Legia Warszawa - Lech Poznań
godzina 17:30
+26,5 fauli
E....
W niedzielę dojdzie do meczu z udziałem drużyn, które elektryzującą kibiców piłkarskich i od dekady walczą o najwyższe cele. W Warszawie przy Łazienkowskiej spotka się Legia Warszawa i Lech Poznań. Obie ekipy gonią lidera ligi Śląsk Wrocław i strata punktów komplikuje sytuacje w walce o mistrza. Liczę że zaangażowania zawodnikom na boisku nie zabraknie, tym bardziej że bilety zostały wyprzedane 6 dni przed spotkaniem i będzie komplet na trybunach.
W oko wpadł mi zakład statystyczny, a mianowicie chodzi o faule z linia 26,5. Do poprowadzenia tego spotkania został oddelegowany Piotr Lasyk. Jest to sędzia generalnie uznawany za underowego, ale tak się składa że właśnie on prowadził ostatnie dwie potyczki między dzisiejszymi drużynami. 16 kwietnia w Warszawie i odgwizdał 32 przewinień, a później 1 października ubiegłego roku i znowu odnotował 32 faule.
Generalnie w meczach rozgrywanych przy Łazienkowskie w tym sezonie średnio pada 27 fauli. Wyjazdowych meczach Lech Poznań w tym sezonie średnio robi się 21 fauli, ale puki co mierzył się z underowymi ekipami. W ubiegłym sezonie średnia wyjazdowa Kolejarza była 27 fauli.
Komplet na trybunach, waga spotkania i sędzia który nie tak dawno prowadził dwukrotnie potyczki dzisiejszych drużyn, gdzie wygwizdał po 32 faule. To wszystko skłania mnie do polecanie +26,5 fauli w dzisiejszym meczu. Najlepsza oferta jest w Etoto z kursem 1,85 , również taką linie można spotkać w STSie z kursem 1,75 i Superbecie 1,7. Forbet ma linię o oczko wyższą z kursem 1,66 , a Totalbet wyszedł z ofertą 28,5 fauli z kursem 1,85.