Siwy, ta korekta "naprawia" wzrok w 100% czy tylko do pewnego poziomu poprawia wzrok? Czy są jakieś sytuacje, kiedy taki zabieg nie wchodzi w grę?
A więc hehe specjalista okulistą to ja nie jestem ale troche czytałem. Więc najlepiej robic po 21 roku życia jak wada sie ustabilizuje, koryguja wady w szerokim zakresie od +6-7 chyba do -11-12 oraz astygmatyzm w jakims tam zakresie. Im wada mniejsza prawdopodobienstwo 100% korekcji wieksze ale to tez zalezy. Ja mialem wad -2,5 co nie jest duzą wada ale skutecznie utrudnia życie, bez okularów lub soczewek ani rusz. Po zabiegu nie musze ani tego ani tego wada znacząco zmalała, okulistka twierdziła ze wyszło bardzo dobrze chociaż ja liczyłem na ciut więcej taki sokoli wzrok

ale i tak jest luks. Wiem ze jak koryguja wady po -10 to jest duze prwdopodobienstwo ze po roku wada wraca ale tak -3 więc to i tak dla takiej osoby niebo a ziemia. No i z tego co wiem wada skorygowana nie powraca juz nie wystąpi ale nie doyczy to slepniecia tzw starczego. Co do sytuacji ze zabieg nie wchodzi, przechodzisz szereg badan, wiem ze jak srednica teczówki czy tam rogówki jest większa niz 6 mm to moze byc problem i również grubość rogówki.