Mecz Gwiazd DBE - Wrocław 2007W pierwszych piątkach Meczu Gwiazd zagrają (w nawiasie pozycja, klub i liczba głosów):
PÓŁNOC* Robert Skibniewski (obrońca, Polpak Świecie, 952)
* Dawid Witos (obrońca, AZS Koszalin, 779)
* Harding Nana (skrzydłowy, Polpak Świecie, 1082) - najwięcej zebranych głosów!
* Aaron Pettway (skrzydłowy, Kager Gdynia) - w miejsce kontuzjowanego Adama Wójcika
* Rafał Bigus (środkowy, Kotwica Kołobrzeg, 983)
POŁUDNIE* Dean Oliver (obrońca, ASCO Śląsk Wrocław, 1044)
* Andrzej Pluta (obrońca, Anwil Włocławek, 1070)
* Radosław Hyży (skrzydłowy, ASCO Śląsk Wrocław, 809)
* Goran Jagodnik (skrzydłowy, Anwil Włocławek, 799)
* Robert Witka (środkowy, BOT Turów Zgorzelec) - w miejsce kontuzjowanego Otisa Hilla
Łącznie w głosowaniu na portalu
http://www.meczgwiazd.interia.pl oraz za pomocą SMS-ów oddano 36342 głosy, w tym 6980 na kandydatów do konkursu wsadów oraz 29362 na kandydatów do pierwszych piątek Meczu Gwiazd.
REZERWOWIPrezes Polskiej Ligi Koszykówki - Janusz Wierzbowski zaprosił do udziału w Meczu Gwiazd następujących zawodników w roli rezerwowych:
PÓŁNOC* Christian Dalmau (rozgrywający, Prokom Trefl Sopot)
* Rashid Atkins (rozgrywający, Prokom Trefl Sopot)
* Miah Davis (rozgrywający, Energa Czarni Słupsk)
* Iwo Kitzingeer (obrońca, Polpharma Starogard Gdański)
* Przemysław Frasunkiewicz (skrzydłowy, Energa Czarni Słupsk)
* Patrick Okafor (skrzydłowy, Polpharma Starogard Gdański)
* Filip Dylewicz (skrzydłowy, Prokom Trefl Sopot)
Trenerami zespołu Północy będą Eugeniusz Kijewski (Prokom Trefl Sopot) i Tomasz Jankowski (Polpharma Starogard Gdański).
POŁUDNIE* Tony Akins (rozgrywający, Gipsar Stal Ostrów Wlkp.)
* Łukasz Koszarek (obrońca, BOT Turów Zgorzelec)
* Thomas Kelati (skrzydłowy, BOT Turów Zgorzelec)
* Michael Ansley (skrzydłowy, Gipsar Stal Ostrów Wlkp.)
* Dominik Tomczyk (skrzydłowy, ASCO Śląsk Wrocław)
* Grady Reynolds (skrzydłowy, Polonie SPEC Warszawa)
* Wojciech Szawarski (skrzydłowy, Gipsar Stal Ostrów Wlkp.)
Trenerami zespołu Południa będą Saso Filipovski (BOT Turów Zgorzelec)i Andrzej Kowalczyk (Gipsar Stal Ostrów Wlkp.).
KONKURS WSADÓW O PUCHAR PREZESA DOMINET BANKUNa podstawie głosowania kibiców władze DBE zaprosiły do udziału w konkursie wsadów czterech zawodników:
* Aaron Pettway - Kager Gdynia
* Grady Reynolds - Polonie SPEC Warszawa
* Łukasz Wiśniewski - Polpak Świecie
* Witalij Kowalenko - Sokołów Znicz Jarosław
* David Logan - Polpharma Starogard Gdański
KONKURS RZUTÓW ZA TRZY O PUCHAR FIRMY SPALDINGDo udziału w konkursie rzutów za trzy prezes PLK zaprosił czterech zawodników:
* Andrzej Pluta (Anwil Włocławek)
* Aleksandar Dimitrovski (ASCO Śląsk Wrocław)
* Christian Dalmau (Prokom Trefl Sopot)
* Iwo Kitzinger (Polpharma Starogard Gdański)
WIĘCEJ O MECZU GWIAZD 
<--- klik

Zalozylem takowy temat wlasnie tutaj, bo nie mam zamiaru zasmiecac tematu o DBE. Tam podajemy tylko i wylacznie typy z analizami, a miejsce na sportowe dywagacje jest w dziale TiO.
Swoja droga, czy ten mecz bedzie mozna gdzies obstawic? Jakis buk wystawia oferte na to widowisko?
Zaczne moze od tego ze wielkim fanem tego typu widowisk nie jestem. W Polsce staramy sie nasladowac ASG ale kiepsko nam to wychodzi. Widzialem juz kilkakrotnie w Polsce takie ASG ale wielkiego wrazenia na mnie nie zrobily. Nie trzeba szukac daleko... Włocławek 2006. Generalnie gracze wybrani do ASG sprzed roku nie pokazali praktycznie nic ciekawego. Nie potrafia pokazac nam, kibicom, prawdziwego show, na ktore to przeciez czekamy. Konkurs rzutow za 3 punkty tez nie byl porywajacy, bo to, ze zawodnik sam musi podnosic pilke z podlogi nie nalezalo z pewnoscia do plusow widowiska. Oby Wrocław wyciagnal konsekwencje. Co do samej otoczki nie mialem zastrzezen. Wszystko mi sie w miare podobalo. Teraz nie ma juz co wspominac, mam nadzieje ze Wrocław jako stolica polskiego basketu postara sie bardziej.
Teraz troche moich przemyslen co do zawodnikow.
PółnocZawsze chce ogladac w ASG zawodnikow efektownych, a nie takich co polowe swoich punktow w zyciu rzucili o tablice. Kontrowersje na pewno wzbudzaja w I piatce dwa nazwiska: Witos i Skibniewski. Jesli glosujac na zawodnikow do I piatki meczu gwiazd, wezmiemy za kryterium to jaki sezon ma dany zawodnik, to jestem jeszcze w stanie zrozumiec co robi tam Witos, bo sezon ma naprawde udany. Z drugiej jednak strony, jesli za kryterium brac widowiskowosc to totalnie nie wiem co on tam robi. Albo ma duza i liczna rodzine, albo jedna z wyplat w tym roku poszla na smsy. A Skiba? Totalne nieporozumienie. Moze kibice WKS'u maja do niego az taki sentyment i chcieli by zagrał na starych smieciach wlasnie w ASG? Nana, Pettway, Bigus. Bigus rowny sezon i wystep w takim meczu mu sie nalezy, chociaz osobiscie dalbym Pettwaya na ławke a na 4 Okafora, pozycje numer 5 zajmowalby Nana, ktory kak widzimy zebral najwieksza ilosc glosow i w pelni zasluguje na I piatke ASG. A rezerwowi? Co tam robi Miah Davis? To jest totalne nieporozumienie. Frasunkiewicza tez nie lubie, a w miejsce Dylewicza widzialbym Besoka. Reszta styknie. Dobrze ze II trenerem jest Jankes, bo Kijewski moglby nie podołac hehe.
PołudnieTutaj tez duzo kontrowersji, bo rezerwowi lepsi od tych z I piatki hehe. Dean Oliver? Hmm, no zastanowilbym sie na tym mocno. Jagodnik? Witka? Hyży? No rzeczywiscie. Po prostu popisow nie zabraknie na parkiecie... Szkoda ze Hill kontuzjowany, bo Witka na 5 to tez lekkie nieporozumienie. A moze po prostu nie wypadalo by zabraklo jakiegos gracza Turowa w I piatce? Załamka. Rezerwowi w miare ok, kazdy w tym sezonie zalicza udane wystepy na polskich parkietach i w pelni zasluguja na pokazanie sie w tym, badz co badz, wielkim widowisku. Do drewniakow ich nie bede zaliczac, bo takowi sa w I piatce hehehe. Dobrze ze Kowal i Filipovski trenuja ten zespol, polaczenie defensywy w ofensywa, ciekawe co z tego wyjdzie w praniu.
Konkurs rzutów za 3 punktyPluta, Kitzinger - ok. Dimitrovski - ujdzie. Dalmau? A nie lepiej by bylo za niego dac Slanine?
Konkurs wsadówTutaj powiem chyba najmniej. Malo widzialem dunkow w wykonaniu tych zawodnikow, bo takowe widza z reguly kibice poszczegolnych druzyn, kibice ktorzy przychodza na treningi. Wiem tylko tyle ze moze i dla wielu z Was nominacja Łukasza "Małpy" Wiśniewskiego wydawac sie nieco kontrowersyjna, to chlopak ma zajebisty wyskok i na pewno pokaze cos fajnego.
Tyle moich przemyslen na szybko
Pozdrawiam