#1003509 - 01/03/2007 08:46
Premiership 29 kolejka
|
stranger
Meldunek: 01/03/2007
|
sobota  Liverpool v Manchester United 03/03/2007 13:45 CET  Arsenal v Reading 03/03/2007 16:00 CET  Fulham v Aston Villa 03/03/2007 16:00 CET  Manchester City v Wigan 03/03/2007 16:00 CET  Newcastle United v Middlesbrough 03/03/2007 16:00 CET  Sheffield United v Everton 03/03/2007 16:00 CET  Watford v Charlton 03/03/2007 16:00 CET  Portsmouth v Chelsea 03/03/2007 18:15 CET niedziela  Bolton v Blackburn 04/03/2007 14:35 CET  West Ham Utd v Tottenham Hotspur 04/03/2007 17:00 CET
|
Do góry
|
|
|
|
#1004962 - 01/03/2007 16:33
Re: Premiership 29 kolejka
[Re: beniek_łowca_PaNiEnIeK]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2004
|
Tak wstepnie mysle,ze warto sie bardzo zainteresowac meczem WHU z Tottenhamem.Spursi zapewne beda sie chcieli "odwdzieczyc" West Hamowi za ostatni mecz zeszlego sezonu gdy grajacy o nic West Ham odebral im miejsce w kwalifikacjach LM.Okazja wyborna dla pilkarzy Jola by dobic kolejny gwozdz do trumny podopiecznym Curbishleya.Nie zagra bedacy w wysmienitej dyspozycji Robbie Keane ale majac do dyspozycji Jenasa, Defoe, Berbatowa i Lennona(niezatrutych lasagna  ) Tottenham ma wszelkie dane by sprawic im piekne lanie. I jeszcze co do Curbishleya; bedac fanem West Ham mialbym ogromne obawy a moze nawet zaczynal juz szukac mapy by wiedziec jak dotrzec do Scunthorpe w przyszlym sezonie.Powod jest prosty,przez kilka ostatnich sezonow w Charltonie Curbishley przygotowywal ich swietnie do gry na jesien i w zimie ale gdy przychodzil marzec - kwiecien to cos sie zacinalo i Charlton przestawal kompletnie grac,a marzenia o grze w europejskich pucharach odplywaly w sina dal,dlatego trudno wyciagac jakiekolwiek optymistyczne wnioski co do przyszlosci Mlotow. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1007933 - 02/03/2007 10:04
[Re: konstruktor1]
|
enthusiast
Meldunek: 03/08/2004
|
Mysle, ze pewniakiem w tej kolejce jest zwyciestwo Charltonu nad Watfordem.Kurs na Charlton jest bardzo kuszacy bo az 2.8 na expekcie. Jest to bardzo wazny mecz dla obu jedenastek, ale wydaje mi sie ,ze mimo wszystko podopieczni Pardew maja wiecej szans ina walke o pozostanie w premiership. Widzialem ostatni mecz Charltonu i widac ze motywacja w zespole jest ogromna. Fakt, ze West Ham gral tragicznie a Pardew gral przeciw swojemu ostaniemu zespolowi ktorego byl managerem ale roznica klas byla wyrazna. Watfor wygral tylkom dwa mecze w lidze i ten na pewno nie bedzie trzecim. Nie powiem ze Watford gra tragicznie , ale na pierwsza lige sa zbyt slabi. Dobrym pomyslem jest tez over 2.5 na kursie 2.15. Poczekam jeszcze tylko na sklady obu jedenastek. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1008873 - 02/03/2007 15:29
[Re: rene]
|
Carpal Tunnel
|
Rene,nie wiem czy jest sens z Toba dyskutowac na temat Liverpoolu bo kazdy kto choc troche czyta pilkarska sekcje zauwazy,ze jestes ciezko uprzedzony do tej druzyny. Przez caly sezon widze,ze wg Ciebie to patalachy, drwale, druzyna bez polotu ,itd,itp.
Oczywiscie masz prawo do swojego zdania ale czasem warto zdjac z oczu klapki i... (jezeli Ci sie to uda) zobaczysz,ze Benitez uparcie i spokojnie buduje druzyne, ktora juz wkrotce bedzie w stanie zagrozic Chelsea czy Man U. Nie wspominajac o tym, ze po przejeciu klubu przez Amerykanow Rafa w koncu bedzie mial fundusze by jak rowny z rownym walczyc na rynku transferowym z najwiekszymi firmami w swiecie.
Rozpatrujac przyczyny niepowodzenia(za takie trzeba uznac miejsce nizsze niz drugie) Liverpoolu w tym sezonie dwa wnioski nasuwaja sie momentalnie: zabraklo skrzydlowych jakich ma Man U w postaci Ronaldo i Giggsa oraz napastnika takiego jak Drogba. Pennant ,Garcia czy Gonzales nie sa niestety zawodnikami tego formatu co wspomniani gracze z Manchesteru, natomiast Drogba z Lampardem + Essien i Makelele praktycznie w czworke zapewnili,ze Chelsea wciaz moze marzyc o obronie tytulu mistrzowskiego. Dlatego zupelnie nie zgadzam sie z tym,ze Man U jest zespolem lepszym od Liverpoolu pod kazdym wzgledem.Kazdy menedzer w Europie chcialby w swojej druzynie Gerrarda, wielu chcialoby Alonso, Carraghera,Sissoko czy Kuyta.Mimo wszystkich problemow natury wychowawczej z Bellamym wciaz po jego uslugi ustawia sie kolejka menedzerow w Premiership.I tak moznaby wymieniac dlugo i namietnie.
Jutrzejszy mecz nie jest tylko prestizowa potyczka odwiecznych rywali.Ma ona niebagatelne znaczenie psychologiczne przed kolejnym sezonem. Jezeli Liverpool zdola jutro zwyciezyc przystapi do kolejnych rozgrywek bez zadnych obaw i psychologicznych barier(typu: nie umiemy pokonac ManU,wiec jak mozemy marzyc o mistrzostwie)
O motywacje nie trzeba sie martwic bo czy ktos napisalby,ze Barcelonie nie bedzie zalezec na zwyciestwie nad Realem bo w nastepnym tygodniu gra w LM z powiedzmy Chelsea?Nie ma dla ludzi zwiazanych z The Reds wazniejszego meczu w sezonie niz potyczka z Man U bez wzgledu na okolicznosci. O meczu z Barcelona zaczna w Liverpoolu myslec dopiero w sobotnie popoludnie po (zwycieskim mam nadzieje) spotkaniu z Man U.
A juz zupelnie nie rozumie argumentu o umiejetnym szafowaniu sil zawodnikow przez Fergusona, czy oznacza to,ze Benitez tego nie potrafi?.Kazdy menedzer klubu,ktory chce sie liczyc w walce o najwyzsze laury musi miec szeroka kadre i umiejetnie rozkladac sily.Sir Alex jest geniuszem i wspaniala osobowoscia ale identycznie mozna okreslic Rafe.Wystarczy spojrzec na ostatni mecz z Sheffield Utd. W porownaniu z meczem z Barcelona dokonal on 7 zmian,efekt? 4:0,lekko,latwo i przyjemnie.Jak napisano w jednej z gazet Jose Reina mial wiecej pracy asystujac swej malzonce przy porodzie niz Jerzy w bramce Liverpoolu.
Gdy juz przy tym jestesmy(umiejetnym rozkladaniu sil) nawiaze Rene do Twojego przepieknego avatara.Po porazce 3;6 wsciekly Benitez w jednym z wywiadow stwierdzil,ze on przyszedl do Liverpoolu nie po to zeby wygrywac Carling Cup ale Premiership czy LM.Nie minely dwa miesiace i spojrzmy coz sie wydarzylo; od czasu swych wielkich victorii na Anfield Arsenal rozegral 6 spotkan wiecej niz Liverpool(w tym 2 dogrywki) a mimo usilnych staran nie wygra ani FA Cup ani Pucharu Ligi.Poza tym w czasie tych meczow nazbierali kilka czerwonych kartek i zawieszen,jak i kontuzji;nie mozna takze zapomniec o tym,ze awans do cwiercfinalu LM wisi na wlosku.Skojarzenie z Pyrrusowym zwyciestwem nasuwa sie samo.
By nie zapomniec,ze mecz.pl to forum bukmacherskie to szczerze mowiac jak dla mnie najbardziej prawdopodobny w tym meczu jest under.Wygrac moga obydwie druzyny, i zadecyduje dyspozycja dnia oraz byc moze blysk geniuszu ktoregos z graczy.
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1008953 - 02/03/2007 16:04
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
konstruktor1 Ja nie wiem, dlaczego do mnie pijesz, bo ja po prostu podałem typ MU uważam za drużynę lepszą, o czym świadczy choćby miejsce w tabeli obu ekip Po drugie, to po przeczytaniu Twojej wypowiedzi, stwierdzam, iż pokrywa się ona z moim myśleniem, bo Twoim zdaniem w chwili obecnej The Reds to ubodzy krewni, którzy być może pokonają MU, a być może nie, by się o czymś przekonać, choć naprawdę nie wiadomo o czym, bo w tym sezonie Reds wąchają spaliny i taka jest prawda. A to, że Benitez dostał od Kanonierów na wszystkich frontach to nie moja wina, a jego tłumaczenie idiotyczne Co do zawodników, których wymieniłeś, to powiem Ci, ze niejeden manager chcialby widzieć w swoim składzie nie 4 zawodników, ale praktycznie wszystkich z ekipy MU i to nawet tych, którzy nie lapia się w składzie. To też jest po częsci odpowiedzią na szafowanie sił, bo z tym Shefield to przegiąłeś. Co to za kolesie w ogóle. Poza tym Twój typ wcale nie jest antymój, bo jeśli geniusz jakiegoś zawodnika ma przesądzić, to sorry, ale takich zawodników w MU jest znacznie wiecej
|
Do góry
|
|
|
|
#1009313 - 02/03/2007 17:29
|
Carpal Tunnel
|
Z calym szacunkiem Rene ale ja o kozie, Ty o wozie.
Nie zgodzilem sie z Twoja argumentacja ,a nie typem. Nie rozumie dlaczego praktycznie kazdym postem podwazasz wartosc Liverpoolu jako druzyny, i do tego sie odnosil moj post.
Nie uwazam,ze The Reds sa ubogimi krewnymi ,jedynie przyznaje,ze na przestrzeni sezonu wciaz troche brakuje by podjac walke o mistrzostwo.Natomiast jednorazowo sa w stanie pokonac kazda druzyne w Europie.
Nigdy nie napisalem,ze Man U to kiepska druzyna wiec nie musisz mnie przekonywac,ze mnostwo tam indywidualnosci, ktore inni menedzerzy chcieliby widziec w swojej druzynie. Co do Kanonierow to mialem na mysli fakt,ze te zwyciestwa nad Liverpoolem juz odbijaja sie im czkawka ,a w kwietniu okazac sie moze,ze braknie im najnormalniej pary , wiec nie do konca uwazam tlumaczenia Rafy za idiotyczne.
Jezeli Cie moja polemika urazila to sorry ,ale czasem lepiej powymieniac poglady niz pisac swoj post i tyle.
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1010706 - 02/03/2007 22:28
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
konstruktor1 Mnie polemika nie uraziła i mam nadzieję, ze vice versa :-) Wręcz przeciwnie, zawsze cenię sobie, jak ktos ma inne zdanie, bo uwierz mi, biorę to pod uwagę. A jeśli dotyczy to ligi, o której nie wiem za wiele, szczególnie Ja sobie cenię u Ciebie informacje, które przekazujesz i wiedzę co nie znaczy, że muszę się z Tobą zgadzać. Ja w Premiership znam praktycznie 4 zespoły, wiadomo jakie, z czego cenie sobie 2, czyli MU i Kanonierów Futbol prezentowany przez Chelsea i Liverpool zupelnie mi nie odpowiada, albowiem jak oczekuję od meczu widowiska, gry przyciągajacej do ekranu Z tego też powodu nie lubię ligi włoskiej, bo tam wieje nudą, zwłaszcza w tym sezonie, kiedy rywalizacji praktycznie brak Co do Rafy i jego kunsztu, to też mam mieszane odczucia, albowiem jegomość miał farta i wygrał LM z drużyną, którą zbudował poprzednik. To bardzo mu pomogło, ale przejrzyj proszę transfery dokonane przez Refę po zdobyciu LM, a widać, iz nie ma tam ładu i składu i mnóstwo pieniedzy poszło w błoto, choć oczywiście kilka zakupów jest udanych
No dobrze, nie jest to miejsce na polemikę, więc jeszcze jeden mecz
Arsenal - Reading Faktem jest, że Kanonierzy chcą schwycic za dużo srok za jeden ogon i moze się to skończyć tak, że żadnego skalpu nie zdobędą Ostatnie trzy mecze, to 3 porażki - w LM, Carling i FA Cup Faktem jest, że zespół dostal zadyszki, a już w sobotę przyjdzie mu się zmierzyć z rewelacyjnym zespołem Reading Kanonierzy z pewnością nie myślą o mistrzostwie, le konieznością jest zajęcie miejsca dającego prawo do walki o LM Narazie wyglada to dobrze, ale trzeba się mieć na baczności Reading dość niespodziewanie walczą o UEFA i to z dużymi szansami Pytanie jest tylko takie, czy do końca uda im sie utrzymać forme i dystans nad rywalami Może być z tym krucho, bo i oni sporo meczy maja w kościach najbliższy mecz zapowiada się ciekawie 2 scenariusz wydają mi się najbardziej prawdopodobne 1. Pewne i wysokie zwyciestwo Kanonierów, którzy na własnym stadionie nie znaleźli jeszcze pogromcy 2. Wyrownany mecz i wynik w okolicach x lub nikłe zwycieztwo gospodarzy Arsenal ostatnio zbyt wielu bramek nie strzelał, ale mam przeczucie, że w meczu z Reading celowniki zostaną wyregulowane Reading leży Kanonierom i dlatego myślę, że 1(-1) to typ warty sprobowania
|
Do góry
|
|
|
|
#1011303 - 03/03/2007 08:03
|
veteran
Meldunek: 23/12/2005
|
Arsenal - Reading
Moim zdaniem będzie to trudny mecz dla Kanonierów. W oczy rzucaja się osłabienia gospodarzy, zagrają bez Adebayora, Toure, Eboue, Rosickiego, Flaminiego, Hoyta, Van Persiego i Henrego. To są znaczące braki w składzie. Royals tylko bez Sonko i Conveya kontuzjowanych juz od pewnego czasu. Reading jest w niezłej formie w ataku szybki i skuteczny Lita. Dobrze opracowane stałe fragmenty gry co może być dobrą bronią na Arsenal. Słabym ogniwem u gospodarzy może byc Senderos, który niestety ostatnio pokazuje, że brakuje mu szybkości i zwrotności, przez co zawalił kilka bramek. Spodziewam się zaciętego meczu z szansami z obu stron ponieważ kluby mają o co walczyć,a dzieli je tylko 6 punktów.
Arsenal (from): Lehmann, Gallas, Djourou, Senderos, Clichy, Hleb, Gilberto, Fabregas, Ljungberg, Aliadiere, Baptista, Almunia, Diaby, Walcott, Denilson, Traore, Randall, Connolly, Perez.
Reading (from): Hahnemann, Murty, Ingimarsson, Bikey, Duberry, Shorey, Little, Sidwell, Harper, Hunt, Lita, Doyle, Kitson, Long, Federici, de la Cruz, Halford, Sodje, Gunnarsson, Oster, Seol, Bennett.
Typy, które warto zagrać to:
Reading strzeli oraz handicap Reading ( +1 lub + 1,5)
|
Do góry
|
|
|
|
#1011652 - 03/03/2007 11:25
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/08/2005
|
Newcastle United - Middlesbrough 1 AH(0,0.5) 1.80 Pointbet
Oba zespoły są sąsiadami w tabeli. Oba większość punktów zdobywają u siebie a w grze gości widać wielką róźnicę jeśli spojrzymy na ich gre u siebie i na terenie rywala. Middles to zdecydowanie zespół, który niepewnie czuje się poza swoim obiektem. Newcastle u siebie potrafiło ograć Liverpool czy Aston Ville oraz zremisować z WHU (co akurat wyczynem nie jest) i Man. Utd. Ostatnie dwa mecze Srok z Boro na terenie tych pierwszych kończyły się remisami, więc jako, że goście rzadko zdobywają punkty na wyjazdach (tylko jedno zwycięstwo) spodziewam się tu wygranej gospodarzy. W Newcastle wraca do składu po chorobie Kieron Dyer ale nadal nie będą grać Stephen Carr, Emre i Craig Moore, choć ten ostatni wrócił już do treningów. W Middles pod znakiem zapytania występy Xaviera i Schwarzera. Kadry obu zespołów: Newcastle: Given, Harper, Solano, Edgar, Taylor, Bramble, Onyewu, Huntington, Butt, Parker, Milner, Duff, Pattison, Troisi, Martins, Dyer, Sibierski, Luque, Carroll, LuaLua. Middlesbrough: Schwarzer, Davies, Taylor, Xavier, Woodgate, Pogatetz, Boateng, Arca, Morrison, Cattermole, Yakubu, Viduka, Downing, Jones, Hines, Parnaby, Euell, Arca, Christie, Lee
Portsmouth - Chelsea London FC 2 1.65 Unibet
Portsmouth w ostatnim czasie nie gra juz tak skutecznie jak z początku sezonu i systematycznie zaczynają tracić do czołowki. Goście zaś mogą mieć niebywałą okazje by odrobic coś do MU, zresztą będą juz znać wynik Manchesteru z Liverpoolem i jeżeli nawet MU wygra to Chelsea nie bedzie mogła poprostu pozwolić sobie na strate punktów bo to oznaczałoby znaczny spadek szans na obrone tytułu. W Portsmouth nie zagra Mendes, Lauren oraz Johnson. W Chelsea jeden bardzo duży problem bo nie będzie grał Terry i to skłania mnie do obniżenia stawki na ten mecz. Ponadto nie wystąpią Joe Cole i Khalid Boulahrouz. Troche boje się tutaj gry w obronie Chelsea, jednak mając na uwadze dobrą forme Drogby i to ,że coraz lepiej czuje się na wyspach Szewczenko stawiam na Chelsea. Prawdopodobny w tym spotkaniu wydaje mi się także przy absencji Terrego "over".
|
Do góry
|
|
|
|
#1011681 - 03/03/2007 11:45
[Re: orpgad]
|
addict
Meldunek: 18/01/2005
|
Arsenal - reading wg mnie Arsenal nie musi ale moze jakis remisik 0-0 odwalić,jak to lubi czesto robic  a kurs nie powala zbytnio i ich gra zreszta tez,ale to tylko moja dosc subiektywna opinia. liverpool - MU 1 DNB liverpool wg mnie tego nie przegra,miejsce w tabeli to nie wszystko,ostatni mecz MU to szczesliwa wygrana(tak tak szczesliwie wygrali z fulham) niby to tylko 1 mecz ale licze na znizke formy MU,z drugiej strony mamy dobra obrone liverpoolu i trenera ,ktory potrafi ustawic druzyne na takie mecze jak ten właśnie,najlepiej oddaje to mecz z Barceloną,pozatym graja u siebie a to nie mniej istotne,moze nawet najwazniejsze,generalnie nie widze tu jakos wygranej MU i kurs 2.0 mnie zadowala. Drugi mecz troche z przymruzeniem oka mianowicie fulham - Aston villa,Fulham gral naprawde niezle z MU w ostatniej kolejce,ogolnie zrobili na mnie wrazenie,z drugiej strony villa ktora krotko mowiac gra fatalnie,moze sie okazac ze fulham wygra lekko ale warto sie zabezpieczyc,fulham lubi remisy Fulham DNB 1,67
|
Do góry
|
|
|
|
#1011737 - 03/03/2007 12:35
[Re: comp]
|
veteran
Meldunek: 16/01/2007
|
physioroom.com donosi, ze Henry, vPersie, Hoyte, Diaby, Flamini maja lekkie kontuzje i raczej zagraja dopiero w LM. Do tego dochodzi kontuzja Rosickiego (powrot 14marca), Eboue (18marca).
Arsenal zapewne ma dziesiatki pozadnych pilkarzy, ale jezeli te informacje sie potwierdza to zabraknie w tym meczu ponad polowy bloku ofensywnego.
Po stronie Reading moze zabraknac: J Henry, A Brown, B Convey, J Halls, I Sonko, P Mate (wiekszosci tych pilkarzy nawet nie kojarze, ale moze komus to info sie przyda).
A co do samego meczu to mysle, ze under ew. handi +1,5 na Reading.
|
Do góry
|
|
|
|
#1011750 - 03/03/2007 12:44
[Re: bludek]
|
addict
|
no faktycznie jesli to prawda,jaknajbardziej handi +1,5tylko skad wiesz ze z tymi lekkimi kontuzjami wystapia dopiero w LM?nie jest przypadkiem tak ze ten mecz powinien byc rownie wazny dla arsenalu,wkoncu nie graja z ogórkami.Tak czy tak under jaknajnabrdziej sensowny.
|
Do góry
|
|
|
|
#1011754 - 03/03/2007 12:47
|
addict
|
na ile prawdopodobne jest ze chociaz polowa z tych zawodnikow arsenalu nie wystapi?
|
Do góry
|
|
|
|
#1011773 - 03/03/2007 13:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
Jakże mógłbym nie wspomnieć o spotkaniu Fulhamu z Aston Villą?! Najliczniej remisujące drużyny Premiership, z tym, że obie mają serię 5 spotkań (ligowych) bez podziału punktów: Aston Villa ostatnio z Chelsea 2 stycznia Fulham ostatnio z WestHam 13 stycznia. Asencje w obu drużynach: AV:28.2 J'Lloyd Samuel D 4 0-0 3.3 ?- 29.12 Chris Sutton F 8 1-2 26.11 Mark Delaney D 0 0-0 3.3 ? F:28.2 Antti Niemi G 21 0-0 23.2 Franck Queudrue D 24 1-2 18.2 Vincenzo Montella F 5 1-0 3.3 - 20.9 Mark Pembridge M 0 0-0 14.9 Jimmy Bullard M 4 2-0 8.9 Ahmad Elrich M 0 0-0 15.8 Simon Elliott M 0 0-0 Dodatkowo drużyna gospodarzy może być zmęczona pucharami. Jak dla mnie są to optymalne warunki, żeby zagrać remis @ 3,1 SB, GBPozdrawiam! 
|
Do góry
|
|
|
|
#1011844 - 03/03/2007 13:44
[Re: micha$]
|
addict
|
z tego co widze nie sa to zbyt strzelni zawodnicy,co to ma do ewentualnego remisu?jak dla mnie nic...a w Anglii jest b. malo remisów tylko 23%
|
Do góry
|
|
|
|
#1011955 - 03/03/2007 14:21
|
veteran
|
no faktycznie jesli to prawda,jaknajbardziej handi +1,5tylko skad wiesz ze z tymi lekkimi kontuzjami wystapia dopiero w LM?nie jest przypadkiem tak ze ten mecz powinien byc rownie wazny dla arsenalu,wkoncu nie graja z ogórkami.Tak czy tak under jaknajnabrdziej sensowny.
http://www.physioroom.com/news/english_premier_league/epl_injury_table.phpArsenal Nazwisko; Rodzaj kontuzji; Zakladany powrot; Kolejny mecz; J Djourou; ankle(kostka); 3rd Mar 07; doubtful(niepewny) M Flamini; foot(noga); 7th Mar 07 T Rosicky; groin(pachwina); 14th Mar 07 T Henry; foot(noga); 7th Mar 07 V Diaby; ankle(kostka); 7th Mar 07 J Hoyte; hamstring(sciegno udowe); 7th Mar 07 R Van Persie; fractured Metatarsal(pekniecie ***); 7th Apr 07 E Eboue; ankle(kostka); 18th Mar 07 ***Metatarsal = napewno to jakas kosc tylko do konca nie wiem jaka  (taka sama kontuzje mial Beckham przed MS w Korei, z tego co pamietam jest to kosc srodstopia)
|
Do góry
|
|
|
|
#1012250 - 03/03/2007 15:14
|
veteran
|
Mecz juz sie rozpoczal, ale moze jeszcze bedzie ktos chcial stawiac na roznych live'ach.
Info sie sprawdzilo takim skladem Arsenal rozpoczal mecz: Lehmann, Djourou, Gallas, Silva, Clichy, Ljungberg, Fabregas, Denilson, Hleb, Walcott, Julio Baptista.
Na ławce zasiedli: Almunia, Diaby, Senderos, Aliadiere, Traore
|
Do góry
|
|
|
|
#1012513 - 03/03/2007 16:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
z tego co widze nie sa to zbyt strzelni zawodnicy,co to ma do ewentualnego remisu?jak dla mnie nic...a w Anglii jest b. malo remisów tylko 23% 1. Drużyna piłkarska składa się nie tylko z tych, co strzelają. Są jeszcze inni gracze. Oni również świadczą o sile zespołu. Po to ktoś wymyślił formacje. 2. No i co z tego, że tylko 23% spotkań kończy się remisami? Mam ich nie grać z tego powodu? Mocny argument argument, nie ma co... 
|
Do góry
|
|
|
|
#1012900 - 03/03/2007 17:21
[Re: micha$]
|
addict
|
1. Zgoda,jak sie okazało przy arenalu,który robił co chciał z Reading,mimo ze stracili ''kluczowych'' graczy,ja grałem under myśląc ze atak będzie słabszy,wsunie blisko było ale Arsenal miął tyle akcji ze drugi raz nie postawił bym czegoś takiego to byl po prostu zły typ,od tej pory w 90% mam w nosie absencje graczy. Co sądzisz o takiej metodzie typowania: -oglądanie high lights(powtórek z całego meczu - dla jasności) -Sprawdzanie co sie opłacało grać w przeszłości,np. jaki byłby yield gdyby sie grało inter u siebie albo MU na wyjeździe itp. to tylko przykłady narazie z moich obserwacji wynika ze chyba to sie powinno sprawdzać ale trzeba wychwycić moment załamania formy drużyny,zwykle zwiastują to wyniki) tak w ogóle to wiesz chyba ze twój remis wiosny nie wróży  tak samo jak to ze nic dzisiaj nie trafiłem z Anglii
|
Do góry
|
|
|
|
#1013333 - 03/03/2007 18:35
|
addict
Meldunek: 11/12/2006
|
[quote=comp]ps. zauwazyl ktos ze typy podawane tutaj zwykle nie wchodzą?najczesciej zaluje ze coś spisałem zastanawiam sie nad graniem na odwrót  ps2 nie chce nikogo obrazac... nie zgodze sie z toba  konstruktor dobrze daje rade  i oni sugeruja co mozna zagrac, wiec jak nie wchodzi to po co grasz te typy Dziekowka micha$ za remis w meczu fulham  do tego peterborough konstruktora i ladny dubelek  pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#1014759 - 04/03/2007 07:57
[Re: bludek]
|
AVE LAZIO
Meldunek: 18/05/2006
|
ENG Premier League, Injuries, March 4 - 03.03.2007 Bolton 5 MEITE Abdoulaye DRC *** 3.3 SUSPENDED 27 / 28 Bolton 14 DAVIES Kevin SC ** 2.2 INJURED 21 / 28 Bolton 17 FORTUNE Quinton D/ML ** 28.11 INJURED 5 / 28 Bolton 26 BEN HAIM Tal DC ** 3.3 BACK from suspension 24 / 28 Bolton 24 O'BRIEN Joey D/MRC * 18.8 INJURED - / 28 Bolton # THOMPSON David MRC * 3.3 BACK from suspension - / 28 Blackburn 8 SAVAGE Robbie DMC *** 30.1 INJURED 21 / 27 Blackburn 14 REID Steven MRC ** 16.9 INJURED 3 / 27 Blackburn 20 OOIJER Andre DRC ** 22.1 INJURED 20 / 27 West Ham 2 NEILL Lucas DR *** 23.2 DOUBT 1 / 28 West Ham 20 REO-COKER Nigel MC *** 23.2 SUSPENDED 26 / 28 West Ham 4 GABBIDON Daniel DC ** 19.1 INJURED 18 / 28 West Ham 9 ASHTON Dean SC ** 18.8 INJURED - / 28 West Ham 13 BOA MORTE Luis AML ** 3.3 BACK from injury 4 / 28 West Ham 29 BOWYER Lee AMRC ** 12.1 DOUBT 13 / 28 West Ham 35 UPSON Matthew DC ** 9.2 DOUBT 1 / 28 West Ham 18 SPECTOR Jonathan DRLC * 3.3 BACK from suspension 16 / 28 West Ham 19 COLLINS James DC * 3.3 PROBABLE 7 / 28 Tottenham 26 KING Ledley DC *** 31.12 INJURED 16 / 28 Tottenham 2 CHIMBONDA Pascal DR ** 3.3 DOUBT 23 / 28 Tottenham 4 ZOKORA Didier DMC ** 3.3 DOUBT 19 / 28 Tottenham 8 JENAS Jermaine MRC ** 3.3 PROBABLE 15 / 28 Tottenham 10 KEANE Robbie SC ** 3.3 SUSPENDED 12 / 28 Tottenham 15 MALBRANQUE Steed MRC ** 3.3 QUESTIONABLE 13 / 28 Tottenham 32 ASSOU-EKOTTO Benoit DL ** 20.2 INJURED 16 / 28 Tottenham 13 MURPHY Danny MRLC * 3.3 INJURED 5 / 28 Tottenham 22 HUDDLESTONE Tom D/MC * 3.3 BACK from injury 14 / 28 Tottenham 30 GARDNER Anthony DC * 3.3 BACK from injury 3 / 28 Tottenham 28 BARNARD Lee SC - 3.2 QUESTIONABLE - / 28 Tottenham # DERVITTE Dorian DC - 13.1 INJURED - / 28 Źródło: http://totalctrl.info/injuries.php?league=Premier
|
Do góry
|
|
|
|
#1014768 - 04/03/2007 08:06
|
old hand
Meldunek: 02/11/2003
|
ps. zauwazyl ktos ze typy podawane tutaj zwykle nie wchodzą?najczesciej zaluje ze coś spisałem zastanawiam sie nad graniem na odwrót  ps2 nie chce nikogo obrazac... Coś w tym jest, ale mówię tylko o sobie. Ostatnimi czasy czego nie napiszę, to klapa, a inne mecze wchodzą. I mimo, że co kolejkę jestem na jakiś tam plus, to zarówno w tematach jak i konkursie w ogóle sobie nie radzę... 
|
Do góry
|
|
|
|
#1015282 - 04/03/2007 13:08
[Re: jinx]
|
veteran
Meldunek: 23/12/2005
|
Bolton - Blackburn
Mecz dla mnie trudny do typowania. Blackburn w niezłej formie, grają skutecznie i szczęśliwie w obronie, mają ofensywnie usposobionych bocznych pomocników ( Bentley i Pedersen) oraz skutecznych napastników ( McCarthy 16 goli, Nonda 8, Derbyshire 5) i bramkarza który w 4 ostatnich meczach nie puścił gola ( w tym dwumecz z Arsenalem).
Bolton zajmuje 5 miejsce, ma 10 punktów przewagi nad dzisiejszym rywalem. The Trotters prezentują nierówną formę, ostatnio przydazyły im się niechlubne porażki 5-1 z MIDDLESBROUGH, czy 4-1 z TOTTENHAMEM. Bramkarz Jaaskelainen nie prezentuje się najlepiej i jest daleki od optymalnej dyspozycji. Jednak Bolton może zawsze liczyć na doświadczonego Speeda, na swego kapitana Nolana oraz szybkich napastników Anelke i Dioufa.
Podsumowując uważam ten mecz za "no bet". Ewentualnie wybrałbym under 2,5 gola, gdyż w 5 ostatnicz spotkaniach i w 8 z 10 padło poniżej 3 bramek.
Bolton (from): Jaaskelainen, Walker, Ben Haim, Hunt, Fortune, Gardner, Nolan, Campo, Speed, Anelka, Pedersen, Teymourian, Thompson Diouf, Giannakopoulos, Faye, Vaz Te, Tal.
Blackburn (from): Friedel, Emerton, Henchoz, Khizanishvili, Nelsen, Samba, Todd, Warnock, Berner, Bentley, Tugay, Mokoena, Dunn, Pedersen, McCarthy, Roberts, Nonda, Brown, Derbyshire, Gallagher.
Powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#1016207 - 04/03/2007 15:15
[Re: orpgad]
|
old hand
Meldunek: 02/11/2003
|
Z racji nudów (żona i córka wyjechały) kilka statów, może komuś się przydadzą... West Ham - Tottenham Ostatnie 6 meczy (kolejno po wyniku strzały (celne), % posiadania piłki, interwencje bramkarzy) 20.01 Newcastle - WHU 2-2(1-2) 16(7)-15(7) 51-49 8-8 27.01 WHU - Watford 0-1(0-1) 19(9)- 6(1) 51-49 2-6 FA Cup 30.01 WHU - Liverpool 1-2(0-0) 14(6)-15(9) 47-53 6-7 3.02 Aston Villa - WHU 1-0(1-0) 16(9)-7(2) 53-47 3-4 10.02 WHU - Watford 0-1(0-1) 24(10)-8(5) 44-56 4-5 24.02 Charlton - WHU 4-0(3-0) 12(5)-13(8) 50-50 7-1 31.01 Arsenal - Tottenham 3-1(1-1;0-0) 28(11)-11(3) 61-39 3-10 Carling Cup 4.02 Tottenham - Man Utd 0-4(0-1) 11(5)-13(7) 49-51 6-6 10.02 Sheffield Utd - Tottenham 2-1(1-1) 16(5)-6(1) 2-6 18.02 Fulham - Tottenham 0-4(0-1) 16(9)-8(6) 52-48 3-13 21.02 Everton - Tottenham 1-2(1-1) 13(3)-8(4) 50-50 2-3 25.02 Tottenham - Bolton 4-1(3-1) 14(10)-10(6) 51-49 3-3 under/over WHU dom: 9/5 Tottennham wyj: 7/7 w tabeli 19. WHU 28m 20 pkt 18:46 5-5-18 9. Tottenham 28m 39pkt 36:40 11-6-11 dom/wyjazd WHU dom: 5-2-7 14:17 Tottenham wyj: 2-5-7 11:23 do przerwy WHU dom: 2-7-5 Tottenham wyj: 1-6-7 H2H na boisku gospodarza: 28-16-18 94:84 Nie zagrają: WHU Gabbidon (o) 18-0 Collins (o) 7-0 Reo-Coker (p) 26-1 Tottenham Assou-Ekotto (o) 16-0 Malbranque (p) 13(3)-2 Murphy (p) 5(7)-2 Keane (n) 12(8)-4 Typu nie podam, bom ostatnio na forum nieskuteczny...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|