Opcje tematu
#957508 - 13/02/2007 19:14 Projektant wnętrz poszukiwany
obses Offline
member

Meldunek: 16/08/2004
Mam mieszkanie w kamienicy, dostałem niedawno przydział i zabieram sie za remont. I mam problem. Układ mieszkania jest mniejwiecej taki:

I tu problem: na czerwono zaznaczona rura odpływowa ma okolo 10 metrów długosci i jest poziomo puszczona przez srodek przedpokoju(jakies menelstwo tam wczesniej mieszkało i tak zyli :/ )
Pytanie brzmi jak i gdzie zrobic kuchnie? W miejscu gdzie była przedtem czyli tam gdzie idzie rura boje sie że nie bedzie działał odpływa (10m w poziomie, czy woda bedzie spływać gdy sie troche zatłusci i zabrudzi? No i chyba trzebaby jakies wielkie progi robić zeby ją zakryć+bez ciepłej wody z piecyka) ALbo zrobic tam gdzie sypialnia na scianie przylegającej do łazienki(bez problemow z odpływem, cipła woda ale...totalne zburzenie klimatu sypialni)

No i własnie czy ktos ma jakis pomysł jak zrobic kuchnie w sypialni bez oddzielania sciankami działowymi tak zeby zachować jakieś minimum klimatu?

Do góry
Bonus: Unibet
#957607 - 13/02/2007 19:37 Re: Projektant wnętrz poszukiwany [Re: obses]
gnacik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/03/2006
potrzebujesz wykwalifikowanego projektanta z wykształceniem czy niekoniecznie bo jak chcesz mogę nad tym posiedzieć, doświadczenie mam, projektowałem już wnętrze remontowanego domu, więc jak chcesz, napisz mi tylko dokładne wymiary długości ścian, oraz które ściany są nośne? ..masz zamiar zostawić piece kaflowe i instalować ogrzewanie centralne, aha i jak idzie ta rura zaznaczona na czerwono w miejscu gdzie są drzwi? w podłodze czy trzeba nad nią przeskoczyć ? \:\)

Do góry
#957815 - 13/02/2007 20:17 Re: Projektant wnętrz poszukiwany [Re: gnacik]
obses Offline
member

Meldunek: 16/08/2004
hehe, nie to ze wykwalifikowanego - darmowego:) nad rurą własnie trzeba przeskakiwać i tu ewentualnie trzebaby ja jakos zabudowac.
Wszystkie ściany widoczne na planie są nośne, pokoje mają 5,5m szerokości i 4,5m długości(długości czyli od okna do przedpokoju) Piecy nie moge ruszać bo to niby jakiś zabytek. Sypialnia została wyremontowana przez poprzedniego właściciela(panele i plyty gipsowe) wiec odpada raczej mozliwosc robienia scianek działowych i ewentualna kuchnia musiała by byc..-no własnie nie wiem jaka. Własnie tego sobie nie moge wyobrazic: jak mozna miec kuchnie w sypialni?jak to zorganizować? Moze jakies fotki widizałes ktore pomoglyby jakos to rozwiązać. W salonie gdyby była tam gdzie konczy sie rura planowałem ogrodzic ją wysoką ladą barową, ale w sypialni to raczej nie ma sensu:/

Do góry
#957895 - 13/02/2007 20:35 Re: Projektant wnętrz poszukiwany [Re: obses]
gnacik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/03/2006
z kuchnią w zasadzie nie ma problemu, mam na to pomysł, ale z tą rurą to paranoja, ewentualnie nową rurę puścić w podłodze, bo kto to słyszał ...z takim czymś się jeszcze nie spotkałem, ze aby do domu wejść przez rurę trzeba przeskoczyć \:\) ..najlepiej pogadaj z jakimś hydraulikiem
jaka jest szerokość tego korytarzu prowadzącego do łazienki ? ..w ogóle łazienkę tez chcesz modernizować ? ..aha i napisz w którym pokoju chcesz mieć kuchnię i dla ilu osób to ma być mieszkanie \:\) ..bedziem rysować \:\)

Do góry
#959730 - 14/02/2007 14:50 Re: Projektant wnętrz poszukiwany [Re: gnacik]
Vito Offline

Meldunek: 12/06/2001
wazna rzecz odnosnie kuchni - gdzie masz kanaly wentlacyjne - jezeli kuchenka gazowa a kanalow nie ma w sypialni to nie mozesz zrobic kuchni obok lazienki

Do góry
#960816 - 14/02/2007 19:48 Re: Projektant wnętrz poszukiwany [Re: Vito]
Loki Offline
newbie

Meldunek: 14/02/2007
Znam projektanta, ale nie jest tani, nie jest tani w Wawie...

Do góry

Moderator:  Biszop, rafal08