Strona 3 z 3 < 1 2 3
Opcje tematu
#772843 - 07/12/2006 19:05 Re: Radio Maryja kończy 15 lat
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Jedna z zalet Radia maryja, sa dyskusje.

Jest spokoj, mozna sluchac i sluchac, nie ma tego co w pzoostalych radaich, czyli chaosu i przekrzykiwania sie.
Jedyna osoba, ktora sie wtraca, jest co najwyzej koles prowadzacy o glosie kastrata.

POlityk zapraszany tam, moze sobie niezle pouzywac, nawet mowic kompletne bzdury, i tak mu sie nikt nie wtraci.

A to co juz powie rydzyk jest swiete, nazlezy wykonac, rydzyk glosowac na PiS wszyscy glosuja
Bardzo zdyscyplinowany elektorat.

NIe mam nic do radia katolickiego, niech sobie jest, ale w obecnej formie to jedno wielkie zaglebie propagandy i nic wiecej

Do góry
Bonus: Unibet
#772844 - 07/12/2006 20:37 Re: Radio Maryja kończy 15 lat
codi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/12/2005
100 lat, 100 lat, niech zyje, zyje nam!

Niestety powoli konczy sie ten radosny dzien ;( A az serce roslo jak ogladalo sie relacje z dzisiejszych przemarszow beretow

Nam myśleć nie kazano - Radyjo moje podało:
I ujrzałem: 100 zniewolonych mediów grzmiało.
Marsjańskiej żydomasoneryji ciągną się szeregi
Wypełniając horyzont niczym morza brzegi
I widziałem Szatana co "Wyborczą" skinął
Pierdnął, beknął i wielką flagę UE rozwinął
Wylewa się spod flagi antypolska hołota
Pedałów, liberałów i innego lewackiego błota
Nasypana iskrami srebrników - to sępy
Żaden nie wpłacił na gdyńskie okręty!
Przed nimi sterczy skromna, ledwo złocona
Jedyne źródło prawdy: rozgłośnia z Torunia
Sześć tylko ma mediów, co jak gwiazdy świecą
I wcale żadnych kłamstw i pomówień nie niecą
To czcze pomówienia antypolskich siepaczy
Zgnilizny Zachodu: kłamców, i innych krętaczy
Tylko u nas prawda na wierzch się wynurza
Podczas gdy u innych w gównie się ją nurza
Na mojej głowie mocher jak księżyc świeci,
I żaden argument do mojego mózgu nie doleci
Gdzieś tam rozum z sykiem złowrogo się wije
Ale w moim umyśle żadnego śladu nie wyryje
Wiem swoje: że UE jak wąż boa się zwija,
rwie konstytucją, aborcją i eutanazją zabija.
Najstraszniejszego nie widać, lecz słychać z ambony
Co szykują eurofile, żydy, pedały, masony
i ateiści w swoich planach haniebnych
By: "zniszczyć Polskę, ludzi biednych"
Gdzież Ojciec Dyrektor co bzdury te wmawia,
Czy malucha przed radiem na parkingu stawia?
Nie, on siedzi zaszyty w rozgłośni jak w stolicy,
Prorok samowładny, zbawienie polskiej prawicy.
Zmarszczył brwi: tysiąc babć z rentami wnet leci;
Podpisał: tysiąc matek przeklina swoje dzieci;
Skinął: paktują z PiSem Samoobrony i eLPeeRy!
Rydzyku jak Bóg prawdziwy, a szatan nieszczery,
Gdy prokuratorów straszą moherowe spiże,
Gdy PiS prosi na salony i twoje stopy liże;
Rozsądek jeden twojej mocy się urąga,
Podnosi rękę, i maskę obłudy ściąga,
fałszywą aureolę zrywa z Twojej głowy,
Bo Cię przejrzał na wskroś synu Goebelsowy!

Do góry
#772845 - 08/12/2006 06:59 Re: Radio Maryja kończy 15 lat
nowy WK Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/11/2004
Quote:

No dobra okey,wyraziłem tylko swoje zdanie chyba po to jest to forum.

nowy WK - wydaje mi się,ze nikt do płacenia pieniędzy nie jest zmuszany.Wpłacają ludzie którzy chcą i tyle.
Pozdrawiam.

Tak sie tylko wydaje. Zobacz jakie robia pranie mozgow ludziom, jaka jest tresc reklam zachecajacych do wplat, wzbudzanie poczucia strachu itd.
Znam to dosc dobrze na przykladzie babci kumpla ktora potrafila 3 dni nie jesc bo jak nie wplaci 100 zl to zwolennicy szatana zamkna jej "kochane radio". Potrafila wplacic na RM pieniedze ktore kumpel dawal jej na jedzenie pozniej.

Wojtek

Do góry
#772846 - 08/12/2006 17:33 Re: Radio Maryja kończy 15 lat
Szczypior Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/07/2005
wróciłem ze studiów do domu, mam dwóch dziadków, babcie od strony mamy 86 lat oczywiscie sluchaczka od początkow RM i dziadka od strony ojce który się z tego wszystkiego śmieje

i pytanie babci do dziadka " a dlaczego ty nie wierzysz w Rydzyka"

dzizys, słuchając 24 h na dobe można na prawdę uwierzyć że Jezus powrócił na ziemie... w osobie ojca prowadzącego...

Do góry
#772847 - 08/12/2006 17:57 Re: Radio Maryja kończy 15 lat
ajdam Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2005
u mnie babcia co miesiac wysyla dla ojca dyrektora x00zl (roznie), co wiecej czasami mnie wysyla na poczte bo nie da rady albo nie zdazyla

dziadek natomiast to zatwardzialy komunista, ktory organizacje koscielna rozpedzilby na 4 strony swiata (ale do kosciala chodzi co tydzien )

jak przychodza rachunki to jest ciekawie, bo dziadek chce zeby babcia sie dolozyla a babcia oczywiscie nie ma ale nie przyznaje sie gdzie jest kasa (dziadek i tak sie domysla )

Do góry
#772848 - 08/12/2006 18:47 Re: Radio Maryja kończy 15 lat
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
A moi "dziadkowie" oddali temu złodziejowi swoje świadectwa NFI, oczywiście na ratunek stoczni. Stocznia oczywiście grosza nie dostała,

Do góry
#772849 - 08/12/2006 19:25 Re: Radio Maryja kończy 15 lat
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Quote:

Tak sie tylko wydaje. Zobacz jakie robia pranie mozgow ludziom, jaka jest tresc reklam zachecajacych do wplat, wzbudzanie poczucia strachu itd.

Takie same pranie mózgu masz na co dzień w każdej stacji tv, w każdej gazecie itp. Bo wszędzie jest: "kup to, kup tamto, to jest najlepszy proszek - kup go, to jest najlepsze ubezpieczenie - kup je" itd.

Różnica polega tylko na tym, że w zwykłych tv to się wzajemnie rozdrabnia, a w RM Rydzyk ma wyłączność (wiadomo).
Gdyby tak jak w RM w zwykłych telewizjach puszczali np. reklamę coca-coli (99% wszystkich reklam to była by reklama tegoż właśnie) to pewnie wielu z nas nie wiedziało by co to herbata, sok pomarańczowy kojarzył by się z nami z sikami szczura a kawa z kałem słonia.

To radio się utrzymuje w większości z wpłat swoich słuchaczy (oraz z różnych machinacji Rydzyka) i można powiedzieć, że dzięki temu jest najbardziej niezależnym medium w Polsce. Ciekawe czy gdyby w ten sposób miały być finansowane TVP, TVN, Polsat i inne telewizje - ile z nich utrzymało by się na rynku chociaż rok?

Jak babcie chcą im płacić - niech płacą. Ich sprawa, ich pieniądze, ich wybór co z nimi robią. Mamy demokrację.

To co w tym radiu jest złe to ich wtrącanie się w politykę (jak chcą niech się wtrącają, niech sobie agitują za kim chcą, ale niech nie mieszają do tego religii) i sposób w jakim prowadzi się tam dyskusje.

Takiej cenzury jak tam to chyba nawet za PRL nie było - nikt kto ma odmienne poglądy od obowiązujących nie ma wielkich szans dostać się na antenę (choć czasem ponoć niektórym się udaje - czasem zwykłym chamom, a czasem ludziom, którzy chcą po prostu podyskutować na argumenty - i jedni i drudzy są szybko zdejmowani z anteny).

Cechą charakterystyczną radia jest też to, że w tym radiu się MÓWI. We wszystkich tylko non-stop muzyczna sieczka aż uszy bolą - a ktoś kto chciałby posłuchać w radiu jakiejś audycji, debaty, reportażu - czegokolwiek - taki ktoś jest zdany albo na Radio Maryja, albo ewentualnie na TokFM, albo na szczęście jeśli akurat trafi na jakiś program w innej stacji radiowej (a te są bardzo rzadko).

Choć mit o tym, że każdy może tam wejść na antenę i mówić co chce - to oczywista brednia. Kiedyś tak było, że wpuszczali na antenę "na żywo" - ale od czasu słynnych "trzech słów do ojca prowadzącego" stosują tzw. opóźnienie (jak w innych stacjach radiowych) co pozwala im kontrolować wypowiedzi.

Generalnie życzę temu radiu z okazji 15-lecia by uwolniło się od Rydzyka (tak, wiem - marzenia...) i wreszcie stało się normalnym radiem dla ludzi, którzy takiej tematyki potrzebują, a nie dla oszołomów.

Do góry
#772850 - 08/12/2006 19:58 Re: Radio Maryja kończy 15 lat
niedzwiedz1981 Offline
addict

Meldunek: 20/03/2006
Ty chyba na glowe upadles.
Ostrzezenie

Edited by Biszop (08/12/2006 20:48)

Do góry
#772851 - 08/12/2006 21:02 Re: Radio Maryja kończy 15 lat
Szczypior Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/07/2005
bardzo ładnie Bzyku podsumowałeś temat

Do góry
#772852 - 08/12/2006 21:04 Re: Radio Maryja kończy 15 lat
lupus Offline
antimadrista

Quote:

Ty chyba na glowe upadles.
Ostrzezenie

W gruncie rzeczy powiedział prawde

Do góry
#772853 - 08/12/2006 21:21 Re: Radio Maryja kończy 15 lat
ziomal-111 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/04/2004
Co napisał, co napisał ??

Do góry
#772854 - 08/12/2006 21:26 Re: Radio Maryja kończy 15 lat
vindom Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/03/2006
Quote:

Co napisał, co napisał ??

otóż określił Tadusza Rydzyka mianem męskiego organu rozrodczego tyle, że nieco wulgarnie

Do góry
#772855 - 08/12/2006 21:45 Re: Radio Maryja kończy 15 lat
ziomal-111 Offline
Carpal Tunnel

I za to mu polać.

Do góry
#772856 - 08/12/2006 21:50 Re: Radio Maryja kończy 15 lat
vindom Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/03/2006
Quote:

I za to mu polać.

nie inaczej

Do góry
#772857 - 08/12/2006 21:56 Re: Radio Maryja kończy 15 lat
Shabani_Nonda Offline
old hand

Meldunek: 02/06/2006
Quote:

Quote:

Na TV Trwam jest teraz relacja na żywo z Mszy Sw.

Jak pieknie tymi flagami machają

Usmiechnięte buzie, rozspiewanie buzie, spokojne mordy!!!

To cud O. Rydzyka

Powiedzcie mi tylko co Wam przeszkadza w radiu Maryja i TV Trwam?
Bo troche tego wszystkiego nie rozumiem.
Osobiście nie słucham ani nie ogladam w/w stacji ale jednocześnie nic do nich nie mam bo po co?
Głupie są te komentarze,radia tego bądz telewizji słuchają osoby które tego chcą i które czują swoją wewnętrzną potrzebe tego.I co Wam do tego?
To samo wszyscy jadą równo na Kaczyńskiego ale do końca nie mają mu nic do narzucenia.

Sorry ale takie jest moje zdanie.

zupełnie się z tym zgadzam.

Niektórzy są naprawde dziwni,mowiąc,że to radio jest takie i takie a tak naprawde to nigdy tegoż radia nie słuchali.Denerwuje mnie takie zachowanie bo większośc własnie tak robi.Przestańcie rzucać oszczerstwa na Ojca Rydzyka.Zrobił wam coś? Zabrał tam pracę? Odebrał wam pensję? RM to jedyne w Polsce radio w którym się mowi prawdę bo słuchając tego Polstau czy TVN-u to żygać się chce ile tam jest kłamstw i oszczerstw.

Do góry
#772858 - 08/12/2006 22:11 Re: Radio Maryja kończy 15 lat
ziomal-111 Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

Quote:

Na TV Trwam jest teraz relacja na żywo z Mszy Sw.

Jak pieknie tymi flagami machają

Usmiechnięte buzie, rozspiewanie buzie, spokojne mordy!!!

To cud O. Rydzyka

Powiedzcie mi tylko co Wam przeszkadza w radiu Maryja i TV Trwam?
Bo troche tego wszystkiego nie rozumiem.
Osobiście nie słucham ani nie ogladam w/w stacji ale jednocześnie nic do nich nie mam bo po co?
Głupie są te komentarze,radia tego bądz telewizji słuchają osoby które tego chcą i które czują swoją wewnętrzną potrzebe tego.I co Wam do tego?
To samo wszyscy jadą równo na Kaczyńskiego ale do końca nie mają mu nic do narzucenia.

Sorry ale takie jest moje zdanie.

zupełnie się z tym zgadzam.

Niektórzy są naprawde dziwni,mowiąc,że to radio jest takie i takie a tak naprawde to nigdy tegoż radia nie słuchali.Denerwuje mnie takie zachowanie bo większośc własnie tak robi.Przestańcie rzucać oszczerstwa na Ojca Rydzyka.Zrobił wam coś? Zabrał tam pracę? Odebrał wam pensję? RM to jedyne w Polsce radio w którym się mowi prawdę bo słuchając tego Polstau czy TVN-u to żygać się chce ile tam jest kłamstw i oszczerstw.

Teraz mnie rozbawiłes. Prawda jest wtedy kiedy lezy po ich stronie. Kiedy którys z gosci lub widzów chce powiedziec prawde to oni mu wmawiaja ze sie myli. Nie raz słuchałem audycji i jezeli ktos dzwonił i tylko chcial stwierdzic swoja wersje to zostawał zagłuszany lub wyłaczany z anteny. Nawet ksieza potrafili ostro po kims pojechac. Raz zdarzyło mi sie ogladnac audycje mszy sw w TRWAM i byłem zazenowany, jak jakis tam ksiadz chwalił Rydzyka jak by był jakims Bogiem. To jest robienie sieczki w głowach starym ludziom. Takie jest moje zdanie !!

Do góry
#772859 - 09/12/2006 08:29 Re: Radio Maryja kończy 15 lat
nowy WK Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/11/2004
Quote:

Quote:

Takie same pranie mózgu masz na co dzień w każdej stacji tv, w każdej gazecie itp. Bo wszędzie jest: "kup to, kup tamto, to jest najlepszy proszek - kup go, to jest najlepsze ubezpieczenie - kup je" itd.

Różnica polega tylko na tym, że w zwykłych tv to się wzajemnie rozdrabnia, a w RM Rydzyk ma wyłączność (wiadomo).

To jest wg mnie cos calkiem innego - wyludzanie od ludzi pieniedzy przez odwolywanie sie do uczuc religijnych (wrazenie, ze wplacajac na radio to tak jakby dali na Kosciol). Do tego wzbudzanie poczucia strachu, ze jak tych pieniedzy sie nie wplaci to sily zla zlikwiduja RM.

Niby sie ludzi nie zmusza ale osoba ktora znam musiala leczyc sie u psychiatry bo caly czas sie bala, ze wplaca za malo i ze radio bedzie zlikwidowane. I to wcale nie sa zarty. Ktos dobrze wie jak u ludzi wzbudzic odpowiednie uczucia powodujace, ze wplacaja duza czesc swojej mizernej emerytury.

Wojtek

Do góry
#772860 - 09/12/2006 10:45 Re: Radio Maryja kończy 15 lat
Logan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
Z tym wymieraniem sluchaczy RM to do konca nie jest tak dobrze. Rydzyk za wczasu o tym pomyslal i zalozyl sobie szkole w ktorej rokrocznie produkuje mlode dziennikarzyny z wypranymi mozgami i uznajacymi jedynie jeden sposob myslenia. Ogladalem reportaz i czytalem obszerny artykul ( nie pamietam czy w GW czy w Polityce) o kolesiu ktory tam sie uczyl, ale chyba nie pasowal i go wywalili (bo byl normalny). Tam jest horror, podporzadkowanie bezwzgledne Rydzykowi, propadanda i pranie mozgow. Rydzyk zalatawia studentom pratyki, wkreca ich do mediow. Rosnie nowe pokolenie fanatykow i to jeszcze gorszych od emerytow, bo nasiaknietych ideologia nienawisci za mlodu.

Do góry
#772861 - 09/12/2006 11:08 Re: Radio Maryja kończy 15 lat
lupus Offline
antimadrista

W GW bylo(duzy format), dziennikarz sie tam zapisal do tej szkoly
BArdzo ciekawy to byl artykul. Warte przeczytania

Do góry
Strona 3 z 3 < 1 2 3

Moderator:  Biszop, rafal08