#940846 - 08/02/2007 10:25
Re: 21 kolejka Bundesligi [ 9 - 11 luty ]
[Re: rene]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Bayern Monachium - Arminia Bielefeld Bayern jest tutaj faworytem Kurs wystawiony przez bukmacherów w okolicach 1.25 - 1.30 uważam za kpinę, gdyż Bawarczycy kompletnie zawodzą W 3 meczach na wiosnę obrońcy tytułu zdobyli zaledwie 1 punkt, strzelając 2 bramki, a tracąc 6 Mając na uwadze to, co aktualnie wyprawia choćby Lyon w lidze francuskiej, nie ruszam tego meczu ! Przy takich kursach to spotkanie nie znajdzie się u mnie nawet na żadnym kuponie
Hamburger SV – Borussia Dortmund Z dziewięciu spotkań rozegranych na własnym boisku Hamburger nie wygrał żadnego! Drużyna, która miała walczyć o czołowe lokaty, zajmuje ostatnie miejsce w tabeli z mizernym dorobkiem 15 punktów po 20 kolejkach. Hamburg miał przełamać się na wiosnę, ale tak się nie stało i po dwóch remisach włodarze klubu zatrudnili nowego trenera, którym został Holender Huub Stevens Debiut nowego trenera nie należał do udanych, gdyż Hamburg przegrał w Berlinie tracąc bramkę w końcówce spotkania. Sytuacja zrobiła się arcytrudna, bo rywale nie próżnują i skrzętnie gromadzą punkty. W najbliższej kolejce aż prosi o zwycięstwo. Wydaje się, że szansa jest duża, bo na AOL Arena przyjeżdża Borussia Dortmund, która niczym specjalnym się nie wyróżnia, choć na koncie ma 10 oczek więcej. Tyle tylko, że jest to najgorszy z najgorszych rywali dla Hamburger SV Wystarczy popatrzeć na statystyki H2H, by uzmysłowić sobie, że Borussia przyjeżdża do Hamburga po komplet punktów, a jeśli nie – to przynajmniej po remis. I to niezależnie od formy, w jakiej są zespoły. Hamburg po raz ostatni wygrał u siebie z Borussią 24 Maja 1997 roku! W poprzednim sezonie piłkarze Borussi skutecznie wyleczyli Hamburg z marzeń o tytule. Rozpoczął Ebi Smolarek, strzelając bramkę w 25 minucie. Gospodarzom udało się wyjść na prowadzenie 2:1, ale końcówka meczu to był koncert gry piłkarzy z Dortmundu, którzy strzelili 3 bramki i zasłużenie wygrali 4:2. Czy i teraz piłkarze z Dortmundu zafundują Hamburgerowi bilety do 2 ligi? Wykluczyć tego nie można, dlatego odpuszczę sobie ten mecz.
|
Do góry
|
|
|
|
#940895 - 08/02/2007 10:55
|
Pooh-Bah
|
Mainz - Cottbus Dzielna drużyna z Moguncji wcale nie zamierza opuszczać Bundesligi Wiosna zaczęła się dla Mainz bardzo udanie - 7 punktów w 3 meczach, bramki 2 - 0 Okazja na powiększenie dorobku trafia się już w sobotę Do Mainz przyjeżdża bowiem zespół z Cottbus, który także nie jest pewien, czy utrzyma się w 1 Bundeslidze Goście również dobrze rozpoczęli rundę rewanżową - 1 zwycięstwo, 2 remisy W Moguncji zapewne będą chciali podtrzymać dobrą passę Czy drużynie gospodarzy uda się popłynąć dalej na korzystnej fali i zainkasować komplet punktów? Bardzo prawdopodobne, gdyż z całą pewnością zagrają z ogromną determinacją, by kontynuować dobrą passę, która przecież kiedyś się skończy, bo gospodarze nie mają zbyt dużego potencjału ani umiejętności Cottbus jest do pokonania, ale czy polegnie, tego to już nie wiem Moje typy na ten mecz to: 1X oraz under 2.5 bramki
|
Do góry
|
|
|
|
#940921 - 08/02/2007 11:06
[Re: Luc Nilis]
|
member
Meldunek: 07/02/2007
|
a co sadzicie o Hanowerze z Wolsburgiem dobry kurs i mysle ze warto zagrac 1
|
Do góry
|
|
|
|
#940936 - 08/02/2007 11:09
[Re: derlysy]
|
Zbanowany
Meldunek: 01/03/2005
|
a co sadzicie o Hanowerze z Wolsburgiem dobry kurs i mysle ze warto zagrac 1 Takie analizy prosze kierować na Quasi chat
|
Do góry
|
|
|
|
#940982 - 08/02/2007 11:20
[Re: rafal08]
|
member
Meldunek: 07/02/2007
|
rafal08 jakis ty mily jestem tu nowy wiec nie obczailem jeszcze wszystkiego a ty widze taka pomocna dlon bez komnetarza..
|
Do góry
|
|
|
|
#940985 - 08/02/2007 11:23
[Re: derlysy]
|
Zbanowany
Meldunek: 01/03/2005
|
rafal08 jakis ty mily jestem tu nowy wiec nie obczailem jeszcze wszystkiego a ty widze taka pomocna dlon bez komnetarza.. Kolego pzeciez bardzo kulturalnie skierowałem Cie we właściwe miejsce na tego rodzaju wpisy jak twój. Poprosze juz bez komentarza
|
Do góry
|
|
|
|
#941992 - 08/02/2007 15:35
[Re: Dżunior]
|
Pooh-Bah
|
Co do meczu w Hamburgu. Nie patrzecie tylko na skład gospodarzy. Zresztą nazwiska nie grają, co widać w tabeli. Ale skoro już jesteśmy przy składach, to w Dortmundzie gra wielu reprezentantów z kilku krajów, więc pod tym wzgledem jakiejś przewagi Hamburg nie raczej nie ma. Mecz Hertha - Hamburg też ogladałem, choć nie w całości. I nie zgodzę się z tym, że Hamburg rozegrał dobry mecz, bo tak wcale nie było. Faktycznie starali się atakować, ale w obronie zagrali fatalnie. Hertha miała wiele sytuacji do strzelenia gola, których nie wykorzystała. Decedująca bramka to był strzał życia, to fakt. Ale gospodarze wygrali ten mecz zasłużenie, bo byli zespołem lepszym
|
Do góry
|
|
|
|
#943884 - 09/02/2007 11:57
[Re: drfocus]
|
stranger
Meldunek: 12/04/2005
|
Borussia M'gladbach-Aachen Oglądałem tydzień temu fragmenty zwycięksiego spotkania Borussi z Arminią na wyjeżdzie,i nie powiem ale ich gra zrobiła na mnie wrażenie.Widac ,że po zmianie trenera z meczu na mecz grają coraz lepiej.Nie musze chyba mówić jak wazny jest ten mecz patrząc przez pryzmat miejsc w tabeli zajmowanych przez obydwa zespoły.Typowy mecz o 6pkt.Jak dla mnie zdecydowanym faworytem jest Borussia,krtóa dosyć grubo juz zagrałem nawiasiem mówiąc.
|
Do góry
|
|
|
|
#944442 - 09/02/2007 13:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
VfL Bochum v 1. FC Nürnberg
Typ: remis @ 3,25 SB
Nurnberg zajmuje wyjątkowo wysokie miejsce w tabeli, mają rzadko spotykany bilans jeśli chodzi o mecze wyjazdowe: 1-7-1. Właśnie podziałem punktów kończyły się ich ostatnie cztery wyjazdowe spotkania, a grali drużynami, które znajdują się w otoczeniu drużyny Bochum: Monchengladbach, Hamburger SV, Wolfsburg oraz Aachen. Z drugiej strony - gospodarze. U siebie na terenie - 10 meczy, ale żadnego remisu. Niedawno wygrywali z równymi (Monchengladbach, Hamburger SV, Frankfurt) jednak w kolejce cudów polegli z Mainz 05. W drużynie Bochum nie za dużo kontuzji (Maltritz oraz Jensen) jednak grają z lepszą drużyną, w której lista pauzujących jest dość długa: Jelic, Mintal, Huber, Weber, Kennedy, Stephan, Engelhardt i Szikal. Myślę, że Nurnberg będzie grało tradycyjnie na podział punktów.
|
Do góry
|
|
|
|
#944845 - 09/02/2007 15:58
[Re: micha$]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2005
|
Hannover – Wolfsburg
Dzisiejszego wieczoru dojdzie do konfrontacji drużyn Hannoveru i Wolfsburgu w derbach Dolnej Saksonii. Nie dawno pozyskany z Turcji, Brazylijczyk Marcelinho zapowiada, że to właśnie jego drużyna dziś zwycięży i zdobędzie komplet punktów. Wydaje się, że Wilki są na właściwej drodze aby w kolejnych meczach sezonu prezentować się znacznie lepiej niż w tamtym roku. Zespół, który w poprzedniej rundzie miał ogromne problemy ze strzelaniem bramek, w ostatnich meczach strzelił ich aż pięć, czyli tyle ile średnio potrafili strzelali w czterech, pięciu meczach. W ostatnim spotkaniu, po ciekawym i widowiskowym meczu, zdołali pokonać Bayer Leverkusen. Trener ma pełne pole manewru, ponieważ nie będzie mógł skorzystać tylko z pozyskanego niedawno na zasadzie wypożyczenia Dos Santosa. Sytuacja w zespole gospodarzy jest nieco gorsza. W składzie na pewno zabraknie Dariusza Żurawia - kluczowego obrońcy oraz napastnika Thomasa Brdarica. Patrząc na ostatnie spotkania, obu zespołów to właśnie Hannover wydaje się być w dużo lepszej formie. Gospodarze zwyciężyli w dwóch meczach, strzelając w obu aż dziewięć bramek, tracąc tylko jedną w ostatniej kolejce z Aachen. W poprzednim sezonie to Wolfsburg był górą w obu ligowych potyczkach tych zespołów, ale w tym przegrali u siebie 2:1. Choć kursy na Hannover idą w górę, to myślę, że to będący w wielkim gazie gospodarze mają większe szanse na zwycięstwo. Jednak Bundesliga jest bardzo nieprzewidywalna i nie zdziwię się, jak po mimo wypowiedzi o chęci zwycięstwa piłkarzy gości, obie drużyny podzielą się punktami.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|