Po 100 dniach rządzenia jesteś zadowolony z tych wszystkich spełnionych konkretów??
Stu konkretów nigdy nie czytałem i nie głosowałem na sto konkretów. Głosowałem na coś innego. Oglądałem prawie wszystkie spotkania Tuska z mieszkańcami, które organizował przed wyborami i na tych spotkaniach przedstawił taki program:
1. Rozliczenie PiS
2. Przywrócenie praworządności
3. Pieniądze z KPO
4. Zlikwidowanie szczujni w TVP
5. Liberalizacja prawa aborcyjnego
6. Babciowe
To jest program, który Tusk w kółko powstarzał na spotkaniach z wyborcami i na ten program głosowałem.
Co udało się zrobić w ciągu 100 dni?
1. Utworzono komisje do spraw wyborów kopertowych, do pegasusa, do afery wizowej, dwaj przestępcy - Kamiński i Wąsik - siedzieli w więzieniu za swoje przestępstwa dopóki ich koleś nie ułaskawił ich
2 i 3. Praworządność jest przywracana, prokuratorzy i sędziowie Ziobry są odciągani od koryta, jeden z sędziów Ziobry nawet wrócił tam gdzie jego miejsce czyli na Białoruś, pieniądze z KPO są załatwione
4. Szczujnia w TVP zlikwidowana
5. Tutaj jak ten głupek udający Mussoliniego zostanie wymieniony na normalnego prezydenta Polski, to zostanie uchwalona ustawa liberalizująca prawo aborcyjne, a do tego czasu rząd Tuska wprowadził kary dla oddziałów ginekologii odmawiających przeprowadzenia aborcji w postaci odcięcia od pieniędzy z NFZ
6. Babciowe mnie nie interesuje, ale widziałem, że Agnieszka Dziemianowicz-Bąk i Aleksandra Gajewska stworzyły bardzo dobrą ustawę w tej sprawie
Bardzo jestem zadowolony ze 100 dni rządów Tuska. Nie podoba mi się jedynie skład komisji do pegasusa. Moim zdaniem Sroka jest trochę za słaba do roli przewodniczącej komisji. A tak poza tym, to rząd Tuska spisuje się na medal i sam jestem zdziwiony, że tak sprawnie i szybko działają.
I od razu uprzedzam atak...nie jestem PeOwcem