A mój siostrzeniec jak pojechał do Kazania na mecz z Kolumbią na MŚ 2018 to nikt z wolontariuszy nie chciał z nim po angielsku gadać tylko po polsku. W każdym kraju znajdziesz debili. Jeszcze niedawno Ukraińcy dla niektórych byli banderowcami, a teraz ci sami pierdolą swoje wielkie poparcia dla nich teksty.
W punkt. Wszędzie są normalni ludzie. W Rosji ich nie brakuje, ale przez tę propagandę, która już działa od początku objęcia władzy przez tego nazistę wyprali mózgi wielu osobom.
Ja nigdy nie pisałem o Ukraińcach jako banderowcach. Dla mnie człowiek jest albo dobry albo zły. Takie historyczne wojenki to tylko dla osób z nizin społecznych i inaczej myślących.
I Ukraińców powinno się szanować i traktować jak partnerów, a mam wrażenie, że ich nie traktuje się poważnie, karząc latać z karabinami przeciwko agresorowi, który jest uzbrojony na maksa i przygotowywał się do tej agresji od dobrych kilku lat, jak nie od kilkunastu. Europa ich powinna traktować poważnie!
Na szczęście piszą, że teraz niektóre rządy podsyłają im uzbrojenie, pomimo początkowej odmowy.
Kilka lat temu, jak jeszcze nikt nie myślał o wojnie, to szaleniec Żyrinowski mówił, że na Polskę już jest gotowy plan nalotu dywanowego, który zostanie przeprowadzony. Uznano to wtedy za głupoty, ale były też słuchy, że Zyrinowski wygaduje wprawdzie często głupoty, ale w tym wypadku może być coś na rzeczy...