#881737 - 20/01/2007 23:51
Re: Jan Mazoch w krytycznym stanie!!!!
[Re: Boubson]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 27/04/2006
|
a widziales upadek Morgiego 3 lata temu? moim zdaniem wygladal zdecydwoanie gorzej a Morgi wrocil po 2 miesiacach... Tak ale każde ciało inaczej "przyjmuje" taki upadek...
|
Do góry
|
|
|
|
#881753 - 20/01/2007 23:56
[Re: Mar]
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
Strasznie wygladal ten upadek az balem sie patrzec na powtorki, ale dobil mnie komentarz na eurosporcie podczas powtorek: "Mam nadzieje ze ma tylko zadrapania" - litosci  czekam, szukam najnowszych info.. szlak mnie trafia ze robia z tego taka tajemnice, czemu to ma sluzyc ?? PS. zgodze sie z tym co powiedzial Szaranowicz.. dla mnie ten upadek rowniez wygladam gorzej niz Morgiego, niestety :/
|
Do góry
|
|
|
|
#881758 - 20/01/2007 23:57
[Re: Mar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/10/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#881761 - 20/01/2007 23:59
[Re: koszałek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
Tydzień temu w Norwegii wiało jeszcze mocniej niż dzisiaj w Zakopcu, a to był mamut! Mimo tego nikomu nic się na szczęście nie stało. Od poczatku sezonu praktycznie co zawody pojawiają się narzekania na warunki, ale taka niestety jest specyfika tego sportu. Każda dyscyplina ma w sobie jakiś szczególnie niebezpieczny element, w skokach jest to wpływ wiatru. Portale "przypominają" teraz najgroźniejsze upadki ostatnich lat - Mazoch, Ammann, Morgenstern, Pochwała. To wszystko skoczkowie, którzy w momencie upadku byli jeszcze bardzo niedoświadczeni; wyjątkiem jest Małysz, ale on akurat odniósł najmniejsze obrażenia.
Miejmy nadzieję, że Czech z tego wyjdzie i wszystko skończy się szczęśliwie, ale nie szukajmy na siłę winnych gdzie tylko się da!
Przypominam, że zastępca Hoffera Tepesz jest Słoweńcem, czyli gdyby działała teoria spiskowa to od razu odwołano by drugą serię z jego rodakiem Urbancem jako liderem!
Sportowcy giną na boiskach, torach, w halach czy na skoczniach; podobnie jak zwykli ludzie w domu czy na ulicy. Niekiedy potrzebny jest jeden malutki szczególik, aby wydarzyła się tragedia...
Małysz , Tajner, Kojonkoski - ci ludzie naprawdę znają się na skokach lepiej od nas i nie ma powodu im nie wierzyć. Może kiedy obejrzą i przemyślą to na spokojnie zmienią zdanie - kto wie...
Na razie miejmy tylko nadzieję, że mimo poważnych obrażen Mazoch wyjdzie z tego obronną ręką!
|
Do góry
|
|
|
|
#881790 - 21/01/2007 00:12
[Re: Boubson]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/11/2004
|
gremlin Ty dalej swoje, ja dalej swoje ... nie bylo bledem Hofera kontynuowanie dzisiejszych zawodow co podkreslaja m.in. Malysz i Kojonkoski... taaaaaaa to chyba mamy inne programy w telewizji- bo jak pamietam to juz przed zawodami Malysz mowil ze warunki sa fatalne i o wygranej zadecyduje przypadek- mowi Ci to cos??
|
Do góry
|
|
|
|
#881797 - 21/01/2007 00:18
[Re: gremlin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
Aktualizacja 01:09 Mazoch został około godziny 0.30 w nocy przyjęty na odział neurotraumatologii Szpitala UJ w Krakowie i poddany obserwacji. O stanie jego zdrowia na razie nie są udzielane żadne informacje. Przed przewiezieniem do Krakowa lekarz zakopiańskiego szpitala powiedział, że stan czeskiego zawodnika jest ciężki, a obrażenia, których doznał, zagrażają jego życiu. Podkreślił, że na prośbę opiekunów sportowca nie może udzielić bliższych informacji o stanie jego zdrowia. ------------------------------------------------
Trochę dziwna decyzja Czechów z tą całą tajemnicą, nie wiem co to daje...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|