#1053048 - 17/03/2007 11:30
Re: Horse Racing in UK IV
[Re: Antytalent]
|
veteran
Meldunek: 23/04/2003
|
Konkurs.
Został już tylko tydzień do Winter Derby w Lingfield, więc najwyższy czas uruchomić temat konkursu. Mógłbym go poprowadzić licząc na pomoc kolegów tu typujących lub zaglądających na to forum. Aktualnie poszukuję linków do stron gdzie można najwcześniej uzyskać informację o zapisach koni do gonitw w UK oraz linków z kalendarzem gonitw na poszczególnych torach. Po Winter Derby następnymi gonitwami(wg mojej wiedzy) zaliczanymi go konkursu powinny być biegi rozgrywane w Newmarket prawdopodobnie 18-20 kwietnia. Były by to: - Nell Gwyn Stakes (G3); - Earl of Sefton (G3); - Craven Stakes (G3). Niestety nie mam żadnej pewności czy nie pominąłem jakiś innych gonitw, a brak czasu uniemożliwia grzebanie w necie. Dlatego też liczę na pomoc kolegów w uzyskiwaniu danych co do terminów rozgrywania, miejsc, a także jak najwcześniejszego podawania zapisów do tych gonitw.
Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#1053334 - 17/03/2007 14:15
[Re: skunks]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/06/2002
|
Antytalent, Fajnie,że wywołałeś temat konkursu,oczywiscie deklaruję pomoc choć jako pomysłodawcy tobie przysługuje prawo prowadzenia .Postaram się poszperać w necie jak na tą chwilę do głowy przychodzi mi strona http://www.britishracecourses.org , Mam prośbę,zebyś dla chętnych (bo mam nadzieję,że poza nami trzema takowi bedą) pokrótce przypomniał zasady konkursu,sposób punktowania i co chyba jeszcze nie było powiedziane czas przed rozegraniem gonitwy do którego będzie mozna podać swoje typy. Ps.myslę,że ten sezon potraktowalibyśmy promocyjnie i bezstresowo a jak Bozia da to w dalszym ufundujemy jakieś nagrody a może i pozyskamy sponsora pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1053593 - 17/03/2007 15:32
|
veteran
|
Skunks,
dzięki za ofertę pomocy. Sądzę, że poprowadzimy to wspólnie, razem z Alki. Poprowadzimy to w nowym temacie. Jak go zatytułować, może "Wyścigi w Anglii - konkurs". Samą klasyfikację i bazę danych do niej postaram się założyć, zresztą wszystko będzie przedstawione w temacie. Pierwszym postem oczywiście będą zasady konkursu, ale chciałbym to rozpocząć jak już będzie znana stawka koni uczestniczących. Z tego co udało mi sie wyczytać będą brały udział konie z najwyższej półki światowej, gdyż bieg ten jest kwalifikacją do jakiejś bardzo prestiżowej gonitwy w czerwcu w USA. Szczególnie mile widziana byłaby wasza pomoc w przekazaniu na forum jak najwięcej informacji o danym wyścigu. Kto pierwszy miałby informacje o terminie gonitwy, stawce koni, dystansie, nagrodzie, stanie toru, opinie trenerów i właścicieli o swoich podopiecznych - to przedstawiał by je w temacie. Pozwoliłoby to zachęcić więcej osób do wzięcia udziału w konkursie.
Co Ty na to?
Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#1057693 - 18/03/2007 22:33
|
veteran
|
Witam. Jutro zakładam temat konkursu i przedstawię regulamin. Co do czasu podawania typu proponuję pół godziny przed rozpoczęciem gonitwy.
Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#1057979 - 19/03/2007 09:07
[Re: alki]
|
veteran
|
Alki, Nie chciałbym narzucać jednolitego ostatecznego czasu podawania typów. Tak jak przy rzeczywistym obstawianiu można zagrać do ostatniej chwili przed rozpoczęciem gonitwy, to i w konkursie też można by tak przyjąć. Jednak, żeby wyeliminować możliwe niejasności (czy typ był podany przed czy już po rozpoczęciu gonitwy) zaproponowałem podawanie typów do pół godziny przed rozpoczęciem danego wyścigu. I tak, gdy gonitwa rozpoczynałaby się o godz. 16:00 czasu polskiego, ostateczny termin typowania byłby do 15:30. Zresztą przed każdym zapowiedzianym wyścigiem podawana by była godzina do której można składać typy.
Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#1058000 - 19/03/2007 09:29
|
veteran
|
Z mojego rozeznania sporadycznie (kilka razy w ciągu całego roku), mogą podczas meetingu odbyć się 3 gonitwy, ale w tym wypadku można termin określić dla wszystkich na 0,5 godziny przed rozpoczęciem pierwszej.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|