
Spróbuję zagrać tym razem na Gwardię. Oglądałem ich ostatni mecz z Polibudą. Gwardia potrafiła wykorzystywać błędy gości, a także nieźle się bronić i kontrować. Dobrze funkcjonowała zagrywka, mało błędów po stronie wrocławian, nie najgorzej w bloku. Najlepszy w drużynie był oczywiście Bartek Janeczek, obok niego Martin Sopko, no i kapitan Krupnik. Nieźle zaprezentował się młody Ciesielski. To bardzo ważny mecz dla Gwardii, wygrana pozwoli odskoczyć, a przed nimi trudne mecze. U siebie z Mostostalem i wyjazd do Bydgoszczy. Myślę, że Gwardia wygra ten mecz. Jeżeli zagrają z takim samym zaangażowaniem jak ostatnio i nie będą popełniać wielu błędów to dadzą radę. Szansę oceniam powiedzmy na 62-38, dlatego zagram 1, ale nie za grubą kasę
|
Do góry
|
|
|
|
#968119 - 17/02/2007 11:16
[Re: assasin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
|
Politechnika-Resovia typ : Resovia kurs : 1.55 8/10 Szczerze powiedziawszy nie rozumiem troszke tutaj kursow na to spotkanie , rozumiem ze Warszawa gra u siebie ale to jakos wogole nie powinno wplynac na przebieg spotkania. Resovia uchodzaca sezon temu za druzyne wlasnego parkietu teraz spisuje sie rownie dobrze a czasem lepiej na wyjazdach , m.in. wygrana w Jastrzebskim 3-0 musi budzic respekt. Warszawa to jak dla mnie jedna z kaprysniejszych i grajacych falami druzyn z PLS. Nie widze nikogo kto mialby ich poprowadzic dzisiaj do zwyciestwa , duzo bardziej cenie zawodnikow z Rzeszowa za swietna mysl taktyczna i wykonywanie jej niemale perfekcyjnie w kazdym spotkaniu , bo wlasnie taktyce zawdzieczaja oni bardzo duzo. Dzisiaj uwazam ze obnaza oni wszystkie niedociagniecia gospodarzy i zwycieza pewnie , swietny srodek , Luka w ataku i na serwisie , i czesty dobry blok Resovii ktorym dysponuja powinni wystarczyc do wygranej . I taka ciekawostka , Warszawa zazwyczaj jak jest transmitowana z wlasnej hali w tv4 , to gra taka lipe ze przykro patrzec , oby dzis passa sie podtrzymala Takze z dosc duzym przekonaniem stawiam na Rzeszow. ====>www.betvolley.dl.pl
|
Do góry
|
|
|
|
#968231 - 17/02/2007 12:11
[Re: craax]
|
Fanatycy ze Szklanego Zagłębia
Meldunek: 11/01/2007
|
Politechnika-Resovia typ : Resovia kurs : 1.55 8/10 Szczerze powiedziawszy nie rozumiem troszke tutaj kursow na to spotkanie , rozumiem ze Warszawa gra u siebie ale to jakos wogole nie powinno wplynac na przebieg spotkania. Resovia uchodzaca sezon temu za druzyne wlasnego parkietu teraz spisuje sie rownie dobrze a czasem lepiej na wyjazdach , m.in. wygrana w Jastrzebskim 3-0 musi budzic respekt. Warszawa to jak dla mnie jedna z kaprysniejszych i grajacych falami druzyn z PLS. Nie widze nikogo kto mialby ich poprowadzic dzisiaj do zwyciestwa , duzo bardziej cenie zawodnikow z Rzeszowa za swietna mysl taktyczna i wykonywanie jej niemale perfekcyjnie w kazdym spotkaniu , bo wlasnie taktyce zawdzieczaja oni bardzo duzo. Dzisiaj uwazam ze obnaza oni wszystkie niedociagniecia gospodarzy i zwycieza pewnie , swietny srodek , Luka w ataku i na serwisie , i czesty dobry blok Resovii ktorym dysponuja powinni wystarczyc do wygranej . I taka ciekawostka , Warszawa zazwyczaj jak jest transmitowana z wlasnej hali w tv4 , to gra taka lipe ze przykro patrzec , oby dzis passa sie podtrzymala Takze z dosc duzym przekonaniem stawiam na Rzeszow. ====>www.betvolley.dl.pl Craax ja pozwolę się z Tobą nie zgodzić. Warszawa, zawsze próbowała, ale jednak nie wychodziło coś. Myślę, że w końcu obecnoś telewizji wpłynie jakoś na zawodników i drużynę poprowadzi do zwycięstwa? Mark Sibeck powracający po mału do formypo kontuzji. Do tego Rybak, Jurkiewicz mogą coś zwojować. Osobiście uważam, że Resovia wcale, tak łatwo mieć nie musi, a stawianie ich w roli faworyta może jeszcze gorzej wpłynąć na ich grę. Ja bym się skłaniał bardziej ku 5- setowemu meczowi, w którym doświadczenie powinno wziąć górę...
|
Do góry
|
|
|
|
#969382 - 17/02/2007 17:13
[Re: Misiek]
|
Fanatycy ze Szklanego Zagłębia
Meldunek: 11/01/2007
|
Kurs z expekta,a fakt mała wpadka i Mark nie zagrał. Natomiast co do meczu wyszło na moje Genialny Radosław Rybak w ataku, jego immiennik Maciejewicz na zagrywce i znakomity blok okazał się kluczem do sukcesu. Przebieg spotkania... cóż pierwszy set, to troche jakby kobieca siatkówka punkty zdobywane seriami ze stanu 7-14 na 20-17... Wszystko unormowało się w 3 secie i rozluźnieni Resovianie, przegrali wygrany mecz i taka jest prawda, ale na taki przebieg liczyłem. Politechnika @ Resovia 3-2
|
Do góry
|
|
|
|
#969447 - 17/02/2007 17:50
[Re: mlody_wilk]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2005
|
Resovia nic nie grala ogladalem od koncowki 1 seta, zle przyjecie, ataki na pale na potrojnym bloku i zagrywki tego srodkowego to juz tragedia, baloniki zagumnego sa lepsze. Strasznie niski poziom meczu.
|
Do góry
|
|
|
|
#983027 - 22/02/2007 21:42
[Re: mlody_wilk]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Nie no jestem zdumiony,że nikt nie komentuje najbliższych meczów naszej 1 ligi siatkówki. Już jutro o godz. 17.00 dojdzie do spotkania, w którym zmierzą się Resovia Rzeszów z Gwardią Wrocław.Zdecydowanym faworytem tego meczu jest Resovia, która mimo porażki w ostatnim meczu z Politechniką jest zapewne żadna rewanżu w spotkaniu ze słabiuteńką Gwardią Wrocław.Jestem zdecydowany postawić każdą kasę na typ Resovia-Gwardia(+1.5) 1. Gwardia,która nie umie grać u siebie przegrywa ze zbliżoną do siebie umiejętnościami drużyną Jadaru Radom i to dośc zdecydowanie 0:3 to jak tu mieć nadzieje na zdobycie chociażby seta w meczu ze świetnie spisującą się Resovią,która pokonała już u siebie PZU AZS Olsztyn.Zastanawiam się jeszcze czy nie zagrać grubiej na dokłądny wynik 3:0 no bo jest raczje mało prawdopodobne żeby Gwardia zdobyła choćby 1 seta ale jak wiemy niespodzianki się zdarzają,a handicap jest 100 % typem.Podsumowując:
Resovia-Gwardia(+1.5) 2 kurs 1.35 10/10 (najwyśzy kurs na to zdarzenie u buków naziemnych znajduje się w Millenium)
Resovia-Gwardia 3:0 kurs 1.7 7/10
Gdybym dysponował dużą gotówką nie miałbym żadnych skrupółów zagrać na typ z handicapem nawet za 1000 zł.
|
Do góry
|
|
|
|
#983047 - 22/02/2007 21:57
[Re: grzesol]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2004
|
Zaden mecz nie jest 100% mamy dzisiaj przyklad Efes, ale jakbys napisal ze zwyciestwo to jeszcze ale nie handicap. Ostatnio duzo dziwnych rzeczy sie dzieje w tej lidze. W poprzednich latach nie bylo trudno wskazac faworyta. Przewaznie wygrywali 3-0 a teraz jest calkiem inaczej. Czesto dochodzi do tie-breaku. W tym meczu wydaje mi sie ze bedzie wynik 3-1. Przed sezonem Gwardia byla dla mnie pewniakiem do spadku ale niektore zwyciestwa tej druzyny mnie zaskoczyly a najbardziej wygrana w Kedzierzynie-Kozlu z Mostostalem. Resovia jest bardzo grozna u siebie, jak juz wspomnial grzesol wygrana z AZS Olsztynem 3-2. Jestem troche zmeczony i nawet nie wiem co pisze Jak jutro znajde troche czasu to napisze cos o innych meczach a jutro mozna spokojnie grac Resovie czyli 10/10
|
Do góry
|
|
|
|
#983150 - 22/02/2007 23:25
[Re: Slawek_kk]
|
old hand
Meldunek: 17/01/2006
|
Witam! Calkowicie popieram typ 3:0 dla Resovii. Nie oszukujmy sie, Resovia jest w tym sezonie druzyna o klase jak nie dwie lepsza od zespolu z Wroclawia. Rzeszowska druzyna z pewnoscia bedzie chciala wygrac wysoko ze kilku wzgledow: - przegrali ostatnie spotkanie prowadzac 2-0 - przegrali ostatni mecz u siebie z Czestochowa, co z pewnoscia beda chcieli zrekompensowac swoim fanom!!! - ponadto wydaje sie,ze Gwardia miala i przegrala swoja szanse w ubieglej kolejce wrecz upokarzajac sie we wlasnej hali!!!
Co tu duzo pisac, mysle iz nalezy sprawdzic czy nie ma kontuzji w zespole Resovii i smialo grac dokladny 3:0, gdyz predzej slonce sie zderzy z ksiezycem niz padnie inny wynik.
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#983530 - 23/02/2007 11:18
[Re: Nasciturus]
|
#1 WorldSpeedway
Meldunek: 03/06/2005
|
Dlaczego nikt nie komentował.(Komentarze były ale na PM tak aby każdy mógł sobie jeszcze wczoraj zagrać po 1.40sts ,nawet 1.45 w milenium) Resovia jest zdecydowanym faworytem i nikt nie ma co do tego wątpliwości. W obozie rzeszowian na przemeczenie narzeka Łuka,na bóle pleców starży sie Gradowski.Obaj jednak bedą dzisiaj do dyspozycji trenera Sucha. Grałem tylko z handi -1.5. Dlaczego nie dokładny wynik: 1. Serwis Wrocławia miedzy innymi Janeczka 2. Eithun w przyjęciu niby ma byc odciązany przez duet Kwaśniczka-Kubica.Jednak jak pokazały poprzednie mecze Resovia ma sety ,gdzie traci seriami punkty nawet wysoko prowadząc. 3.Seryjne błedy z zagrywki Pasów. Jeśli trzy podpunkty zejdą sie w jednym secie. Bedzię 3:1 dla gospodarzy .Na wiecej raczej nie pozwolą. Prejdzmy do drugiego meczu. Jastrzębie jedzie do Radomia odrabiać straty w tabeli.Trzy punkty bardzo sie przydadzą. Popatrzmy jednak na kursy. Na Jastrzebie czysto maleje z 1.20 na 1.15 ,a z handi poszło z 1.30 na 1.45(expekt) w naziemnych tym czasem kurs maleje z 1.35 na 1.30 miejscami 1.25. Słyszałem coś o Murku jakiś wiruś czy inne licho. Może dlatego poszło na 1.45 Reasumując Dubel Resovia -1.5 (1.40), Jastrzębie(1.15) sts Dubel Resovia -1.5 (1.25), Jastrzębie -1.5 (1.45) w expie ze średnią stawką na spróbowanie Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#983669 - 23/02/2007 12:23
[Re: Green Arrow]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/11/2006
|
Odnośnie meczu Resovia-Gwardia dobrym typem wydaje mi się poniżej 180.5 punktów - 1.50 typ mniej ryzykowny niż 3-0 a kurs niewiele niższy.
|
Do góry
|
|
|
|
#983886 - 23/02/2007 14:34
[Re: Green Arrow]
|
Didżej
Meldunek: 06/10/2002
|
Ta kolejka, wydaję się dla nas grających, bardzo prosta, czy tak będzie w rzeczywistości? Myślę osobiście że tak... po ostatnich niespodziankach, spodziewam się dość pewnych wygranych - faworytów. Resovia v Gwardia 1 @1.20 To co pokazał Wrocław w poprzednim tyg z Radomem, to naprawdę bez komentarza, wytłumaczenie że 'to nie był ich najlepszy dzień' naprawdę nie jest żadnym usprawiedliwieniem... Rzeszów? Hmm, po ostatnich super występach i wygranych z Jastrzębiem oraz Olsztynem, przyszły dwie porażki z rzędu... Częstochowa i dość niespodziewanie z Warszawą, którą prowadzili już 2-0 w setach, żeby przegrać po TB... Myślę że gospodarze spokojnie tutaj odniosą pewne zwycięstwo i zgraną 3 pkt... Radom - Jastrzębie 2 @ 1.15 Jadar jutro zagra bez swojego podstawowego, przyjmującego - Kocika, który nabawił się złamania palca u nogi, tak więc za niego będzie musiał wystąpić któryś z dwójki nie znanych zawodników Pęcherz lub Pawliński... Jastrzębie ostatnio słabsze występy... bo porażka z Resovią + odpadnięcia z pucharu CEV.. na pewno tutaj pomogą siatkarzom Jastrzębia jeszcze w większej motywacji na sobotnie spotkanie w Radomiu... Myślę że można spokojnie grać -1.5 lub nawet spróbować 3-0 po kursie @2 Na niedzielne spotkanie Częstochowy w Bydgoszczy, przyjdzie czas...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|