Strona 5 z 14 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 13 14 >
Opcje tematu
#761426 - 03/12/2006 23:03 Re: Jak zagadac panienke na disco? [4]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Quote:

Quote:

ale wiele też nie całkiem dobrych pomysłów... (ja tak to widzę)
"Nie wygłupia się z kolegami na przerwie" to chyba lekka przesada Pierniczek...

A to zły pomysł żeby zachowywać się jak przystało na faceta?! Masz prawo sie ze mną nie zgadzać ale jak dla mnie chłop, którym chodzi do liceum i ma 18 lat na karku powinien zachowywać się jak przystało na swój wiek. Bo jak czasami odwiedzam swoje liceum z sentymentu to jak widzę takich chłopaków, którzy bawią sie w łapanego albo uprawiają jaką imitację zapasów albo przezywają się z dziewczynami to witki mi opadają Nie mówię że trzeba być w pełni poważnym i np nie wygłupiac sie na wf'ie czy w towarzystwie samych kolegów ale nie przy dziewczynach. Sory ale takie jest moje stanowisko w tej sprawia. pzdr

Mając 18 lat każdy z nasy myślał, że jest dorosły. Z całym szacunkiem ale patrząc z perspektywy czasy 18-latki to jeszcze dzieci. Bardziej chodzi mi tutaj o chłopaków niż o dziewczyny. Stają się mężczyznami dopiero jak pójdą na studia. Wystarczy sobie przypomnieć swoje licealne czasy i te szczeniackie zachowania. W tym wieku każdy próbuję być dorosłym, ale przeważnie na próbach się kończy. Odnosi się to również do stosnków damsko - męskich.

Do góry
Bonus: Unibet
#761427 - 03/12/2006 23:05 Re: Jak zagadac panienke na disco? [4]
Pierniczek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/10/2005
Quote:

Quote:

Pytałeś jeszcze jak zgrabnie przedstawić swoje uczucia?! Odpowiedz jest prosta: NIGDY TEGO NIE RÓB!!!! Jeżeli będziesz ciekawym facetem to dziewczyny same będę proponowały Ci bliższe spotykanie się. I wtedy to one będą przedstawiały swoje uczucia wobec Ciebie, a nie Ty wobec nich. Jeżeli przedstawisz swoje uczucia wobec kobiety to po 2 tygodniach(mój kolega, który jest w Twoim wieku pociągną to przez 2 miesiące ale on jest świetnie zbudowany, przystojny i wie o kobietach tyle co ja, bo poprosił mnie żebym go nauczył) możesz pożegnać się ze znajomością z tą kobietą i z jakimkolwiek zainteresowaniem z jej strony.

Tylko co teraz w przypadku, kiedy mam do czynienia z dziewczyną, która uważa, że facet musi się o nią postarać, pokazać jej, że mu na niej zależy? Takiej raczej sprytną arogancją i oczekiwaniem na jej krok się nie uwiedzie. I co zrobić w takiej sytuacji, żeby pokazać o co chodzi, ale tak naprawdę ostatni krok zostawić dla niej ...

Prosta sprawa. Jeżeli Ci to powie to mówisz po prostu z pełną ironią: "a może jeszcze facet ma mieć nowego mercedesa i willę z basenem?! Ja w tej kwestii uznaję równouprawnienie. Nie powiesz mi chyba, że gdyby jakiś facet Ci sie bardzo podobał, a nie był Tobą zainteresowany to, że nie wykonałabys pierwszego kroku..." Jeżeli będzie coś mówiła, że jesteś jak typowy facet albo takie tam babskie gadanie to pytasz: "to jaki według Ciebie powinien być idealny mężczyzna?!" Nie można na siłe przypodobać sie kobiecie!!! Trzeba po prostu zmienić jej tok myślenia. Ale nie chodzi tu o to zeby przedstawic silniejsze argumenty tylko żeby doprowadzić do tego zeby to ona zmieniła sposób swojego myślenia. pzdr

Do góry
#761428 - 03/12/2006 23:08 Re: Jak zagadac panienke na disco? [4]
Pierniczek Offline
Pooh-Bah

Quote:

Pierniczek jestes jak Hitch: Najlepszy doradca przecietnego faceta
pozdro

dzięki ale daleko mi jeszcze do doradcy. pzdr

Do góry
#761429 - 03/12/2006 23:09 Re: Jak zagadac panienke na disco? [4]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Quote:

Quote:

Quote:

Pytałeś jeszcze jak zgrabnie przedstawić swoje uczucia?! Odpowiedz jest prosta: NIGDY TEGO NIE RÓB!!!! Jeżeli będziesz ciekawym facetem to dziewczyny same będę proponowały Ci bliższe spotykanie się. I wtedy to one będą przedstawiały swoje uczucia wobec Ciebie, a nie Ty wobec nich. Jeżeli przedstawisz swoje uczucia wobec kobiety to po 2 tygodniach(mój kolega, który jest w Twoim wieku pociągną to przez 2 miesiące ale on jest świetnie zbudowany, przystojny i wie o kobietach tyle co ja, bo poprosił mnie żebym go nauczył) możesz pożegnać się ze znajomością z tą kobietą i z jakimkolwiek zainteresowaniem z jej strony.

Tylko co teraz w przypadku, kiedy mam do czynienia z dziewczyną, która uważa, że facet musi się o nią postarać, pokazać jej, że mu na niej zależy? Takiej raczej sprytną arogancją i oczekiwaniem na jej krok się nie uwiedzie. I co zrobić w takiej sytuacji, żeby pokazać o co chodzi, ale tak naprawdę ostatni krok zostawić dla niej ...

Prosta sprawa. Jeżeli Ci to powie to mówisz po prostu z pełną ironią: "a może jeszcze facet ma mieć nowego mercedesa i willę z basenem?! Ja w tej kwestii uznaję równouprawnienie. Nie powiesz mi chyba, że gdyby jakiś facet Ci sie bardzo podobał, a nie był Tobą zainteresowany to, że nie wykonałabys pierwszego kroku..." Jeżeli będzie coś mówiła, że jesteś jak typowy facet albo takie tam babskie gadanie to pytasz: "to jaki według Ciebie powinien być idealny mężczyzna?!" Nie można na siłe przypodobać sie kobiecie!!! Trzeba po prostu zmienić jej tok myślenia. Ale nie chodzi tu o to zeby przedstawic silniejsze argumenty tylko żeby doprowadzić do tego zeby to ona zmieniła sposób swojego myślenia. pzdr

Wszystko ok, ale mówimy tutaj zapewne o kobietach dojrzałych emocjonalnie (w sensie, że etap jednego wielkiego worka hormonów mają za sobą) i dla których taka gadka byłaby rzeczywiście czymś w rodzaju Straussowego nega. A w tym wypadku weź jeszcze poprawkę na wiek ...

Do góry
#761430 - 03/12/2006 23:14 Re: Jak zagadac panienke na disco? [4]
Pierniczek Offline
Pooh-Bah

to co akurat napisałem nie koniecznie tyczy sie dojrzałych emocjonalnie kobiet. Ej a moze byś coś więcej napisał o tej dziewczynie?! Jaka jest z charakteru, czy miała już chłopaka, w akim towarzystwie się obraca itp?! Tylko jakbyś mógł to może jakiś opis, a nie kilka słów. Byłoby mi troche łatwiej. pzdr

Do góry
#761431 - 03/12/2006 23:23 Re: Jak zagadac panienke na disco? [4]
gnacik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/03/2006
Ostatnio na onecie był pewien artykul, nie przeczytałem go z racji braku czasu, ale temat bardzo mądry: "kto pierwszy powie kocham, przegrywa" ..to tak tytułem wstepu, więc jak najbardziej przychylam sie do braku okazywania uczuc

Btw. tekstu Pierniczka, to najpierw ..nieźle się napracowałeś ..oczywiście wszystko fajnie, mamy praktycznie identyczne podejście do tych spraw ..co do grepsów, to ja polecam ćwiczyć to na sucho, że tak powiem, samemu w myslach układać sobie różne wersje rozmów, a jak ktoś woli hard to niech zrobi jak pewien znajomy, poszedł do centrum handlowego i zagadywał dziewczyny, no cóz trening czyni mistrza Co do samej konwersacji to owszem mówić spokojnie, odpowiedni ton, wyszukane żarty i odpowiednio "docinac" ..ale także, mówić w ten sposób aby delikatnie musnąc inny temat, chodzi mi ot o, aby mówić w ten sposób aby były niedopowiedzenia, aby zwbudzić zainteresowanie, aby w owe niedopowiedzenie sprawiło, że dziewczyna będzie chciała coś wiecej wiedziec, aby zaczynała wypytywać i teraz najważniejsze, na pytania odpowiedac bardzo dokladnie, aby przy odpowiadaniu powiedziec jak najmniej informacji, ale na pytanie odpowiedziec ...tym także mozna zaciekawic ..pamiętacje jeszcze o jednym, taka rada odemnie, że nawet o smaku najzwyklejszego gówna, dobry mówca może opowiedzieć, w ten sposób, że pomyślimy, że stolec smakuje jak tort i to waqrto wykorzystac w rozmowie ..ale pamietac, aby nie przekombinowac i aby zawsze wszytsko pokrywalo sie z prawda
Fajny ten motyw z trojkątem bermudzkim, tego akrat nie znałem, trzeba będzie przy najbliższej okazji przetestować
No i mowa ciała... no cóż już wczesniej napisałem, że jeżeli nawet masz najlepsze teksty, a wygladasz beznadzijnie to gowno Ci to da ...co mi z tego, że ja czuje pewny siebie podczas rozmowy ale tylko wtedy kiedy kogoś juz znam, albo poznaje na jakiejs impreze typu domówka czy coś, wtedy jakoś pewniej się czuje, ale na jakiejs imprezie gdzie sam musze cos poderwac to porażka, niestety co do mojego wygladu to nie czuje sie ani troche pewnie i tak zapewne ma niejeden z nas, chociaz nie uwazam, ze jestem jakis obrzydliwy czy cos, nie chwalac sie dziewcyzny mowia ze jestem fajny, a niektore ze nawet przystojny hehehe ..trzeba bedzie zrobic jakis temat "makeover: face edition - twarz nie do poznania"
...a najbardziej to sie bałbym podejść jak jestem napity, bo dobrze wiem jaka mam wtedy przepita morde hehehe

Do góry
#761432 - 03/12/2006 23:39 Re: Jak zagadac panienke na disco? [4]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Quote:

to co akurat napisałem nie koniecznie tyczy sie dojrzałych emocjonalnie kobiet. Ej a moze byś coś więcej napisał o tej dziewczynie?! Jaka jest z charakteru, czy miała już chłopaka, w akim towarzystwie się obraca itp?! Tylko jakbyś mógł to może jakiś opis, a nie kilka słów. Byłoby mi troche łatwiej. pzdr

Z chłopakiem ciężko mi coś powiedzieć, bo znam ją od września. Napewno w tym czasie chłopaka żadnego nie miała. Co do towarzystwa to jest z innego miasta i głównie z miejscowym towarzystwem ma do czynienia, którego to ja specjalnie nie znam. Wspólnych znajomych mamy może ze dwóch i to takich, których ja zdecydowanie lepiej znam , a oni z nią nie mają na tyle bliskiego kontaktu, żebym mógł jakiś wywiad środowiskowy przeprowadzić.

Co do niej samej:
Dość łatwo ją urazić - dojrzała emocjonalnie napewno jeszcze nie jest, ale cóż, taki wiek - dlatego patent z arogancją raczej odpada - lajtowo próbowałem i oszołamiającego skutku nie odniosło.
Raczej dość uczuciowa.
Jak na dziewczynę to dość sporo interesuje się sportem, ale ciężko powiedzieć, żeby była jakąś pasjonatką, aczkolwiek jak rozmawiamy, to mogę swobodnie gadać i nie mam wrażenia, jakby gadał do słupa.

Jeżeli chodzi o relacje między nami:
Napewno są na "wyższym stopniu wtajemniczenia", tzn. nie traktuje mnie jako zwykłego kolegi, ale ciężko mi sprecyzować na jakim to jest dokładnie stopniu.
Zdążyła mnie poznać jako raczej stosunkowo oryginalnego chłopaka, tzn. wyraźnie plany na życie (rzadko spotykane u moich rówieśników).
Nie wiem dlaczego, ale jakoś łatwo w czasie rozmów przychodzi jej wypowiedzenie jakiejś pozytywnej mojej cechy, ale nie w stylu fajny, spoko, tylko "inteligentny", "spostrzegawczy", przy czym zawsze wynika to z rozmowy i nigdy nie jest to wynikiem sytuacji, w którym staram się udowodnić jej na siłę, że taki właśnie jestem.
Doskonale zna moje poczucie humoru i wie, że lubię się bawić, że weekendów raczej w domu nie przesiaduję.

Najbardziej chodzi mi o to, żeby w pewnym momencie nie zakodowała mnie jako typowego przyjaciela, dlatego chcę właśnie w sprytny, delikatny sposób dać do zrozumienia o co w tej całej zabawie chodzi, a z racji tego, że jakiś czas już się znamy, to odpadają niektóre patenty, które można wykorzystać przy zapoznawaniu się z dziewczyną ...

Do góry
#761433 - 03/12/2006 23:42 Re: Jak zagadac panienke na disco? [4]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Jeszcze jedno co do relacji: nigdy nie zdarzyło się, żebyśmy gadali o niczym. Zawsze, jak jest jakiś "przestój" to łapię jakiś temat i często ona przyznaje, że moje pytanie jest dość nietypowe, ale ciekawe. Sporo jest zaczerpniętych chociażby z tajemnic uwodzenia czy Straussowskiej gry, sporo z głowy i własnej kreatywności

Do góry
#761434 - 03/12/2006 23:51 Re: Jak zagadac panienke na disco? [4]
Pierniczek Offline
Pooh-Bah

Radek ciężka sprawa Ci powiem...ale nie ma sytuacji bez wyjścia jeszcze kilka info by mi sie przydało. Czy chodzi na imprezy, czy pije, jak często się widujecie i czy widujecie się tylko we dwoje czy w bardziej zorganizowanych grupach?! Szczerze mówiąc to jak na razie to przychodzi mi tylko jedno do głowy ale muszę to z kimś skonsultować więc odpowiem Ci jutro popołudniu jak wróce z uczelni. pzdr

Do góry
#761435 - 03/12/2006 23:57 Re: Jak zagadac panienke na disco? [4]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Radek ciężka sprawa Ci powiem...ale nie ma sytuacji bez wyjścia jeszcze kilka info by mi sie przydało. Czy chodzi na imprezy, czy pije, jak często się widujecie i czy widujecie się tylko we dwoje czy w bardziej zorganizowanych grupach?! Szczerze mówiąc to jak na razie to przychodzi mi tylko jedno do głowy ale muszę to z kimś skonsultować więc odpowiem Ci jutro popołudniu jak wróce z uczelni. pzdr

Imprezy -> Tak, ale niezbyt często.
Alkohol -> Nie mam pojęcia, nigdy się nie pytałem a na wspólnej imprezie nie byliśmy.
W szkole codziennie praktycznie, a gadać to 2-3 razy w tygodniu, jeżeli rozmawiamy to tylko face to face.

Co do pomysłów -> Ja jestem otwarty nawet na hardcorowe akcje Akurat ona wie, że pomysły to ja mam nieziemskie (i w większości przyznaje, że są fajne) dlatego podejrzewam, że jakaś standardowa akcja nic nie da.

Tak więc czekam z zaciekawieniem

Do góry
#761436 - 04/12/2006 00:03 Re: Jak zagadac panienke na disco? [4]
Pierniczek Offline
Pooh-Bah

Chodzicie razem do szkoły i lubisz hardcorowe akcje?! Toż to jesteśmy w domu Jutro Ci wszystko napiszę, tzn coś zaproponuję. Dobra idę palulu, miłej nocy panowie

Do góry
#761437 - 04/12/2006 15:47 Re: Jak zagadac panienke na disco? [4]
bursztyk Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/12/2004
Panowie , pomocy.... jak rozwiązać sytuację? Chodzi za mną , wysyła smsy , puszcza strzały w nocy , na gg musze siedziec na niewidocznym bo pisze co 10 minut pewna kolezanka... Ja nie mam ochoty się z nią spotykać , ona tego nie może zrozumieć. Nie chce być wulgarny , wredny ani przykry dla niej... ale jakoś to muszę rozwiązać :/

Pomocy

Do góry
#761438 - 04/12/2006 16:00 Re: Jak zagadac panienke na disco? [4]
Happy Birthday marzano Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/10/2002
wykorzystaj, a nastepnie porzuć

Do góry
#761439 - 04/12/2006 16:01 Re: Jak zagadac panienke na disco? [4]
bursztyk Offline
Carpal Tunnel

Quote:

wykorzystaj, a nastepnie porzuć

ajj , no marzano... sam wiesz że żeby wykorzystać , trzeba chcieć to zrobić i mieć ku temu podstawy

Do góry
#761440 - 04/12/2006 16:16 Re: Jak zagadac panienke na disco? [4]
AL_Capone Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/11/2005
Bursztyk zawsze mozesz spotykac sie z nia po zmroku teraz nadchodzi
zima ciemno robi sie bardzo szybko idealne warunki do tego celu

Do góry
#761441 - 04/12/2006 16:28 Re: Jak zagadac panienke na disco? [4]
bursztyk Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Bursztyk zawsze mozesz spotykac sie z nia po zmroku teraz nadchodzi
zima ciemno robi sie bardzo szybko idealne warunki do tego celu

e no w sumie , może to nie jest zły pomysł

Do góry
#761442 - 04/12/2006 16:32 Re: Jak zagadac panienke na disco? [4]
Happy Birthday marzano Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/10/2002
no jeśli dziewczyna nawet "podstawami" nie grzeszy to faktycznie masz problem

Do góry
#761443 - 04/12/2006 17:30 Re: Jak zagadac panienke na disco? [4]
Kuba88 Offline
addict

Meldunek: 23/02/2005
Quote:

Nie można na siłe przypodobać sie kobiecie!!! Trzeba po prostu zmienić jej tok myślenia. Ale nie chodzi tu o to zeby przedstawic silniejsze argumenty tylko żeby doprowadzić do tego zeby to ona zmieniła sposób swojego myślenia. pzdr

W samo sedno trafiłes Pierniczek. Ale cięzko jest nie pokazac ze zalezy Ci na dziewczynie jak Ci sie ona podoba. One oczekuja z jednej strony żeby sie nimi interesowac ale jak zauważa że za bardzo Ci na niej zalezy to one odpuszczaja sobie i olewaja to. Własnie chodzi o to żeby zmienic tok myslenia panienki. Żeby to ona zauważyła że może Cie zdobyć a nie że juz zostales tak latwo zdobyty bo to je odpycha. Ale pytanie jak zrobic żeby ten jej tok myslenia został zmieniony...?

Do góry
#761444 - 04/12/2006 17:51 Re: Jak zagadac panienke na disco? [4]
Zabielany Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/02/2005
Bursztyk... Charles Barkley powiedzial ostatnio...

"Przyjaźn pomiedzy kobieta, a mezczynza moze byc tylko wtedy, kiedy kobieta jest brzydka..."

Wyslij kolezance linka z cytatem... tylko nie proponuj przyjaźni...

Do góry
#761445 - 04/12/2006 18:15 Re: Jak zagadac panienke na disco? [4]
gnacik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/03/2006
Quote:

Panowie , pomocy.... jak rozwiązać sytuację? Chodzi za mną , wysyła smsy , puszcza strzały w nocy , na gg musze siedziec na niewidocznym bo pisze co 10 minut pewna kolezanka... Ja nie mam ochoty się z nią spotykać , ona tego nie może zrozumieć. Nie chce być wulgarny , wredny ani przykry dla niej... ale jakoś to muszę rozwiązać :/

Pomocy

na gadu napisz jej, że nie masz w tym momencie czasu aby z Nią rozmawiać, bo załatwiasz własnie bardoz wazną sprawę ...potem nagle zniknij ale zostaw jakis opis niby do jakiejś dziewczyny, pamietaj aby to był tajemnicy opis, aby nie wiedziała o co chodzi, ale by wiedziała, że coś się święci ...przy Twojej nastepnej obecności na gadu na 100% napisze o co chodzi, albo jeszcze wczesniej smsem ..i wtedy z Nia kulturalnie gadasz, ze to Twoja prywatna sprawa i jej nie będziesz mówił o Twoich sprawach odnosnie uczuc do dziewczyn itp. ...aha, a jeżeli będzie mówić pierdy odnośnie tego, że sobie coś pomyslała, że Ty i ona to jakaś głebsza znajomośc to powiedz jej, że przykro Ci ale najwodiczniej źle pomyślała ...osobiście mam nadzieje, że nie dawałes jej zadnych sygnałów wyraźnych aby mogła sobie tak pomyślec

Do góry
Strona 5 z 14 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 13 14 >

Moderator:  Biszop, rafal08