#779409 - 11/12/2006 19:56
Re: " Jakie polecilibyście studia...? "
[Re: pszek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/12/2006
|
No wlasnie niewiem ;/ Niby biole zdalem na 55% na probnej bez uczenia sie no ale matmy ucze sie od dziecki  Poszlem do profilu matematycznego, zawsze lubilem matematyke tylko ze nagle od tygodnia mnie jakies obawy naszly ze nie zdam...Biole niby zdalem wiec raczej zdam na tej w maju...Tylko biologi nigdy tak nie lubilem jak matematyki ale juz sam niewiem... Doradzcie jakos moze napiszcie gdzie potem lepiej na studia isc zaczone czy moze dzienne( choc tu watpie zeby sie dostal ;/)
|
Do góry
|
|
|
|
#779429 - 11/12/2006 20:01
[Re: LublinPower]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/03/2003
|
Pytanie do osób, którcyh studia wiążą się z matematyka: czy np. w liceum lubiliście matme czy to było cos takiego że jak przyszedl czas zdawania matury to wybraliście ten przedmiot? Ja tam nigdy (poza studiami :P) nie miałem problemów z matmą. Lubiłem ten przedmiot, byłem w klasie o profilu mat-fiz i nie pozostawało nic innego jak zdawanie matury z tych 2 przedmiotów.
|
Do góry
|
|
|
|
#779451 - 11/12/2006 20:06
[Re: 1raul1]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
Pytanie do osób, którcyh studia wiążą się z matematyka: czy np. w liceum lubiliście matme czy to było cos takiego że jak przyszedl czas zdawania matury to wybraliście ten przedmiot? Matma jakoś nigdy nie sprawiała mi problemu, w liceum byłem w mat-inf a na maturze (stara) zdawałem amtmę bo nie chciało mi się uczyć nowych przedmiotów.
|
Do góry
|
|
|
|
#779472 - 11/12/2006 20:14
[Re: Azzaro]
|
Carpal Tunnel
|
O pracy to ja narazie nie mysle ;/Najpierw musze zdac ta mature i przynajmniej na te zaoczne gdzies pojsc ;/W sumie to niewiem nad czym ja sie zastanawiam ??Bede zdawal z matmy jak pojdzie gorzej to najwyzej nigdzie sie nie dostane, pojde na zaoczne i nie bedzie zle ;/ Dzieki za odpowiedzi  Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#779497 - 11/12/2006 20:23
[Re: LublinPower]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
Ja właśnie matme lubie dlatego że nie trzeba jej kuć tylko albo rozumiesz albo nie, są często zadania że trzeba troche posiedzieć ale wszystko i tak sprowadza się do myślenia:P Pozwól, że tak to skomentuję... Odpowiedz mi, znasz matmę tylko z podstawówki i liceum? Przed pójściem na uczelnię myślałem tak jak ty - matma prosta, wystarczy parę zadanek policzyć, ewentualnie paru sposobów na całki się nauczyć. Teraz na trzecim roku jest tak ciężko, że myślę o rzuceniu studiów. Czysta abstrakcja. Matmę na tym poziomie rozumieją 4 osoby na moim roku, reszta kuje, i to ostro...
|
Do góry
|
|
|
|
#779502 - 11/12/2006 20:26
[Re: micha$]
|
Carpal Tunnel
|
Ja właśnie matme lubie dlatego że nie trzeba jej kuć tylko albo rozumiesz albo nie, są często zadania że trzeba troche posiedzieć ale wszystko i tak sprowadza się do myślenia:P Pozwól, że tak to skomentuję... Odpowiedz mi, znasz matmę tylko z podstawówki i liceum? Przed pójściem na uczelnię myślałem tak jak ty - matma prosta, wystarczy parę zadanek policzyć, ewentualnie paru sposobów na całki się nauczyć. Teraz na trzecim roku jest tak ciężko, że myślę o rzuceniu studiów. Czysta abstrakcja. Matmę na tym poziomie rozumieją 4 osoby na moim roku, reszta kuje, i to ostro... Teraz znowu mam obawy ;/
|
Do góry
|
|
|
|
#779567 - 11/12/2006 20:56
[Re: Zbigniew]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/11/2004
|
Ja studiuję informatykę i się zastanawiam czy nie wziąć jako drugiego kierunku budownictwa. Dziwnie wygląda mi takie połączenie i nie wiem czy warto. Może ktoś się wypowiedzieć czy budownictwo zajmuje dużo czasu? Duzo - nie jest moze bardzo trudne ale jest do zrobienia sporo pracochlonnych projektow. Oczywiscie mozna kombinowac, zeby ktos za ciebie to zrobil czesciowo ale wtedy to chyba nie ma sensu studiowac tego kierunku. Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
|
|