Dobra, to ja dla odmiany napiszę co zagrałem na dzisiejszy konkurs w profie. Kupony b. nietypowe, ale... z autopsji wiem, że przy TCS i przy parach KO, takie coś się sprawdza(ło?).
Jacobsen 1-3 @1.38
Cóż, z dwójki młodych wybrałem akurat Jaco głównie z tego względu, że Schlierenzauera obłożyłem już 1-3 na generalkę oraz na V w generalce(lżej). Obaj wydają się być supermocni. Oczywiscie Schlierenzauer ma większe umiejętnosci i większy talent, ale... trzeba oddać Jaco, że na dziś nie wygląda słabiej. Skacze jak robot, jak automat i jeśli...nie przeskoczy dziś skoczni i nie wywróci się, to mocny może być na niego tylko jeden.
Lappi 1-15 @1.30
Traktuje to trochę jako prezent. Nie wyobrażam sobie Lappiego poza 15. Sezon dobry, forma dobra, w Oberstdorfie wszystkie skoki bardzo dobre i bardzo równe. Za każdym razem w 10.
Ahonen 1-15 @ 1.22
Podobnie. Ahonen nie ma szans na zwycięstwa, ale widać, że formę ustabilizował i jednak na 15 załapie się z palcem w dupie.
Hautamaeki - Benkovic 1 @1.21 (KO)
Kolejna bardzo prosta kombinacja. We wczorajszych skokach Matti pokonał Benko łącznie o ponad 30 metrów, za każdym razem wyraźnie lepszy i choć jego skok w kwalach był słabszy od poprzednich, to nie ma obaw. To równy skoczek i nawet gdy nie jest w optymalnej formie, poniżej pewnego poziomu nie schodzi. A Benko co obecnie skacze, to jest dramat.
Uhrmann - Hajek 1@1.06
Hoellwarth - J. Hautamaeki 1@1.06
Mniemam, że teges
pozwoli nie komentować tych pozycji.
Takie cudo po odliczeniu podatku daje ako ok. 2.8
Oj tu dużo pozycji i jedyny moment kiedy tak gram, to TCS
Lappi 1-15 - powtórka
Roar - Stoch 1 @1.19
Cóż, Roar powoli się zbiera, a Kamil - wręcz przeciwnie. Niby poskakał coś w PK, niby niezle w kwalach, ale treningi to był dramat i tak będzie w konkursie. Z psychiką nie wszystko gra chyba.
Hilde - Koudelka 1 @1.23
wczoraj odpowiednio w metrach: +10, +5, +2.5 (w zaokrągleniu). Skoczek równiejszy, lepszy - tylko ogromny pech i przypadek mógłby sprawić, że przegra w tych samych warunkach.
Widhoelzl - Ipatov 1 @1.2
Kurs nie powala, ale Andi też za każdym razem lepszy, widać że odbudował w PK formę. Spokojnie wygra.
Bardal - K. Ito 1 @1.23
Przyznam, że nie wiem skąd ten Ito się wziął i pokazał się całkiem nieźle. Ale nie na Bardala... Po prostu.
Do tego, bez opisów:
Hautamaeki - Benko
Kornilov - Eriksson
Romoren - Moellinger
Uhrmann - Hajek
Hoellwarth - Jussi
Razem 10 pozycji, dużo...ale jakich. A Ako po odliczeniu podatku ok 4.40. Zagrałem to 5/10.
Jeszcze jeden lekki kupon to:
Schliere 1-3 - pisalem już wiele w tym temacie...
Ahonen 1-15 - powtórka
Kofler 1-15 1 @1.38
Duże przeszacowanie, Kofi wczoraj też non toper w 10, forma poszła w górę i mimo, że podczas kwali poszła mu krew z nochala, to chyba da radę i dziś
Damjan - Hula 1 1.33
Nie szalałem z tym betem, bo Stefan skacze dość równo i wczoraj był raz(na 2 treningu) nawet lepszy od Jerneja. Ale mimo wszystko, ma małe szanse...
to poszło już lżej, jakieś 3/10.
A mam jeszcze pięknego tasiemca na... 11 par
oraz parę rzeczy z klasyfikacji. Ako z tego wcale nie takie duże bo ok 16.00. Ale to już pominę, bo nie ma o czym pisać. Zresztą to troche takie combo z tego wszystkiego co tu przedstawiłem.