Dzisiaj dzień przerwy to można spokojnie przemysleć jak może ułożyć się dalsza walka o 1/4 finału.
Na początek mam pytanko co decyduje o kolejności w przypadku takiej samej liczby punktów, czy bezpośredni pojedynek, czy bilans bramek??
Jeśli bezpośredni pojedynek to mamy całkiem relane sznase nawet na 1 miejsce!! Warunek? My wygrywamy z Tunezją (9/10) oraz Słowenią (6/10) oraz Niemcy pokonują Franzuzów i to mnie się wydaje mało realne, ale już jutro się wyjaśni.
Wstępnie na jutro pewniakiem wydaje się Polska, bo tak jak już wcześniej pisałem moim zdaniem Tunezja jest zdecydowanie najsłabsza w tej grupie i nie wywalczy tutaj choćby punktu. Kotos pisał, że kluczem do wygrania z Polska jest plaster na Karolu, to co mam powiedzieć Tunezja gdzie jest Hmam i długo nic. W naszej ekipie jak pokazyją choćby staty bramki mogą też żucać Józek, Tłuczński czy wreszcie jak wczoraj Lijewski. Jedynym mankamentem, który mnie martwi to praktycznie brak gry z kontry. Z Tunezją to nie powinno zaważyć lecz w dalszym etapie trzeba to wykorzystać.
Chorwacja, jak już każdy kto czyta moje posty wie, to od początku byl mój faworyt i jeszcze ani razu mnie nie zawiódł, jutro widzę spokojną potyczke z pepikami, czekamy jakie będzie handi (+4,5) myśle że można brać wyżej juz jest większe ryzyko.
Dania wychodzi też na dobrą ekipę, poza dośc niespodziewaną porażką z Węgrami i tylko 2 bramkową z Chorwacją, pokonała wczoraj obrońców trofeum, także mysle, że z ekipą sbornej ni epowinno być problemów. Uważałbym na handi w tym meczu gdyż praktycznie kazdy mecz (nie licząc Angoli) był do końca na styku.
Niemcy - Francja, jak dla mnie NO BET ze wskazaniem na Francje. Gospodarze jeśli przegrają ten mecz zostanie im potyczka z gejzerami gdzie o punkty tez będzie ciężko, a 4 miejsce w grupie i perspektywa gry z Chorwacją nie jest dla nich zbyt dobra. Także pewnie sędziowie znowu bedą robić swoje, tylko czy to wystarczy na ekipę Francji jak nie wystarczyło na Polske. Nie sądze także chyle sie ku wygranej Francji lecz u buka ten mecz odpuszczam.
I na koniec Islandia - Słowenia. Jak juz ktos fajnie napisał Słowenia bez swoich trzonowych zębów nie prezentuje się dobrze. Na Tunezje bez problemu to wystarczyło, Francuzi i Niemcy juz nie mieli wiekszych problemów ze Słoweńcami. Islandia podrażniona porażką z naszymi orłami powinna wygrać 2,3 bramkami a i kursik nawet fajny. Porażka Słowenii będzie bardzo nam na ręke, gdyż całkiem przekreśli awans tej drużyny do dalszego etapu i wtedy w niedziele będzie izi win Polaków
Tego Presidental Cup nie ruszam, jakoś nie lubie gier o pietruszke już się wczoraj naciołemna faraonach
Pozdrawiam i czekam na krytyke