Tylko ze tutaj Wychowany nie bedzie zadnego procesu bo Wołoszanski nie jest 'osoba publiczna' w sensie ustawy o IPN-ach - zreszta IPN bez twardych papierow nie ujawnia wszystkiego kawa na lawe wiec tutaj nie ma zadnych watpliwosci i wyrok moglby byc tylko jeden gdyby sad orzekal o fakcie wspolpracy z tajnymi sluzbami PRL.
To ze komuszki byly agentami to kazdy wie - nie rozumiem nawet czemu sie podniecaja ze Jaruzelski byl agentem - a czyim mial byc szpiegiem na takim stanowisku?? Amerykanskim??
Poza tym Borowski ( polski polityk lewicowy pochodzenia żydowskiego, syn Wiktora Borowskiego, bratanek Jakuba Bermana, działaczy komunistycznych) wyrzucony ze studiow (na krotko) po paru latach wrocil na naczelne stanowiska w DT Centrum - ktos mi powie czy to normalne bylo ze renegat moze wracac na takie wysokie stanowiska?? A moze cos musial dla kogos zrobic.
Za przekrecik z Bankiem Slaskim paru milionerow nowobogackich to mu pomnik powinno wystawic i teraz takie cos udaje 'nowa lewice' <zygi>
Nikt tu nikogo nie oskarza w wypadku Wołoszanskiego. Po prostu odslania sie naga prawde, czarno na bialym, nic wiecej. Czasem to wystarczy...
Tylko, ze ludzie (a na pewno nasze pokolenie) ma to w zasadzie w dupie czy ktos byl agentem czy nie. Jak dla mnie to moze rzadzic Jaruzelski na spolke z Grobelnym, jesli tylko zapewnia wzrost gospodarczy, dobre wykorzystanie pieniedzy z moich podatkow, sluzbe zdrowia na wysokim poziomie itp., itd.
Ludzie juz sa zmeczeni, nie ma juz praktycznie dnia bez "afery". Uklady, ukladziki, pajeczyny, agenci, natomiast brak jakiejkolwiek merytorycznej debaty nad sprawami panstwa.
Spojrzmy na onet i wiadomosci:
Lepper: na 1000 proc. nie jestem ojcem córki Anety Krawczyk - AFERA
Wołoszański: nie donosiłem - AFERA
Zmarł żołnierz u którego zdiagnozowano sepsę - ZYCIE CODZIENNE
LPR: odwołać Olejniczaka z funkcji wicemarszałka - AFERA
Prokuratura postawiła zarzuty Serafinowi - AFERA
Śledztwo ws. nieprzekazania akt WSI do IPN - AFERA
Religa: 7- 10 zł miesięcznie na ubezpieczenie - MERYTORYKA
Pobito autora tekstu o abp. Wielgusie - AFERA
Wyrzucony z PiS za nieprzyzwoite sms-y - AFERA
Czyli na 8 newsow jeden dotyczy jakichs decyzji merytorycznych odnosnie stanu panstwa, a 6 dotyczy "afer" lub popluczyn poaferowych i tak to u nas wyglada. KUWRA DAJCIE ZYC!!