dołaczam sie do słów poprzedników i mój dziewiczy typ na tegorocznym Spengler Cup to:
Khimik MO 1,615
hmmmm generalnie zajmuje sie przede wszystkim NHL choć jako nałogowiec hokeja jakąś tam wiedze (raczej ogólną) o sytuacji w ligach europejskich niby mam.
![grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif)
Nie jest ona jednak na tyle dalekosiężna aby zająć sie analizą składów Mory czy Khimiku.
Oglądałem za to wczorajszy występ Szwedów w meczu przeciwko Kanadyjczykom. Generalnie Mora grała dosyć słabo. Czasami nawet do tego stopnia że mając przewage 5 na 3 nie potrafili faktycznie oddawać strzałów na brakme Team Canada. Fakt że dotrwali do koarnych mogą zawdzięczać własciwie tylko i wyłącznie zupełnie rozregulowanym i chyba nie do końca skoncentrowanym graczom Kanady a także świetnej postawie Mikko Ramo w bramce.
Kilka słukpów, poprzeczka, złe przyjęcia krazka czy nawet nie trafianie w gume wyłożoną przed pustą bramke - to znaki firmowe hokeistów z Klonowym Liściem na piersi we wczorajszej potyczce.
Szwedzi ograniczali sie w większości przypadków tylko do kontrataków.
Druga sprawa- nie wiem czy zagra dzisiaj dla Mory ich najlepszy zawodnik- król strzelców Elitserien- Pavel Brendl, ale że More czekają chyba w lidze jakieś baraże, szanse na jego występ raczej niewielkie. Myśle że Szwedom bardziej zależy na utrzymaniu niż uniknięciu na przykład ostatniego miejsca w Spengler Cup
![grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif)
Khimik jeszcze nie grał więc nie wiem w jakim nastawiemiu zjechali do Davos Ruskie. Mając jednak na uwadze ich poczynania w ligze i wczorajszy mecz Mory, nie wydaje mi sie aby Szwedzi byli w stanie uniknąc porażki.
Stawka umarkowana bo gdy mamy do czynienia z Rusinami to zawsze jakiś wał może sie pojawić.
powiedzmy że jakieś 4/10.
pozdrawiam
![papa](/forum/images/graemlins/default/papa.gif)