Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#816457 - 28/12/2006 21:53 Najlepszy sportowiec roku 2006
donic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
Zastanawiam sie kto wygra tego roku plebiscyt PS i choc juz sam postawilem w Unibecie to jestem ciekaw waszych opinii.

Moi faworyci w kolejnosci alfabetycznej:

Adamek
Jedrzejczak
Smolarek

mocni moga byc rowniez pozostali plywacy i
Kowalczyk oraz Sikora, a ze wzgledu na popularnosc siatkowki rowniez Swiderskiemu moze sie cos udac, choc zastanawiam sie dlaczego dali akurat jego, a nie Zagumnego albo Wlazlego.
Jesli chodzi o faworyta bukmacherow, czyli Kubice, to osobiscie uznam to za nieporozumienie jesli on wygra, bo z calym szacunkiem , ale nie zasluzyl na to (jeszcze nie).

Do góry
Bonus: Unibet
#816463 - 28/12/2006 22:01 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: donic]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
ja uważam podobnie - zwycięzcą powinien być ktoś z trójki:

Tomasz Adamek
Otylia Jędrzejczak
Sebastian Świderski (choć też się dziwię, że akurat on. Mariusz Wlazły powinien być nominowany).

Ja osobiście w takiej właśnie kolejności widział bym pierwszą trójkę.

Kubica będzie pewnie wysoko ze względu na popularność, ale gdyby był w ścisłej czołówce, było by to nieporozumienie. 3 miejsce w jednym z wyścigów to jego największy sukces, a sama obecność w elicie to jednak zbyt mało. Wszak mamy innych polskich sportowców, którzy nie tylko są w elicie, ale także są najlepsi na świecie, czego o Kubicy nie można powiedzieć.

Do góry
#816470 - 28/12/2006 22:09 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Bzyku]
Koski Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/08/2005
dla mnie powinien wygrać bezapelacyjnie Tomasz Adamek

Do góry
#816473 - 28/12/2006 22:15 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Koski]
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
Adamek \:\)

Do góry
#816474 - 28/12/2006 22:15 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Koski]
Mr.Eco Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/12/2005
Moze bedzie mozna gdzies obstawic kto wygra? \:D ja rowniez stawiam na Adamka

Do góry
#816475 - 28/12/2006 22:16 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Mr.Eco]
donic Offline
Carpal Tunnel

Panowie, prosze zobaczyc do Unibetu, ale prosze sie mocno trzymac, bo to co zobaczycie przechodzi wszelkie ludzkie pojecie ...;)

Do góry
#816477 - 28/12/2006 22:20 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: donic]
Mr.Eco Offline
Carpal Tunnel

o kurde \:o 30 \:o nie mam pytan jutro wplacam kase \:D

Do góry
#816479 - 28/12/2006 22:22 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Mr.Eco]
Mr.Eco Offline
Carpal Tunnel

ej no Adamek powinnien wygrac prawda ? :| zagram na niego za 50 zł \:D

Do góry
#816483 - 28/12/2006 22:29 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: donic]
Bzyku Offline
Blade Runner

Właśnie zobaczyłem - toż to skandal

Wszyscy, którzy lubią wysokie kursy powinni walić tam drzwiami i oknami i to jak najszybciej!

Kubica, R 1.75
Jędrzejczak, O 2.75
Świderski, S 3.50
Smolarek, E 6.00 <---
Małysz, A 7.50
Radwańska, A 7.50 <---
Boruc, A 12.00 <---
Kizierowski, B 20.00
Korzeniowski, P 20.00
Adamek, T 30.00 <--- \:D

Nie wiem, czy Adamek wygra, ale ten kurs to jest kosmos.

Natomiast po przyjrzeniu się nominacjom, ja bym głosował tak:

1. Tomasz Adamek - Za tytuły mistrza świata w boksie zawodowym.
2. Otylia Jędrzejczak - Choć pierwsze pół roku za sprawą wypadku albo wogóle nie pływała, albo pływała słabo, to później z każdym dniem coraz lepsze wyniki. I medale.
3. Sebastian Świderski - Choć uczciwie trzeba przyznać, że o ile w przypadku innych kandydatur, są oni jakby pojedynczymi jednostkami, to Sebastian jest jednak bardziej reprezentantem całej męskiej siatkówki w tym rankingu. I pewnie wielu (w tym ja) oddając głos na niego, będą mieli przed oczami de facto całą naszą kadrę.
4. Tomasz Sikora
5. Monika Pyrek
6. Adam Małysz
7. Bartosz Kizierowski
8. Artur Boruc
9. Robert Kubica
10. Agnieszka Radwańska

Do góry
#816485 - 28/12/2006 22:31 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Bzyku]
kozi1260 Offline
old hand

Meldunek: 02/09/2006
panowie no to wysylam wszyscy kupony na tomka i kasa nasza

Do góry
#816488 - 28/12/2006 22:34 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Mr.Eco]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Rowniez uwazam ze Kubica po takim kursie to lekkie nieporozumienie, w tradycyjnym glosowaniu nie ma szans jest jedno male ale:
Ponizej zasady glosowania
Obliczanie głosów

18. Przy obliczaniu głosów bierze się pod uwagę wszystkie ważne kupony oraz głosy SMS lub/i audiotele.

19. Obliczenia głosów dokonuje Komisja, o której mowa w pkt. 5 lub - na jej zlecenie - osoby prawne albo fizyczne.

20. Jeden kupon dostarcza wymienionym w nim sportowcom sumy pięćdziesięciu pięciu punktów według kolejności: 1. miejsce - 10 pkt.; 2. miejsce - 9 pkt.; 3. miejsce - 8 pkt.; 4. miejsce - 7 pkt.; 5. miejsce - 6 pkt.; 6. miejsce - 5 pkt.; 7. miejsce - 4 pkt.; 8. miejsce - 3 pkt.; 9. miejsce - 2 pkt.; 10. miejsce - 1 pkt. Każdy kupon zawiera informację o punktach, przyznawanych za poszczególne miejsca. Każdy oddany głos drogą telefoniczną (SMS lub/i adiotele) przyznaje wybranemu sportowcowi 5 punktów.

21. Końcową kolejność 72. Plebiscytu ustala się na podstawie sumy punktów zdobytych przez sportowców na wszystkich ważnych kuponach oraz sumie głosów SMS i audiotele.

To nie jest zwykle glosowanie jeden glos tylko plebiscyt gdzie podajemy nasza dziesiatke .

Wg mnie jest to o tyle istotne ze Kubica u wszystkich glosujacych bedzie wysoko, no przynajmniej u wiekszosci, a taki Adamek juz nie koniecznie, nie kazdy lubi i zna sie na boksie ale kazdemu sie wydaje ze zna sie na tak z pozoru prostej dysyplinie jak formula;-)

Moze okazac sie ze Kubica bedzie mial duzo 2, 3 miejsc a Adamek bedzie mial wieksza rozbieznosc w plebiscycie i juz typ robi sie watpliwy.
Oczywiscie nie faworyzuje ani jednego ani drugiego, mimo ze Adamek jest sporym zaskoczeniem z takim kursem.

Inna sprawa ze przegladajac ostatnich zwyciezcow to wiekszosc z nich osoby ktore cos zdobyly w danym roku.

Takie luzne przemyslenia bo na pierwszy rzut oka ten Kubic mi byl zbyt pewny, pozniej jakby mnie, a teraz sam juz nie wiem;-)

Do góry
#816493 - 28/12/2006 22:37 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Biszop]
Bzyku Offline
Blade Runner

Każdy oddany głos drogą telefoniczną (SMS lub/i adiotele) przyznaje wybranemu sportowcowi 5 punktów.

Quote:
Moze okazac sie ze Kubica bedzie mial duzo 2, 3 miejsc a Adamek bedzie mial wieksza rozbieznosc w plebiscycie i juz typ robi sie watpliwy.

SMS i Audiotele z kolei mogą być dużą przewagą takiego Adamka i Jędrzejczak nad Kubicą i resztą stawki. Właśnie z tego powodu, że zapewne wielu ludzi będzie widziało Kubicę wysoko, ale raczej nie na pierwszym miejscu.

Więc ludziska wysyłamy smsy na Adamka i kurs 30 nasz

Do góry
#816494 - 28/12/2006 22:40 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Bzyku]
Misiek Offline
Didżej

Meldunek: 06/10/2002
Również podobnie uważam że kurs @30 jest TROSZKĘ przesadzony

ALE, moja 10, wygląda tak:

1. Sebastian Świderski - też się zastanawiam, dlaczego akurat Świder, a nie Wlazły albo Zagumny (jeden nominowany do MVP, drugi wybrany najlepszym rozgrywającym) ale dobra... Ta nominacja, to jakbym widział całą reprezentację i dlatego 1 miejsce! Bo sami przyznajcie... kiedy my byliśmy wiceMISTRZAMI w sportach drużynowych... \:\)

2. Tomasz Adamek - Oczywiście za te kapitalne walki, ale i za to ma u mnie plusa, że potrafi być normalnym człowkiem, mam przed nim respect... \:\)

3. Otylia Jędrzejczak - Za to że potrafiła się odnaleźć, (super psychologowie...blabla) ale to trzeba chcieć... i za to że znowu błyszczy nasza Otylka... \:\)

4. Tomasz Sikora
5. Robert Kubica
6. Adam Małysz
7. Bartosz Kizierowski
8. Agnieszka Radwańska
9. Artur Boruc
10. Monika Pyrek

Do góry
#816497 - 28/12/2006 22:44 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Misiek]
Koski Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/08/2005
najpierw musimy sie skonsultować z "guru" PS Romanem K <lol2> !!!! Może uchyli rąbka tajemnicy, kto wygra \:D

Do góry
#816513 - 28/12/2006 22:55 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Koski]
Bzyku Offline
Blade Runner

szkoda, że kursy są tylko na zwycięzcę.

A nie np. tak jak w formule1, gdzie można obstawić, że ktoś zajmie miejsce 1-3.

Gdyby tak było, to wyczyściłbym sobie konto waląc na Adamka \:\)

Do góry
#816519 - 28/12/2006 22:59 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Bzyku]
donic Offline
Carpal Tunnel

Dokladnie Bzyku, szkoda, ze Unibet od razu o tym nie pomyslal ;). No nic, ja juz tylko czekam na wyniki :). Aha, nie wiadomo czy zaakaceptuja wam za grubsza kase...Trzeba czekac na akceptacje niestety. Poki co mi jeszcze przyjeli, ale jak taka masowka pojdzie to kto wie ile kurs poleci. Wejdzie czy nie wejdzie, ale kurs to po prostu bajka.

Do góry
#816553 - 28/12/2006 23:31 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: donic]
Kylo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/09/2005
Ale Kubica zyskal najwieksza popularnosc ostatniego czasu wsrod polskich mediach w peryferyjnym sporcie w Polsce i mimo wszystko on pewnie wygra.

Do góry
#816555 - 28/12/2006 23:38 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Bzyku]
rafal08 Offline
Zbanowany

Meldunek: 01/03/2005
Tak 1-3 możnaby postawić,ale 1 miejsce nawet po kursie 30 bardzo,bardzo wątpliwe.

Już chyba wolałbym postawić Swiderskiego-siatka na topie teraz.
Kubica ma szanse duze na win,ale czy po takim kursie.Raczej nie.
A może Małysz zaszaleje w turnieju 4 skoczni \:p

Do góry
#816557 - 28/12/2006 23:43 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Kylo]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Dreczy mnie ten plebiscyt:]
Kolejny etap przemyslen:P
Zgadzam sie z kolega wyzej, sport ktory wczesniej interesowal w Polsce mala grupe kibicow, nagle pojawia sie Kubica i staje na pudle, to nie przeszlo bez echa,
beda dwie grupy glosujacych, Ci od kuponow wysylanych listem w wiekszosci ludzie ktorzy znaja sie na sporcie, docenia kogos z 3 siatkarz, bokser, plywaczka i tuz za nimi Kubica.
Druga grupa smsowcow to beda czesto lamerzy i sezonowcy ktorzy wszechobecnego Kubice wylapuja na kazdym kroku, mysle ze wsrod nich bedzie faworytem, nie ma niby jeszcze zbyt wielkiej "kubicomani" ale zapisal sie w swiadomosci rodakow w tym roku dosc wyraznie,
pilkarze wg mnie odpadaja MS byly klapa, a sukcesy Leo nie sa na tyle wyraziste zeby po nich prognozowac tu jakas wieksza szanse na chocby miejsca 1-3.
Tak wiec ten kurs na Kubice wg mnie nie jest taki z kosmosu:)
Choc Adamka z tym kursem sobie zgram za jakas spokojna staweczke bo kurs mimo powyzszego jest tego godny;-)

Do góry
#816559 - 28/12/2006 23:46 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: rafal08]
donic Offline
Carpal Tunnel

Jestem przekonany, ze Kubica tego nie ma prawa wygrac. Bedzie daleko w tyle za Swiderskim.

Malysz? Chocby ustanowil 4 rekordy skoczni i wygral wszystkie konkursy 4 skoczni, nie ma juz zadnych szans :).

Do góry
#816572 - 28/12/2006 23:58 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Biszop]
Kylo Offline
Carpal Tunnel

Pozostaje mi sie tylko zgodzic z Biszopem. Czy ktos widzial 3 lata
temu oprocz mniejszosci fanow kogos oprocz Małysza?!?, malo prawdopodobne, wiec nie ma co liczyc na wygrana Adamka czy Jedrzejczak.

Do góry
#816575 - 29/12/2006 00:01 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Kylo]
Kylo Offline
Carpal Tunnel

Przepraszam, ze post za postem, ale chodzi mi o popularnosc Kubicy, ktory w tym momencie jest bezkonkurencyjny jesli chodzi o polskie media.

Do góry
#816584 - 29/12/2006 00:09 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Kylo]
donic Offline
Carpal Tunnel

Zgoda ale...Porownaj sobie zatem popularnosc siatkarzy, wicemistrzow swiata do Kubicy, ktory nic nie osiagnal jeszcze w tym roku, a tylko pokazal swoje mozliwosci.
Myslisz, ze wiecej ludzi ogladalo wyscigi Robera od walk Tomka? Uwazam, ze boks w chwili obecnej przebija zdecydowanie F1.
Polacy sa glodni po kleskach Goloty i Tomek im to rekompensuje w jakims stopniu.

Powtarzam, ze jestem przekonany, ze Kubica nie wygra. To moje zdanie.

Do góry
#816596 - 29/12/2006 00:29 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: donic]
Kylo Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: donic
Zgoda ale...Porownaj sobie zatem popularnosc siatkarzy, wicemistrzow swiata do Kubicy, ktory nic nie osiagnal jeszcze w tym roku, a tylko pokazal swoje mozliwosci.
Myslisz, ze wiecej ludzi ogladalo wyscigi Robera od walk Tomka? Uwazam, ze boks w chwili obecnej przebija zdecydowanie F1.
Polacy sa glodni po kleskach Goloty i Tomek im to rekompensuje w jakims stopniu.

Powtarzam, ze jestem przekonany, ze Kubica nie wygra. To moje zdanie.

To prawda oprocz 3 miejsca Kubicy we Wloszech to o sukcesach mowy nie ma. Ale zauwaz, ze wiekszosc typujacych bedzie sugerowala sie "swiezymi" kandytatami. Kubiszomania juz nastala. Fascynacja F1 nabiera rozpedu. Jesli mowimy o siatkarzach to jakaś cześć bedzie
sie lapac za glowe i myslec dlaczego akurat Swiderski... a nie Zagumny, ktory byl najlepszym rozgrywajacym mistrzostw?!? Tak moze byc. Mimo wszystko przystaje przy Kubicy w sondazu bo na tym polega nasza konwersacja w plebiscycie.

Do góry
#816616 - 29/12/2006 00:54 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Kylo]
donic Offline
Carpal Tunnel

W ub roku najlepsza trojka wygladala nastepujaco:

1 Otylia Jedrzejczak plywanie - zloto i braz na MS 2005 - glosow 445 185
2 Tomasz Adamek boks zawodowy - MS WBC - glosow 326 357
3. Pawel Korzeniowski plywanie AZS AWF Warszawa- zloto na MS 2005 - glosow 324 750

na 9 miejscu Kubica za World Series by Renault 2005 z liczba glosow 157 743

Do góry
#816678 - 29/12/2006 01:19 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: donic]
rivex Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/04/2005
Moim zdaniem wygra Kubica. Jeszcze duzo nie osiagnal ale jest strasznie glosno o nim. Adamek sukcesy ma ale boks nie jest lubiany przez wiele osob. Jedrzejczak bedzie wysoko bo ostatnio sie dala przypomniec publicznosci.
Jednak patrzac na kurs na Adamka warto zagrac. Gdyby tak duzo osob to zagralo a potem wyslalo kupony PS z Adamkiem na 1. miejscu to wygrana bardzo prawdopodobna \:\)

Do góry
#816680 - 29/12/2006 01:20 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: donic]
Bzyku Offline
Blade Runner

rozpatrując sprawę TYLKO pod względem popularności, to myślę, że wbrew pozorom stawka jest całkiem wyrównana:

Robert Kubica - Jest bardzo popularny i wydaje się faworytem mediów, ale właśnie... czy aby na pewno też faworytem kibiców?
Ktoś wcześniej wspominał Małysza z poprzednich lat...
Po pierwsze "Kubicomania" to jednak mimo wszystko nie ta skala co "Małoszymania". Po drugie Kubica ma w tym roku popularną konkurencję w osobach...

Otylia Jędrzejczak - Ona to już tradycyjnie w ostatnich lat. Choć reprezentuje sport trochę niszowy, to w naszym kraju jest bardzo popularna. Mimo słabszych wyników w roku 2006, porównując do roku 2005, głównie z powodu wypadku. Jednak paradoksalnie to właśnie tragedia mogła przysporzyć jej jeszcze większej sympatii i popularności, co nie powinno być bez znaczenia. Wiadomo, że w obliczu tragedii zawsze inaczej się o kimś myśli - a jeszcze jak ten ktoś po takim ciosie podnosi się i znów wraca do wielkiego sportu i wygrywa... Modelowy przykład siły sportu.

Sebastian Świderski alias polska siatkówka - To wielkie wydarzenie jest najświeższe w pamięci kibiców. Przecież jeszcze miesiąc temu duża część narodu analizowała na wszystkie strony siłę ataku serbów i umniejszała 217 cm Kazachowa. Tak niedawno wszyscy nastawiali budziki, by obudzić się rano i obejrzeć mecz.
I w końcu po raz pierwszy od niepamiętnych lat Polska w drużynowej konkurencji wywalczyła wicemistrzostwo świata.
Gdyby to Raul Lozano znalazł się wśród nominowanych, w cuglach mógłby wygrać ten plebiscyt, ale ani Świderskiemu ani naszym siatkarzom jako ogół popularności nikt nie odmówi.

Tomasz Adamek - Tu bym się przychylił do opinii, że boks jest u nas bardziej popularny niż formuła 1. Problemem Adamka w tej sytuacji jest to, że nie walczy co tydzień, lecz raz na parę miesięcy i bębenek jest podbijany tylko okazyjnie. Jednak widownie jego walki mają sporą. Adamek ma także wizerunek "swojego chłopa", co także przysparza mu sympatii i popularności w oczach ludzi. Andrzej Gołota miał tyluż zwolenników co przeciwników, Dariusz Michaleczewski nigdy do końca nie był identyfikowany jako "nasz", za to Adamek jest wreszcie tym bokserem, który ma bardzo dobry wizerunek i popularność.

Adam Małysz - Nasz bohater narodowy ostatnich kilku lat wreszcie ma trochę medialnego odpoczynku. Z trzech powodów. Raz, że od dawna właściwie nic nie wygrał - zawsze jest gdzieś o krok, dwa za najlepszymi. Dwa to fakt, że polacy już chyba byli zmęczeni "Małyszomanią" i im się najwyraźniej w świecie znudziła. Trzy to fakt, że teraz są inne obiekty zainteresowania, które odciągają uwagę od Małysza.
I pomimo, że Adama cała Polska dalej lubi, to nadszedł czas zmiany warty w rankingach popularności i to widać.

Jeśli chodzi o samą popularność, to moim zdaniem zdecydowanie na pierwszym miejscu są teraz siatkarze, czyli Sebastian Świderski.
Za nimi trójka: Jędrzejczak, Kubica, Adamek jest bardzo wyrównana, dalej za nimi Małysz, a reszta... daleko w tyle. No, może Boruc tam troszkę wyskakuje z tej całej reszty, ale niewiele. Przez pewien czas też Radwańska miała okres "brylowania w mediach", ale o tym raczej już wielu zapomniało.

Do góry
#816718 - 29/12/2006 01:39 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Bzyku]
Toni Offline
old hand

Meldunek: 29/12/2006
Na Roberta jeszcze przyjdzie czas aby wygrał, np. za rok ;\) A myślę że w tym roku, nagrodę powinni otrzymać siatkarze. Wkońcu to był ogromny sukces...A prawda jeest taka że Kubica nie osiągnął jeszcze tak wiele, wszystko w swoim czasie...W kolejnych latach siatkarze już nie będą tacy popularni...

Do góry
#816719 - 29/12/2006 01:40 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: rivex]
donic Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: rivex
Gdyby tak duzo osob to zagralo a potem wyslalo kupony PS z Adamkiem na 1. miejscu to wygrana bardzo prawdopodobna \:\)

Jutro, w sumie juz dzis, czyli 29 grudnia w Przegladzie Sportowym pojawi sie po raz ostatni kupon konkursowy. Ale, aby pomoc Tomkowi, to trzebaby zrobic tak, ze on jako nr 1, a najgrozniejszych rywali w ogole tam nie umeiszczac w ten sposob 1 kupon na adamka = 10 pkt przewagi ;). No ale jest juz za pozno na takie kombinowanie.

Bzyku dobra robota.

Popularnosc popularnoscia, ale nie kazdy zafascynowany samochodami "wariat", ktory slyszal o kubicy wezmie pod uwage popularnosc zamiast osiagniec. Glosuja tez ci, dla ktorych licza sie wyniki i dla nich szum medialny wokol Kubicy bedzie tyle samo wart co afera rozporkowa. Nie sadze, zeby wiekszosc glosowala na Kubice "na zachete" i wmawiala sobie pod nosem, ze moze cos z niego bedzie.
Chetnie zagralbym zaklad , ze Kubica bedzie poza pierwsza trojka.

Do góry
#817061 - 29/12/2006 09:27 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: donic]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Przepraszam teraz bardzo, ale kiedy ostatnio było coś w mediach o Kubicy ? W ogóle o F1 ? No właśnie :).

Teraz przede wszystkim siatkówka. I ostatnio o Adamku w kontekście jego dwóch przyszłorocznych walk.

Świderski - Adamek. Na nich zostanie oddanych multum głosów. Kubica będzie wysoko bo być musi(miejsca 3-5), pewnie każdy z głosujących zobaczy go w swojej '10'. Tak jak w.w. dwójka, ale oni będą wyżej i chyba między nimi rozegra się walka w plebiscycie.

Do góry
#817104 - 29/12/2006 10:11 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Fro_Lech]
Biszop Offline

donic, patrzysz kategoriami osoby ktora zna sie na sporcie, masz ogolne pojecie o wiekszosci dyscyplin, a w niektorych jestes zapewne bardzo dobry, wez pod uwage ze ogrom glosujacych nie interesuje sie sportem tak jak osoby zainteresowane bukmacherka.
Gros osob to ludzie ktorzy kupuja gazete, przeleci kilka stron brukowca, looknie na wiadomosci sportowe, mignie mu cos siatkarzach i Otylii, a reszte swojej wiedzy "poglebi" wieczornymi wiadomosciami w TV i Ci ludzie zadecyduja o wynikach plebiscytu,
dla nich Kubica bedzie w scislej czolowce bo jest tam gdzie nie mielismy jeszcze swojego rodaka, jest synonimem nieosiagalnego do tej pory sukcesu, a to juz jest sukces ktory warto udokumentowac, zreszta dla wiekszosci to prosty i czytelny sport, co oczywiscie nie jest prawda ale ludziom sie wydaje ze wiedza o tym wszystko, no i skoro nasz tam jest...;-)
Adamek z calym szacunkiem owszem sukcesow ma wiecej, Otylia rowniez ale zauwaz ze Kubica juz ostatnio byl wysoko, wg mnie duzo ludzi da mu handicap zaufania i pierwsze miejsce w tym plebiscycie ma w zasiegu reki, podobnie oceniaja to bukmacherzy.

Do góry
#817268 - 29/12/2006 12:16 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Biszop]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2004
no i po zabawie

Kubica, R 1.75
Jędrzejczak, O 3.50
Świderski, S 4.00
Adamek, T 5.00

Do góry
#817298 - 29/12/2006 12:55 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: _Korver_]
Mr.Eco Offline
Carpal Tunnel

Zagdnij czemu \:\) tylko kto jest wysłannikiem Unibetu ? \:D

Do góry
#817522 - 29/12/2006 15:01 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Fro_Lech]
wlodi Offline
member

Meldunek: 07/12/2004
na jaki numer sie wysla sms jak chce sie na kogos zaglosowac? w moim przypadku na adamka

Do góry
#817553 - 29/12/2006 15:16 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: wlodi]
donic Offline
Carpal Tunnel

O ile pamietam, to smsy bedzie mozna wysylac dopiero 3 stycznia.

Do góry
#818044 - 29/12/2006 18:13 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Mr.Eco]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2004
Originally Posted By: Lucky_Luck[PL
]Zagdnij czemu \:\) tylko kto jest wysłannikiem Unibetu ? \:D

trzeba przyznać, że pracownicy Unibety czuwają

Do góry
#839979 - 06/01/2007 21:12 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: _Korver_]
Biszop Offline

Czuwali czuwali i wyniki poustawiali:P

Do góry
#840032 - 06/01/2007 21:31 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Biszop]
Bzyku Offline
Blade Runner

1. Otylia Jędrzejczak (pływanie)
2. Robert Kubica (Formuła 1)
3. Sebastian Świderski (siatkówka)
4. Tomasz Adamek (boks)
5. Tomasz Sikora (biathlon)
6. Euzebiusz Smolarek (piłka nożna)
7. Marta Dziadura (pięciobój nowoczesny)
8. Paweł Korzeniowski (pływanie)
9. Marcin Dołęga (podnoszenie ciężarów)
10. Krzysztof Włodarczyk (boks)

Adamek jednak czwarty - ale przynajmniej byłem pewien, że Kubica nie wygra \:\)

Do góry
#840064 - 06/01/2007 21:48 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Bzyku]
Tommy Lee Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 22/07/2004
Jak dla mnie Kubica na 2 miejscu to wielkie nieporozumienie :/
Przecież on jeszcze nic nie wygrał! A jakby został sportowcem roku za to że dostał się do F1 to by paranoja była. Dla mnie to media go tak wypromowały. ak się mają jego występy do Srebra olimpijskiego Sikory lub brązu Kowalczyk, nie mówiąc o mistrzach Świata..eh tam do dupy z takim plebiscytem! :/

Do góry
#840082 - 06/01/2007 21:58 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Tommy Lee]
vindom Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/03/2006
Originally Posted By: Tommy Lee
Jak dla mnie Kubica na 2 miejscu to wielkie nieporozumienie :/
Przecież on jeszcze nic nie wygrał! A jakby został sportowcem roku za to że dostał się do F1 to by paranoja była. Dla mnie to media go tak wypromowały. ak się mają jego występy do Srebra olimpijskiego Sikory lub brązu Kowalczyk, nie mówiąc o mistrzach Świata..eh tam do dupy z takim plebiscytem! :/

Bo większośc głosujących to tacy "niedzielni kibice", po ogladają wiadomości sportowe po serwisach informacyjnych, poczytają w różnych opiniotwórczych gazetkach jak np. "Bravo Sport", "Fakt" o sportowcach, którzy są "trendy" i głosują, mnie w sumie nie dziwi wysoka pozycja Kubicy.

Do góry
#840142 - 06/01/2007 22:15 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: vindom]
Tommy Lee Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 22/07/2004
..mnie też ona nie dziwi ale irytuje bo na nią nie zasłużył!!! tylko jest medialny ot co...

Do góry
#840235 - 06/01/2007 22:55 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: vindom]
Mr.Eco Offline
Carpal Tunnel

ech .... to tyle co moge powiedzieć jestem wielce rozczarowany

pozdr wszystkich glosujacych

Do góry
#840285 - 06/01/2007 23:14 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Mr.Eco]
donic Offline
Carpal Tunnel

Jak dla mnie nic by sie nie stalo, gdyby Kubica w ogole nie byl nominowany przez Przeglad Sportowy. Cale szczescie , ze nie wygral, bo to bylby dopiero skandal. Korzeniowskiemu reczniki powinien podawac i sprawdzac czy woda jest mokra... Kibice dali ciala, niestety. 4 miejsce Adamka jakos przeboleje, ale 2 miejsce Kubicy jakos ciezko mi przelknac, bo roznica jest kolosalna co do osiagniec, jak i samego podejscia do sportu i do zycia w ogole. Farsa i tyle.

Do góry
#840309 - 06/01/2007 23:30 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Bzyku]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Originally Posted By: Bzyku
1. Otylia Jędrzejczak (pływanie)
2. Robert Kubica (Formuła 1)
3. Sebastian Świderski (siatkówka)
4. Tomasz Adamek (boks)
5. Tomasz Sikora (biathlon)
6. Euzebiusz Smolarek (piłka nożna)
7. Marta Dziadura (pięciobój nowoczesny)
8. Paweł Korzeniowski (pływanie)
9. Marcin Dołęga (podnoszenie ciężarów)
10. Krzysztof Włodarczyk (boks)

Adamek jednak czwarty - ale przynajmniej byłem pewien, że Kubica nie wygra \:\)
Wg mnie te wyniki to nieporozumienie. Z pierwszej trójki na podium zasłużył tak naprawdę tylko Świderski. Niestety, ale potwierdza się, że ten plebiscyt to tak naprawdę sondaż popularności. Jędrzejczak miała rok bez ważnej imprezy, bo ME to jednak jest mało prestiżowa sprawa w pływaniu. Gdzie Justyna Kowalczyk? Czy medal olimpijski się nie liczy? Tym bardziej, że zdobyliśmy medali raptem dwa. Adamek odniósł wielki sukces i wg mnie to jest tylko 4. miejsce.

Do góry
#840337 - 06/01/2007 23:57 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: vindom]
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
Kubica, który nic nie osiągnał i w porównaniu z resztą jest goły na 2. miejscu, granda i żenada. Wlodarczyk - czlowiek ktory w osoatnim roku przegral 2 walki lapie sie do dychy, masakra.

Do góry
#840544 - 07/01/2007 09:36 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: PioKing]
breugel Offline
enthusiast

Meldunek: 06/11/2005
Wlodarczyk i Jedrzejczak?Gdyby nie odebrali tych statuetek zachowali by sie jak na sportowca przystalo czyli fair.Uwazam tak dlatego ze : Wlodarczyk ktory zdobyl tytul po dziwnych rozstrzygnieciach sedziow unika rewnzu jak ognia i...otrzymuje nagrode jako jeden z najlepszych naszych sportowcow.A sprawa tytulu Otyli ,ktora szanuje i zycze jej wszystkiego najlepszego,jest wspaniala i zasluguje jak najbardziej na uznanie,jednak sprawa pierwszego miejsca wydaje mi sie ze rozegrala sie poza kulisami sportu.Uwazam ze dobrze iz tak sie stalo byc moze pomoze jej to w jakims stopniu uniknac odpowiedzialnosci karnej za sprawe z przed kilku lat o ktorej chyba wszyscy wiedza.Ze wzgledu na unikatowosc takich osobistosci w polskim sporcie powinna zostac wedlug mnie uniewinniona od reki ,jednak zawisc ludzka nie ma litosci niestety.Zal mi tylko Roberta Kubicy,ktory wlasnie przez ten nieszczeslwy zbieg okolicznosci nie zdobyl tytulu,na ktory w moich oczach jak najbardziej zaslugiwal,bo ilu mamy kierowcow F1?badz ilu mielismy?To swiadczy o klasie Roberta o jego fenomenalnym talencie,ktory sprawil ze nadszedl ten historyczny moment w ktorym doczekalismy sie Polaka w F1.Tam jezdzi tylko elita i ktos taki przegral w plebistycie na sportowca roku?CHYBA TYLKO DLATEGO ZE JEST POLSKIM SPORTOWCEM WSZECHCZASOW !!!

Do góry
#840551 - 07/01/2007 09:40 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: breugel]
ogorek Offline

Meldunek: 07/01/2007
Ale on w tej nudnej F1 wącha najczęsciej spaliny lepszych kierowców, a wiesz że jeśli chodzi o plebiscyty chodzi o wybór najlepszych z ... najlepszych, a nie najlepszych z 3-8 miejsc

Do góry
#840556 - 07/01/2007 09:43 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: ogorek]
breugel Offline
enthusiast

Chyba nie wiesz o czym mowisz dostac sie do F1 to nie to samo co zapisac sie na basen

Do góry
#840568 - 07/01/2007 09:52 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: breugel]
Bzyku Offline
Blade Runner

CHYBA TYLKO DLATEGO ZE JEST POLSKIM SPORTOWCEM WSZECHCZASOW !!!

Buuuueehhehehehhe...khehheh..khahaha...hahahahahahaa...haaaaaaaa

Tam jezdzi tylko elita i ktos taki przegral w plebistycie na sportowca roku?

Małysz też należy do ścisłej światowej elity w swojej dyscyplinie (a nawet w dziesiątce nie jest)
Świderski -- " --
Jędrzejczak -- " --
Adamek -- " --

Elita elicie nierówna?

A jeśli za elitę uznawać 10-tkę, 15-tkę najlepszych w danej dziedzinie to i Sikora, a może Korzeniowski się załapie.

Do góry
#840572 - 07/01/2007 09:53 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: breugel]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Widac ze to byl konkurs gdzie kibice decydowali, cos jak oscary na meczu \:D

Wygrywac maja najlepsi, zwyciezcy, a nie ludzie ktorzy zdobyli max 3 miejsce w ubieglym roku, z tego Naj.Sportowca wyszedl konkurs popularnosci a nie tak jak powinno byc czyli wynikow osiaganych przez zawodnikow.

Do góry
#840578 - 07/01/2007 09:58 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: connor]
mamuska26 Offline
addict

Meldunek: 03/03/2006
Nie zawsze wedlug mnie liczy sie tylko miejsce gdyby polak zdobyl na Olimpiadzie brazowy medal w biegu np na 100 metrow to dla mnie bylby to duzo wiekszy sukces niz zloto korzeniowskiego w chodzie ktore oglada rano garstka kibicow na trybunach.

Do góry
#840585 - 07/01/2007 10:03 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: connor]
Feel-Tsu Offline
veteran

Meldunek: 04/08/2006
zgadzam sie z Wami co do dziwnych wynikow plebiscuty Przegladu Sportowego. zawsze wydawalo mi sie ze PS daje w miare dobre (czytaj sprawiedliwe) wyniki na najlepszego sportowca roku , a dopiero zawsze byl potem kolejny plebiscyt TVP na najpopularniejszego sportowca i tam mozna bylo sie wykazac kogo sie lubi a kogo nie.
Swiderski nie mial szans na zwyciestwo w tym plebiscycie bo tak wszystko zgarneliby siatkarze, medale na Igrzyskach w Turynie jakos specjlanie nie zwrocily naszej uwagi, Adamek jest bokserem, a wielu sport ten kojarzy sie jeszcze z przemoca, tak wiec juz mniejsze szanse, poza tym gdyby np. Adamek walczyl tak czesto jak Malysz skacze to spokojnie mialby tytul najlepszego. Dalej Kubica - jak dla mnie za wczesnie. nasz Bolidowiec powinien powalczyc o czolowea trojke takiego plebiscuty za jakies 2 lata, a nie teraz.
prawda jest taka, ze sportem naszym narodowym w tej chwili bo my co miesiac zmieniamy jest plywanie, tak wiec to musial byc Czlowiek z Basenu. wYniki Korzeniowskiego kontra wyniki i przejscia Jedrzejczak zakonczyly sie zwyciestwem Otylki. taka prawda.....

musimy teraz na 2007 przyszykowac sobie jakiegos sportowca ktory rzeczywiscie bedzie najlepszy i nie bedzie zadnych zludzen kto byl naj

Do góry
#840594 - 07/01/2007 10:05 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Feel-Tsu]
Bzyku Offline
Blade Runner

Ale to nie PS "dawał te wyniki" tylko ludziska z całej Polski \:p

Do góry
#840603 - 07/01/2007 10:11 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Bzyku]
Feel-Tsu Offline
veteran

Meldunek: 04/08/2006
no tak zgadzam sie z Toba Bzyku, ale dawniej te ludziska inaczej rozkladały glosy, bardziej sprawiedliwe w PS a dla zabawy pod publike w TVP. tak jakby inni do redakcji wysylali, a inni smsami do TVP. teraz wszyscy razem do redakcji i powstaja takie szopki

Do góry
#840646 - 07/01/2007 10:35 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Feel-Tsu]
breugel Offline
enthusiast

Tylko dyscyplina dyscyplinie nie rowna to jak rozliczac otylie z kilkudziesieciu dystansow i sie wkurzac ze 200motylkiem jej wychodzi bardziej a inne juz nie.F1 to rozne tory kubica tez byl na podium a wszyscy twirdza ze osmy jest ,skoczkow mielismy cieszylismy sie choc by z fortuny siatkarze mieli juz nawet zloto teraz srebro plywakow mamy ostatnio sporo ,pilkarzy,bokserow tez juz przerabialismy.Kierowca F1 to za malo bo nie wygrywa wszystkiego jak malysz w swoim czasie.Ale wezmy pod uwage fakt ilu mamy skoczkow plywakow bokserow koszykarzy pilkarzy siatkarzy itd.itd.Ile zawodnikow sie przewinie przez mistrzostwa zanim ktorys zablysnie.Ciekawe ilu jeszcze bedziemy mieli kierowcow F1 a ile plywakow i wszystkich innych ktorych juz wczesniej wymienialem.

Do góry
#840654 - 07/01/2007 10:40 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: breugel]
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/06/2001
a Kuszczak ile miał głosów ?

Do góry
#840668 - 07/01/2007 10:44 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Maciek]
jaszur Offline
enthusiast

Meldunek: 05/05/2005
Jak może osoba, przeciwko której toczy się proces, być nominowana do najlepszych sportowców ? Mordercom STOP

Do góry
#840675 - 07/01/2007 10:50 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: jaszur]
mamuska26 Offline
addict

Meldunek: 03/03/2006
Tyle ze Kubice juz miliony kibicow na swiecie znaja a Otylie tylko fanatycy pływania

Do góry
#840692 - 07/01/2007 11:05 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: mamuska26]
breugel Offline
enthusiast

To nawet nie chodzi o popularnosc,zajmujemy 32 miejsce na swiecie pod wzgledem liczby ludonsci i mamy tylko jednego kierowce F1 To nie przypadek fakty mowia ze to fenomen jesli chodzi o Polakow.Na najlepszego sportowca swiata bym go nie wybral moze ale to rodzynek wsrod polskich sportowcow

Do góry
#840696 - 07/01/2007 11:07 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: breugel]
breugel Offline
enthusiast

To jak porownac oblatywacza F16 do Hermaszewskiego

Do góry
#840703 - 07/01/2007 11:11 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: jaszur]
gremlin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2004
Originally Posted By: jaszur
Jak może osoba, przeciwko której toczy się proces, być nominowana do najlepszych sportowców ? Mordercom STOP

a jak osoba ktora miala zostac prymasem byla agentem - odpoqwiedz sobie sam !

Do góry
#840709 - 07/01/2007 11:14 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: breugel]
jaszur Offline
enthusiast

A jedyna morderczyni ? to też rodzynek. Tyle że te dwa rodzynki są na samym szczycie tego kiepskiego tortu.

Do góry
#840718 - 07/01/2007 11:19 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: jaszur]
gremlin Offline
Carpal Tunnel

A jedyna morderczyni ? to też rodzynek. Tyle że te dwa rodzynki są na samym szczycie tego kiepskiego tortu.

tak mysle ze w tym roku powinni sobie jednak darowac! w koncu toczy sie proces nie w sprawie a przeciwko! zostal juz postawiony akt oskarzenia- tyle tylko ze "sportowiec roku" to nie funkcja tylko jakies tam wyroznienie ! trudna sprawa i tyle-ale z drugiej strony prowadzenie nagonki na Otylie nie da nic dobrego

Do góry
#840720 - 07/01/2007 11:19 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: gremlin]
jaszur Offline
enthusiast

Originally Posted By: gremlin

Ale przynajmniej dzisiaj zrezygnował ze stanowistka a taka pani J. może dalej startowac i zdobywać medale , ale powinna wycofać się z rozgłosu medialnego i dać sobie spokój z wszelkimi rodzajami plebistytami czy konkursami, jeszcze głupio się śmieje przy odbiorze statuetki, a ma krew na rękach....

Do góry
#840723 - 07/01/2007 11:21 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: jaszur]
jaszur Offline
enthusiast

Nagonka nic nie da to prawda, ale trzeba mieć swój honor, a nie wciaż udawac głupią blondynkę.

Do góry
#840733 - 07/01/2007 11:26 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: jaszur]
gremlin Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: gremlin

Ale przynajmniej dzisiaj zrezygnował ze stanowistka a taka pani J. może dalej startowac i zdobywać medale , ale powinna wycofać się z rozgłosu medialnego i dać sobie spokój z wszelkimi rodzajami plebistytami czy konkursami, jeszcze głupio się śmieje przy odbiorze statuetki, a ma krew na rękach....

wspomnicie moje slowa w wplnych chwilach wystapi w "w tancu z gwiazdami" moge przyjmowac zaklady!!

Do góry
#840899 - 07/01/2007 12:07 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: gremlin]
mateusz2201 Offline
Impossible is nothing

Meldunek: 02/10/2005
dla mnie osobiscie Otylia nie byla najlepszym sportowcem roku 2006 \:p

Do góry
#841099 - 07/01/2007 12:57 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: breugel]
Logan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
Originally Posted By: breugel
Uwazam ze dobrze iz tak sie stalo byc moze pomoze jej to w jakims stopniu uniknac odpowiedzialnosci karnej za sprawe z przed kilku lat o ktorej chyba wszyscy wiedza.Ze wzgledu na unikatowosc takich osobistosci w polskim sporcie powinna zostac wedlug mnie uniewinniona od reki ,jednak zawisc ludzka nie ma litosci niestety.

Ja nie wiem czy to ma byc nedzna prowokacja czy naprawde tak myslisz. Czyli rozumiem ze slawa, pieniadze, jakies osiagniecie powoduja ze jest sie poza prawem?? Politycy, aktorzy, piosenkarze, sportowcy moga robic co chca, zabijac, gwalcic krasc tylko dlatego ze sa slawni?? Prawo jest dla wszystkich. Spowodowala wypadek ze skutkiem smiertelnym i powinna pojsc za to siedziec bez wzgledu na to czy nazywa sie Jedrzejczak, Nowak czy Kowalski.

Do góry
#841143 - 07/01/2007 13:06 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: mateusz2201]
donic Offline
Carpal Tunnel

Niektorzy sa zabawni :). Kubica w ogole w pierwszej 10 nie powinien byc, bo jego "dorobek" to tyle co nic w porownaniu z Dziadura, Korzeniowskim, Jedrzejczak czy Adamkiem lub Koleckim, ktory o dziwo sie w 10 nie znalazl, a mogl smialo zastapic na tym 2 miejscu kubice. Zamiast Jedrzejczak rownie dobrze Korzeniowski moglby byc.

Osobiscie uwazam, ze jesli kubica wystapi we wszystkich wyscigach w tym roku i pare razy bedzie na pudle, to nie bedzie najlepszym sportowcem 2007 roku. Przyklad Adamek. W tamtym roku byl 2 ale slusznie, bo Jedrzejczak natrzaskala medali na MS. Ludziki teraz sie kubica zachlysneli i za rok nie bedzie to juz ich obchodzilo, ze jezdzil w F1, ale wazne bedzie to co wyjezdzil...
Ogolnie szopka i zenada, a nie plebiscyt na Najlepszego Sportowca.

Do góry
#841189 - 07/01/2007 13:21 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Logan]
breugel Offline
enthusiast

Originally Posted By: Logan
Originally Posted By: breugel
Uwazam ze dobrze iz tak sie stalo byc moze pomoze jej to w jakims stopniu uniknac odpowiedzialnosci karnej za sprawe z przed kilku lat o ktorej chyba wszyscy wiedza.Ze wzgledu na unikatowosc takich osobistosci w polskim sporcie powinna zostac wedlug mnie uniewinniona od reki ,jednak zawisc ludzka nie ma litosci niestety.

Ja nie wiem czy to ma byc nedzna prowokacja czy naprawde tak myslisz. Czyli rozumiem ze slawa, pieniadze, jakies osiagniecie powoduja ze jest sie poza prawem?? Politycy, aktorzy, piosenkarze, sportowcy moga robic co chca, zabijac, gwalcic krasc tylko dlatego ze sa slawni?? Prawo jest dla wszystkich. Spowodowala wypadek ze skutkiem smiertelnym i powinna pojsc za to siedziec bez wzgledu na to czy nazywa sie Jedrzejczak, Nowak czy Kowalski.
To bylo nieumyslne spowodowanie smierci w dodatku zginela jej bliska osoba ,to juz jest okrutne dla niej samo to zdazenie.Ona tego nie chciala.Kiedy sprzyjalo jej szczescie wszyscy krzyczeli jestesmy z toba,kiedy przytrafil sie jej dramat zycia to nagle znajduje tysiace sprawiedliwych.To sie moze zdazyc kazdemu.A ze nie jest pierwsza lepsza osoba z ulicy to tylko i wylacznie jej zasluga.Tak chce zeby startowala dla mojego kraju i zdobywala medale dla mojego kraju.Nie potrzebuje jej zniszczenie zeby mi sie wydawalo ze w kraju jest sprawiedliwosc bo nigdzie jej nie znajdziesz.

Do góry
#841284 - 07/01/2007 13:50 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: breugel]
jaszur Offline
enthusiast

Quote:
To bylo nieumyslne spowodowanie smierci w dodatku zginela jej bliska osoba ,to juz jest okrutne dla niej samo to zdazenie.Ona tego nie chciala.
Jezeli 180 km / h i wyprzedza się kolumne pojazdów i przy takiej pogodzie jaka wtedy byla to o czym to świadczy ? Byłbyś Ty lub ja na jej miejscu, od razu byśmy siedzieli. A jeszcze wybiera się ją na najlepszego sportowca ... Żenada i tyle. Jakby miała swój honor to by zrzekła się udziału w tym plebiscycie. Ale niech robi co potrafi - niech pływa dalej, szkoda że oprócz tego myśleć nie potrafi ...

Do góry
#841342 - 07/01/2007 14:04 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: jaszur]
breugel Offline
enthusiast

To nie do konca wiadomo ile miala na lczniku roznie podawaja.Byla to jednak brawura ale co tam mi nie zrobila nic zlego jesli jej sie uda niech sie wywinie,zycze jej tego.Po co ma gnic w pierdlu osobiscie nie czuje sie zagrozony jej obecnoscia na wolnosci,wspolczuje jej nawet.Prawo powinno slozyc ludzia a nie stanowic formulke.Ja wiem ze gdyby to mnie spotkalo juz bym kiblowal,ale akurat to czy ja wsadza czy nie niczego w moim zyciu nie zmieni a z regoly zycze wszystkim dobrze.

Do góry
#841370 - 07/01/2007 14:16 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: breugel]
Logan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
Czyli kazdy anonimowy Kowalski ktory zabije kogos "niechcacy", a jesli zabije kogos bliskiego to juz w szczegolnosci, powinien byc uniewinniony. Spoko

Do góry
#841376 - 07/01/2007 14:18 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Logan]
breugel Offline
enthusiast

LEW RYWIN kibluje wystarczy?Juz wierzysz w sprawiedliwosc?

Do góry
#841407 - 07/01/2007 14:30 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: breugel]
Bzyku Offline
Blade Runner

przecież wyszedł ;\)

Do góry
#841408 - 07/01/2007 14:31 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: Bzyku]
breugel Offline
enthusiast

Mozliwe nie sledze tego uwaznie ale wiem ze kiblowal co z reszta niczego nie zminilo

Do góry
#841470 - 07/01/2007 14:44 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: breugel]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Otylia nie musi sie bac, pamietacie sprawe Dudki? Zabil czlowieka jadac po pijaku i gra sobie spokojnie w reprezentacji i klubie.

Do góry
#841840 - 07/01/2007 16:00 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: connor]
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
Wybor na najlepszego sportowca roku zdecydowanie stal sie zenujacym konkursem, w ktorym tak naprawde sukcesy nic nie znacza.

Tu sie natomiast utworzyly 2 tematy, na ktore sie dyskutuje, jeden to wiezienie dla Otylii,a drugie to to, ze Kubica powinien wygrac w cuglach, bo costam.

Jesli chodzi o temat pierwszy, to z tego, co moj leb costam kiedys opanowal jest ustawa mowiaca o tym, ze Otylia J. rozslawiajaca imie kraju akurat w tym przypadku moze zostac uniewinniony, natomiast Stasiu iksinski zapierdalajacy samochodzikiem tatusia 180 i studiujacy zaocznie na "najlepszej" prywatnej uczelni takiego uniewinnienia spodziewac sie nie moze, chyba, ze kochanka tatusia jest pani prokurator.

Jesli chodzi o punkt drugi to smieszy mnie bardzo pozycja Kubicy, smieszy mnie bardzo pozycja Smolarka, obecnosc Swiderskiego i pozycja Wlodarczyka. Wlodarczyk jak juz tu ktos wspomnial walki o MŚ nie wygral, tytul zawdziecza miejscu odbycia sie walki, Smolarek z uporem walczy o miejsce w skladzie sredniego klubu w sredniej lidze i kilka bramek w reprezentacji absolutnie nie powinno byc przepustka do pierwszej 10-tki. Swiderski mnie smieszy dlatego, ze w meczach o "cos" na MŚ byl najslabszym punktem ekipy. Co nie znaczy, ze siatkarz, moim zdaniem Zagumny powinien sie znalezc, ale w 10-tce.

Jesli chodzi o Kubice, to nie ma o czym gadac, niewiele osiagnal i tyle. Jesli chodzi o F1 to raczej fakt braku Polaka trzeba rozumiec nie z aspektu sportowego a z innej perspektywy, gwarantuje Ci Breugel, ze jesli polski sponsor zdecydowalby sie sponsorowac cokolwiek w F1 to polski kierowca by tam byl i 20 lat temu. W Poolsce nie ma najlepszych warunkow do uprawiania sportow motoryzacyjnych, ale jesli kazdemu Gienkowi z ulicy zaproponowanoby podobne warunki, co Kubicy zaproponowal stary, to Kubicow byloby conajmniej kilkudziesieciu. Wszystko sie rozbija o naklady...Kubica dostal sie do sredniego teamu i sie w nim nie wybija za bardzo, nie sprawil cudow, BMW dalej jechalo tam, gdzie bolid bylo na to stac...obecnie jest na podobnym poziomie do Heidfelda, tyle ze jest mlodszy.

Jesli chodzi o sam wybor to dla kogos, kto sie plywaniem zupelnie nie interesuje pozycja Otylii moze byc zaskoczeniem, bo jest w koncu slogan, ze to tylko ME, tylko, ze on zupelnie w tym wypadku nie pasuje, chociazby dlatego, ze Otylia wygrala 200 m dow. czasem, ktory spokojnie by dal zloty medal na MŚ, sklad finalu na 200 m dow. roznilby sie moze w porywach o 2 osoby, na 200 m delf. czas nie byl super hiper, ale spokojnie wystarczyl do zwyciestwa w sredniej stawce, do tego wypada chyba wspomniec o rekordach na krotkiej plywalni, badz co badz ME odbyly sie w zeszlym roku...do tego ME na krotkiej plywalni, choc nie zawsze maja mocna obsade sa i tak powazniej traktowane niz MŚ na krotkiej plywalni.

Mierzenie sukcesow Jedrzejczak iloscia plywakow jest conajwyzej chorym pomyslem, dlaczego? NA MŚ w Melbourne (marcowe) zglosilo sie juz 170 krajow, w F1 jezdzi 20 kierowcow, wiec chyba jasne jest, ze Polakow nie moze byc 15 czy 17 tak jak w kadzre plywania.

Zenujacy jest brak Koleckiego, ktory jako pierwszy w historii ciezarowiec siegnal po medal mistrzowskiej imprezy po tak ciezkiej operacji kregoslupa, zenuajcy jest brak Kowalczyk, w koncu na ZIO mamy raptem kilka medali w stuletniej historii itd. itd.

Do góry
#842060 - 07/01/2007 16:43 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: polskignom]
breugel Offline
enthusiast

Originally Posted By: polskignom

Jesli chodzi o Kubice, to nie ma o czym gadac, niewiele osiagnal i tyle. Jesli chodzi o F1 to raczej fakt braku Polaka trzeba rozumiec nie z aspektu sportowego a z innej perspektywy, gwarantuje Ci Breugel, ze jesli polski sponsor zdecydowalby sie sponsorowac cokolwiek w F1 to polski kierowca by tam byl i 20 lat temu. W Poolsce nie ma najlepszych warunkow do uprawiania sportow motoryzacyjnych,.

Tak kubica siedzial w fotelu ogladal telewizor a od razu dzwonek do drzwi,otwiera... a tam stoi sponsor i sie prosi zeby kubica wystartowal w F1.Kubica jezdzic nie umie wiec na Monza byl tylko trzeci i do dzis zaluje ze nie zapisal sie na basen no ale coz sponsor powiedzial wyraznie -albo F1 albo nic ,wiec sztanga tez odpadla.Ech inni to maja szczescie...

Do góry
#842088 - 07/01/2007 16:50 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: breugel]
donic Offline
Carpal Tunnel

Polskignom w 100% popieram wszystko co napisales. A co do Koleckiego, to naprawde szkoda i tak jak juz pisalem powinen byc ( wg mnie ) na miejscu Kubicy, a Kubica poza 10. Tyle ode mnie.

Do góry
#842097 - 07/01/2007 16:52 Re: Najlepszy sportowiec roku 2006 [Re: breugel]
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
Tak zajal 3. miejsce na Monzie i dlugo dlugo nic. I za to powinien byc najlepszym sportowcem Polski w historii. Brawo, tak samo jak Ty mysla tez mieszkancy Krakowa, ktorzy wytypowali Rubika na gwiazde obchodow 750-lecia. Nic, tylko przyklasnac.

Potrojne MŚ czy wielokrotne stawanie na podium ME (bo to tylko ME) to jest nic w porownaniu do az trzeciego miejsca we Wloszech zdobytego dzieki wielkiemu szczesciu...pamietasz Alonso? pewnie pamietasz, skoro jestes takim oredownikiem Kubicy, to na F1 powinienes sie znac i co nieco pamietac. W koncu na plywalni trzeba umiec tylko plywac, a wlasciwie wystarczy sie zapisac na basen.

Szkoda, ze sie nie odniosles do nastepnego akapitu.

Nie byloby Kubicy bez nakladow jego ojca tak jak nie byloby Radwanskich, dlatego tez wygrywac plebiscyty na najlepszych sportowcow powinni ci, ktorzy osiagneli wielkie sukcesy na arneach ogolniedostepnych, wlasnie takich jak pomost, plywalnia czy stadion lekkoatletyczny. 3. miejsce w jednym wyscigu to jest wielkie gowno w porownaniu do sukcesow, ktore odniesli sportowcy, ktorzy z nim przegrali.

Ale Ty chcesz sie wyrozniac, pokazales to juz w kilku tematach, pokazuj dalej.

Do góry
Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 >

Moderator:  Biszop, rafal08