#906452 - 29/01/2007 14:52
Re: Internet z powietrza + Laptop
[Re: Llama]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/12/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#906480 - 29/01/2007 15:08
[Re: Conrad]
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
pojęcia nie mam. to jest blokowisko, w którym kabla nie można położyć bo NIE  a hotspot w całym szczecinie jest chyba tylko w Columbusie i Colorada na Wałach  (choć fakt, nie orientuję się  ) to ma być net na 5 miesięcy...
|
Do góry
|
|
|
|
#906502 - 29/01/2007 15:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/05/2005
|
na iPlusie spokojnie mozesz obstawiac, natomiast sciagniecie glupiego 3megowego zalacznika przypomina czasy starych modemow ;/ co nie znaczy ze jest niemozliwe, ot uciazliwe...
nie wiem jak dla uzytkownikow indywidualnych, ale ceny firmowe sa calkiem przystepne, biorac pod uwage, ze masz siec w zasadzie wszedzie, ku mojemu zaskoczeniu rowniez w miejscach, gdzie telefony slabiej dzialaja, natomiast stosunek ceny do jakosci pozostawia troche do zyczenia
-- pzdr.bcn1899 *som i serem*
|
Do góry
|
|
|
|
#906503 - 29/01/2007 15:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/02/2004
|
pojęcia nie mam. to jest blokowisko, w którym kabla nie można położyć bo NIE  a hotspot w całym szczecinie jest chyba tylko w Columbusie i Colorada na Wałach  (choć fakt, nie orientuję się  ) to ma być net na 5 miesięcy... hmmmmm a nie łapie gdzieś jakiejś sieci prywatnej ? Często są niezabezpieczone, łapiesz i korzystasz  Jest jeszcze taki nowy sport chyba wardriwing czy jakos tak i na stronie są opisane sposoby jak sie włamać do takiej sieci. Podobno wcale nie trudno. Potzrebny laptop i antena a ntene mozna zrobić z pudeła po jakiś tam ciastkach.
|
Do góry
|
|
|
|
#906679 - 29/01/2007 16:18
[Re: JuN]
|
ATP & WTA Tour
Meldunek: 28/10/2004
|
karte tego typu mam: http://www.blueconnect.pl/blueconnect.php?id=bc_zestaw8§ion=korpz informacji uzyskanych z infolinii Ery - Warszawka UMTS nie dziala w Szczecinie z informacji uzyskanych z salonu Era w Szczecinie - dziala tylko na kilku masztach z inforamcji wlasnym - praktycznych - przy moim miejscu zamieszkania jest nadajnik z UMTS 
|
Do góry
|
|
|
|
#908740 - 30/01/2007 10:20
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/05/2004
|
O jaki fajny wątek  ! Właśnie wczoraj utopiłem kupę kasy na Frolundzie bo nie miałem dostępu do neta i twardo postanowiłem zakupić internet "przydupny". Od rana testuję więc dwa telefoniki (palmfoniki) :nokię E61 i MDA PRO z blueconnectem i powiem szczerze że jestem zawiedziony. MDA PRO (zwany inaczej SPV 5000 tudzieżQtek 9000) jest naprawdę bliski ideałowi, gdyby .... No właśnie, gdyby nie to że nie obsługuje EDGE co w przypadku mojego miasta gdzie UMTS zawita za 100 lat - dyskwalifikuje to cudeńko. Poza tym rewelka - jak ktoś mieszka w większym mieście to nic lepszego nie znajdzie... W porównaniu z tym to nokia E61 to masakra. Ma EDGE ale niestety jest na symbianie i przeglądarka działa kiepsko. Expekt - loguje się ale nie mogę nic obstawić, bet24 - nie mogę się zalogować, gamebookers - nawet strona startowa się nie chce wczytać - wywala błędy. A sprawdzałem tylko te gdzie mam kasę na koncie... Ogólnie kiepsko  JAK KTOŚ MA JAKIEŚ DOŚWIADCZENIA Z DOBRYM PALMFONEM OBSŁUGUJĄCYM EDGE TO NIECH SKROBNIE PARĘ ZDAŃ !!!
|
Do góry
|
|
|
|
|
|