#7498014 - 09/09/2020 10:59
Re: Film, TV, seriale [41]
[Re: rafal08]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#7498022 - 09/09/2020 11:26
[Re: Kura]
|
Eliminator
Meldunek: 02/12/2003
|
Ja pierdole. Świat się kończy
|
Do góry
|
|
|
|
#7498295 - 10/09/2020 16:25
[Re: TEO]
|
Meldunek: 12/10/2003
|
Ja pierdole. Świat się kończy Panowie, znowu muszę Wam powiedzieć, że dajecie się łapać na żenujący poziom dziennikarski w Polsce. Jeśli chodzi o te niesłychane zmiany, to tyle się zmieni, że się praktycznie nic nie zmieni. Normalny widz nie zauważy tych nibyzmian. Te kryteria są inspirowane tymi, które wprowadzili Anglicy w BAFTAch w 2016r. Jakoś świat się nie zawalił i nikt nie krzyczy przy okazji rozdania tych nagród, że są pro LGBT. Praktycznie wszystkie filmy z tego roku dostałyby nominacje wg tych nowych zasad. A chyba nie uznacie "Jokera", Irlandczyka", "Historii małżeńskich" za kino LGBT? Czy uznacie? Żeby film był nominowany w 2024r. do kategorii Najlepszy film będzie musiał spełnić 2/4 kryteriów. Wcale to nie musi być film o mniejszościach. Jeśli będzie o mniejszościach to faktycznie spełni jedno z kryteriów (jak np Moonlight), ale jeśli to będzie taki wspomniany Irlandczyk. To te skandaliczne kryteria obejdą (a może nawet niekoniecznie specjalnie trzeba obchodzić, bo wystarczy mieć trochę kobiet czy czarnoskórych pracujących przy tworzeniu filmu). Np. mieć w obsadzie technicznej ze dwie kobiety (czyli np. Fryzury, casting, scenografia) W wypadku "Irlandczyka" - montaż - Thelma Schoonmaker, kostiumy - Sandy Powell, czy ta co tam robiła Casting. Do tego np. zatrudnić na stażu z jedną dziewczynę i z jednego czarnoskórego i już spełniamy te skandaliczne kryteria. Przestańcie proszę myśleć, że to jest tylko po to, żeby każdy film był na temat LGBT, bo inaczej nie będzie brany pod uwagę. To tak nie będzie działać. No chyba, że rozumiecie sens tych zmian od początku i boli Was po prostu, że na stażach przy filmach będzie więcej kobiet i niebiałych mężczyzn to sorry za ten przydługi post
|
Do góry
|
|
|
|
#7499239 - 13/09/2020 08:52
[Re: rymoholik]
|
Meldunek: 14/05/2001
|
Designated Survivor 6/10 (netflix) gdyby nie Italia Ricci to chyba bym nie dotrwal do konca pełna zgoda,ja dotrwałem do połowy 5 odc, Zmarnowany potencjał poprzednich sezonów. Mlody Wallander w miare ok. Netflix. Koncowka mnie zaskoczyła, ale tylko dlatego,że nie zobaczyłem wcześniej ile jest odcinków dla mnie całkiem dobry ,takie 7/10
|
Do góry
|
|
|
|
#7500744 - 17/09/2020 05:34
|
|
|
Do góry
|
|
|
|
#7503745 - 24/09/2020 06:56
|
|
|
Do góry
|
|
|
|
#7505386 - 26/09/2020 22:04
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/03/2006
|
Akhu broni "nowych" filmowych zasad Hollywood, bo takowymi od przynajmniej kilku sezonów posługuje się bliski jego sercu Inter, pozyskując zawodników.
Taki okres, że ciężko o dobry serialowy kryminał. Polecić ogólnie mogę węgierski "Strangled" oraz ukraiński "Hide and Seek".
Ani jeden ani drugi z całą pewnością nie zasługuje na miano wybitnego, co najwyżej są dobre.
Pierwszy to właściwie mini-serial składający się z 4 odcinków, historia oparta na faktach przedstawia polowanie na pierwszego w historii komunistycznych Węgier seryjnego mordercę kobiet. Całkiem dobrze oddane realia, żadnych poważniejszych fajerwerków, serial w starym stylu, acz ogląda się przyjemnie. Na minus to że trochę za krótki, a pewne wątki potraktowane po łebkach.
Akcja drugiego rozgrywa się w czasach współczesnych. Dość osobliwy duet policjantów stara się wyjaśnić serię porwań dzieci przez tajemniczego sprawcę. Widać mocne inspiracje kryminałami skandynawskimi plus szara, mocno depresyjna sceneria.
|
Do góry
|
|
|
|
#7505709 - 27/09/2020 12:48
[Re: vindom]
|
Eliminator
Meldunek: 02/12/2003
|
Akhu broni "nowych" filmowych zasad Hollywood, bo takowymi od przynajmniej kilku sezonów posługuje się bliski jego sercu Inter, pozyskując zawodników.
Taki okres, że ciężko o dobry serialowy kryminał. Polecić ogólnie mogę węgierski "Strangled" oraz ukraiński "Hide and Seek".
Ani jeden ani drugi z całą pewnością nie zasługuje na miano wybitnego, co najwyżej są dobre.
Pierwszy to właściwie mini-serial składający się z 4 odcinków, historia oparta na faktach przedstawia polowanie na pierwszego w historii komunistycznych Węgier seryjnego mordercę kobiet. Całkiem dobrze oddane realia, żadnych poważniejszych fajerwerków, serial w starym stylu, acz ogląda się przyjemnie. Na minus to że trochę za krótki, a pewne wątki potraktowane po łebkach.
Akcja drugiego rozgrywa się w czasach współczesnych. Dość osobliwy duet policjantów stara się wyjaśnić serię porwań dzieci przez tajemniczego sprawcę. Widać mocne inspiracje kryminałami skandynawskimi plus szara, mocno depresyjna sceneria. Ten pierwszy widziałem jako film Potwór z Martfu.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|