tak, na pewno dostaną 3x większe kontrakty.
Polecam sprawdzic sobie NBA jak wyplaty dla grajkow poszly do gory.
Kiedys czarnuchy byly przywiazane do swoich macierzystych klubow. Bylo od groma graczy ktorzy cala kariere spedzili w jednym klubie.
Jak wyglada sytuacja teraz? Asfalty zmieniaja kluby jak rekawiczki.
Przecież to zupełnie inny rynek.
Poza tym kontrakty piłkarzy stanowią juz taki procent budżetu że podnosząc place te twoje 3x to relatywnie budżety klubów muszą się zwiększyć 3x. Czy naprawdę uważasz że ta superliga stanowi aż tak rewolucyjny pomysł który miałby aż tak pomnożyć wpływy ?
Moim zdaniem nie.
Ja też nie rozumiem kompletnie skąd te miliardy i jak niby na tym mają zarobić?
Serio uważają, że oglądanie co tydzień meczów Real - LFC, albo Barca - Juve będzie na tyle interesujące, że ludzie masowo nagle będą wykupować PPV?
To będzie sztuczny twór tak jak Łajt pisał, nie da się stworzyć interesujących rozgrywek mówiąc "oglądajcie, bo to nowe i fajne".
A już inna inszość czy kibic wielkich klubów będzie tak chętnie przychodził na stadion jak jego klub będzie w tych rozgrywkach na ogonie i będzie wygrywał raz na 2 miesiące.
A już ciekawostką będzie jak taki powiedzmy Inter (niech będzie, że się będę śmiał ze swoich) będzie w ogonie SL, a w okolicach października/grudnia się okaże, że walkę o Mistrza Włoch mają już tylko w sferze matematyki, bo nie idzie tak jak powinno.
Na czym wtedy nakręcą marketing? "Oglądajcie SL, bo mamy szanse na drugi remis w historii tych rozgrywek"
Gdzie wtedy te miliony?
Ja też jestem ewidentnie za głupi na to wszystko. Eh miałem już nie pisać o tym dziadostwie, ale się nie da