Najśmieszniejsze, że w UK teraz wielka afera z tego powodu.
Wszyscy rzucili się przepraszać czarną hołotę za... no właśnie, w sumie nie wiadomo za co. Ale lewackie telewizje każą przepraszać to przepraszają.
No jak za co?
za tego anioła w czarnej skórze co zginął
a tak poważniej, zginął człowiek z rąk policjanta, i abstrahując od koloru skóry uśmierconego, taka sytuacja nie powinna mieć miejsca, i to jest jedno.
Ale z drugiej strony, jeżeli dobrze czytałem to koleś swoją kartoteką obdzieliłby kilku swoich ziomków i nadal byłoby ciekawie.
Pała przegięła z tym trzymaniem, a z drugiej strony jak czarny był naspidowany jak ruski czajnik to ciężko się mundurowemu dziwić, że wolał mieć pacjenta na glebie niż zarobić choćby kosę w plecy.
Gdyby koleś nie zginął to nikt by o nim nie usłyszał, a że odwinął w takich okolicznościach to raban. w Polsce jakiś czas temu zginął naćpany młody chłopak bo go pały pomyliły z innym. Jakoś nie było takich akcji, a sytuacja wydaje się podobna.
Za chwilę czarnym będzie trzeba się nisko kłaniać, żeby nie zostać rasistą, a nie ma co się oszukiwać, że w znacznej części czarni to nieroby dojące socjal i to żadne obrażanie tylko stwierdzenie faktu.
Czarny jak ma możliwość pójść do pracy albo wzięcie zasiłku to nawet rękawów nie zakasa tylko wskoczy w trampki i ustawi się w kolejce.
nie ma się co obrażać na powyższe. Mam przez płot sąsiada, czarny jak smoła, wyszedł za Polkę, mają dzieci, uczy w szkole angielskiego, normalny koleś, czasem pogadamy jak to z normalnym sąsiadem. Moja córka ma czarnego nauczyciela, normalny koleś.
wniosek mam taki, jak ich wyrwiesz od swoich i osadzisz w naszych realiach, będzie normalnym kolesiem i mi kolor skóry w niczym nie przeszkadza jak będzie się zachowywał.