#953651 - 12/02/2007 14:54
Re: Konkurs hokejowy XI edycja - Puchar Ryszarda Kapuścińskiego
[Re: Perseusz]
|
enthusiast
Meldunek: 05/12/2006
|
Preview:
Pojedynek championów!!!
Prawie Roger edson Wilk Stepowy ___ kontra ___ boski Diego Armando Lion vonseb pogromca tygrysów
typy bukmacherów:
edson 1,9 vonseb 1,9
Bohater wszystkich lwów – SuperLion vonseb – po wygranej w Wielkich Derbach Wielkich Kotów jest w doskonałym humorze. Każdemu, kto stanął twarzą w twarz z żółtookim tygrysem i przeżył jego atak, nic już nie może być straszne. Teraz kolej na edsona - jeden champion w pucharze wystarczy!!! Czy Wilk Stepowy to będzie małe śniadanie czy też wielkie wyzwanie?
Matka Boska Częstochowska wysłuchała modlitw i edson cudownie ocalał!!! Najgorsze już ma za sobą, przegrywał z liderem zdecydowanie, ale się przełamał. Teraz może być tylko lepiej!!! Niech nikt nie lekceważy Wilka Stepowego, jest przebiegły jak lis, mądry jak sowa, szybki jak gepard i zwinny jak małpa.
Zapowiada się wielki bój, który przyćmi nawet mecz lidera z wiceliderem.
Typuje Perseusz:
Vonseb jednym punktem.
|
Do góry
|
|
|
|
#953656 - 12/02/2007 14:55
|
enthusiast
|
Pary ćwierćfinałowe:
Januch - guardian Perseusz - marzano Gadzina - jacgan edson – vonseb
Typuje Perseusz:
Januch dwoma punktami, Persi małymi punktami, Jacgan jednym punktem, Vonseb jednym punktem.
|
Do góry
|
|
|
|
#954306 - 12/02/2007 19:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/05/2004
|
Januch dwoma punktami marzano jednym punktem jacgan małymi punktami edson jednym punktem
|
Do góry
|
|
|
|
#954477 - 12/02/2007 19:48
[Re: jacgan]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2002
|
Januch dwoma punktami - Januch podwyzszyl forme , a guradian jakby stracil zaciecie i motywacje choc mam nadzieje dla losow rywalizacji ze to tylko byl chwilowy ubieglotygodniowy kryzys
Perseusz jednym punktem - obydwaj maja problemy z trafianiem dogow , kto tym razem sie przelamie ten wygra
Gadzina jednym punktem - co lider to lider, rowna forma bez wpadek
Vonseb dwoma punktami - jak typuje na siebie to idzie mi nawet lepiej - moze znow sie uda
|
Do góry
|
|
|
|
#954829 - 12/02/2007 20:55
[Re: vonseb]
|
old hand
Meldunek: 09/02/2004
|
Januch jednym pkt marzano jednym pkt Gadzina dwoma pkt edson dwoma pkt
|
Do góry
|
|
|
|
#954882 - 12/02/2007 21:06
[Re: edson]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/10/2002
|
Januch 2 pkt marzano 2 pkt Gadzina małymi pkt] edson 1 pkt
|
Do góry
|
|
|
|
#954971 - 12/02/2007 21:34
[Re: vonseb]
|
old hand
Meldunek: 01/02/2006
|
Witam. No cóż 5. tydzień rywalizacji to była jakaś kompletna porażka z mojej strony. W całym konkursie od samego początku nie wiem co się dzieje, jeszcze nigdy nie miałem tak małego procentu trafionych typów. Z 9 ubiegłotygodniowych spotkań w NHL-u trafiłem 2 co daje znakomitą średnią 22 % trafionych typów. Dla porównania w grudniu miałem ok. 70 % skuteczności w NHL, którą zwykle grałem!!! Januch dwoma punktami - Januch podwyzszyl forme , a guradian jakby stracil zaciecie i motywacje choc mam nadzieje dla losow rywalizacji ze to tylko byl chwilowy ubieglotygodniowy kryzys Vonseb napisał jak wyżej, ale ja motywacji ani chęci walki nie straciłem i powiem tak: gorzej juz byc nie moze, więc myślę, że nie stoję na straconej pozycji, a kurs na mnie jest miodzio, tak więc grzech nie zaryzykować za tę cenę ;-) Oto moje typy: Januch - guardian 2 (małe punkty) - jak nie teraz to kiedy ? Perseusz - marzano 2 (1 pkt) Gadzina - jacgan 1 (małe punkty) edson – vonseb 2 (małe punkty) Naprzód guardian, my wierzymy!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#957468 - 13/02/2007 19:03
[Re: guardian]
|
enthusiast
|
Oto, jak typowaliśmy: Januch – guardian ___ 6:1 Perseusz - marzano ___ 3:4 Gadzina - jacgan ___ 4:3 edson – vonseb ___ 4:3 Prośba vonseba odrzucona. Underdogów byłoby za dużo... Gdyby zawsze faworyci wygrywali, to by było pięknie. Ale tu jest jak w realu, Janach miał typowanie (3-7) w bardzo głębokim poważaniu.
|
Do góry
|
|
|
|
#958959 - 14/02/2007 08:28
|
enthusiast
|
Błędne jest powiedzenie: „w piątek trzynastego”, powinno być „WE WTOREK TRZYNASTEGO”. . Zdarzyło się trzynastego, we wtorek. Ćwierćfinały wystartowały, a właściwie wyFALSTARTowały. Bilans dnia: 4-12/1-5 A gdyby odliczyć guardiana to: 2-12/0-5 !!!!! „Ale piękna katastrofa” zwykł był mawiać w takich momentach Grek Zorba. Na klątwę pechowej 13 nie wystarczyły: ani doświadczenie vonseba, ani przebiegłość edsona, ani power jacgana, ani nieobliczalność Janucha, ani barbarzyństwo Perseusza, ani precyzja Gadziny, TYLKO guardian zerwał się z choinki i zdobył 4 punkty, no i oczywiście wywinął się szczęściarz marzano, który... nie zagrał. Na plusie: Guardian, który wyczerpał już chyba wcześniej limit pecha – 2-0/1-1 !!! lucky marzano, który nawet palcem nie kiwnął, a już jest jedną nogą w półfinale. Na minusie: Perseusz – 0-4 Januch – 0-2/0-1 jacgan – 0-2/0-1 Gadzina – 1-2/0-1 Edson – 0-1 Cuda już się dzieją, a to dopiero początek pierwszego tygodnia ćwierćfinałów! Aktualne wyniki: Januch – guardian ___ 0:4 (0-5,52) Perseusz - marzano ___ 0:0 Gadzina - jacgan ___ 1:0 (1,55-0) edson – vonseb ___ 0:1 (0-1,5)
|
Do góry
|
|
|
|
#964628 - 15/02/2007 20:54
|
enthusiast
|
Po burzy zawsze w końcu zaświeci słońce. . W tej bajce cuda zdarzają się codziennie. Fortuna kołem się toczy, we wtorek trzynastego pod wozem, a już w czwartek na wozie. Bilans dnia: 12-3 a po odliczeniu guardiana, który chadza własnymi ścieżkami: 11-1 !!! Na plusie, od ostatniego postu licząc: Vonseb 3-0 Perseusz 3-0 Januch 3-1 Jacgan 3-1 Gadzina 2-1 Na minusie: Guardian 1-3 Aktualne wyniki: Januch – guardian ___ 3:5 (4,9-7,02) Perseusz - marzano ___ 3:0 (5,252-0) Gadzina - jacgan ___ 3:3 (4,9-5,05) edson – vonseb ___ 0:4 (0-6,15)
|
Do góry
|
|
|
|
#969222 - 17/02/2007 16:09
|
enthusiast
|
Po pierwszym tygodniu:
Januch – guardian ___ 4:5 (6,45-7,02)
Szaleństwo Januchomanii trwa. Rozpoznawalność Janucha w jego ojczyźnie wynosi 97% i jest większa niż samego pana Prezydenta!!! Według tych samych badań opinii publicznej, aż 90% Januchowian wierzy w zwycięstwo swojego asa, 7% uważa że awansują obaj zawodnicy, tylko 3% badanych nie wie, że taki mecz się odbywa. Januch zapowiada WŚCIEKŁY ATAK w drugim tygodniu i awans do półfinału.
Początek meczu guardiana pokazywała tylko telewizja kodowana, dopiero po szczęśliwej trzynastce transmisja jest w kanale ogólnokrajowym. Oglądalność rośnie z dnia na dzień, już wyprzedziła wyścigi ślimaków!!! Trener guardiana zaciągnął kredyt pod zastaw swojego domu i wszystkie swoje oszczędności razem z kredytem postawił na zwycięstwo swojego podopiecznego. Czy to ZWARIOWANY HAZARDZISTA, który już niebawem zamieszka w kartonie pod mostem, czy też bardzo bogaty TRENER-WIZJONER!?!
Aktualne typy bukmacherów: Januch 1,9 guardian 1,9
|
Do góry
|
|
|
|
#972148 - 18/02/2007 19:08
|
enthusiast
|
Po pierwszym tygodniu:
Gadzina – jacgan ___ 4:4 (6,4-6,85)
Zadowolony jacgan.
„Jestem bardzo zadowolony z remisu po pierwszym tygodniu. Po dwóch „9” musiał przyjść martwy punkt. Teraz złapię drugi oddech i zrobię dobry wynik, ale czy to wystarczy nie wiem”– oznajmił jacgan dziennikarzom.
Wierzą w zwycięstwo jego kibice, na wszystkich ścianach, murach i murkach niewidzialna ręka namalowała tysiące napisów: NO PASARAN!
Aktualne typy bukmacherów: Gadzina 1,85 jacgan 1,96
|
Do góry
|
|
|
|
#972913 - 19/02/2007 07:31
|
enthusiast
|
Gdzie jest EDSON?
Nieprawdopodobna historia!!!
Najlepszy zawodnik w tym tygodniu edson nie dał wszystkich możliwych typów!!!
SPÓŹNIŁ SIĘ podając swoje ostatnie dwa typy o godzinie 0.00, czyli po północy!!!
Zgodnie z regulaminem typy te będą zaliczone do nowego tygodnia!!!
Tego nie wymyśliłby nawet Alfred Hitchcock!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#972929 - 19/02/2007 07:54
|
enthusiast
|
Po pierwszym tygodniu:
edson – vonseb ___ 6:6 (8,5-9,15)
SuperPechowiec edson
Edson spóźnił się, zapewne o kilka sekund z podaniem niedzielnych typów i trafiony UD zaliczony jest do nowego tygodnia!!! Magiczna sztuczka, aby dać swoje typy o godzinie 23.59 nie udała się!!! I w ten sposób edson został SuperPechowcem, a nie Magikiem Czasu, SuperZegarmistrzem!!!
Tego nikt by nigdy nie wymyślił - wykręcić taki numer w najlepszym ćwierćfinale, w pojedynku championów, to mi przypomina akcję Patricka Kluiverta, który przedrylował bramkarza i mając pustą bramkę, leżącego na ziemi bezradnego bramkarza, obrońców w odległości 20 metrów postanowił się popisać i strzelić bramkę przewrotką – podbił piłkę, pięknymi nożycami uderzył piłkę i... trafił w poprzeczkę.
Aktualny wynik: edson – vonseb ___ 8:6 (11,1-9,15)
Typy bukmacherów: Edson 1,8 Vonseb 2,02
|
Do góry
|
|
|
|
#972934 - 19/02/2007 08:11
|
enthusiast
|
Komentarz Perseusza:
Rolą mediów jest właśnie wynajdywanie takich spraw, a TA HISTORYJKA PRZEJDZIE DO LEGENDY TEGO KONKURSU. Zwycięzcy i gracze zostaną zapomniani, ale wspomnienie NIEUDANEJ MAGICZNEJ SZTUCZKI obrońcy tytułu, wicelidera PRZETRWA DŁUŻEJ!!!
Cieszę się tylko, że edson nie rywalizuje ze mną bezpośrednio (duża różnica punktów i inne umiejętności).
Cuda, cuda, panie są w tej bajce.
|
Do góry
|
|
|
|
#974894 - 19/02/2007 22:15
|
enthusiast
|
NIE LUBIĘ PONIEDZIAŁKÓW, czyli kolejny tydzień falstartuje!!! Dzisiaj mocno był grany hokej szwecki, wyniki były jednak BARDZO, BARDZO dalekie od oczekiwań - 0-5/0-2!!!!! Jeżeli powtórzy się historia z poprzedniego tygodnia to jutro będzie bardzo dobry dzień. Oby tak było!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#980425 - 21/02/2007 22:43
|
enthusiast
|
Pierwsze tydzień – 2 REMISY, czyżby 6 półfinalistów!!!
Po pierwszym tygodniu rywalizacji mieliśmy dwa remisy, jedno prowadzenie jednym punktem i jedno dwoma punktami. Wszystkie mecze są na styku, do ostatniego dnia będzie się toczyła zaciekła rywalizacja o awans do półfinału.
A oto jak wygląda sytuacja w poszczególnych parach po 10 dniach rywalizacji:
Gadzina – jacgan ___ 4:4 _ (6,4 - 6,85)
Możliwe punkty do zdobycia (bez bonusa): Gadzina _ 6 jacgan _ 8
Gadzina i jacgan (inni gracze też, poza nhl-owcami i vonsebem) wpadli w przed-play-offową pułapkę. W tym okresie najlepsze drużyny często zmieniają cykl treningowy, aby zrobić formę na play-off, a w wielu ligach mecze zaczynają seryjnie wygrywać nie zespoły dobre, ale te, które chcą wejść do decydującej rozgrywki. To całkiem inne typowanie niż w środku sezonu. Tu liczy się doświadczenie, doświadczenie i raz jeszcze doświadczenie. Kto wie co i gdzie w trawie piszczy, ten wygrywa. Kto się szybciej dostosuje ten awansuje do PF, chyba że remis utrzyma się do końca i awansują obaj.
edson – vonseb ___ 8:8 (11,1-12,35)
Możliwe punkty do zdobycia (bez bonusa): edson _ 7 vonseb _ 9
IT’S VONSEB’S TIME!!! Przed-play-offowa pułapka NIE DLA LIONA!!! Po latach grania Lion doskonale wie, w jakich ligach będą wygrywać te drużyny, które akurat będą punktów… potrzebować. Na ostatnich 10 typów podstawowych vonseb TRAFIŁ 9!!!
SuperPechowiec edson powinien jak najszybciej zapomnieć o niedzielnej wpadce, bo jako jedyny z ćwierćfinalistów ma szanse wygrać z pogromcą tygrysów.
Perseusz – marzano ___ 8:3 (12,253-5,1)
Możliwe punkty do zdobycia (bez bonusa): Perseusz _ 5 marzano _ 11
Wynik 8:3 nic nie znaczy, bo marzano tradycyjnie nie ma w tygodniu czasu na typowanie i wchodzi do gry najczęściej dopiero w piątek.
Januch – guardian ___ 6:7 (9,91-10,15)
Możliwe punkty do zdobycia (bez bonusa): Janach _ 7 guardian _ 7
Guardian, zgodnie z obietnicą, znakomicie się przygotował do pucharu. Jest o krok od sensacyjnego zwycięstwa nad zdecydowanym faworytem!!!
Janach po pamiętnym wtorku, trzynastego przegrywał już 0:4, od tego czasu goni guardiana i do samego końca będzie atakował, aby wygrać, choćby małymi punktami.
|
Do góry
|
|
|
|
#988553 - 24/02/2007 20:59
|
enthusiast
|
Guardian pierwszym półfinalistą!!! Sensacyjne zwycięstwo nad Januchem jest wielką niespodzianką dla wszystkich poza... samym Guardianem. Brawo, brawo, brawo!!! Aktualne wyniki: Gadzina – jacgan ___ 5:7 _ (8,05 - 11,72) Możliwe punkty do zdobycia: Gadzina _ 4 jacgan _ 2 edson – vonseb ___ 11:11 (16,3-16,84) Możliwe punkty do zdobycia: edson _ 3 vonseb _ 1 Perseusz – marzano ___ 9:4 (13,693-6,6) Możliwe punkty do zdobycia (bez bonusa): marzano _ 10 Januch – guardian ___ 8:9 (12,945-13,2) Możliwe punkty do zdobycia: guardian _ 1
|
Do góry
|
|
|
|
|
|