Strona 4 z 4 < 1 2 3 4
Opcje tematu
#101261 - 17/03/2004 20:02 Re: POLITYKA
Scamander Offline
enthusiast

Meldunek: 14/02/2002
Witam
Mamy na forum 54% liberałów (co mnie niezmiernie cieszy) lecz zastanawiające jest poparcie dla UE (57%). No więc najlepszy w konstytucji UE jest tekst o "pogłębianiu postępu socjalnego" - typowo liberalna myśl . Przypomina mi to propagande komunistyczną. Dalej walka z wolnością wyznania (konstytucja UE, Francja). Znaczy można sobie wyznawać co się chce, ale w domu, żeby czasem nikt nie widział. Chociasz kto wie co pszyniesie pszyszłość... Dalej przeregulowana gospodarka, z milionami koncesji, zakazów, nakazów, limitów itd. Wystarczy jeszcze żeby wszystkie firmy, ziemie i nieruchomości przeszły w ręce kolektywu i będziemy mięli powtórke komunizmu. Patrząc na relacje Niemiec i Francji, a reszta państw UE przypomina mi się fragment pewnej książki, że "socjalizm jest to ustrój, w którym wszyscy są równi i równiejsi".
pozdry
Scamander

Do góry
Bonus: Unibet
#101262 - 17/03/2004 22:00 Re: POLITYKA
haarer Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 14/11/2003
TV ASME: TV-felieton Stanisława Michalkiewicza o przepychankach w rodzinie, czyli pozorowanej (

...walce między Samoobroną a Platformą Unijno-Obywetelską oraz o towarzyszu Leszku Millerze jako destruktorze obozu post(?)komunistycznego "Jeden z amerykańskich telewidzów poprosił mnie, bym skomentował niedawną medialną »walkę« pomiędzy Samoobroną a Platformą Janem Rokitą. To jest taki chwyt socjotechniczny wymyślony przez pana Rokitę, po to, by nie było potrzeby ujawniać żadnych różnic programowych pomiędzy nimi. Otóż nie ma takich różnic w ogóle" - rozpoczyna dzisiejszy TV-felieton Stanisław Michalkiewicz. Program obu ugrupowań jest jeden: kto będzie lepiej pilnował interesów lichwiarzy w Polsce. Platforma ma takiego odpowiedzialnego człowieka ds. specjalnych poruczeń: tow. Andrzeja Olechowskiego ps. MUST. Zaś tow. Lepper stara się na razie im przypodobać i dostać do tego wtajemniczonego kręgu, bo serduszko ma dobre i krzywdy lichwiarzom przecież nie zrobi. Z ręką w nocniku zaś ocknął się pan Jarosław Kaczyński, walczący z zanikającymi post(?)komunistami. Pierwszy to zrozumiał pan były poseł Walendziak, który nie chce brać udziału w tym teatrze cieni. Niby ugrupowanie Populizm i Socjalizm woła cały czas "tow. Miller musi odejść" - ale to właśnie jedynym politykierem z Polski przyjętym w Langley był właśnie tow. Leszek Miller. Niech więc Miller będzie w SLD - do końca... Nagranie trwa ponad 6 minut i jest dostępne w Sieci do 30 III 2004 r. na witrynie ASME - Antysocjalistycznego Mazowsza... Wpisz w wyszukiwarkę słowa: "Antysocjalistyczne Mazowsze"

Do góry
#101263 - 17/03/2004 23:16 Re: POLITYKA
Scamander Offline
enthusiast

Meldunek: 14/02/2002
Witam
Dzisiaj się czegoś dowiedziałem. UKIE mają zastrzeżenia czy w Polsce mamy prawo używać języka polskiego. http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20040317&id=po01.txt

Do góry
#101264 - 24/03/2004 18:21 Re: POLITYKA
Tetfol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/06/2002
Własnie napisałem sobie e-maila do Leppera. Ciekawe czy mi odpisze.

Wpadłem na pomysł zrobienia stronki internetowej przeciwko populizmowi Samoobrony. Wkrótce napiszę o tym więcej bo na razie mam na karku obrone pracy licencjackiej.

Do góry
Strona 4 z 4 < 1 2 3 4

Moderator:  Biszop, rafal08