Opcje tematu
#849516 - 10/01/2007 13:25 Jak to zrobić???
Saveth Offline
journeyman

Meldunek: 30/10/2005
Witam,

Chodzi o to że zapomnialem pin do angielskiej karty banku HSBC a okazało sie że dostałem zwrot podatku ok 350 F i chce te pieniądze wypłacic w polsce. Dodam że niemam opcji dostępu do konta przez internet. A niechcialbym leciec tam specjalnie po to. \:\( Myslałem wieć czy jest taka możliwośc przelać pieniądze kartą do jakiegoś bukmachera np Betfair a potem na moneybookers i z moneybookers na konto w polskim banku. Jak myślicie czy da sie tak zrobić czy moze jest jeszcze jakiś inny sposób????

Help me!

Do góry
Bonus: Unibet
#849557 - 10/01/2007 13:44 Re: Jak to zrobić??? [Re: Saveth]
Bolo Offline
old hand

Meldunek: 12/09/2005
Dużo zależy od tego jaką masz kartę. Ja np. posiadam kartę "Solo" z HSBC i z doświadczenia wiem, że bardzo cięzko jest dokonać nią wpłaty ponieważ jest to karta, która przysługuje także osobą neiletnim no i stąd problemy. Np. w Betfair trzeba zweryfikować swoją pełnoletność poprzes przeróżne skany dowodów, rachunków itp. i dopiero wtedy można użyć tej karty. Gdzie indziej z kolei był problem adresu zamieszkania tj. karta zostałą zarejestrowana na adres angielski natomiast konto u bukmachgera na polski i to też uniemożliwiało wpłatę. To, że o wpłate jest ciężko nie oznacza, że jest to niemożliwe, ponieważ udało mi się zdeponować pieniąze przy użyciu tej karty, lecz nie pamiętam gdzie :/ Prawdopodobnie Gamebookers, ale głowy nie dam \:\) Jeśli posiadasz kartę kredytową HSBC (chyba tam jest mastercard) no to nie będzie żadnych problemów, jeśli natomiast posiadasz tą najzwyklejszą kartę do konta "basic" (bez żadnych znaczków typu "solo", "Mastercard" itp.) no to niestety nic nie poradzisz bo jest to karta, która służy tylko i wyłącznie do wypłacania pieniędzy w bankomatach. No i jeśli nei masz usługi konta internetowego to w inny sposób niż wizyta w banku pinu nie odzyskasz, chociaż wiem że w Polsce jest jakiś tam oddział HSBC, bodajże w Warszawie, więc może zdziałasz coś tą drogą, choć szczerze wątpie \:p

Do góry
#849560 - 10/01/2007 13:45 Re: Jak to zrobić??? [Re: Saveth]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
pewnie chlopie, ale czemu nie poprosiles o dostep do konta przez net???

ogolnie karta mozesz wplacic do netellera, jest w sumie prowizja ale przezyjesz, wtedy wymieniasz sie z kims, IZI \:\)

eventualnie do moneybookers wplac karta, ale tam juz nie wiem jak to wyglada

ogolnie najlatwiej poprzez neteller, tylko pamietaj jedno przed transakcja musisz zmienic adres netellera na taki jaki podales przy zakladaniu konta w banku, jesli to spieprzysz to sie nie uda

Do góry
#849574 - 10/01/2007 13:56 Re: Jak to zrobić??? [Re: connor]
Saveth Offline
journeyman

Meldunek: 30/10/2005
Jest to karta Debit Card Maestro

Do góry
#849578 - 10/01/2007 13:58 Re: Jak to zrobić??? [Re: Saveth]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002