Wpis tylko dla jednej młodej damy - resztę, grzecznie się kurwa uprasza o nie czytanie !!!
1. obrać np kilogram ziemniaków i pokroić na ćwiartki. Posolić (
łyżeczka ), dodać tymianku ( łyżeczka) i trochę rozmarynu.
Wlać dwie łyżki oliwy i dobrze wymieszać.
2. Dwie duże marchewki kroimy w centymetrowe plastry.
3. Bierzemy taką np brytfannę do pieczenia placka ( lub inne coś ) wykładamy papierem do pieczenia.
4. Po bokach układamy plastry marchewki a na to wrzucamy
ziemniaki. Po środku zostawiamy wolny plac.
5. 4 łyżki majonezu, dwie łyżki ketchupu i łyżkę soku z cytryny
mieszamy - mamy sos.
6. Kroimy dwie cebule w plastry.
7. ładny kawałek, tak około 1 kg schabu ( chuj wie skąd ),
nacinamy, ale nie przecinamy do samego końca, tak co 1,5 cm
8. W nacięcia dajemy sos i plastry cebuli, jak sosu zostanie to
jeszcze raz.
9. Ściśnięty, ostrożnie układamy w wolnej przestrzeni pomiędzy
warzywami.
10. delikatnie skrapiamy oliwą i dorzucamy ze dwie całe,
przecięte w poprzek główki czosnku.
11. Przykrywamy folią alu i na 45 minut do pieca 180 stępni.
12. PO dzwonku odkrywamy i drugie 45 minut w tej temperaturze.
Ostatnie 10 minut można zwiększyć do 220 stępni, to się
ładnie zrumieni.
Nie potrzebne garnie, znajomego farmera, ani żadnego marketu..
Do picia serwujemy, to co najbardziej lubimy w moim przypadku bywa to jasne pełne..
Smacznego życzę