może kiedyś doczekamy rządu w podobie jak dzisiaj jest PZPN za Bońka
bez tego co na boku i pod stołem....Boniek 350tyś pe el en na rok?
"Wiadomo, że jego poprzednik na stanowisku prezesa PZPN, czyli Grzegorz Lato, zarabiał 50 tysięcy miesięcznie. Boniek kilka lat temu przyznał, że nie zamierza pobierać żadnej pensji za tę funkcję.
- Niektórym przeszkadza to, że prezes nie bierze pensji. A to jest ostatni problem jaki istnieje. Mogę powiedzieć, że też nie narzekam na brak pieniędzy. Nie dokładam do pracy w PZPN. Jeśli komuś będzie zależało to możemy sobie ustalić, że prezes będzie zarabiał ileś tam. Wiem, ile zarabiał ostatni prezes. Patrząc na nasze osiągnięcia musiałbym zarabiać przynajmniej trzy razy tyle - mówił swego czasu Boniek.
Ile zarabia Zbigniew Boniek? Nie wiadomo, czy od tej wypowiedzi coś się zmieniło i członek Komitetu Wykonawczego UEFA pobiera jakąkolwiek pensję. Na pewno ze swoich obowiązków wywiązuje się lepiej od poprzednika. Prezes PZPN ma duże przychody z reklam. Do tego podpisał umowę z włoską firmą Falck Renewables, która produkuje biokomponenty do paliwa. We Włoszech inwestuje w mieszkania, klub tenisowy oraz swoją stadninę koni wyścigowych."