#992276 - 25/02/2007 22:12
Re: Szagma, delfin Um, Załoga G, Superpotwór, Arabella itp.
[Re: tomo]
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Kiedyś to były bajki... prawdziwe bajki... uczące dobra, przyjaźni, szacunku dla innych.
Ot choćby jedna z moich ulubionych "Krecik"... bez oporów można było posadzić dziecko przed TV i mieć pewność, że po oglądnięciu bajki niczego złego czy głupiego się nie nauczy, wręcz przeciwnie.
A teraz... tylko jakieś roboty, stwory w niczym nieprzypominające ludzi, i ciągle jakieś strzelanie, zabijanie i inne równie głupie rzeczy... ochyda... Sama prawda. Ale jako ze sie uwstecznilem ostatnimi czasy to znalazlem kanal gdzie leca bajki dla najmlodszych Minimini, wspomniany krecik tak sie znalazl, Reksio, Bolek i Lolek, Baltazar Gabka i wiele innych, do tego jakies nowsze ale w starym dobrym stylu. Jak ktos lubi polecam;-)
|
Do góry
|
|
|
|
#992279 - 25/02/2007 22:13
[Re: Marcel]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/05/2005
|
a pamietacie film "Przyjaciel wesołego diabła" i ten straszny Piszczałka  spać nie mogłem  Ja kudłaty, durnowaty, reperuje stare graty  no Piszczałka wymiatał .też nie mogłem spać:P
|
Do góry
|
|
|
|
#992297 - 25/02/2007 22:22
[Re: Biszop]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/05/2005
|
Kiedyś to były bajki... prawdziwe bajki... uczące dobra, przyjaźni, szacunku dla innych.
Ot choćby jedna z moich ulubionych "Krecik"... bez oporów można było posadzić dziecko przed TV i mieć pewność, że po oglądnięciu bajki niczego złego czy głupiego się nie nauczy, wręcz przeciwnie.
A teraz... tylko jakieś roboty, stwory w niczym nieprzypominające ludzi, i ciągle jakieś strzelanie, zabijanie i inne równie głupie rzeczy... ochyda... Sama prawda. Ale jako ze sie uwstecznilem ostatnimi czasy to znalazlem kanal gdzie leca bajki dla najmlodszych Minimini, wspomniany krecik tak sie znalazl, Reksio, Bolek i Lolek, Baltazar Gabka i wiele innych, do tego jakies nowsze ale w starym dobrym stylu. Jak ktos lubi polecam;-) e tam, nieprawda. jako stary dwojki maluchow oswiadczam, ze jest masa fantastycznych, bardzo madrych bajek (niedostepnych co prawda w tv publicznej) -- pzdr.bcn1899 *som i serem*
|
Do góry
|
|
|
|
#992393 - 26/02/2007 00:50
[Re: Elninio]
|
rzut rozny
Meldunek: 10/05/2005
|
a pamietacie film "Przyjaciel wesołego diabła" i ten straszny Piszczałka  spać nie mogłem  Ja kudłaty, durnowaty, reperuje stare graty  no Piszczałka wymiatał .też nie mogłem spać:P FAktycznie był taki film, wrrrrrrr, Ten kudłaty to faktycznie jak na tamten czas mnie przerażał, a teraz przerażają mnei ludzie pokroju KUDŁATEGO z ......Kilera 
|
Do góry
|
|
|
|
#1014077 - 03/03/2007 22:00
[Re: bcn1899]
|
addict
Meldunek: 26/05/2006
|
e tam, nieprawda. jako stary dwojki maluchow oswiadczam, ze jest masa fantastycznych, bardzo madrych bajek (niedostepnych co prawda w tv publicznej)
a ja jako stary jednego malucha dodam, ze terażniejsze małolaty z zainteresowaniem oglądają stare bajki: Krecik, Uszatek itp., a z teraźniejszych - "Domisie" rządzą, choć to nie kreskówka, to fajne i mądre! a ja jeszcze pamiętam Misia Kuleczke i fajny wyczes Wasyla - taki a'la Prodigy 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|